ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Re: ATP Tour
Čilić-Zverev je meč za prolazak skupine, tko izgubi vrlo vjerojatno je već ispao
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
E moj crni Mara! 
Od 3:1 30:0 do 4:6, postade zesci choker od Keia rize. Sasa je ovdje vec prosao, nek Mara i Carapa igraju da vide samo ko je manje smijesniji klaun od obojice.
Ne znam sto al ja nesto vjerujem Thiemu da ce proci onu grupu. Dimitrov ce letiti van, najbolje za tenis bi bilo Thiem i Goffin da prodju.
Od 3:1 30:0 do 4:6, postade zesci choker od Keia rize. Sasa je ovdje vec prosao, nek Mara i Carapa igraju da vide samo ko je manje smijesniji klaun od obojice.
Ne znam sto al ja nesto vjerujem Thiemu da ce proci onu grupu. Dimitrov ce letiti van, najbolje za tenis bi bilo Thiem i Goffin da prodju.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
-
samosarajvo
- Kontakt:
Nadal izjavio da nije na 100% tj da ne trenira na 100% al da je dovoljno dobro makar da pokusa.
Drugim rijecima popisaj se na turnir
Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
U prevodu, usrao se od Babuke
ma podloga u Londonu je nikad brža, u rangu one u Shanghaju, klasičan led, organizatori baš jedu **** ove sezone s ovim ubrzavanjem svega živog, tako da svakako nema šanse protiv Rogera i da dodje do finala, jedino da ovaj izleti u SF nekim čudomsamosarajvo je napisao/la:Nadal izjavio da nije na 100% tj da ne trenira na 100% al da je dovoljno dobro makar da pokusa.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
ma prasinu su trebali navuci u londonu..jesu pakashi ovi iz ATP-a, sve stimaju federeru, jos malo pa ce se i na klizaljkama poceti igrati:-)
naravno, mora poravnati ovaj h2h dok nije završio karijeru, kako bi to bilo da ima -10 u odnosu na najvećeg rivala, sramotababino je napisao/la:ma prasinu su trebali navuci u londonu..jesu pakashi ovi iz ATP-a, sve stimaju federeru, jos malo pa ce se i na klizaljkama poceti igrati:-)

ne moraju prašinu navući, nego ostaviti ono što je bilo svih ovih godina, a ne jesti **** postavljanjem leda, ove sezone je još brža nego prošle
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Samo su dva velika turnira godišnje u dvorani i u dvorani uslovi trebaju biti brzi bez ikakve dileme. Sad, druga je stvar što bi bilo poštenije da se umjesto Šangaja igra neki dvoranski masters, a da se WTF igra negdje na otvorenom betonu, uslovima u kakvim se i igra najviše u toku godine.
Problem je taj što je jako teško naći mjesto za takav završni turnir, da je klima ok i da je posjećenost uz cijenu karata onakva kakva je u Londonu. Gotovo nemoguće.
Problem je taj što je jako teško naći mjesto za takav završni turnir, da je klima ok i da je posjećenost uz cijenu karata onakva kakva je u Londonu. Gotovo nemoguće.
Kad Rafanovci krenu kmecat o ubrzavanju podloge na jednom ili dva turnira u godini a konstantno se sve usporavaju iz godine u godinu gotovo svugdje. 
Jos malo pa ce igrat po pepelu ili oranicama pa cemo moci da uzivamo u carolijama raznoraznih prasinarskih spinbotova!

Jedva cekam Nole i Murray da se vrate jedini igraci koji nikad ne serendaju o podlogama i igraju svugdje maximalno.
Jos malo pa ce igrat po pepelu ili oranicama pa cemo moci da uzivamo u carolijama raznoraznih prasinarskih spinbotova!
Jedva cekam Nole i Murray da se vrate jedini igraci koji nikad ne serendaju o podlogama i igraju svugdje maximalno.
Coronados de gloria vivamos,
Stvar je u tome da je jasno da tenis ide (opet) u pravcu ubrzavanja svega i svačega. Novak je najveći razlog za to jer je prvobitni cilj da se uspori/izjednači njegova dominacija koju je imao 2015. godine, otuda i ovoliko ubrzanih turnira već naredne godine, a ove je dostignuta kulminacija postavljanjem podloge u Melbournu koja je oduzela sav identitet prvog GS turnira u godini. Rafa je u tom slučaju najveći gubitnik, zbog toga ova njegova sezona dobija još više na značaju.shminka je napisao/la:Samo su dva velika turnira godišnje u dvorani i u dvorani uslovi trebaju biti brzi bez ikakve dileme. Sad, druga je stvar što bi bilo poštenije da se umjesto Šangaja igra neki dvoranski masters, a da se WTF igra negdje na otvorenom betonu, uslovima u kakvim se i igra najviše u toku godine.
Drugi dvoranski masters, Bercy, je do prije 2 godine bio faktički spor dvoranski masters, a odnekuda je(čarobnim štapićem) za godinu dana postao ultra brz, ove godine je nastavio u tom pravcu.
Kako ja znam turnir u Melburnu je desetljecima igran na travi ,a zatim su presli na onaj zeleni hard koji je isto bio znatno brz.Taj turnir je izgubio identitet 2008. kad se preslo na onaj drama spori plavi hard tako da se AO ove godine samo vratio korijenima 
Previse smarate sa Nadalom i njegovom sezonom.Izuzetna jeste,bolja od Federerove nije.To ce WTF samo potvrdit.Svi turniri i sve podloge osim sljake su sredinom proslog desetljeca bile izuzetno brze,a onda su usred Federerove dominacije sistematski usporavane.
Previse smarate sa Nadalom i njegovom sezonom.Izuzetna jeste,bolja od Federerove nije.To ce WTF samo potvrdit.Svi turniri i sve podloge osim sljake su sredinom proslog desetljeca bile izuzetno brze,a onda su usred Federerove dominacije sistematski usporavane.
Zadnja izmjena: darker10, dana/u 13 nov 2017, 16:51, ukupno mijenjano 1 put.
darker10 je napisao/la: Previse smarate sa Nadalom i njegovom sezonom.Izuzetna jeste,bolja od Federerove nije.To ce WTF samo potvrdit.

10645
-9005
-------
1640
Za ovoliko je bolja Rafina sezona do sada.
da, oni zaboravljaju kako se prije igralo, kakvi su tereni bili i kakve lopticeEffenberg je napisao/la:Kad Rafanovci krenu kmecat o ubrzavanju podloge na jednom ili dva turnira u godini a konstantno se sve usporavaju iz godine u godinu gotovo svugdje.
Jos malo pa ce igrat po pepelu ili oranicama pa cemo moci da uzivamo u carolijama raznoraznih prasinarskih spinbotova!![]()
osim toga h2h 2017 sve kazuje
Imas svoje misljenje,ja imam svoje.bodi123 je napisao/la:darker10 je napisao/la: Previse smarate sa Nadalom i njegovom sezonom.Izuzetna jeste,bolja od Federerove nije.To ce WTF samo potvrdit.
10645
-9005
-------
1640
Za ovoliko je bolja Rafina sezona do sada.
Pa moje mišljenje je argumentovano i potkovano brojkama. A tvoje? Po čemu je bolja Federerova sezona, koji argument imaš na svojoj strani?darker10 je napisao/la: Imas svoje misljenje,ja imam svoje.
Preko 1600 bodova više uz 1 turnir odigran više, po kojoj osnovi Roger ima bolju sezonu?
Koji 1 turnir?Federer preskocio citavu sezonu sljake.Znaci bar 5-6 turnira vise je odigrao Nadal.Pa argumenti su jednostavni.Vise trofeja za Federera,a uz to je tri puta pobijedio samog Nadala u finalima,dok Nadal ovog nije tuko niti jednom.Bit ce ti jasnije aj kad Federer uzme i WTF.bodi123 je napisao/la:Pa moje mišljenje je argumentovano i potkovano brojkama. A tvoje? Po čemu je bolja Federerova sezona, koji argument imaš na svojoj strani?darker10 je napisao/la: Imas svoje misljenje,ja imam svoje.
Preko 1600 bodova više uz 1 turnir odigran više, po kojoj osnovi Roger ima bolju sezonu?
Najsmjesnije od svega je sto se dicite ovim prvim mjestom,a sam Nadal je izgleda opet dao koljeno za to prvo mjesto.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Federer sve turnire mimo šljake je osvojio, izuzev USO, Toronta i Cinccinatija. Cijelu sezonu je Federer je dominirao i osvajao. Prvi dio sezone do šljake Federer izdominirao, ide šljaka tu Nadal izdominirao, pa trava Federer, pa američka turneja, Federera tu koštao Toronto (ili Montreal koji je već bio), htio broj jedan, poslije USO opet Federer. 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
samosarajvo
- Kontakt:
@shminka
Slazem se.Tenis u dvorani treba biti brz, nemam problem sa time.
Jos bolje zapazanje je da bi WTF trebo biti na otvorenom betonu kao 50% sezone.Da je tesko izvodivo iz gore navedenih razloga se također slazem.
Nemam ja velikih problema sa brzinom podloga ove sezone.Odbijam vjerovati da je ta brža podloga presudna bila kod Rafinog poraza u finalu od Rogera.
Rafa je u tom finalu bio mnogo umorniji¸i nije igrao ni blizu svog nivoa.Igra drugaciji tenis, treba mu duze vremena da se vrati u formu, da nadje ritam, trebaju mu mecevi u nogama i jednostavno nije igrao svoj najbolji tenis na pocetku godine u Australiji.
AKo cemo sad baš cjepidlačit mozemo ici logikom da bi uz sporiju podlogu lakše dobio DImitrova i Zvereva i u finale ušao umorniji ali to je baš previše cjepidlačenje.Mislim da podloga nije bila presudna ove godine.
@bodi123
Ne zajebaji sad i ti
ZNamo da prosta matematika često ne mora značiti puno.
Zasad po meni Rafa ima bolju sezonu, upravo zbog vece konstantnosti i tog YENo1 koji znamo da je vrlo bitan achievment u tenisu.
Taj h2h koji Roger ima u ovoj sezoni nije krucijalan jer je prednost idalje debelo na strani Nadala, pogotovo na GS-ovima.Taj poraz u Melburnu malo boli ali zasad, Rafa ima bolju sezonu.
Fazon je sto ako Roger osvoji WTF ne mozes nikom reci da je budala sto smatra da Roger ima bolju sezonu.
Bukvalno je
2 GS + YENo1+ dodatne sedmice na broju 1 koje samo rastu vs 2GS + WTF + Melburne pobjeda u direktnom okršaju
Zavisi šta cijeniš više.Meni je iznimno drago sto je Rafa odradio jednu kompletnu sezonu sa dobrim rezultatima na sva 4 GS-a.Ako ga ova povreda ozbiljnije ne poremeti, a mislim da nece, i ako odradi slicnu stvar dogodine to ce biti ogromni plus u njegovoj karijeri.
Ali WTF je bitan turnir, ne mozes ga pitati po kojoj osnovi ima bolju sezonu
Slazem se.Tenis u dvorani treba biti brz, nemam problem sa time.
Jos bolje zapazanje je da bi WTF trebo biti na otvorenom betonu kao 50% sezone.Da je tesko izvodivo iz gore navedenih razloga se također slazem.
Nemam ja velikih problema sa brzinom podloga ove sezone.Odbijam vjerovati da je ta brža podloga presudna bila kod Rafinog poraza u finalu od Rogera.
Rafa je u tom finalu bio mnogo umorniji¸i nije igrao ni blizu svog nivoa.Igra drugaciji tenis, treba mu duze vremena da se vrati u formu, da nadje ritam, trebaju mu mecevi u nogama i jednostavno nije igrao svoj najbolji tenis na pocetku godine u Australiji.
AKo cemo sad baš cjepidlačit mozemo ici logikom da bi uz sporiju podlogu lakše dobio DImitrova i Zvereva i u finale ušao umorniji ali to je baš previše cjepidlačenje.Mislim da podloga nije bila presudna ove godine.
@bodi123
Ne zajebaji sad i ti
ZNamo da prosta matematika često ne mora značiti puno.
Zasad po meni Rafa ima bolju sezonu, upravo zbog vece konstantnosti i tog YENo1 koji znamo da je vrlo bitan achievment u tenisu.
Taj h2h koji Roger ima u ovoj sezoni nije krucijalan jer je prednost idalje debelo na strani Nadala, pogotovo na GS-ovima.Taj poraz u Melburnu malo boli ali zasad, Rafa ima bolju sezonu.
Fazon je sto ako Roger osvoji WTF ne mozes nikom reci da je budala sto smatra da Roger ima bolju sezonu.
Bukvalno je
2 GS + YENo1+ dodatne sedmice na broju 1 koje samo rastu vs 2GS + WTF + Melburne pobjeda u direktnom okršaju
Zavisi šta cijeniš više.Meni je iznimno drago sto je Rafa odradio jednu kompletnu sezonu sa dobrim rezultatima na sva 4 GS-a.Ako ga ova povreda ozbiljnije ne poremeti, a mislim da nece, i ako odradi slicnu stvar dogodine to ce biti ogromni plus u njegovoj karijeri.
Ali WTF je bitan turnir, ne mozes ga pitati po kojoj osnovi ima bolju sezonu
H2H nije mjerilo ko je imao bolju sezonu, nit može biti. Jedino ispravno mjerilo je ATP rank lista koja kaže da je Rafa bolji bio u zadnjih 12 mjeseci.darker10 je napisao/la: Koji 1 turnir?Federer preskocio citavu sezonu sljake.Znaci bar 5-6 turnira vise je odigrao Nadal.Pa argumenti su jednostavni.Vise trofeja za Federera,a uz to je tri puta pobijedio samog Nadala u finalima,dok Nadal ovog nije tuko niti jednom.Bit ce ti jasnije aj kad Federer uzme i WTF.
Najsmjesnije od svega je sto se dicite ovim prvim mjestom,a sam Nadal je izgleda opet dao koljeno za to prvo mjesto.
Federer je preskočio sezonu šljake da bi uzeo Wimbledon, ili tebi to nije jasno? Da li više želiš da je odigro kompletnu šljaku, i onda na Wimbledonu izgledao onako kao što je izgledao na USO?
Čovjek ima 36 godina, šljaku je morao preskočiti zarad dobrih rezultata u nastavku sezone, tako da mu to nije nikakav plus jer je nije preskočio radi povrede nikakve.
Da, potrošio je koljeno da bi osvojio 2 GS i 2 mastersa, da ga hoće i naredne sezone tako opet dati.
Kroz čitavu godinu Federer je imao teže žrijebove dosta više puta nego Nadal, kad izuzmeš Federerovu povredu na američkom hardu, shvatiš da šta god drugo da je igrao izdominirao je, osim šljake koju je preskočio. Da je Federer bio na 100% na američkoj turneji, uzeo bi i Montreal i Cincy, a USO bi odigrao bolje nego što jeste. Ali, ŠBBKBB.
Meni je također Federerova sezona bolja od ove Nadalove, uostalom pokupio je USO u jednom presmiješnom žrijebu i protivnicima, šljaka kao šljaka, tu je najdominantniji, a na Wimbledonu mu je stop bio već kod babuke Mullera. Federer ga je osim toga pobijedio na AO, IW, Miami, Shangai i ako se opet susretnu, Federer može do još jedne pobjede, naravno ako bude potpuno spreman i fokusiran kao i dosada.
Svako ima pravo na svoje mišljenje, ja znam da je razlika malena sa obzirom da je Federer propustio sezonu šljake, da je preskočio Cincinatti i da je razlika skoro jedan ATP završni masters, o da preskočio je i masters u Parizu, gdje je Nadal otišao samo da potvrdi broj jedan, valjda se prepao da mu ga Federer ne otme u završnici, pa onda da ga potjera i na početku nove godine.
I stvarno je bezveze da se Rafanovci, u ovom slučaju bodi žali na ubrzavanje podloge, kada se godinama radilo da se podloge maksimalno uspore ne bili brže došla smjena generacija, da su tereni ostali isti, Federer bi imao još više titula nego sada, smijem se kladiti da bi imao više od Connorsa da su podloge ostale iste, a ne super " spori " hardovi.
Uostalom, Federer se nikada nije bunio na kakvoj god podlozi da igra, zato što savlada svaku prepreku koja mu naiđe vremenom
Meni je također Federerova sezona bolja od ove Nadalove, uostalom pokupio je USO u jednom presmiješnom žrijebu i protivnicima, šljaka kao šljaka, tu je najdominantniji, a na Wimbledonu mu je stop bio već kod babuke Mullera. Federer ga je osim toga pobijedio na AO, IW, Miami, Shangai i ako se opet susretnu, Federer može do još jedne pobjede, naravno ako bude potpuno spreman i fokusiran kao i dosada.
Svako ima pravo na svoje mišljenje, ja znam da je razlika malena sa obzirom da je Federer propustio sezonu šljake, da je preskočio Cincinatti i da je razlika skoro jedan ATP završni masters, o da preskočio je i masters u Parizu, gdje je Nadal otišao samo da potvrdi broj jedan, valjda se prepao da mu ga Federer ne otme u završnici, pa onda da ga potjera i na početku nove godine.
I stvarno je bezveze da se Rafanovci, u ovom slučaju bodi žali na ubrzavanje podloge, kada se godinama radilo da se podloge maksimalno uspore ne bili brže došla smjena generacija, da su tereni ostali isti, Federer bi imao još više titula nego sada, smijem se kladiti da bi imao više od Connorsa da su podloge ostale iste, a ne super " spori " hardovi.
Uostalom, Federer se nikada nije bunio na kakvoj god podlozi da igra, zato što savlada svaku prepreku koja mu naiđe vremenom