Uhh al su prodisali nema šta... Otkako je otišao redovno igraju EL i LPSF6 je napisao/la:Lik imao nikad jace sarajevo,prvenstveno finansijski,a ljudi prodisase kad otjerase ublehu.Virtu4l je napisao/la:Pa evo, impiliciraš mi Amara Osima, spominješ Ivicu bez ikakvog razloga, a mudro preskočiš post gdje govorim da je Vinko Marinović bolji izbor od Mehe Kodre? Šta da pomislim?Trigger je napisao/la:Je l' zato što volim cjelokupan sport i sve reprezentacije svoje države!
Zanimljivo 'razmišljanje' druže![]()
Lični interes!![]()
Čiji - tvoj? Sve su prilike da pišeš ono što tebe "muči" - do sada si bio objektivan, ali...
Ja Amara Osima želim na klupi, ali onoj na Grbavici. Mene muči igra fudbalske reprezentacije BiH, koja sa Mehom Kodrom neće biti ništa bolja, čak suprotno, veće su šanse da će biti mnogo gora.
Meho Kodro je dobijao svoje trenerske angažmane samo zahvaljujući bratu i nigdje se nije proslavio, to je ono što mene muči. Da je imao kvalitet, ostao bi u Sociedadu i reprezentacija je prevelik zalogaj za njega. Vremena nemamo, Džeki svaka utakmica može biti posljednja, Pjanić je u svom prajmu, uz Džeku ćemo vrlo brzo ostati bez Lulića i još nekih bitnih igrača. Treba nam neko ko će rezultate napraviti odmah, a Meho Kodro nije taj.
Svako ko želi Mehu Kodru na klupi, ne želi dobro našoj fudbalskoj reprezentaciji, pa samim tim i ti. Nama treba stručnjak, a ne neko ko je vodio tridesetak utakmica u svojoj karijeri, i to poprilično neuspješno jer su obje ekipe koje je vodio bile daleko najjače u ligi.
Evo tvrdim da je i husref je bolji izbor od kodre,da ne bude da se samo osim hvali.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Re: RE: Re: Novi selektor reprezentacije BiH
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Da Bog da selektor postao taj, koji ce aBd sa nasom reprezentacijom imati najvise uspjeha! nevazno da li kodro, osim ili neko treci!
volim te bosno!!
volim te bosno!!
Izvini, ali sa implikacijama si prvi počeo. Žao mi je.Virtu4l je napisao/la:Pa evo, impiliciraš mi Amara Osima, spominješ Ivicu bez ikakvog razloga, a mudro preskočiš post gdje govorim da je Vinko Marinović bolji izbor od Mehe Kodre? Šta da pomislim?Trigger je napisao/la:Je l' zato što volim cjelokupan sport i sve reprezentacije svoje države!
Zanimljivo 'razmišljanje' druže![]()
Lični interes!![]()
Čiji - tvoj? Sve su prilike da pišeš ono što tebe "muči" - do sada si bio objektivan, ali...
Ja Amara Osima želim na klupi, ali onoj na Grbavici. Mene muči igra fudbalske reprezentacije BiH, koja sa Mehom Kodrom neće biti ništa bolja, čak suprotno, veće su šanse da će biti mnogo gora.
Meho Kodro je dobijao svoje trenerske angažmane samo zahvaljujući bratu i nigdje se nije proslavio, to je ono što mene muči. Da je imao kvalitet, ostao bi u Sociedadu i reprezentacija je prevelik zalogaj za njega. Vremena nemamo, Džeki svaka utakmica može biti posljednja, Pjanić je u svom prajmu, uz Džeku ćemo vrlo brzo ostati bez Lulića i još nekih bitnih igrača. Treba nam neko ko će rezultate napraviti odmah, a Meho Kodro nije taj.
Svako ko želi Mehu Kodru na klupi, ne želi dobro našoj fudbalskoj reprezentaciji, pa samim tim i ti. Nama treba stručnjak, a ne neko ko je vodio tridesetak utakmica u svojoj karijeri, i to poprilično neuspješno jer su obje ekipe koje je vodio bile daleko najjače u ligi.
Također, pročitaj (znam da postovi 'lete' munjevito) da sam i ja među prvima spomenu Vinka Marinovića ako već moramo birati 'domaćeg' selektora.
Mehu Kodru preferiram iz logičnih razloga u odnosu na Amara, ali da je u 'ponudi' bio, npr. Prosinečki -vjeruj da bi njega preferirao.
PS:
Sjeti se kako je 'raja' bila za Kodru prvi puta (kad je i imenovan) ali baš zbog njegovog stava o radu sa repkom su ga doslovno šutnuli. Nije da si to zaboravio!?
Bosno moja poharana....
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Ne može kod nas bez drame.
Mi imamo klasičnu pat poziciju:
- izabrati selektora koji će u jednom trenutku garantovano forsirati sina u prvoj postavi bez obzira da li to ovaj zaslužuje; ili
- izabrati selektora koji će sve vrijeme nositi epitet "babin sin".
Kako god okreneš, tipična balkanska priča u kojoj mora se pojaviti nekakav nepotizam, pa da ga j..eš.
Nijednom neće biti lako, ali ovi iz Saveza moraju skontati šta im je prvenstveni cilj:
- Plasman na EP pod svaku cijenu (dakle, bez postepenog podmlađivanja tima, nek stara garda izvuče sve); ili
- Plasman na EP uz uvođenje novih, mlađih igrača, pod cijenu rizika.
2020-e godine (što je vrlo brzo) nakon EP-a ostajemo bez:
- Džeke;
- Begovića (mada golmani mogu malo duže braniti);
- Zukanovića;
- Medunjanina;
- Lulića;
- Vranješa (ovo i nije neka šteta);
- Vršajevića (ovaj se može odmah oprostiti, što se mene tiče);
- Cocalića
Ko će ove igrače zamijeniti?
Pjanić, Višća, Bičakčić, Đurić, Šunjić, Stevanović će napuniti 30 (+/- 1 godina), a oni će nam biti okosnica (uz još par mlađih igrača).
Meho je svakako veće fudbalsko ime, ali ne mislim da to samo stvara respekt igračima ( i Pape i Meša su bili veliki igrači pa ih u jednom trenutku niko više nije bendao). Trenerske uspjehe oba trenera neću spominjati jer titulu u BiH ligi je osvojio i kockar Slišković, tako da su obojica u tom pogledu tropa.
Nekako opet mi djeluje da bi Amar izvukao više iz reprezentacije, pogotovo u pogledu stvaranja novih igrača iz PL BiH. Može mu se svašta prigovoriti, ali lik je totalni luđak za fudbalom i poznaje u dušu svakog našeg reprezentativca, pa čak i ove lokalne igrače.
Da se razumijemo, nema ovdje idealnog rješenja - biće nezadovoljnih ko god bude i samo će se čekati prvi kiks da se počnu dijeliti epiteti neznalice, propaliteta, nadri- stručnjaka i sl...
Ali da su napravili cirkus - napravili su, tu smo majstori.
Mi imamo klasičnu pat poziciju:
- izabrati selektora koji će u jednom trenutku garantovano forsirati sina u prvoj postavi bez obzira da li to ovaj zaslužuje; ili
- izabrati selektora koji će sve vrijeme nositi epitet "babin sin".
Kako god okreneš, tipična balkanska priča u kojoj mora se pojaviti nekakav nepotizam, pa da ga j..eš.
Nijednom neće biti lako, ali ovi iz Saveza moraju skontati šta im je prvenstveni cilj:
- Plasman na EP pod svaku cijenu (dakle, bez postepenog podmlađivanja tima, nek stara garda izvuče sve); ili
- Plasman na EP uz uvođenje novih, mlađih igrača, pod cijenu rizika.
2020-e godine (što je vrlo brzo) nakon EP-a ostajemo bez:
- Džeke;
- Begovića (mada golmani mogu malo duže braniti);
- Zukanovića;
- Medunjanina;
- Lulića;
- Vranješa (ovo i nije neka šteta);
- Vršajevića (ovaj se može odmah oprostiti, što se mene tiče);
- Cocalića
Ko će ove igrače zamijeniti?
Pjanić, Višća, Bičakčić, Đurić, Šunjić, Stevanović će napuniti 30 (+/- 1 godina), a oni će nam biti okosnica (uz još par mlađih igrača).
Meho je svakako veće fudbalsko ime, ali ne mislim da to samo stvara respekt igračima ( i Pape i Meša su bili veliki igrači pa ih u jednom trenutku niko više nije bendao). Trenerske uspjehe oba trenera neću spominjati jer titulu u BiH ligi je osvojio i kockar Slišković, tako da su obojica u tom pogledu tropa.
Nekako opet mi djeluje da bi Amar izvukao više iz reprezentacije, pogotovo u pogledu stvaranja novih igrača iz PL BiH. Može mu se svašta prigovoriti, ali lik je totalni luđak za fudbalom i poznaje u dušu svakog našeg reprezentativca, pa čak i ove lokalne igrače.
Da se razumijemo, nema ovdje idealnog rješenja - biće nezadovoljnih ko god bude i samo će se čekati prvi kiks da se počnu dijeliti epiteti neznalice, propaliteta, nadri- stručnjaka i sl...
Ali da su napravili cirkus - napravili su, tu smo majstori.
Dok je kao glavni protukandidat u kuloarima figurirao Prosinecki vecina ostrica Amarovih pristasa je bio usmjeren na njega. Te nije nas, te trenerska nula, te skup ... Rijetko je tko od njih tada prozivao Meha. Vecina ih je pisala da je Meho nas pa eto kao nemaju nista protiv njega.
Za razliku od njih vecina neutralnih je i tada govorila da Ivica ne smije biti u komisiji koja bira Amara.
Gle cuda sada? Situacija se preokrenula momentom kada je postalo jasno da komisija izabire Kodru. Od toga momenta su problem Mostarski clanovi komisije, Misimovic, Spahic, Menaf, Kenan ...
Dobar dio Amarovih sljedbenika se povukao ali ovi najtvrdokorniji jos biju izgubljene bitke.
Za razliku od njih vecina neutralnih je i tada govorila da Ivica ne smije biti u komisiji koja bira Amara.
Gle cuda sada? Situacija se preokrenula momentom kada je postalo jasno da komisija izabire Kodru. Od toga momenta su problem Mostarski clanovi komisije, Misimovic, Spahic, Menaf, Kenan ...
Dobar dio Amarovih sljedbenika se povukao ali ovi najtvrdokorniji jos biju izgubljene bitke.
Kako god okrenes na kraju ce se svesti na Mehu - Amara - Vinka, pa izaberite jednog.
Ovi stranci su samo reda radi da ovi iz RS-a malo oci zamazu da kao nesto rade.
- Zeljeznicar -
Mi ovdje zaboravljamo osnovni problem, ko nas je doveo u situaciju da biramo izmedju dva trecerazredna trenera?
Razlike izmedju Kodre i Osima su nijanse jedne blijede boje. Meni je Kodro drazi, jer mi je muka od mahalske price i folova, nepotizma i da me neko vuce za nos, ali daleko je to od cak i pristojnog rjrsenja.
Amar je mladi penzioner, Kodro je prije deset godina bio mozda mlad i peerspektivan, danas on spasava karijeru u 2. svicarskoj ligi.
Ovdje se raja krvi je li bolji Trabant ili Moskvic! Pa mozemo li barem Golfa 2 dobit'?
Razlike izmedju Kodre i Osima su nijanse jedne blijede boje. Meni je Kodro drazi, jer mi je muka od mahalske price i folova, nepotizma i da me neko vuce za nos, ali daleko je to od cak i pristojnog rjrsenja.
Amar je mladi penzioner, Kodro je prije deset godina bio mozda mlad i peerspektivan, danas on spasava karijeru u 2. svicarskoj ligi.
Ovdje se raja krvi je li bolji Trabant ili Moskvic! Pa mozemo li barem Golfa 2 dobit'?
E ovo jest pravi problem koji je rezultat ovog suludog izbora koji je od pocetka posao krivim putem.DrFilgud je napisao/la:Mi ovdje zaboravljamo osnovni problem, ko nas je doveo u situaciju da biramo izmedju dva trecerazredna trenera?
Ipak treba biti realan kada se u ovom momentu ocjenjuje razlika izmedju Amara i Meha.
Ako koristimo cinjenice razlika je ogromna.
Bajevic, Kajtaz, Misimovic - Osim
Pa neka se i ignorira ono sto je u prikazanom odnosu nelogicno.
Ako se bilo sta na kraju bude svodilo Amar nema nikakvog argumenta da bude u ovom trilingu.Zenzo je napisao/la:Kako god okrenes na kraju ce se svesti na Mehu - Amara - Vinka, pa izaberite jednog.
Pa ni Meho ako cemo posteno. Iz igre ga je izbacio FS RS-a
- Neandertalac
- Kontakt:
Čuj bio Robi prije "Kodra"? Mislis na ono kada je Kodro obmanjivao javnost i pričao da ima ugovor, projekat, da ne bi pogazio riječ, da su to špekulacije i tako dalje? Ili kada je lobi radio svoj dio posla i pravio dilove a završni korak napravljen sa Spahicem koji je trebao Misimovića pa se napijali po Sarajevu zajedno sa onom pitarskom kujom Pilavom? Ili dio gdje se od javnosti sakrio plan i program koji je Kodro morao predati gazeci rijec, ugovor, takozvani projekat?dubrovnik je napisao/la:Dok je kao glavni protukandidat u kuloarima figurirao Prosinecki vecina ostrica Amarovih pristasa je bio usmjeren na njega. Te nije nas, te trenerska nula, te skup ... Rijetko je tko od njih tada prozivao Meha. Vecina ih je pisala da je Meho nas pa eto kao nemaju nista protiv njega.
A ako misliš na nas Zeljovce koji volimo i cijenimo familiju Osim, ne znam šta je tu nenormalno? Od prvig dana hajka kakva nije zapamcena, sve i jedan kompleksas je osjetio potrebu da bas on zabrani tom mrskom Osimu i njegovom ocu izbor jer je Amar najtrofejniji a to boli i jer je Osim senior legenda kakve oni ni nacrtane nemaju. Vidi ti ovih "manijaka" branili svoje legende, bezobraznici jedni.
Naravno treba spomenuti tvoje lizanje sa svima koji pričali gadosti a nece sigurno biti zaboravljeno, lobisto. Kako samo perfidno lažeš.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ja se nemam potrebe lizati sa Amarovim protivnicima. Mi smo na istoj strani ovaj put.Neandertalac je napisao/la:Čuj bio Robi prije "Kodra"? Mislis na ono kada je Kodro obmanjivao javnost i pričao da ima ugovor, projekat, da ne bi pogazio riječ, da su to špekulacije i tako dalje? Ili kada je lobi radio svoj dio posla i pravio dilove a završni korak napravljen sa Spahicem koji je trebao Misimovića pa se napijali po Sarajevu zajedno sa onom pitarskom kujom Pilavom? Ili dio gdje se od javnosti sakrio plan i program koji je Kodro morao predati gazeci rijec, ugovor, takozvani projekat?dubrovnik je napisao/la:Dok je kao glavni protukandidat u kuloarima figurirao Prosinecki vecina ostrica Amarovih pristasa je bio usmjeren na njega. Te nije nas, te trenerska nula, te skup ... Rijetko je tko od njih tada prozivao Meha. Vecina ih je pisala da je Meho nas pa eto kao nemaju nista protiv njega.
A ako misliš na nas Zeljovce koji volimo i cijenimo familiju Osim, ne znam šta je tu nenormalno? Od prvig dana hajka kakva nije zapamcena, sve i jedan kompleksas je osjetio potrebu da bas on zabrani tom mrskom Osimu i njegovom ocu izbor jer je Amar najtrofejniji a to boli i jer je Osim senior legenda kakve oni ni nacrtane nemaju. Vidi ti ovih "manijaka" branili svoje legende, bezobraznici jedni.
Naravno treba spomenuti tvoje lizanje sa svima koji pričali gadosti a nece sigurno biti zaboravljeno, lobisto. Kako samo perfidno lažeš.
Da li ti je to tako tesko shvatiti.
Ja sam ovaj put vas protivnik. Ne navijaca Zeljeznicara nego tebe i slicnih tebi.
I Familie sa posebnim osvrtom na Pater Familias.
E sada cu te i lagano staviti na ignore.
Brate, dosadilo mi se dopisivati sa tobom.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 17 nov 2017, 15:17, ukupno mijenjano 1 put.
Ako koristimo tvoje cinjenice Bazdarevic je 12 puta bolji od Rajevca.dubrovnik je napisao/la:E ovo jest pravi problem koji je rezultat ovog suludog izbora koji je od pocetka posao krivim putem.DrFilgud je napisao/la:Mi ovdje zaboravljamo osnovni problem, ko nas je doveo u situaciju da biramo izmedju dva trecerazredna trenera?
Ipak treba biti realan kada se u ovom momentu ocjenjuje razlika izmedju Amara i Meha.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ne jer ovih 12 po strucnosti i nogometnom znanju nisu do koljena ona 4. Bazdarevica nije birala strucna komisija.bhsport je napisao/la:Ako koristimo tvoje cinjenice Bazdarevic je 12 puta bolji od Rajevca.dubrovnik je napisao/la:E ovo jest pravi problem koji je rezultat ovog suludog izbora koji je od pocetka posao krivim putem.DrFilgud je napisao/la:Mi ovdje zaboravljamo osnovni problem, ko nas je doveo u situaciju da biramo izmedju dva trecerazredna trenera?
Da te podsjetim, prvo je bilo tu negdje da bi u finalnom krugu bilo 12:0.dubrovnik je napisao/la: Ne jer ovih 12 po strucnosti i nogometnom znanju nisu do koljena ona 4. Bazdarevica nije birala strucna komisija.
Kada te biraju 4 covjeka, a treneri su u 5 deka, naravno je da ce biti 3:1. Tako da ta razlika nije tolika kakvu je ti predstavljas.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Dajte nam Vladu Jagodu i da se cirkus prekine. Svakako će svaka šuša birat i uvaljivat igrače. Mislite da bi Amar, da dobije fotelju, provodio autoritet i sebi sklapao tim? Bi al u qrcu, zbog tog nas svi ozbiljni stručnjaci izbjegavaju. Gledajte sad za vikend kad sudije pometu Želju u BL, kad se Krupa provuče u kupu za 15ak dana, još kad nam FSRS zacrta svoja dva prvotimca u repki. Kovačević i kompanija će sve opstruirat dok se dobro ne uhljebe.
Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Ako ti ovako stvarno mislis ja ti tu ne mogu pomoci.bhsport je napisao/la:Da te podsjetim, prvo je bilo tu negdje da bi u finalnom krugu bilo 12:0.dubrovnik je napisao/la: Ne jer ovih 12 po strucnosti i nogometnom znanju nisu do koljena ona 4. Bazdarevica nije birala strucna komisija.
Kada te biraju 4 covjeka, a treneri su u 5 deka, naravno je da ce biti 3:1. Tako da ta razlika nije tolika kakvu je ti predstavljas.
Prije 2-3 posta si napisao da je Amar otpao.
Otkud sada naknadna pamet?
Ja Misimovica i Begica i sa najboljom voljom ne mogu staviti na isti nivo.
-
bordobijeli
- Kontakt:
daj Sedeorfa komu hebe mater

A zamislite da je Ivica glasao za Kodru a recimo Miske za Amara. Mislim da se ni u pola ovolika frka ne bi digla i da bi onda tih 3:1 bilo sumnjivo. Ivica bi ispao gospodin, Mostarci bi bili optuženi da guraju svoje a Misketov glas kao nekog ko je juče nosio dres reprezentacije ima svoju težinu i definitivno bi se drugačija pjesma pjevala.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- Neandertalac
- Kontakt:
Nemoj druže od "najpoštenijeg" celjadeta, ko Boga te molim. Daj da se druzimo i da te pitam kako to da si od prvog dana na temi protiv Amara? Jesi li znao da su ostali skupi i nerealni, jesi li znao kakvu igru igraju "hercegovci"? Kako to da već dvije godine pljujes i osporavas Gsn Ivicu Osima?
Kako si za Osima pričao da je katastrofa u najavi a da pogledamo pod TSS? Valjda si mislio na KodrA, lobisto.

Kako si za Osima pričao da je katastrofa u najavi a da pogledamo pod TSS? Valjda si mislio na KodrA, lobisto.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, edvaE2, Goalgetter, Hajdeee, Proximic i 76 gostiju.