FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 05 nov 2017, 16:01

Tu sam ja, čitam, pratim i uživam u zadnjim utakmicama voljenog kluba.
Nema me tu jer sam DAO RIJEČ da više pisat neću, gazim tu riječ jer mnogi nisu pročitali to pa me prozivaju, ali ne smeta mi, pogazio sam obećanje ali nakon ovog posta svakako se opet udaljavam od pisanja.
Na ružan način sam otišao jer sam vas mnoge prozvao, dao sumnju mnogima da možda uopšte i nisam navijač Sarajeva.
Ovom prilikom se svima izvinjavam, od kako sam prestao pisati na ovoj temi, uopšte ne pišem na drugim temama, jer me ne zanimaju.
Što se tiče našeg Sarajeva, hvala Bogu pa se dosta toga poklopilo i da smo tu u igri, živi se za vikend i za utakmicu, nada je tu, imamo šansi, prava na kiks nemamo ako želimo se nadati tituli.
I za one koje sumnjaju, bolesnik sam bio i ostao, i kad smo bili u debelom minusu, otišao sam gledati Sarajevo jer mi je blizu pola sata autom i to se ne propušta, kakvi god rezultati bili, mislim da sam u Sarajevu da ne bi bilo utakmice koju bi propustio.
slika
slika
Pozdravlja vas Sioux PURAČIĆ kako i piše na mojoj prvoj majici koju sam štampao, uživajmo i vidimo se 18.11. na Koševu da proslavimo petu pobjedu u nizu.
[/quote]
Eh što se mene tiče izvinjenje prihvaćeno, a moram priznat da si pogazio obećanje ali u stilu i sa jednom lijepom gestom :clap: sad da uživamo u lijepim predstavama našeg voljenog kluba :D

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 05 nov 2017, 16:03

:opaopa: :opaopa:
Samo ganola
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

baboatif
Kontakt:

Post Postao/la baboatif » 05 nov 2017, 16:03

zadovoljan bodovima.imali smo jos par sansi.igramo se lopte napokon.hemija je tu osjeti se i na igracima i pocinje lagano i na tribinama.imamo jos problem sa ispadanjem odbrane jel to sad do beka i stopera ili veza kasni ne znam al moramo popravljati sve u svemu.Svi u napad jedan je Hase

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Svi u napad,jedan je HASE

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 05 nov 2017, 16:05

Na stranu bodove i sve, ali najvažniji detalj utakmice stoji: BabOoKa is BAck! :kralj:

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 05 nov 2017, 16:08

uzivajte
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 05 nov 2017, 16:09

@SiuoxLukavac

Ne znam zasto uopste dokazujes nekom nesto
... Nit mi je jasno zasto bi prestao pisat... Ne smije se covjek ni razocarat vise, kakvo je vrijeme doslo...

Braca i tvoj je forum kao i moj, pusti suplju, uzivaj boli te ra*ku.. ;)
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 05 nov 2017, 16:12

vrati seee vrati seee :mrgreen:
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 05 nov 2017, 16:13

Viteška igra Sarajeva u Gabeli :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 05 nov 2017, 16:17

Što se mene tiče, piši slobodno, iznesi svoje mišljenje ma kakvo ono bilo. Nije ovo lobotomija. Ako uzmemo neku tekmu 10:0, a ti nečim nisi zadovoljan, opet piši. U tom i jest valjda svrha foruma. Ja sam se ovdje sa par momaka borio sa haman svim forumašima jer nismo dali na Mehu odmah nakon njegovog tjeranja i dolaska Dženana. I kad se titula uzela, nekoliko nas je govorilo da je greška što se Meho otjerao, a još veća što se vratilo Dženana. Količina sarkazma i šukanja pojedinaca prema nama je još gora bila nego što su tebi npr yebavali mater, ali kasnije se vidjelo da smo bili u pravu, svi znamo na šta je Sarajevo ličilo poslije te titule.

BTW, interesuje me jedna stvar, zašto se Herića vratilo u drugi plan. Jel u pitanju neka taktička ili formacijska zapreka, pošto mi nema racionalnog objašnjenja da nema bar 50min po utakmici. Po mom mišljenju, Novakovića klupirat instant, Adukora ne dirat sa štopera, a ovo što je on danas igrao, nek igra Herić. Moje jedine dvije zamjerke šefu - forsiranje Saše jer za to nema potrebe, i nedovoljna minutaža Herića. S druge strane kad skontam da je samo njegova zasluga što je Ahmet eksplodirao, i što mi je Almir Bekić postao sinonim za solidnog beka, a nisam ga mogao podnije ORGANSKI, Hus zna šta radi, iako mi nekad ne budu jasni potezi.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 05 nov 2017, 16:19

Odlicno, sto se tice bodova. Igra , prosjek ali mozda i nije moglo bolje zbog terena. Uglavnom ne dizati se previse, samo lagano od tekme do tekme. Kako rece Jusufbegovic na hajatu neki dan, mislim da nas do kraja niko nece dobiti. :opaopa: :opaopa:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 05 nov 2017, 16:22

fks74 je napisao/la:Odlicno, sto se tice bodova. Igra , prosjek ali mozda i nije moglo bolje zbog terena. Uglavnom ne dizati se previse, samo lagano od tekme do tekme. Kako rece Jusufbegovic na hajatu neki dan, mislim da nas do kraja niko nece dobiti. :opaopa: :opaopa:
Jedino je gostovanje Lištici baš nezgodno, ostalo mora bit bez poraza.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 nov 2017, 16:30

S obzirom na stanje terena danas, ovo je bila dobra utakmica. Odavno goreg terena nisam vidio, neravno do bola, nisi mogao voditi loptu ni par metara.

Prvo poluvrijeme onako, opet kažem dobro je s obzirom na teren. Imam zamjerku na to što se srljalo bezveze. Previše se žurilo, trkalo, bezveze nabijale i gubile lopte, a to nigdje ne vodi. Trebala se lopta smiriti i laganini tražiti taj drugi gol, kako bi što prije skinuo pritisak s grbače. Ali, i po takvom terenu, moglo se vidjeti nekoliko dobro izgrađenih akcija preko krila, nekoliko zaosta finih kombinacija, što me stvarno jako raduje. Svaka čast Sariću na soloakciji i proigravanju Ahmetovića, koji to rutinski rješava i nastavlja s odličnim igrama i gol serijom. Također, odbrana je previše kikseva pravila. Kompletna četvorka u defanzivi je bila katastrofalna, sreća pa je Pavlović bio na nivou, pa sjajno se postavi nakon kardinalne greške Novakovića.

Drugo poluvrijeme jako dobro. Husref im je sigurno rekao ovo što sam i ja konstatovao, da ne žure i da se ide strpljivo, pametno i mudro, da se čeka ta prilika za drugi gol, koji je hvala Bogu došao. Kao što rekoh, veoma dobro odigrano drugo poluvrijeme, ali odbrana se mora još popraviti. Isto tako, bilo je nekih šansi koje su se morale jednostavnije završiti, a dosta su ih "ispeglali". Čestitke i za drugi gol, koji je pao nakon savršeno odrađene akcije. To nam je trebalo.. Igra na par dodira, brzo i tu padaju sve moguće odbrane.

Pavlović - Odličan danas. Nekoliko fantastičnih intervencija, bez ijednog kiksa. Tako treba Bojane i samo nastavi ovako. Bravo!

Mihojević-Novaković - U prvom poluvremenu katastrofalni, u drugom dobri. Novaković po meni treba za stalno na klupu, nesiguran je totalno i ne zna osnove postavljanja. Sreća pa danas ne primismo gol zbog njega, Pavlović ga je spasio. Adukor na stopera. Mihojević se popravio u drugom dijelu, dobio sve duele i odradio svoje. Za njega mi je razumljivo jer je bio povrijeđen i odsustvovao je, pa dok se vrati u ritam.

Hodžić-Bekić - Dušan danas onako, ništa specijalno. Ubija mi živce njegovo bezvezno nabijanje, srljanje u nedogled, dosta napamet igra. Ali, može dobiti prolaznu ocjenu, jer je bio na nivou u defanzivi, a što se tiče ofanzive može i mora on to puno bolje. Bekić jako dobar. Imao je jednu grešku gdje je pustio protivnika u prvom dijelu, ali osim toga u oba pravca je bio jako dobar. Preporodio se od dolaska Musemića i pokazuje svoje kvalitete, koje definitivno ima. Također, centaršut je primjetno puno bolji nego ranije. Bravo!

Stanojević-Adukor - Danas veoma dobri, posebno Adukor je odigrao odličnu partiju još jednom. Stanojević odradio svoj posao. Dosta je trčao, borio se, bilo ga je svugdje i još jednom pokazao kakvo pojačanje smo dobili. Strašno! Adukor jako dobar, jedan od najboljih danas. Miran, hladnokrvan u svakoj situaciji, igra mozgom bez glupih dodavanja i ispucavanja, jak na lopti i duelu. Također, i on je još jedno odlično pojačanja i biti će sve bolji i bolji kako vrijeme odmiče. Trebalo mu je vremena da se navikne na ova krompirišta i samu ligu, to je taj period adaptacije. Sjajan vezni red sada imamo, širina i kvalitet, ma bombon.

Velkoski-Sarić-Hebibović - Sva trojica po meni jako dobri. Krste zna napraviti neko glupo dodavanje i zna glupo pogriješiti, ali isto tako smo u njemu dobili igrača koji je iskusan i koji zna i može riješiti meč jednim potezom. Recimo danas je napravio nekoliko dobrih poteza i učestvovao u akciji kod drugog gola, a zna i fino pogoditi iz slobodnjaka, tako da uvijek je odlično imati jednog takvog igrača koji zna pogoditi, asistirati, prelomiti utakmicu. Sarić pokidao kod prvog gola. Sve je bolji i bolji. Sviđa mi se kod njega što je dobar u oba pravca, što non stop trči, bori se, ima ga svugdje. A isto tako, zna pogoditi, asistirati kao danas, podvaliti loptu. Kada hoće, on je Iniesta za ovu ligu. Hebibović isto veoma dobar danas. Vidi se koliko je sazrio kao igrač, koliko donosi bolje odluke, brz, prodoran, samo još da poboljša realizaciju. Trebao je ono zabiti, ali meni se čini da je njega ona lopta iznenadila, pošto je valjda mislio da će izbaciti loptu zbog igrača koji je ležao, ali nema veze, mora on zabiti. Bravo svima!

Ahmetović - Nastavlja s svojom gol serijom, ali što je još bitnije, nastavlja s svojim odličnim igrama. Trči, bori se kao lav, nudi se i kao nagrada mu stiže ovaj gol. Svaka čast majstore, dobro sam znao kakav je centarfor i zato sam ga ovdje i branio. Samo mu je trebao dobar trener kao Husref. Ne može on trpati ako je sva taktika zasnovana na konstantnom nabijanju na njega. Kada ostali dobro igraju, igra i Mersudin, a i trpa Mersudin.

Igra je odlična. Od dinamike, kombinatorike, agresivnosti, htjenja i tog motivacionog segmenta, ma odlično bez preuveličavanja. Koliko je samo posla uradio Musemićza veoma kratko vrijeme, ovakav posao nisu uradili ni pet zadnjih trenera. Nema više nabijanja, napucavanja na Mersudina, već lagani vez kao Barca. Samo oštro Husrefe i ne daj im da izgube fokus s lopte i treninga, tako treba legendo. Imamo najbolji vezni red u ligi, bez premca, a Boga mi i širinu gdje se može uvijek rotirati.

Kapa dole svima, od trenera do igrača, hvala vam na još jednom sjajnom vikendu, u kojem ste me oduševili ponovo, kao i sve druge navijače FKS. Ovo nam je trebalo, napokon uživanje i radovanje, nakon svih onih tmurnih sezona i kidanja živaca. Hvala vam. Sada se dobro odmorite i imate 14 dana da se još bolje uigrate i spremite za ostale tekme.

Idemo dalje, kleknuće svi pred ovom mašinom! Korak po korak.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 05 nov 2017, 16:32

Kako vidjoh sef je zadovoljan pobjedom, igrom i nije mozeli mi neko reci ko je bio u gabeli ili pratio tekmu kako su to nasi puleni igrali?

Ja sam zadovoljan samo neka ovako nastave, nista mi nebi bilo sladje nego da kone mlatnemo abd ! :mrgreen:
04.10.2009 !

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 05 nov 2017, 16:51

skoroalen je napisao/la:
fks74 je napisao/la:Odlicno, sto se tice bodova. Igra , prosjek ali mozda i nije moglo bolje zbog terena. Uglavnom ne dizati se previse, samo lagano od tekme do tekme. Kako rece Jusufbegovic na hajatu neki dan, mislim da nas do kraja niko nece dobiti. :opaopa: :opaopa:
Jedino je gostovanje Lištici baš nezgodno, ostalo mora bit bez poraza.
Lištica je u 2018, prva utakmica

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 05 nov 2017, 17:02

Sarić igrač mjeseca. Nevjerovatno koliko dobro igra otkad je Husref šef. Trn u oku mi je Novaković koji je imao nevjerovatan kiks u prvom poluvremenu i samo je čudo što nismo primili gol. I pored tog je imao dosta grešaka i pogrešnih postavljanja i mislim da je vrijeme da mu vidimo leđa. Dođe nekad i do zasićenja jednostavno iako je dobar igrač mislim da nam nema šta više ponuditi. Svoje najbolje utakmice je odigrao. Također i Hebibović mi je kritičan ali neka ga još. Da ode u neki drug klub u BiH redovno bi nas plodio :mrgreen:

Sent from my LG-P710 using Tapatalk

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 nov 2017, 17:12

haris004 je napisao/la:Sarić igrač mjeseca. Nevjerovatno koliko dobro igra otkad je Husref šef. Trn u oku mi je Novaković koji je imao nevjerovatan kiks u prvom poluvremenu i samo je čudo što nismo primili gol. I pored tog je imao dosta grešaka i pogrešnih postavljanja i mislim da je vrijeme da mu vidimo leđa. Dođe nekad i do zasićenja jednostavno iako je dobar igrač mislim da nam nema šta više ponuditi. Svoje najbolje utakmice je odigrao. Također i Hebibović mi je kritičan ali neka ga još. Da ode u neki drug klub u BiH redovno bi nas plodio :mrgreen:

Sent from my LG-P710 using Tapatalk
Dobar Hebib bio.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 05 nov 2017, 17:14

Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 nov 2017, 17:15

Steta je sto nemamo statisticke podatke za svakog igraca, da se konacno stane u kraj nebulozama.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 nov 2017, 17:17

:D

slika

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 nov 2017, 17:19

Derdiyok je napisao/la::D

slika

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
:bow: :ljepota:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 10 gostiju.