Ne trebaju nam zločinci, vjeruj mi. Dovoljno je samo uključiti mozak(imamo ga svi) i sabrati 2 i 2. Tim svojim razmišljanjem:"Neću promijeniti ništa, uvijek su isti na vlasti" ustvari daješ glas trenutnoj vladi(valjda ti je to jasno). Vidiš, ljudi žele promjene, ali tih promjena neće biti dok svaka jedinka ponaosob ne shvati šta, kad, kako i koliko. Najlakše je češkati jajca gledajući tv i psovati majku političarima, ali kada ti isti dođu i potkupe maloumnike(većinom one iz ruralnih dijelova BiH), onda nikome ništa. Pobogu, zar da ja glasam za nekoga zbog jednog kilograma kafe i šećera? Pa kad već prodaješ svoj obraz, onda ga prodaj k'o pravi, a ne za tu siću.harry_90 je napisao/la:Da je Tito ziv,umro bih odma kad bi vidio sta se dogadja ...
Činjenica je da smo mi u kolotečini punih 15 godina(računam od prestanka rata). Ne ide na bolje, niti će ići dokle god ovako razmišljamo. Kao što reče @Drh, postoje 2 načina da nešto promijenimo. Jedan su izbori, a drugi je nešto nepopularniji(ipak se to dešava(lo) u manje razvijenim zemljama) - silom. No, činjenica je da od te sile nema ništa jer su ljudi izgubili petlju te ne žele podići glas protiv ovog režima. Kakva crna demokratija? Samo na papiru, ali u realnosti je ovo nešto sasvim drugo.
Radončiću ne bih dao glas kada bi mi bilo plaćeno milion maraka. Nevjerovatno je koliko taj čovjek ispire mozak ljudima putem cijenjenog dnevnog lista - Havaza. Sramota, jbg život. Naravno, neću dati cijenjeni glas ni za jednu nacionalističku stranku(mada bih prije glasao za SDS negoli za SDA). Haris i njegova politika će također biti lišeni mog glasa, tako da mi i ne preostaje ništa drugo doli glasati za crvene. Iako mi se i njihova politika ne dopada, činjenica je da barem na papiru imaju najbolja rješenja za omladinu(a samim tim i za državu).
Iako ne volim pisati o politici, sad se natjerah da nešto napišem(mada u suštini ne napisah ništa).
Čuvajte se.