Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vucevich

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Vucevich » 15 nov 2017, 16:01

Ko kaze? :kafa:

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 15 nov 2017, 16:02

Pored pekara Ivana i konobara Mehe nema on sanse.
- Zeljeznicar -

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: RE: Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la BoixosNois1899 » 15 nov 2017, 16:02

Vucevich je napisao/la:Ima li sanse da to bude gospodin Felix Magath?
Čovjek trenira Shandong Luneng. Baš će doći da nas vodi za 30000 KM mjesečno još nakon što je prije 3 godine shvatio kakva mafija nam savez vodi.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2017, 16:07

DrFilgud je napisao/la:Pa sta ocekujete?
Raja je imala dovoljno postovanja prema Osimu i strpljenja za njegovu demagogiju, izbjegavanje odgovornosti, bacanje krivice na navijace, igrace, a nikada na savez i selektore...
Sada je direktno ucestvovao u instaliranju nekompetentnog sina, na najvazniju funkciju u Bh fudbalu. Moralo je poceti vadjenje prljavog vesa. :|
I niko se ne pita zasto zadnji put nije spominjan Ivica Osim a Amar je takodjer bio kandidat.
Osima sam cjenio kao svog oca pogotovu nakon Beogradske reakcije. Iako je bila zakasnjela je mu nista nisam zamjerio. U mojim ocima je bio vise od sportasa. Nekakav ostatak stare skole koja uz sve mrlje i mrljice ima ljudsku crtu u svom liku.
Da budem iskren zadnjih nekoliko godina svaki naredni interview koji sam procitao mi je postavljao sve vise upitnika o njegovom liku. Zelim vjerovati da su godine u pitanju pa se radi toga suzdrzavam vec duze vrijeme da i o njemu pisem kako sam svojevremeno pisao o Safetu i Mehmedu. Ovaj put je ostankom u "ziriju" koji zirira njegovog sina presao sve granice dobrog ukusa.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2017, 16:09

Vucevich je napisao/la:Ko kaze? :kafa:
Begic i ziri ZG-a.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 nov 2017, 16:10

Ima li ko onaj tekst da izbaci, gdje osudjivani kriminalac kuka i napada Sarajevo sto nije pustilo Zeljeznicaru da postane prvak? :D

Frajer samo sto nije umro, a namjestanje i kriminal mu i dalje u krvi :kafa:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 15 nov 2017, 16:14

Da Ivica ne sjedi tamo gdje sjedi, da li bi Amar uopce bio kandidat za selektorsku klupu i da li bi uopce nekome palo na pamet da razmislja o njemu kao kandidatu?
Svaki trener koji osvoji 4,5 titula u PLBiH automatski zasluzuje priliku na mjestu selektora?
Vjerujem da u danasnjoj PLBiH uvazeni Amar Osim uopce ne bi bio dominantan sa Zeljeznicarom.
Takodjer smatram da je Slavko Petrovic pljunuti Amar Osim, zasto njega da ne angazujemo?
Zasto Husref Musemic, Jovic i jos neki nisu kandidati...mozda zato sto im fali koja titula vise?

Onako neka pitanja postavljam...kada se birao Safetov nasljednik uz javni poziv i kada se prijavilo preko 10 kandidata, medju njima i Amar...ok mi je bilo.
Ali da u ovom trenutku, mimo javnog konkursa, on bude medju 2 glavna kandidata, pokazuje koliko smo grohnuli i da i nije bas sve cista posla.

Ako i bude izabran ja mu kao navijac zelim sve najbolje...studiozan je, pametan...nadam se da nece igrati defanzivno.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 15 nov 2017, 16:16

dubrovnik je napisao/la:
Raja je imala dovoljno postovanja prema Osimu i strpljenja za njegovu demagogiju, izbjegavanje odgovornosti, bacanje krivice na navijace, igrace, a nikada na savez i selektore...
Sada je direktno ucestvovao u instaliranju nekompetentnog sina, na najvazniju funkciju u Bh fudbalu. Moralo je poceti vadjenje prljavog vesa. :|
I niko se ne pita zasto zadnji put nije spominjan Ivica Osim a Amar je takodjer bio kandidat.
Osima sam cjenio kao svog oca pogotovu nakon Beogradske reakcije. Iako je bila zakasnjela je mu nista nisam zamjerio. U mojim ocima je bio vise od sportasa. Nekakav ostatak stare skole koja uz sve mrlje i mrljice ima ljudsku crtu u svom liku.
Da budem iskren zadnjih nekoliko godina svaki naredni interview koji sam procitao mi je postavljao sve vise upitnika o njegovom liku. Zelim vjerovati da su godine u pitanju pa se radi toga suzdrzavam vec duze vrijeme da i o njemu pisem kako sam svojevremeno pisao o Safetu i Mehmedu. Ovaj put je ostankom u "ziriju" koji zirira njegovog sina presao sve granice dobrog ukusa.
Interesantno da ovdje, tome sam imao priliku u vise navrata svjedociti, prije ili kasnije svi pocnu institucije tretirati kao babovinu. Valjda se nagledaju toliko korupcije i nepotizma , da im je normalno da se i oni jednom "ugrade". Raji je otvorena poruka -ko vas yebe.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2017, 16:31

DrFilgud je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Interesantno da ovdje, tome sam imao priliku u vise navrata svjedociti, prije ili kasnije svi pocnu institucije tretirati kao babovinu. Valjda se nagledaju toliko korupcije i nepotizma , da im je normalno da se i oni jednom "ugrade". Raji je otvorena poruka -ko vas yebe.
Da ti pravo kazem i ja imam ogradu. Nekako mi se rusenjem lika Ivice Osima rusi i standard ljudskosti koji sam godinama pokusao slijediti.
I vec neko vrijeme(od pocetka Safetovog divljanja) osobno se zgrazam nad Osimovim izjavama i sutim. Nemam hrabrosti pogledati cinjenicama u oci. Stitio je Safeta(unatoc greskama), Mehmeda(unatoc ludilu kojeg je donio), Begica(unatoc kriminalu), hvalio i odredjene politicare za konstruktivnost. I na sve se sutilo. I na sumnje na racun igraca, navijaca i sportske javnosti. A sada je usao u neku igru koju ja ne mogu i necu odobravati. Nije moralno. Tko zeli neka daje podrsku ovom ludilu ali ja necu biti jedan od tih.
Nisam za nikakve bojkote pa ce Amar imati moju podrsku nakon izbora ali Ivicu vise nikad sutnjom necu opravdavati.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 nov 2017, 16:37

hurem je napisao/la:Da Ivica ne sjedi tamo gdje sjedi, da li bi Amar uopce bio kandidat za selektorsku klupu i da li bi uopce nekome palo na pamet da razmislja o njemu kao kandidatu?
Svaki trener koji osvoji 4,5 titula u PLBiH automatski zasluzuje priliku na mjestu selektora?
Niko automatski ne zasluzuje mjesto selektora, treba se mnogo toga poklopiti.
Mogu li ja tebe pitati da li bi tvoje misljenje o Amaru bilo drugacije da je umjesto u BHPL te titule uzimao u, recimo, Albaniji?
Da njegov CV izgleda ovako:

FK Skenderbeu
Albanian Premier League (5): 2000–01, 2001–02, 2009–10, 2011–12, 2012–13
Albanian Cup (4): 2001, 2003, 2011, 2012
ALbanian Super Cup (1): 2001
JEF United Chiba
J.League Cup (1): 2006

Mislim da dobro znamo bi vecina rekla dajte tog Amara da vidimo sta moze napraviti sa reprezentacijom. Mnogi su preoptereceni klupskim simpatijama i klasicnim mahalsko-seoskim manirima tj. ljubomorom, tracevima, mrznjom prema svakom ko se razlikuje od standarda itd.

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 15 nov 2017, 16:43

Na šta spade reprezentacija, da je vodi amar osim :crazy: :lol: :lolno: :crazy:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 15 nov 2017, 16:44

Pa koliko imamo novca, dobro i njega da dovedemo, neće niko džaba da radi.
Pozitivno je što će babo uvijek biti uz njega, valjda mu dodatno nešto kaže što bi moglo pomoć repci.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 15 nov 2017, 16:46

Amar ima kvalitet, imao je od koga da uči. Amar je to pokazao u radu sa Željom. Sada je jedno voditi klub, a drugo reprezentaciju. Amar Osim je pametan čovjek koji zna šta treba raditi. Mislim da bi se on na tom mjestu veoma dobro snašao. Kada pored sebe imate Ivicu Osima, dosta se toga pametnog može naučiti što se fudbala tiče”, rekao je bivsi fudbaler Željezničara i Crvene zvezde.

Osim je do sada vodio Željezničar u dva navrata, bio je trener JEF United Chibe u Japanu i katarskog Al Kharaitiyata. Osvojio je pet titula u Premijer ligi BiH, četiri Kupa BiH, jedan Superkup BiH, te Liga kup u Japanu.

slika
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 nov 2017, 16:47

calcio je napisao/la:
hurem je napisao/la:Da Ivica ne sjedi tamo gdje sjedi, da li bi Amar uopce bio kandidat za selektorsku klupu i da li bi uopce nekome palo na pamet da razmislja o njemu kao kandidatu?
Mogu li ja tebe pitati da li bi tvoje misljenje o Amaru bilo drugacije da je umjesto u BHPL te titule uzimao u, recimo, Albaniji?

FK Skenderbeu
JEF United Chiba

Mislim da dobro znamo bi vecina rekla dajte tog Amara da vidimo sta moze napraviti sa reprezentacijom. Mnogi su preoptereceni klupskim simpatijama i klasicnim mahalsko-seoskim manirima tj. ljubomorom, tracevima, mrznjom prema svakom ko se razlikuje od standarda itd.
Pa Albanci ne postavise najstrofejnijeg domaćeg trenera za selektora. Dovedose čovjeka iz Italije i odvede ih na Euro.

Ima takvo znanje da to nije prepoznao niti jedan ozbiljniji klub. Pod time mislim, barem jedan jedini klub sa zapada.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 15 nov 2017, 17:04

Bolje da nam Nermin Sabic bude selektor nego Amar, Dzeksona mi
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 15 nov 2017, 17:05

Sto bi rekli ako Amaru bude nasteljen posao selektora na prvoj utakmici mu zazeliti dobrodoslicu mnostvom baklji.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 15 nov 2017, 17:09

Probisvjet je napisao/la: na prvoj utakmici mu zazeliti dobrodoslicu mnostvom baklji.
:urnebes: :urnebes:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2017, 17:18

calcio je napisao/la:

FK Skenderbeu
JEF United Chiba

Pa iako je pitanje hipotetsko mozda bi onda i bilo realno de se upitamo ima li nesto u njemu.
Time bi se dokazalo da je uspio i negdje vani pa taman to bila i Albanija. Osim toga Albanska liga je u ovom momentu bolja od Bosanske. Pa njihov prvak je ove godine izbacio Dinama iz EL. Evo imas Bruna Akrapovica koji je radio u Hrvatskoj, Albaniji a sada je mislim u Bugarskoj i niko ga ne uzima kao ozbiljnog kandidata za reprezentaciju sto realno on i nije. Poraz od Maribora vi ne vidite kao katastrofu a sta bi tek rekli da je Amar imao kakav dobar rezultat u Evropi protiv npr. Dinama. To bi bio argument argumenata o njegovom trenerskom umjecu. U isto vrijeme Albaniju uzimas kao primjer neceg loseg a u sustini nisi ni svjestan da je radi Amara i ostalih Amarica Albanska liga otisla u medjuvremenu puno ispred BiH PL-e.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 15 nov 2017, 17:19

@calcio,
Reprezentacija mi je uvijek na prvom mjestu i nisam obojen klupskom bojom, ne u tom smislu koji vjerovatno potenciras...da, navijam za Sarajevo, tacnije receno najvise simpatisem od svih nasih klubova i bez obzira na tu cinjenicu drzim da je od premijerligaskih trenera koji su ostavili trag u istoj daleko najbolji izbor Amar Osim.
Moja poenta je da je nas reprezentativni fudbal nenormalno grohnuo nakon SP u Brazilu i da ova dva "najozbiljnija" (Amar i Kodro) kandidata samo to i potvrdjuju.
S druge strane, da Ivica nije Amarov otac mislim da ga se nikako ne bi ni uzimalo u opticaj...kao ni Jovica, Husrefa (bez obzira na manji br.premijerligaskih trofeja ako znamo da su ipak znalci i da imaju cvrstu ruku, pogotovo Husref)..
Na kraju, nije isto trenirati na nasim zelenim terenima i uglavnom ispodprosjecne fudbalere i jednog Dzeku, Pjanica i sl.
Zna li Amar uopce kako izgleda trening na visem nivou, Kodro mozda i zna jer je doskora igrao i ucio od svojih trenera...
Ja vise preferiram Kodru zbog pas i napadacke igre...mada u tom suzenom kodro-osim (nazalost) izboru se necu ljutiti koga god da izaberu...samo da Mesu vise ne gledam, a vjerujem da ce obojica biti bolji od prethodnika...
Mesa je veliki radnik, ali mislim da mu fali u glavi tog nogometnog slifa i da neke preocite stvari ne moze da vidi...ova dvojica dosta bolje razumiju to nogometno znanje, bar ja tako mislim.

Dakle, preferiram Kodru, ali ako i Osima izaberu nista protiv...da vidimo i taj, do sada neisprobani "premijerligaski" eksperiment.
Samo na.kraju da jos jedanput naglasim:
UBIJEDJEN SAM DA AMAR NE BI NI BIO KANDIDAT DA MU IVICA NIJE BABO I DA NE SJEDI TAMO GDJE SJEDI.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 15 nov 2017, 17:23

Jadna nam majka na sta smo spali, da nam preko repke pored igraca sad i treneri pocinju spasavat karijere :facepalm:
Koji ba amar, sve sto je do sada dobio ugovora dobio je vi za vi oca i sad pljus i repku mu dat u ruke vi za vi istog.
Pa ruanda je za nas mila majka.
Mogu se naci pare za nekog prosjecnog trenera sa strane, al izgleda mnogima to nije u interesu, treba iskoristiti ovo jos malo ugleda sto je repki ostalo, a poslije nek bude potop.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Proximic i 26 gostiju.