Barcelona boss Ernesto Valverde tells Luis Suarez 'not to give up'
FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
tako je, nemoj ni pomislit' da ga posadis na klupu j3bo ti on mater
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
miki_92 je napisao/la:tako je, nemoj ni pomislit' da ga posadis na klupu j3bo ti on mater![]()
Barcelona boss Ernesto Valverde tells Luis Suarez 'not to give up'
Nagradi ga Ernesto prvom postavom.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
leorey je napisao/la:
Naravno da moze.
Kad se po klubu vuku Rafinha, Arda, Gomes, Rakitic, normalno da kad se njih rijesis ima mjesta i za Sampera/Alenu/Goretzku i za jos bar jednog veznjaka.
Sve je na upravi, da vidimo hoce li znati. Do sada nisu.
Ne znam zbog cega ovdje raja ismijava odluku EV po pitanju Suareza
Nece ga valjda pocaliti na klupu i tako ga skroz ugasiti
Vidim pomoglo je i ovo bjesumično forsiranje. Frajer sve gori i gori. 
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Suarezu bas ko da je za ovu sezonu Djepeto noge pravio
Samo taka bukovina
Nema veze, nek rijesi Valenciu i Reala i moze opet na post do finala LP
Nema veze, nek rijesi Valenciu i Reala i moze opet na post do finala LP
Eno, pred vratima tvojim
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.
- FCBlaugrana
- Kontakt:
Zasto se i dalje spominje da bi Sampera trebalo vratiti? Na osnovu cega, je li zato sto je isao u nasu skolu? Ako zelimo iduce sezone POKUSATI osvojiti lp treba 1-2 top igraca dovesti koji su vec dokazani...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa ko je to dokazan a da ga mogu dovesti ? Ja bi volio, ali tesko je.FCBlaugrana je napisao/la:Zasto se i dalje spominje da bi Sampera trebalo vratiti? Na osnovu cega, je li zato sto je isao u nasu skolu? Ako zelimo iduce sezone POKUSATI osvojiti lp treba 1-2 top igraca dovesti koji su vec dokazani...
Nemoj sad nabrajati neke od 29 godina i vise....treba se misliti i na buducnost.
27.10.2020
Ali on mora igrati...realno nema ko gol dati...zamisli ako se povrijedi Messi. Pa neces valjda stavit Paca da igra u 1/8 finala LP.messilla je napisao/la:Vidim pomoglo je i ovo bjesumično forsiranje. Frajer sve gori i gori.
Suarez je u ocajnoj formi, ali uvijek ce prije rjesiti jedan Atletico nego Paco i takvi prosjecni igraci.
Da mi imamo 5 napadaca pa da imas luksuz za stavis Luisa na klupu ja bi rekao okej, ali ovako nema sanse.
Pa zar vi mislite da cemo ista osvojiti ako se Suarez ne dovede u formu ? Necemo sigurno. Messi realno nece moci sve sam 55 utakmica, stat ce ga neku sigurno. Ili povreda Messija na 20 dana i mi smo pusiona na sva 3 fronta, nema ko gola dat.
27.10.2020
- FCBlaugrana
- Kontakt:
U barcelonu se moze dovesti dosta dobrih igraca i to je dokazano, mnogi oni nisu bili dostupni ali kad barcelona pokuca drugacije se razmislja (fabregas, Suarez, Ibrahimovic, Villa, Henry, Alves,)leorey je napisao/la:Pa ko je to dokazan a da ga mogu dovesti ? Ja bi volio, ali tesko je.FCBlaugrana je napisao/la:Zasto se i dalje spominje da bi Sampera trebalo vratiti? Na osnovu cega, je li zato sto je isao u nasu skolu? Ako zelimo iduce sezone POKUSATI osvojiti lp treba 1-2 top igraca dovesti koji su vec dokazani...
Nemoj sad nabrajati neke od 29 godina i vise....treba se misliti i na buducnost.
Ali ovo su prevelike zvijezde da ih se stavlja u isti kos sa Samperom a i sa 22-23 god koliko mu je sada nije im ni blizu kad su bili njegovih godina...iniestu niko nije ubacivao i nadao se da ce jednog dana biti dobar, iniesta se sam izborio i dokazao da je klasa
Pa kad je tako sto nisu dosli Verratti/Coutinho/Eriksen/Ali i slicni kapitalci u veznom reduFCBlaugrana je napisao/la:U barcelonu se moze dovesti dosta dobrih igraca i to je dokazano, mnogi oni nisu bili dostupni ali kad barcelona pokuca drugacije se razmislja (fabregas, Suarez, Ibrahimovic, Villa, Henry, Alves,)leorey je napisao/la:Pa ko je to dokazan a da ga mogu dovesti ? Ja bi volio, ali tesko je.FCBlaugrana je napisao/la:Zasto se i dalje spominje da bi Sampera trebalo vratiti? Na osnovu cega, je li zato sto je isao u nasu skolu? Ako zelimo iduce sezone POKUSATI osvojiti lp treba 1-2 top igraca dovesti koji su vec dokazani...
Ali ovo su prevelike zvijezde da ih se stavlja u isti kos sa Samperom a i sa 22-23 god koliko mu je sada nije im ni blizu kad su bili njegovih godina...iniestu niko nije ubacivao i nadao se da ce jednog dana biti dobar, iniesta se sam izborio i dokazao da je klasa
Razumijem ja sta hoces reci i slazem se, ali mislim da podcjenjujes nasu upravu
27.10.2020
- FCBlaugrana
- Kontakt:
Ima i toga ali definitivno mislim da Je Neymar totalo ****bao transfer plan kluba za proslo ljeto i pored toga jos onemogucio barcelonu da dovede Coutinho jer su ostali klubovi namirisali pare...leorey je napisao/la:Pa kad je tako sto nisu dosli Verratti/Coutinho/Eriksen/Ali i slicni kapitalci u veznom reduFCBlaugrana je napisao/la:U barcelonu se moze dovesti dosta dobrih igraca i to je dokazano, mnogi oni nisu bili dostupni ali kad barcelona pokuca drugacije se razmislja (fabregas, Suarez, Ibrahimovic, Villa, Henry, Alves,)leorey je napisao/la: Pa ko je to dokazan a da ga mogu dovesti ? Ja bi volio, ali tesko je.
Sent from my iPhone using Tapatalk![]()
Razumijem ja sta hoces reci i slazem se, ali mislim da podcjenjujes nasu upravu
Na osnovu cega je poslan na posudbu? Odigrao je pripremne tekme, apsolutno izdominirao u njima, otisao u las palmas, ozlijedio se, vratio se, odigrao 20min u kupu, odlicnih 20min, odigrao 75min protiv Deportiva, nastavio gdje je stao..FCBlaugrana je napisao/la:Zasto se i dalje spominje da bi Sampera trebalo vratiti? Na osnovu cega, je li zato sto je isao u nasu skolu? Ako zelimo iduce sezone POKUSATI osvojiti lp treba 1-2 top igraca dovesti koji su vec dokazani...
Kad je ekipa losa, da si ne znam kako dobar, neces toliko odskakati, pogotovo ne ako si centralni/zadnji vezni koji kontrolira tempo igre, on treba dobar sistem i pametne igrace oko sebe da bi se istakao statisticki, a okom treba gledati utakmice, po tvom komentaru, rekao bi da ih nisi gledao, ni pripremne, nit ove dosadasnje za las palmas, doduse, nisam ni ja, al sam pogledao svaki njegov dodir na utakmici i procitao komentare ljudi koji su gledali utakmicu.
Ako momak pokazuje zrelost u igri i pokazuje sve sto nam treba, po cemu nije zasluzio priliku?
I da, evo kazes Iniesta se sam izborio, kako ce se Samper izboriti ako mu ne daju priliku? Po cemu je Busquets zasluzio priliku kad je dobio, a Samper nije? Po cemu je Iniesta dobio? Xavi?
Ovdje je stvar uprave najvise, Valverde je jasno rekao da za Sampera ima mjesta, da se racuna na njega, jer je vidio njegove mogucnosti, ali ako mu je receno da treba igrati igrac koji je placen 40mil, a da Samper ne moze, on mora da se pokunji i poslusa, na tebi je na koju ces stranu okrenuti.
Samper je trebao jos prosle godine igrati i dobiti priliku, a eto nije, poslije onakve proslogodisnje sezone i nikad goreg veznog reda, a bio ponajbolji nas igrac u pripremnim utakmicama, ako to nije dovoljno da dobije priliku u tvojim ocima, ne znam sta je.
- FCBlaugrana
- Kontakt:
Samper od svoje 18te kuca na vrata prvog tima, barcelona promjenila 3 trenera a on sve dalje od prvog tima...jedno su zelje da barcelona moze svako malo proizvesti kvalitetnog igraca a druga je realnost. Nije moguce a i ciljeni barcelone u takmicenju. I necemo se lagati da je barcelona ubacila ovu 3-4 sto sada igraju sa nadom da se razviju, ti igraci su izvanserijski talenti koji su se odmah prilagodili i dokazali...a samper definitivno nije jedan od njih, dokazalu sa zadnja 3 trenera koji su sa njim radila svaki dan a ne samo gledala njegovih 20min i jos 3 utakmice....Furymaker je napisao/la:Na osnovu cega je poslan na posudbu? Odigrao je pripremne tekme, apsolutno izdominirao u njima, otisao u las palmas, ozlijedio se, vratio se, odigrao 20min u kupu, odlicnih 20min, odigrao 75min protiv Deportiva, nastavio gdje je stao..FCBlaugrana je napisao/la:Zasto se i dalje spominje da bi Sampera trebalo vratiti? Na osnovu cega, je li zato sto je isao u nasu skolu? Ako zelimo iduce sezone POKUSATI osvojiti lp treba 1-2 top igraca dovesti koji su vec dokazani...
Kad je ekipa losa, da si ne znam kako dobar, neces toliko odskakati, pogotovo ne ako si centralni/zadnji vezni koji kontrolira tempo igre, on treba dobar sistem i pametne igrace oko sebe da bi se istakao statisticki, a okom treba gledati utakmice, po tvom komentaru, rekao bi da ih nisi gledao, ni pripremne, nit ove dosadasnje za las palmas, doduse, nisam ni ja, al sam pogledao svaki njegov dodir na utakmici i procitao komentare ljudi koji su gledali utakmicu.
Ako momak pokazuje zrelost u igri i pokazuje sve sto nam treba, po cemu nije zasluzio priliku?
I da, evo kazes Iniesta se sam izborio, kako ce se Samper izboriti ako mu ne daju priliku? Po cemu je Busquets zasluzio priliku kad je dobio, a Samper nije? Po cemu je Iniesta dobio? Xavi?
Ovdje je stvar uprave najvise, Valverde je jasno rekao da za Sampera ima mjesta, da se racuna na njega, jer je vidio njegove mogucnosti, ali ako mu je receno da treba igrati igrac koji je placen 40mil, a da Samper ne moze, on mora da se pokunji i poslusa, na tebi je na koju ces stranu okrenuti.
Samper je trebao jos prosle godine igrati i dobiti priliku, a eto nije, poslije onakve proslogodisnje sezone i nikad goreg veznog reda, a bio ponajbolji nas igrac u pripremnim utakmicama, ako to nije dovoljno da dobije priliku u tvojim ocima, ne znam sta je.
Istina je da su Samper, pa cak i Alena prekucali pripreme...a uz ovako oslabljen kadar opet ne dobijaju sanse nikako i to nije normalno. Do koga je, pitam se.
27.10.2020
Bravo @Fury, 100% se slažem za Sampera.
Momak nikad nije ni dobio pravu priliku u Barci, a bio je odlican na pripremama. I onda ga pošalju u neki tim koji se grčevito bori za opstanak i misle da ce u takvim uslovima igracki eskplodirati
Zapravo, da se ja pitam nikad ne bi dovodio igraca starijeg od 27 godina, pogotovu ne trošio pare na takve, osim ako se ne zove Lionel (a takav jedan je vec u Barci)...uveo bi to kao obavezno pravilo u klubu.
Srecom, pa se ne pitam
Momak nikad nije ni dobio pravu priliku u Barci, a bio je odlican na pripremama. I onda ga pošalju u neki tim koji se grčevito bori za opstanak i misle da ce u takvim uslovima igracki eskplodirati
Zapravo, da se ja pitam nikad ne bi dovodio igraca starijeg od 27 godina, pogotovu ne trošio pare na takve, osim ako se ne zove Lionel (a takav jedan je vec u Barci)...uveo bi to kao obavezno pravilo u klubu.
Srecom, pa se ne pitam
blaugrana ti bubas da je to strasno, momak je napunio 22 ove godine, proslu sezonu igrao u granadi, odradio solidno pola sezone, pola sezone nije igrao, prije pocetka te iste sezone, odigrao predsezonu, bio solidan, svejedno poslan na posudbu, bas kao i ove, s tim da je ove doslovno bio top 3-4 igrac Barce u pripremama, ako se izbije Neymar koji je prodan, jos impresivnije za ovakav sugav vezni red.
I o cemu mi sad da pricamo ovdje, ti spominjes 3 trenera, mislis na 3 trenera koje je granada promijenila u godini dana i uspjela osvojiti citavih 20 bodova uz strasnu gol razliku od 30 zabijenih golova i 82 primljena?
Pricamo o njegovim nastupima u istoj toj gubi od ekipe vodjenim jos vecim gubavcima, gdje je uspio odigrati 1200min za sezonu, bio 14. po minutama u ekipi?
Jel pricas o tim trenerima? Ili hoces reci da su Lucho il Valverde birali da li Samper biti dio kadra ili ne?
Od 18-19god treba biti dio prve ekipe? Da, jer su navijaci ocekivali da ce se postupiti sa super talentom kao sto se pristupalo dok je uprava bila normalna i racunalo se na mlade igrace koji su nosioci ove ekipe dugi niz godina, jer da je ostala uprava koja imalo drzi do razvoja svojih igraca, on bi imao vise od 1 zvanicne utakmice za Barcu, jer odigrati vrhunsku predsezonu u vrhunskoj ekipi sa vrhunskim saigracima protiv vrhunskih ekipa je ocito manje bitno nego to sto su te poslali U NAJGORU EKIPU LA LIGE U ZADNJIH 15 SEZONA, vjerovatno i vise.
Ako ti je ovo argument, bolje da nalazis slike pozicija iz kojih je Suarez pucao i navodis ih kao dokaze njegove pozicije igranja.
I o cemu mi sad da pricamo ovdje, ti spominjes 3 trenera, mislis na 3 trenera koje je granada promijenila u godini dana i uspjela osvojiti citavih 20 bodova uz strasnu gol razliku od 30 zabijenih golova i 82 primljena?
Pricamo o njegovim nastupima u istoj toj gubi od ekipe vodjenim jos vecim gubavcima, gdje je uspio odigrati 1200min za sezonu, bio 14. po minutama u ekipi?
Jel pricas o tim trenerima? Ili hoces reci da su Lucho il Valverde birali da li Samper biti dio kadra ili ne?
Od 18-19god treba biti dio prve ekipe? Da, jer su navijaci ocekivali da ce se postupiti sa super talentom kao sto se pristupalo dok je uprava bila normalna i racunalo se na mlade igrace koji su nosioci ove ekipe dugi niz godina, jer da je ostala uprava koja imalo drzi do razvoja svojih igraca, on bi imao vise od 1 zvanicne utakmice za Barcu, jer odigrati vrhunsku predsezonu u vrhunskoj ekipi sa vrhunskim saigracima protiv vrhunskih ekipa je ocito manje bitno nego to sto su te poslali U NAJGORU EKIPU LA LIGE U ZADNJIH 15 SEZONA, vjerovatno i vise.
Ako ti je ovo argument, bolje da nalazis slike pozicija iz kojih je Suarez pucao i navodis ih kao dokaze njegove pozicije igranja.
- FCBlaugrana
- Kontakt:
Znaci tebi je buducnost barcelone igrac koji je SOLIDNO igrao u kojem klubu? Granadi? Za Barcelonu u nevaznim utakmicama? Moras shvatiti da barcelona nije kao borusija da ceka da se igrac razvije pa da trpi sezonu-dvije na titulama... barcelona je klub koja kad da igracu 5 utakmica, ako ne zadovolji otpise ga...sta bi ti pokraj messija razvijao Sampera i stetio rezultat ili bi kupio nekoga pa odmah napadao trofeje? SAmper NIKAD nije bio super talenat...Furymaker je napisao/la:blaugrana ti bubas da je to strasno, momak je napunio 22 ove godine, proslu sezonu igrao u granadi, odradio solidno pola sezone, pola sezone nije igrao, prije pocetka te iste sezone, odigrao predsezonu, bio solidan, svejedno poslan na posudbu, bas kao i ove, s tim da je ove doslovno bio top 3-4 igrac Barce u pripremama, ako se izbije Neymar koji je prodan, jos impresivnije za ovakav sugav vezni red.
Ne zelim da raspravljam o igracu kakvih imas na hiljade po svim klubovima “talentu” koji nikad nije ispunio potencijal...
Ti si tvrdoglav jako, a jako pogresno razmisljanje imas.
Kad se kaze da Samper treba imati mjesto u ekipi, to ne znaci da ces klupirati Busquetsa, Rakitica il Iniestu u svakoj tekmi da bi njega razvijao, nego kad se vodi 3-4:0, kad su slabiji protivnici, kad su neki igraci van forme, ozlijedjeni, takve utakmice su prilike da se mladim momcima da prilika da sticu iskustvo, nekad ih ubacis kao startera sa najboljim igracima svijeta, jer se tako dize samopouzdanje mladim igracima i jer se tako brze razvijaju.
Jel se Busquets cekao sezonu, dvije i trpilo se na trofejima da se razvije?
To ocito ne pratis Barcu ni Barcu B ako tvrdis da Samper nikad nije glasio za super talenta, ako je tako, zasto ga je pola europe trazilo, zasto je vise od 5god bio kapiten ekipe u kojoj je igrao, zasto ga je Wenger 3x trazio? Sigurno jer nije super talenat.
Jel Busquets vazio sa super talenta? Jel Roberto vazio za super talenta?
S tobom se ne vrijedi raspravljati, jer u svim svojim postovima pokazujes da imas manjak informacija, manjak znanja, al trebao sam to i prije skontati, ipak iphone koristis.
Kad se kaze da Samper treba imati mjesto u ekipi, to ne znaci da ces klupirati Busquetsa, Rakitica il Iniestu u svakoj tekmi da bi njega razvijao, nego kad se vodi 3-4:0, kad su slabiji protivnici, kad su neki igraci van forme, ozlijedjeni, takve utakmice su prilike da se mladim momcima da prilika da sticu iskustvo, nekad ih ubacis kao startera sa najboljim igracima svijeta, jer se tako dize samopouzdanje mladim igracima i jer se tako brze razvijaju.
To ocito ne pratis Barcu ni Barcu B ako tvrdis da Samper nikad nije glasio za super talenta, ako je tako, zasto ga je pola europe trazilo, zasto je vise od 5god bio kapiten ekipe u kojoj je igrao, zasto ga je Wenger 3x trazio? Sigurno jer nije super talenat.
S tobom se ne vrijedi raspravljati, jer u svim svojim postovima pokazujes da imas manjak informacija, manjak znanja, al trebao sam to i prije skontati, ipak iphone koristis.
Trpio i cekao se itekako Busquets. Sjecam se odlicno, kad je Pep gurao njega ispred Yaye i kako je Busi griješio, psovao sam tada sve Pepu šta radi, jel normalan, gdje ce ispred Yaye, ali je on vidio nešto u njemu. A danas je Busi nezamjenjiv igrac Barce, jedan od najbitnijih definitivno.Furymaker je napisao/la:
.
Nije ni Pedro bio neki veliki talenat, ako se sjecas njegovih pocetaka - ali se napravilo igraca od njega, cak i reprezentativac Španije.
Jednostavno, mladi igrac se mora istrpiti jednu sezonu i sve njegove greške.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 04 nov 2017, 03:00, ukupno mijenjano 1 put.
Pa da, ali je Busquets u pola sezone dokazao da je odlicna opcija, da je spreman uskociti, bez obzira na greske, igre koje je pokazivao za prvu ekipu su bile puno boljih od onih za Barcu B, kao i Pedro, bez obzira na greske, kojih je bilo, ali oni su pocinjali protiv slabijih protivnika i kad je pobjednik bio odlucen, da bi nakon par utakmica bili nagradjeni startom i slicno.
Tako treba da se radi i sa Alenom, tako se trebalo radit sa Samperom, tako se treba radit sa Arnaizom i tako ce se trebat raditi sa drugim Busquetsom.
Svaki igrac ima skroman pocetak i radi greske, pa ni Messijeva prva sezona nije bila perfektna, bez greske, Mbappe je jedan od rijetkih koji je odigrao onakvu prvu sezonu u ozbiljnoj ekipi.
Evo de mi recite sada, zbog tog nekog rizira od gresaka, jel se Alena treba zakljucati u Barci B i iduce sezone poslati u neki shitty club na posudbu?
Naravno da ne treba, treba se dati sansa momku, jek igra, nek se izbori za poziciju, ali kako su krenuli, nece te prilike dobiti do Murce i revansa, ne znam ni hoce li 5 utakmica skupiti u sezoni za prvu momcad, a svakom tekmom je pokazao da je odlican i da se treba racunati na njega, kako u Segundi , tako i za prvu ekipu sto u kupu, sto u presezoni.
Tako treba da se radi i sa Alenom, tako se trebalo radit sa Samperom, tako se treba radit sa Arnaizom i tako ce se trebat raditi sa drugim Busquetsom.
Svaki igrac ima skroman pocetak i radi greske, pa ni Messijeva prva sezona nije bila perfektna, bez greske, Mbappe je jedan od rijetkih koji je odigrao onakvu prvu sezonu u ozbiljnoj ekipi.
Evo de mi recite sada, zbog tog nekog rizira od gresaka, jel se Alena treba zakljucati u Barci B i iduce sezone poslati u neki shitty club na posudbu?
Naravno da ne treba, treba se dati sansa momku, jek igra, nek se izbori za poziciju, ali kako su krenuli, nece te prilike dobiti do Murce i revansa, ne znam ni hoce li 5 utakmica skupiti u sezoni za prvu momcad, a svakom tekmom je pokazao da je odlican i da se treba racunati na njega, kako u Segundi , tako i za prvu ekipu sto u kupu, sto u presezoni.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.