Malo sam listao po ovom pdfu, mislim da nema nista otvoreno na ovu temu.
Prvenstveno sam otvorio temu jer imam par pitanja vezanih za odlazak u inostranstvo, a nisam htio da se post zagubi negdje u Chatu ili slicno, a vjerujem da se moze nac jos par forumasa kojima bi ova tema bila korisna.
Bilo kako bilo, zanima me kakve su mogucnosti za ausbildung stranaca u Njemackoj? Dolaze u obzir i Svicarska i Austrija, pa na kraju krajeva i bilo koja strana zemlja. Za koje struke se mogu skolovati stranci, koje mjesto je najlakse dobiti i koje su skole najlakse u smislu finansiranja.
Planirao sam ici preko jedne agencije sada u aprilu na ausbildung za medicinskog tehnicara, njegovatelja i slicno. To je sve sredjeno, kao sigurica, ali sam onda poceo razmisljati o drugim mogucnostima. Nisam pretjerano zainteresovan za tu struku, idem to raditi jednostavno jer nemam druge opcije.. Ovdje nemam pretjeranih mogucnosti s obzirom da imam samo zavrsenu gimnaziju.
Svjestan sam da je najlakse otici u Njemacku ako ces raditi kao medicinar, ali sta jos mogu? Npr. ja bih prije otisao na neko skolovanje u vezi masinstva i slicno. Ipak imam neko predznanje sa dvije godine fakulteta kod nas, jos me to i zanima. Takodjer me zanima elektrotehnika, racunari itd. itd.
Medicina je meni licno kao posao
 Ali sta se moze kad svi samo to nude.
 Ali sta se moze kad svi samo to nude.Imam B2 certifikat sa Göthea, jezik pricam skoro pa tecno
hvala unaprijed