Evo nam pauze, pa da malo analiziramo, onako subjektivno svi smo takvi. Po mom skromnom mišljenju u četvorci Zrinjski- Široki - Sarajevo - Željo koja će se evidentno boriti za najveće domete, Zrinjski i Široki imaju najbolju igru ove sezone. Za Zrinjski me ne čudi, oni su konstanta bh fudbala, Široko me iznenadio. Nisu puno mijenjali ekipu, čak ostali bez Krstanovica, ali očigledno da jedan kvalitetan igrač kakav je Menalo u jadnoj ligi kakva je naša može donijeti tu prevagu. Nije sve do Menala, oni su tim i tu je ključ. Sarajevo mi je enigma, iako su u sjajnom nizu i puno bolji s Husrefom ipak mislim da se one dječje bolesti ne mogu preko noći odbolovati, očekujem još igre toplo-hladno od njih. Željo ima ništa, ni igre, ni trenera, ni igrača. Ovo što igraju je sreća, sudijsko navlačenje i neke sitnice, puno su slabiji od prvog dvojca, pa i od Sarajeva u ovom trenutku. Na početku sam mislio da će se Sloboda, Radnik, Mladost, Borac i Krupa ravnopravno boriti za 5. i 6. mjesto za ligu 6. Sloboda je najveće razočarenje lige, neshvatljivo loše igraju i ova pauza će doći za njih bolje nego za ikoga u ligi. Mislim da će ipak na proljeće biti bolji jer realno teško da gore može. Za Borca sam i rekao da im je rano da idu u top 6 ove godine, iako je to veliki klub ipak su tek ušli i nemaju kostur ekipe, što se pokazalo tačno i igraju dosta promjenjivo, više loše nego dobro. Tako da će Mladost i Krupa na to 5. i 6. mjesto u ligi 6. Što se ispadanja tiče mislim da je bilo jasno nakon 3 kola. Vitez ostavljen od sponzora, Čelik odavno mrtav samo na aparatima. Realno, liga nam nikad nije bila slabija, sudijske krađe su rak rana i ta će rana otjerati svakog poštenog čovjeka koji želi da uloži u razvoj bh fudbala. Liga 12 nam nije ništa donijela, neće ni noćne utakmice, natkrivene tribine, bolji tereni... Posjeta je užasna, liga predmet sprdnje, a kvalitetan igrač nije otišao odavde već godinama. Ništa neće biti bolje sve dok se ne bude igralo fer pa kako kome bude. Nažalost, to se neće desiti skoro.