E bas mi je cudno sto nije sarajlija a navija za Željezničar, ja sam jednostavno zaprepasten.bodi123 je napisao/la:Ovo si napisao prije 2 dana:leorey je napisao/la: Evo, ja sam iz Sarajeva i bio sam na 3 utakmice Barcelone, cak i na gostovanju u Valenciji na Mestalli, a NISAM U ZIVOTU otisao na utakmicu Zelje i Sarajeva! Pa cmizdri koliko hoces i budi ogranicen.
Šta si sad, navijač Želje od malih nogu koji nije pogledao utakmice na Grbavici, jesi li iz Sarajeva ili nisi iz Sarajeva, jesi li sarajlija ili nisileorey je napisao/la:Ja prvi sam navijac Zelje od malih nogu, zivim u Sarajevu, studiram tu, ali nisam sarajlija.
![]()
![]()
![]()
Ne valja ba lagat druže, vjeruj.
Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
bodi123 je napisao/la:Ovo si napisao prije 2 dana:leorey je napisao/la: Evo, ja sam iz Sarajeva i bio sam na 3 utakmice Barcelone, cak i na gostovanju u Valenciji na Mestalli, a NISAM U ZIVOTU otisao na utakmicu Zelje i Sarajeva! Pa cmizdri koliko hoces i budi ogranicen.
leorey je napisao/la:Ja prvi sam navijac Zelje od malih nogu, zivim u Sarajevu, studiram tu, ali nisam sarajlija.

Kakav kralj.

Da pitaš prosječne pratitelje fudbala da nabroje 3 igrača iz 30-tih iz bilo kojeg kluba, preko 90% odgovora bi bilo da ne znaju. Ja sam se sjetio Meazze, Dixie Deana i Moše i Tirketa zbog filma. Nevjerovatno glupe argumente navodiš. I Željo, Partizan, Dinamo i ostali klubovi bivše Juge zajedno nisu veći klubovi od Real Madrida ili Barcelone, to može proći samo u vašoj izvrnutoj logici.Mirko je napisao/la:To je to! Pravo u centar!bodi123 je napisao/la:Rodiš se u BiH, i ti biraš od 20 evropskih klubova koji ćeš da simpatišeš, s vremenom ako se razočaraš u taj klub promjeniš mišljenje i počneš simpatizirati neki drugi, i pretvarati se da si njihov 'navijač', ovako je to kod nas otprilike. Nema tu nikakve istinske ljubavi prema tim klubovima, što je i logično, ne mogu se takvi klubovi voljeti ko što se voli Sarajevo, Željo, Zvezda, Partizan, ili Hajduk.
Na tlu bivse Juge Sarajevo, Zeljo, Zvezda, Partizan, Hajduk, Dinamo, Olimpija, Vardar su daleko veci klubovi od Reala, Barse, Liona... To je prirodno... Bez da pominjem lokalpatriotizam...
Poredjenje sa Kinom, Japanom, Korejom, Australijom gdje se do juce fudbal igrao nije?! Lige im juce osnovane...
A Zeljini navijaci se kunu u jednog Domorockog koji je fudbal igrap prije 70-80 godina!
Da cujem TV-''navijaca'' Arsenala da nabroji tri legende Arsenala iz 30-ih bez da gugla? Ja' sta ce... Nece znat' nijednog...
Ako neko navija za neki strani klub i prati taj klub svaki dan, ko si ti ili bilo ko drugi da mu kažeš da on ne voli taj klub istinski? Samo zato što su tebe od malih nogu naučili da trebaš navijati za svoj tim iz svoje mahale, pa to smatraš jedinim ispravnim, ne znači da je to jedino dobro i ispravno.
Walk on, with hope in your hearts.
Zašto onda ne navijaš za Španjolsku, Englesku...?
Lokalpatriotizam i patriotizam ista stvar.
Hipotetički pričam. Da sam rođen u Sarajevu, pa kako da ne navijam za jedan od 2 sarajevska kluba? Kako da pogledam prije na Liverpool, Barcu ili RM ako imam takva 2 kluba u gradu? I nema to veze sa nogometom to je vaš problem (vas koji ismijavate bh nogomet). Nema veze moja emocija sa lošim travnjakom ili lošim nogometom, već sa podrškom kluba uz koji si odrastao, bio on prvak lige, Lige Prvaka ili u federalnoj ligi. To neki od vas ne mogu shvatit. Kako ljudi mogu iz utakmice u utakmicu gledat tako jadan nogomet. Pa fino, ne navijam za svoj klub jer igra dobar nogomet ili jer je uspješan, već radi onoga šta mi on znači od djetinjstva i šta mi znači odlazak na stadion i navijanje i podršku onih koji se bore za tvoj klub.
Hipotetički pričam. Da sam rođen u Sarajevu, pa kako da ne navijam za jedan od 2 sarajevska kluba? Kako da pogledam prije na Liverpool, Barcu ili RM ako imam takva 2 kluba u gradu? I nema to veze sa nogometom to je vaš problem (vas koji ismijavate bh nogomet). Nema veze moja emocija sa lošim travnjakom ili lošim nogometom, već sa podrškom kluba uz koji si odrastao, bio on prvak lige, Lige Prvaka ili u federalnoj ligi. To neki od vas ne mogu shvatit. Kako ljudi mogu iz utakmice u utakmicu gledat tako jadan nogomet. Pa fino, ne navijam za svoj klub jer igra dobar nogomet ili jer je uspješan, već radi onoga šta mi on znači od djetinjstva i šta mi znači odlazak na stadion i navijanje i podršku onih koji se bore za tvoj klub.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Haj sve ali da covjek zivi u Sarajevu i nikad ne ode na utakmicu.
Nisam bas teski navijac lokalnog kluba ali otici sa prijateljima na utakmicu je milion puta bolje nego sjediti na kafi ili gledat tekmu na TV-u. Kvalitet utakmica je dosta gori nego u Premijer ligi tako da ne nacinjite tu temu.

Nisam bas teski navijac lokalnog kluba ali otici sa prijateljima na utakmicu je milion puta bolje nego sjediti na kafi ili gledat tekmu na TV-u. Kvalitet utakmica je dosta gori nego u Premijer ligi tako da ne nacinjite tu temu.
Navijat ce kad nas savez, Mesha i njemu slicni i nedostatak 'domacih' igraca dovede na nivo Malte, Lihtenstajna i slicnih ekipa. A i malo tekmi repke igraju, nekoliko utakmica godisnje samo.Lillard je napisao/la:Zašto onda ne navijaš za Španjolsku, Englesku...?

Zadnja izmjena: bvb, dana/u 06 nov 2017, 20:23, ukupno mijenjano 1 put.
Pa ti prvi za 100 klubova navijasLillard je napisao/la:Zašto onda ne navijaš za Španjolsku, Englesku...?

Ramize sine za 1 klub navijam, strane simpatiziram. Od toga Barcelonu i Tottenham. Probaj još jednom tu foru, možda ispadneš smiješan.
Pa za koji navijas haha znam samo za ove sto simpatisesLillard je napisao/la:Ramize sine za 1 klub navijam, strane simpatiziram. Od toga Barcelonu i Tottenham. Probaj još jednom tu foru, možda ispadneš smiješan.

A inace je smijesno

Smiješno je što ja s Balkana ne navijam samo za 1 strani klub?Ramsey16 je napisao/la:Pa za koji navijas haha znam samo za ove sto simpatisesLillard je napisao/la:Ramize sine za 1 klub navijam, strane simpatiziram. Od toga Barcelonu i Tottenham. Probaj još jednom tu foru, možda ispadneš smiješan.![]()
A inace je smijesno![]()
Pa valjda je normalno da strane klubove simpatiziraš, neke više neke manje. Ne vežeš se za njih kao za domaći klub. Naravno vežeš se donekle jer ih gledaš, ali poraz Zrinjskog i poraz Tottenhama se ne mogu mjerit, ili Barcelone.
Preseravate se bespotrebno. Najvažnija je od svega toga emocija. Meni se ništa u životu ne može porediti s utakmicama fudbalskog i košarkaškog Real Madrida i San Antonio Spursa u NBA. Znam imati i problema sa zdravljem zbog toga. Znam mnoge ljude kojima je tako zbog Želje, Sarajeva, Barcelone, Juventusa, etc. Jednostavno svako nešto drugo zavoli. Nekada mi je u tom društvu bila i KK Bosna, dok je postojala. Mogu vam reći da kad neki klub iskreno voliš i navijaš za njega nema nikakve razlike gledao preko tva ili uživo. Bio sam na milion tekmi KK Bosne, a opet se najbolje sjećam jedne koju sam gledao preko tva. Doduše, košarkaški Real Madrid nisam pratio dok je Bosna postojala. Ne može se navijati za dva kluba koji mogu biti konkurencija jedan drugom i to je jedino valjda "pravilo" navijanja.
Očekujem da opet milion gluposti nakon ovog napišete. Posebno su mi jaki ovi poput Dantule koji poput mene ne navijaju za klubove iz svoje države, al meni nešto seru.
Očekujem da opet milion gluposti nakon ovog napišete. Posebno su mi jaki ovi poput Dantule koji poput mene ne navijaju za klubove iz svoje države, al meni nešto seru.

Meni je baš obrnuto. Drago mi je vidjeti da je Željo dobio, al me ne dotiče previše ako izgube.Lillard je napisao/la:Smiješno je što ja s Balkana ne navijam samo za 1 strani klub?Ramsey16 je napisao/la:Pa za koji navijas haha znam samo za ove sto simpatisesLillard je napisao/la:Ramize sine za 1 klub navijam, strane simpatiziram. Od toga Barcelonu i Tottenham. Probaj još jednom tu foru, možda ispadneš smiješan.![]()
A inace je smijesno![]()
Pa valjda je normalno da strane klubove simpatiziraš, neke više neke manje. Ne vežeš se za njih kao za domaći klub. Naravno vežeš se donekle jer ih gledaš, ali poraz Zrinjskog i poraz Tottenhama se ne mogu mjerit, ili Barcelone.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Vise ti pratis te sto simpatises nego ZrinjuLillard je napisao/la: Smiješno je što ja s Balkana ne navijam samo za 1 strani klub?
A u basketu taj sa avatara sigurno ne igra za Zrinjski
Pa upravo se emocije i ne mogu porediti.Kawhi je napisao/la:Najvažnija je od svega toga emocija.
Ili je isto kad ja proslavim titulu mog Sarajeva ispred vječne vatre s još par hiljada mojih sugradjana, pjevamo i slavimo cijelu noć, i ti ili neko sličan tebi kad Real uzme titulu a ti je proslaviš na forumu ili društvenim mrežama.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Slavio sam i ja titule Madrida u gradu. To što ne mogu na Cibeles nema nikakve veze. Doduše, ove prošle sezone sam kući proslavio. Tebi treba još hiljadu ljudi za emocije. Meni je dosta Real Madrid.bodi123 je napisao/la:Pa upravo se emocije i ne mogu porediti.Kawhi je napisao/la:Najvažnija je od svega toga emocija.
Ili je isto kad ja proslavim titulu mog Sarajeva ispred vječne vatre s još par hiljada mojih sugradjana, pjevamo i slavimo cijelu noć, i ti ili neko sličan tebi kad Real uzme titulu a ti je proslaviš na forumu ili društvenim mrežama.
Gdje je to bila proslava Realove titule, ispred vječne ili u Bosni na IlidžiKawhi je napisao/la:Slavio sam i ja titule Madrida u gradu. To što ne mogu na Cibeles nema nikakve veze. Doduše, ove prošle sezone sam kući proslavio. Tebi treba još hiljadu ljudi za emocije. Meni je dosta Real Madrid.bodi123 je napisao/la:Pa upravo se emocije i ne mogu porediti.Kawhi je napisao/la:Najvažnija je od svega toga emocija.

Mnogo veća emocija je biti dio ovoga npr.
Ti to ne znaš jer nisi doživio i zbog toga te shvatam upotpunosti. Ti misliš da su tvoje emocije prema Real Madridu maksimum, a istina je da su emocije prema lokalnim klubovima dosta veće iz očiglednih razloga.
Neko je dao dobar primjer, ovo je kao da pored tvojih treba u tvom kraju ti razmišljaš i sanjaš o Jessici Albi.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ne vidim ništa privlačno u tome da budem dio grupe koja se naziva Horde Zla, ili Manijaci, Robijaši, etc. evejedno je. Ne znam kakvu to emociju može izazvati.bodi123 je napisao/la: Gdje je to bila proslava Realove titule, ispred vječne ili u Bosni na Ilidži![]()
Mnogo veća emocija je biti dio ovoga npr.ili slušati to uživo sa susjedne tribine dok gledaš svoj voljeni klub nego pratiti utakmice stranih klubova preko TVa.
Ti to ne znaš jer nisi doživio i zbog toga te shvatam upotpunosti. Ti misliš da su tvoje emocije prema Real Madridu maksimum, a istina je da su emocije prema lokalnim klubovima dosta veće iz očiglednih razloga.
Neko je dao dobar primjer, ovo je kao da pored tvojih treba u tvom kraju ti razmišljaš i sanjaš o Jessici Albi.
Taj primjer je izuzetno glup. Za povezanost s nekom ženom ti je važna i fizička povezanost. Odnosno, bolje yebat i ružnu pored sebe nego gledati lijepu na slikama. Ne vidim kako je za povezanost s nekim sportskim klubom bitna fizička povezanost. Ne yebeš valjda Hebibija ili drugove s tribine.
Pa upravo sam ja sa Sarajevom fizički povezan tako što idem na tekme, živim sa ovim klubom -> **** ružnu ženu, a ti ga bacaš na Jessicu Albu preko interneta -> gledaš Real Madrid preko TVa.
Dao si savršen primjer koji ti ide u kontru.
Dao si savršen primjer koji ti ide u kontru.

Fizički si povezan sa sportskim klubom?

Pa ako sam fizički prisutan na tribini kada igra moj klub, naravno da sam i fizički povezan na neki način s njim. Metaforički rečeno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.