FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
to ti je taj klasični sda model, dobro je dok sam ja tu, poslije toga raspad...tako radi konaković(sa bosnom a evo i kantonom) nabubaju dugova samo da prividno izgleda dobro i da se ima čime pohvalit a realnog rada i organizacije nigdje na vidiku...odgovornost nećemo ni spominjat...takva nam je komplet država, košarkaški savez isto, bilo je dok smo mi bili, što sad nema ne znam...copy-paste....[/quote]
Upravo to, u FKS je ispeko zanat pa je ko nagradu dobio poziciju u bbi banci
Samo su nama predstavili Ibraka ko crnu ovcu na kojem su se sva kola slomila a ne zna se ko je vise hajrovo od njih
Upravo to, u FKS je ispeko zanat pa je ko nagradu dobio poziciju u bbi banci
Samo su nama predstavili Ibraka ko crnu ovcu na kojem su se sva kola slomila a ne zna se ko je vise hajrovo od njih
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
Racunajuci i 4.5 miliona uloga , preko 20 miliona je dosad daoOrangina85 je napisao/la:Ma jasta...jedno 100 miliona
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Al' ono bas ni priblizno
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Mozda je mislio u kunamajoker90 je napisao/la:20 miliona ali u qrcu!
zagorski je napisao/la:Mozda je mislio u kunamajoker90 je napisao/la:20 miliona ali u qrcu!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Samo da te upozorim da ovo citaju i drugi ljudiInijesta je napisao/la:zagorski je napisao/la:Mozda je mislio u kunamajoker90 je napisao/la:20 miliona ali u qrcu!e moguce brate
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Mozda je mislio u kunama
[/quote]
e moguce brate[/quote]
Samo da te upozorim da ovo citaju i drugi ljudi
[/quote]
Ma svakako nije prica ta foruma nek hilmo pobrise
Samo da te upozorim da ovo citaju i drugi ljudi
Ma svakako nije prica ta foruma nek hilmo pobrise
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
20 miliona srbijanskih dinara... hahah
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Ne naprave oni situaciju koja izgleda "prividno" dobra vec sakriju dokumentaciju. Vidi dug KK Bosna, dug RKBiH, ...DenchiNL je napisao/la:Upravo to, u FKS je ispeko zanat pa je ko nagradu dobio poziciju u bbi banciInijesta je napisao/la:to ti je taj klasični sda model, dobro je dok sam ja tu, poslije toga raspad...tako radi konaković(sa bosnom a evo i kantonom) nabubaju dugova samo da prividno izgleda dobro i da se ima čime pohvalit a realnog rada i organizacije nigdje na vidiku...odgovornost nećemo ni spominjat...takva nam je komplet država, košarkaški savez isto, bilo je dok smo mi bili, što sad nema ne znam...copy-paste....
Jos uvijek se ne zna tacno ko je i koliko duga napravio u nasem klubu zbog kojeg smo bili pred bankrotom i morali se prodati Malezijcu. Gdje su imena i cifre ? Onda je logicno da ce se kradje nastaviti i u klubu i u drzavi. A balije koriste priliku jer za drugo nisu sposobni a i vecina su.
Problem je sto raja sve prihvata i suti. Gdje je normalno da drzava poklanja pare privatnom vlasnistvu a oni im duguju. I svima u Novom Sarajevu je to OK.
Ova priča sva oko Koldže i poklanjanju para uhljupima je stara vijest, samo što sda to sada naočigled radi zbog glasova jer je opština NS važna kao finansijski izvor novca.
Pa ko im je održavo stadion prije rata i poslije rata ? Opština NS. Ko će i dalje gurat ? Opština NS. Da budemo iskreni i nas je opština Centar podržavala, bilo je turbulencija, al opet kad se pogleda sve, opet smo tu na onom stadionu kao prije. Stvari u klubu su druga priča sasvim.
Meni je to sasvim ok. Razlog je što sda vidi uhljupe trenutno kao potencijal gdje mogu da šire svoje "ideale" i utjecaj ulaganjem love u beton. A najradije bi kod nas kao nekad što su, samo je naš klub privatan i poprilično zatvoren i ne može kao kod njih tamo imati utjecaja. Al i to će im kratkog daha biti, poznavajući mahalski mentalitet.
Pa ko im je održavo stadion prije rata i poslije rata ? Opština NS. Ko će i dalje gurat ? Opština NS. Da budemo iskreni i nas je opština Centar podržavala, bilo je turbulencija, al opet kad se pogleda sve, opet smo tu na onom stadionu kao prije. Stvari u klubu su druga priča sasvim.
Meni je to sasvim ok. Razlog je što sda vidi uhljupe trenutno kao potencijal gdje mogu da šire svoje "ideale" i utjecaj ulaganjem love u beton. A najradije bi kod nas kao nekad što su, samo je naš klub privatan i poprilično zatvoren i ne može kao kod njih tamo imati utjecaja. Al i to će im kratkog daha biti, poznavajući mahalski mentalitet.
mi smo placali i stadion i pomocni teren ...i bili istjerivani sa istog i davani nasi termini treninga nekim terminasima i rekreacionistima....Stroj1946 je napisao/la:Ova priča sva oko Koldže i poklanjanju para uhljupima je stara vijest, samo što sda to sada naočigled radi zbog glasova jer je opština NS važna kao finansijski izvor novca.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Napiso sam da je bilo turbulencija. Pa šta očekuješ kad nije tvoj stadion. A da budemo realni, u suštini nismo ni puno plaćali u prošlosti, kolko smo trebali.Pantelija je napisao/la:mi smo placali i stadion i pomocni teren ...i bili istjerivani sa istog i davani nasi termini treninga nekim terminasima i rekreacionistima....Stroj1946 je napisao/la:Ova priča sva oko Koldže i poklanjanju para uhljupima je stara vijest, samo što sda to sada naočigled radi zbog glasova jer je opština NS važna kao finansijski izvor novca.
Nismo trebali nista placati, nikad!
Smijesno je da gradski klub, koji zaposljava skoro 90 ljudi, koji redovno placa porez, prihode, koji odgaja stotine djece u sportskom duhu i ulaze u njih, nema svoj stadion ili ne dobije stadion na koristenjje!
Smijesno je da gradski klub, koji zaposljava skoro 90 ljudi, koji redovno placa porez, prihode, koji odgaja stotine djece u sportskom duhu i ulaze u njih, nema svoj stadion ili ne dobije stadion na koristenjje!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
-
belosevic28
- Kontakt:
Dvajs miliona, haver mu pricao... E sta sve necu procitati na sabahu.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Paa mogao si ti i sinoc procitati, bilo bi ti lakse.belosevic28 je napisao/la:Dvajs miliona, haver mu pricao... E sta sve necu procitati na sabahu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Dodatni problem za šefa struke Slavena Musu predstavlja neigranje čak šestorice nogometaša, pa se Musa našao na velikim mukama.
Zbog crvenog kartona zarađenog u Banja Luci pravo nastupa nema Elvir Čolić, po tri žuta kartona imaju Darko Đajić i Dino Deak, a zbog povrede su otpali kapiten Miljenko Bošnjak, te Mirsad Ramić i Pavle Sušić.
Mogla bi se popraviti gol razlika.
Zbog crvenog kartona zarađenog u Banja Luci pravo nastupa nema Elvir Čolić, po tri žuta kartona imaju Darko Đajić i Dino Deak, a zbog povrede su otpali kapiten Miljenko Bošnjak, te Mirsad Ramić i Pavle Sušić.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Jao sve nam se poklapa- IdemoLaznjak je napisao/la:Dodatni problem za šefa struke Slavena Musu predstavlja neigranje čak šestorice nogometaša, pa se Musa našao na velikim mukama.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Na današnji dan prije 71 godinu FK Sarajevo je odigralo prvu utakmicu u historiji kluba.
Bilo je to samo deset dana nakon osnivanja novog društva kada je FD Torpedo na stadionu "Šesti april" ugostio travničko Bratstvo i slavio sa 6:0.
Fuzijom Slobode i Udarnika u Torpedo, nastalo je novo društvo koje je prema propozicijama preuzelo rezultate Udarnika u Republičkoj ligi BiH u fudbalu. Iako je bilo u planu da Torpedo u međuvremenu odigra barem jednu prijateljsku utakmicu, zbog nepronalaženja adekvatnog protivnika ideja je propala, pa je svoju prvu utakmicu odigrao protiv travničkog Bratstva (današnji NK Travnik), u okviru devetog kola Republičke lige BiH, 3. novembra 1946. godine.
U sastavu za ovu utakmicu našlo se šest bivših fudbalera Slobode (Lav Mantula, Ivica Glavočević, Nerćes Novo, Srboljub Tošić, Vladimir Pecelj i Avdo Strinić), te petorica iz Udarnika (Kemo Hodžić, Anton Vlajčić, Asim Šarenkapa, Ivica Pauković i Ibrahim Fizović). Svakako najveći udar za novoformirani klub bio je odlazak najboljeg fudbalera ova dva tima, Franje Lovrića u Željezničar. Franjo Lovrić je bio član Slobode i u to doba vjerovatno najbolji fudbaler u Sarajevu, a fuziju Slobode i Udarnika u Torpedo, najbolje je iskoristio Željezničar, te je ovog vrhunskog fudbalera prigrlio u svoje redove. Tako je Franjo Lovrić tog vikenda umjesto na Marindvoru, igrao u Splitu protiv Hajduka.
Što se same utakmice tiče, blatnjav i klizav teren u mnogome je otežavao posao fudbalerima oba tima. U takvim uslovima je izostala lepršava partija, ali uprkos tome igrači Torpeda su se mnogo bolje snašli i sasvim zasluženo stigli do visoke pobjede, te trijumfalno krenuli u pisanje historije jednog novog kluba.
Prvi pogodak u historiji kluba postignut je sredinom prvog poluvremena. Ivica Glavočević se odlično probio po desnom krilu, na sebe je navukao dvojicu protivničkih fudbalera, a potom preciznim centaršutem u šesnaestercu pronašao Nerćesa Novu. Mladi Novo je poluvisoku loptu lijepo zahvatio volej udarcem i matirao gostujućeg golmana Tahirovića. Do odlaska na odmor Torpedo stiže do novog pogotka, a strijelac za 2:0 je ponovo bio Nerćes Novo.
U nastavku je Torpedo zaigrao još agresivnije, te do vrha napunio mrežu Travničana. Sarajevski tim je slavio sa ukupnih 6:0, a u listu strijelaca još su se upisali Ibrahim Fizović sa dva gola, te Avdo Strinić i Ivica Glavočević sa po jednim.
Na fotografiji je prikazana ekipa Torpeda uoči početka historijske utakmice sa Bratstvom.

Izvor: Bordo vremeplov i FKSinfo
Bilo je to samo deset dana nakon osnivanja novog društva kada je FD Torpedo na stadionu "Šesti april" ugostio travničko Bratstvo i slavio sa 6:0.
Fuzijom Slobode i Udarnika u Torpedo, nastalo je novo društvo koje je prema propozicijama preuzelo rezultate Udarnika u Republičkoj ligi BiH u fudbalu. Iako je bilo u planu da Torpedo u međuvremenu odigra barem jednu prijateljsku utakmicu, zbog nepronalaženja adekvatnog protivnika ideja je propala, pa je svoju prvu utakmicu odigrao protiv travničkog Bratstva (današnji NK Travnik), u okviru devetog kola Republičke lige BiH, 3. novembra 1946. godine.
U sastavu za ovu utakmicu našlo se šest bivših fudbalera Slobode (Lav Mantula, Ivica Glavočević, Nerćes Novo, Srboljub Tošić, Vladimir Pecelj i Avdo Strinić), te petorica iz Udarnika (Kemo Hodžić, Anton Vlajčić, Asim Šarenkapa, Ivica Pauković i Ibrahim Fizović). Svakako najveći udar za novoformirani klub bio je odlazak najboljeg fudbalera ova dva tima, Franje Lovrića u Željezničar. Franjo Lovrić je bio član Slobode i u to doba vjerovatno najbolji fudbaler u Sarajevu, a fuziju Slobode i Udarnika u Torpedo, najbolje je iskoristio Željezničar, te je ovog vrhunskog fudbalera prigrlio u svoje redove. Tako je Franjo Lovrić tog vikenda umjesto na Marindvoru, igrao u Splitu protiv Hajduka.
Što se same utakmice tiče, blatnjav i klizav teren u mnogome je otežavao posao fudbalerima oba tima. U takvim uslovima je izostala lepršava partija, ali uprkos tome igrači Torpeda su se mnogo bolje snašli i sasvim zasluženo stigli do visoke pobjede, te trijumfalno krenuli u pisanje historije jednog novog kluba.
Prvi pogodak u historiji kluba postignut je sredinom prvog poluvremena. Ivica Glavočević se odlično probio po desnom krilu, na sebe je navukao dvojicu protivničkih fudbalera, a potom preciznim centaršutem u šesnaestercu pronašao Nerćesa Novu. Mladi Novo je poluvisoku loptu lijepo zahvatio volej udarcem i matirao gostujućeg golmana Tahirovića. Do odlaska na odmor Torpedo stiže do novog pogotka, a strijelac za 2:0 je ponovo bio Nerćes Novo.
U nastavku je Torpedo zaigrao još agresivnije, te do vrha napunio mrežu Travničana. Sarajevski tim je slavio sa ukupnih 6:0, a u listu strijelaca još su se upisali Ibrahim Fizović sa dva gola, te Avdo Strinić i Ivica Glavočević sa po jednim.
Na fotografiji je prikazana ekipa Torpeda uoči početka historijske utakmice sa Bratstvom.

Izvor: Bordo vremeplov i FKSinfo
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
I izjavi nakon titule je rekao da je do tada uložio oko 4 miliona eura, nek je nako toga uložio još dva nije više sigurno, što pokazuju i rezultati. Ne znam samo odakle dolaze ovakve informacije. Pa nismo baš toliko ludi.Inijesta je napisao/la:I vise od tog nazalostOrangina85 je napisao/la:Cuj 20 miliona
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.