Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
"Ako napusti klub, biće najbolji glumac kojeg sam vidio u životu", rekao je predsjednik Servettea, te je dodao: "Kodro je pod ugovorom sa nama i niko nas nije kontaktirao. Imam puno povjerenje u njega. Meni je lično obećao da će ostati", istakao je Fischer.
Ocigledno Kodro nije najavio mnogucnost preuzimanje reprezentacije svome sefu, predsjedniku Servettea. Ja nisam procitao nijedenu Mehinu izjavu kojom je potvrdio da je spreman doci na celo BiH tima.
Mozda sam malo paranoican, ali bi sve ovo s Mehom koji je kao vec izabran, moglo biti igranka. Kao komisija je bila za Mehu, sve je bilo rijeseno, onda su na scenu stupili "zli" Srbi i stavili veto, pa cemo eto morati izabrati Amara. A nismo htjeli, casna rijec...
Ocigledno Kodro nije najavio mnogucnost preuzimanje reprezentacije svome sefu, predsjedniku Servettea. Ja nisam procitao nijedenu Mehinu izjavu kojom je potvrdio da je spreman doci na celo BiH tima.
Mozda sam malo paranoican, ali bi sve ovo s Mehom koji je kao vec izabran, moglo biti igranka. Kao komisija je bila za Mehu, sve je bilo rijeseno, onda su na scenu stupili "zli" Srbi i stavili veto, pa cemo eto morati izabrati Amara. A nismo htjeli, casna rijec...
kODRO JE REKAO DA BI PREUZEO REPKU, ALI DA NE BI NAPUSTAO SERVETTEDrFilgud je napisao/la:"Ako napusti klub, biće najbolji glumac kojeg sam vidio u životu", rekao je predsjednik Servettea, te je dodao: "Kodro je pod ugovorom sa nama i niko nas nije kontaktirao. Imam puno povjerenje u njega. Meni je lično obećao da će ostati", istakao je Fischer.
Dakle, obavljao bi dvije funkcije, tj vodio i klub i repku, sto i nije neki problem po meni ...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Pa nije Meho slijepac pa da ne zna s kim ima posla.DrFilgud je napisao/la:"Ako napusti klub, biće najbolji glumac kojeg sam vidio u životu", rekao je predsjednik Servettea, te je dodao: "Kodro je pod ugovorom sa nama i niko nas nije kontaktirao. Imam puno povjerenje u njega. Meni je lično obećao da će ostati", istakao je Fischer.
Normalno je cuvati posao koji imas dok ne potpises
ugovor za novo radno mjesto.
Gdje bi on sada bio da je dao otkaz?
On je u ovom slucaju jedini covjek koji ima nesto za izgubiti.
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: RE: Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Pa naravno da je pristao, ne bi ga komisija inace predlagala. Problem je samo da nece da prica o tome, da ne bl sam sebi uskocio u stomak ako kaze da pristaje, a na kraju ga ne izaberu, imace veliki problem u Servetteu.DrFilgud je napisao/la:"Ako napusti klub, biće najbolji glumac kojeg sam vidio u životu", rekao je predsjednik Servettea, te je dodao: "Kodro je pod ugovorom sa nama i niko nas nije kontaktirao. Imam puno povjerenje u njega. Meni je lično obećao da će ostati", istakao je Fischer.
Citao sam da i postoji opcija da nastavi raditi u Servetteu do kraja sezone, pa da onda ide.
Ovo što se sinoć desilo je čisti diletantizam i mješanje politike u rad Saveza. Naravno to nikada nije isčezlo, ali se dobro prikrivalo. Ovo što se radi iz FSRS je čisto politički i besmisleno, a može im se nažalost. Mogli su komisiji predlagati imena da ovi razgovaraju s tim kandidatima, ali jok - hajmo sačekati sve do kraja, pa onda dati sugestije koje su se mogle dati i prije mjesec dana. Šta je cilj? Cilj su opstrukcije.
Kodro je bio zagrijan, ali nakon sinoćnje odluke, on se ohladio i po ovim dogovorenim reakcijama predsjednika kluba i šutnje Kodre, to je jedno džentlmensko odstupanje od svega. Očekujte za koji dan da se Kodro zahvali na svemu i posveti se klubu. Po meni je to razumljivo, jer Kodro je ozbiljan i očekuje da i Savez bude ozbiljan. Ono juče je sve, samo ne ozbiljno. Ovo je bio način da se Kodro istisne iz utrke i to su uspjeli.
Kodro je bio zagrijan, ali nakon sinoćnje odluke, on se ohladio i po ovim dogovorenim reakcijama predsjednika kluba i šutnje Kodre, to je jedno džentlmensko odstupanje od svega. Očekujte za koji dan da se Kodro zahvali na svemu i posveti se klubu. Po meni je to razumljivo, jer Kodro je ozbiljan i očekuje da i Savez bude ozbiljan. Ono juče je sve, samo ne ozbiljno. Ovo je bio način da se Kodro istisne iz utrke i to su uspjeli.
- Neandertalac
- Kontakt:
Iskusno, ljudski. Obecajem ostat ću u Servetteu i reći ću svima da nisam zainteresovan za mjesto selektora jer bi bilo ružno pogaziti riječ koja je za njega sve. U isto vrijeme ću se prijaviti na konkurs za selektora i uposliti lobi ali tiho, varati javnost, predsjednika kojem sam dao riječ, pa kada bude gotovo zahvaliti se ispasti patriota.dubrovnik je napisao/la:Pa nije Meho slijepac pa da ne zna s kim ima posla.DrFilgud je napisao/la:"Ako napusti klub, biće najbolji glumac kojeg sam vidio u životu", rekao je predsjednik Servettea, te je dodao: "Kodro je pod ugovorom sa nama i niko nas nije kontaktirao. Imam puno povjerenje u njega. Meni je lično obećao da će ostati", istakao je Fischer.
Normalno je cuvati posao koji imas dok ne potpises
ugovor za novo radno mjesto.
Gdje bi on sada bio da je dao otkaz?
On je u ovom slucaju jedini covjek koji ima nesto za izgubiti.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
-
Sariel1987
- Kontakt:
dajte nam amava za selktora da mu ogadimo fuzbal
Reci cu na TV-u da ne zelim da mi bude sin selektor, a onda su kasnije jedini glasati za njega 
Ponavljam se ali kažem, problem je u nekorektnom radu komisije od poćetka, predsjednik komisije je imao svog kandidata(sina) i sve ostalo što je radio je opstrukcija mogučih protukandidata.
Smiješno je kako je predstavljena jučerašnja sjednica, od strane pojedinih izvještaća(oni sebe zovu novinarima).
Na sjednici je predložen kandidat, i tih 15 glavatih gospodina, je moglo biti za kandidata ili protiv njega.
Proceduralno nije bilo moguće(ma koliko god kvazinovinari to pisali), da dio komisije bude za predloženog kandidata a dio za nekog drugog(zvanično niko drugi nije predložen).
Nije bilo 12 glasova za, prijedlog se ne prihvata i ide se u daljnu proceduru, usaglašavanja ili novih prijedloga.
Ako savez nije zadovoljan radom komisije, neka imenuje novu sa drugim članovima i da joj smijernice za rad ...
Smiješno je kako je predstavljena jučerašnja sjednica, od strane pojedinih izvještaća(oni sebe zovu novinarima).
Na sjednici je predložen kandidat, i tih 15 glavatih gospodina, je moglo biti za kandidata ili protiv njega.
Proceduralno nije bilo moguće(ma koliko god kvazinovinari to pisali), da dio komisije bude za predloženog kandidata a dio za nekog drugog(zvanično niko drugi nije predložen).
Nije bilo 12 glasova za, prijedlog se ne prihvata i ide se u daljnu proceduru, usaglašavanja ili novih prijedloga.
Ako savez nije zadovoljan radom komisije, neka imenuje novu sa drugim članovima i da joj smijernice za rad ...
Re: AW: RE: Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ne mislim da je problem u Mehi, moguce da ce ga izmanipulisati da se stvori predstava - mi smo ga eto htjeli, ali onda i FSRS rekli jok. Onda nece biti prepreke da se izabere neko koga su pikirali. Oni rade skupa, kao i u politici , sve ostalo je teatar.Goalgetter je napisao/la:Pa naravno da je pristao, ne bi ga komisija inace predlagala. Problem je samo da nece da prica o tome, da ne bl sam sebi uskocio u stomak ako kaze da pristaje, a na kraju ga ne izaberu, imace veliki problem u Servetteu.DrFilgud je napisao/la:"Ako napusti klub, biće najbolji glumac kojeg sam vidio u životu", rekao je predsjednik Servettea, te je dodao: "Kodro je pod ugovorom sa nama i niko nas nije kontaktirao. Imam puno povjerenje u njega. Meni je lično obećao da će ostati", istakao je Fischer.
Citao sam da i postoji opcija da nastavi raditi u Servetteu do kraja sezone, pa da onda ide.
Stani bolan, ko je Emir Spahic i kakva je njegova funkcija u savezu? Nek druka po ulici a ne po sastancima komisije, nit je clan, nit koji klinac.dubrovnik je napisao/la:Ok za Emira potjerajte ga iz Sarajeva i ne dajte mu prici savezu ako je takva zelja BiH sportske javnosti.
Ali postoji li ijedan navijac Zeljeznicara koji ce reci da je Ivicin glas Amaru protiv trojice kolega u komisiji uzasno los potez?
Postoji li ijedan forumas koji ovdje pise da se ponosi da je na takav nacin dobio posao u javnim i drzavnim poduzecima?
Ovdje se vise ne prica o sportu nego o neprihvatljivim i nesavjesnim radnjama.
Ako je Emir drukao za Kodra sto vjerovatno i jes za koga je drukao ovaj portal? Naklonost koju je pokazivao prema Osimu mi nije bio simpaticna ali je svakako legitimna. Usporedjivati takve stvari sa ocevim glasom u komisiji je suludo.
Ponistavajte sve!!! I trka po Prosineckog, davno sam ja reakao da je on svima prihvatljiv.
On je kroz karijeru pokazao da je daleko od sportiste koji treba biti u savezu i uticati na dalji rad.
Emir ako mu se druka, nek osnuje portal, napravi najposjeceniji sportski portal u drzavi i nek druka na taj nacin. Ovaj hinjski, kvarnjacki mu bas prilici.
I sta ti nije jasno u tome da nemamo para za Prosineckog i da on nije zainteresovan za nasu repku.
Koja je tvoja uloga u svemu ovome? Unosis dezinformacije, stavljas neke kandidate koji nisu legitimni i samo se konfrontujes.
Znalo se da je Ivica clan komisije i da je Amar kandidat, znalo se da ce i za njega glasati, sto je normalno jer da Ivica ne vjeruje da Amar moze voditi repku ovaj se nebi nikad prijavio.
Eto monci je napisao, Amar se povlaci, povlaci se i Kodro, uzivajmo u mislima sa Prosineckim a u stvarnosti sa Jagodicem.
Amar svakako nije prosao na komisiji pa nema potrebe da se i dalje spominje, prijedlog komisije je Meho Kodro, jasno i glasno, pa vidio si pobjednicku sliku.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Izmedju ostalog i zbog toga nebi trebao biti selektor. Mogao je dobaciti do Poljske, Ceske, Slovenije, ili do druge francuske, zna 3 jezika, to nebi bio problem.zenica159 je napisao/la:Mene samo zanima zasto Amar nije radio ni u jednoj evropskoj ligi, pa cak ni u toj drugoj svicarskoj ? Uvjeren sam da je ta liga duplo bolja od nase prve lige, a isto tako od lige Katra.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
- Neandertalac
- Kontakt:
Za Amara se znalo od samog starta, nije se krilo. Za Kodru ipak nije. Dugo vremena se vrtila priča da on ima projekat i da je dao riječ te da ne želi na tu temu pričati. U prvi plan gurnut Ivica, sramno, kako namješta sinu koji je "jedini" kandidat jer Meho neće, ima datu riječ, klub, obavezu, projekat. Dok se javnost usmjerila na "nepotizam" pocasnog presjednika iza kulisa klan radi svoj posao i uživa u briljantnim planu ni jednog trenutka se ne stideci kako su odigrali, brat menager, sin igra za repku, drugovi i njihova braća u ugovorima sa savezom.
Sram i stid da vas bude!
Sram i stid da vas bude!
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Cuj Emir Spahic prosjecan fudbaler, lik bio redovan u Leverkussenu i dok su Ligu Prvaka igrali
Da je bio pametniji, tamo bi vjerovatno i zavrsio karijeru. Kolika mrznja prema njemu samo jer nije dao Amaru zeleno svijetlo 
Meho je hinja ona prava.Neandertalac je napisao/la:Za Amara se znalo od samog starta, nije se krilo. Za Kodru ipak nije. Dugo vremena se vrtila priča da on ima projekat i da je dao riječ te da ne želi na tu temu pričati. U prvi plan gurnut Ivica, sramno, kako namješta sinu koji je "jedini" kandidat jer Meho neće, ima datu riječ, klub, obavezu, projekat. Dok se javnost usmjerila na "nepotizam" pocasnog presjednika iza kulisa klan radi svoj posao i uživa u briljantnim planu ni jednog trenutka se ne stideci kako su odigrali, brat menager, sin igra za repku, drugovi i njihova braća u ugovorima sa savezom.
Sram i stid da vas bude!
Pantelija je napisao/la:kODRO JE REKAO DA BI PREUZEO REPKU, ALI DA NE BI NAPUSTAO SERVETTE
Dakle, obavljao bi dvije funkcije, tj vodio i klub i repku, sto i nije neki problem po meni ...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
Sariel1987
- Kontakt:
al pljuju kodru zarad licnih interesa.
sjecikese,sitni prevaranti,dzeparosi, tezgadzije.
novinarsko konobarsko menadzerski klan
zbog takvih ko oni mi ni drzave nemamo pljuc
sjecikese,sitni prevaranti,dzeparosi, tezgadzije.
novinarsko konobarsko menadzerski klan
zbog takvih ko oni mi ni drzave nemamo pljuc
Virtu4l je napisao/la:E moj predsjedniče, ništa ti još ne znaš, mora Menaf da stvara nove reprezentativce."Ako napusti klub, biće najbolji glumac kojeg sam vidio u životu", rekao je predsjednik Servettea.
Da poznaješ Mehu ne bi nikad takve gluposti pisao.
Za razliku od njegovih prethodnika to je čovjek koji ima svoj ponos i svoju čast i to nikad ne bi prodao za bilo kakve pare na svijetu.
Jedan od onih koji je najviše pomagao Veležu poslije rata , a nikad nije htio bilo kakvu medijsku pažnju.
Naravno da Meho neće prevariti predsjednika Servettea jer nije nikog u životu , ako mu je obećao da će ostati onda će sigurno ostati.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
-
Sariel1987
- Kontakt:
ti vjerovatno nisi ni svjestan kome pokusavas racionalno odgovorit.mostar_mo je napisao/la:
Da poznaješ Mehu ne bi nikad takve gluposti pisao.
Za razliku od njegovih prethodnika to je čovjek koji ima svoj ponos i svoju čast i to nikad ne bi prodao za bilo kakve pare na svijetu.
Jedan od onih koji je najviše pomagao Veležu poslije rata , a nikad nije htio bilo kakvu medijsku pažnju.
Naravno da Meho neće prevariti predsjednika Servettea jer nije nikog u životu , ako mu je obećao da će ostati onda će sigurno ostati.
nemoj dzaba
Ja od prvog dana pisem o neregularnom izboru.bhsport je napisao/la:Stani bolan, ko je Emir Spahic i kakva je njegova funkcija u savezu? Nek druka po ulici a ne po sastancima komisije, nit je clan, nit koji klinac.dubrovnik je napisao/la:Ok za Emira potjerajte ga iz Sarajeva i ne dajte mu prici savezu ako je takva zelja BiH sportske javnosti.
Ali postoji li ijedan navijac Zeljeznicara koji ce reci da je Ivicin glas Amaru protiv trojice kolega u komisiji uzasno los potez?
Postoji li ijedan forumas koji ovdje pise da se ponosi da je na takav nacin dobio posao u javnim i drzavnim poduzecima?
Ovdje se vise ne prica o sportu nego o neprihvatljivim i nesavjesnim radnjama.
Ako je Emir drukao za Kodra sto vjerovatno i jes za koga je drukao ovaj portal? Naklonost koju je pokazivao prema Osimu mi nije bio simpaticna ali je svakako legitimna. Usporedjivati takve stvari sa ocevim glasom u komisiji je suludo.
Ponistavajte sve!!! I trka po Prosineckog, davno sam ja reakao da je on svima prihvatljiv.
On je kroz karijeru pokazao da je daleko od sportiste koji treba biti u savezu i uticati na dalji rad.
Emir ako mu se druka, nek osnuje portal, napravi najposjeceniji sportski portal u drzavi i nek druka na taj nacin. Ovaj hinjski, kvarnjacki mu bas prilici.
I sta ti nije jasno u tome da nemamo para za Prosineckog i da on nije zainteresovan za nasu repku.
Koja je tvoja uloga u svemu ovome? Unosis dezinformacije, stavljas neke kandidate koji nisu legitimni i samo se konfrontujes.
Znalo se da je Ivica clan komisije i da je Amar kandidat, znalo se da ce i za njega glasati, sto je normalno jer da Ivica ne vjeruje da Amar moze voditi repku ovaj se nebi nikad prijavio.
Eto monci je napisao, Amar se povlaci, povlaci se i Kodro, uzivajmo u mislima sa Prosineckim a u stvarnosti sa Jagodicem.
Amar svakako nije prosao na komisiji pa nema potrebe da se i dalje spominje, prijedlog komisije je Meho Kodro, jasno i glasno, pa vidio si pobjednicku sliku.
Je li u redu da otac bira sina?
Sto se Spahe tice on je bivsi kapetan ove reprezentacije i ako se njegov izbor preklapa sa Misketovim, Dzekovim, Bajevicevim, Kajtazovim onda je u pravu. Sto se mene tice odhebite ga! Ja ga ne reklamiram nego samo odgovorim ako me neko pita za njega.
Isto sam rekao vezano za Amara. Nije prosao i ne treba ga vise spominjati. Ali Mili Kovacevicu to ocito niko nije javio.
Neka bude i Jagodic sto se mene tice jer nije obiteljski projekat.
Svakako nije puno losiji od predlozenog dvojca.
Ako mogu minirati Kodra morali bi moci i naci novac za ozbiljnijeg od njega. Referiram se na FS RS-a.
Bio bih ti zahvalan ako me mozes zaobici.