Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Vala ja ću ga svojoj djeci spominjati. Ne da bih širila mržnju, nego zato što ne treba da se zaboravi ko je bio taj čovjek i šta je uradio ovoj napaćenoj državi. Oni njega nikad neće zaboraviti, čak će ga i dizati u nebesa, a mi da zaboravljamo.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Ne vidim razloga da se izjednacavaju sva tri konstitutivna naroda u smislu prisutnog nacionalizma. Pa nisu Alija niti Mustafa osudeni za genocid u Srebrenici, zlocine protiv covjecnosti, nit su pocinili pokolj u istocnoj Bosni 1943.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
+1Aerials je napisao/la:Vala ja ću ga svojoj djeci spominjati. Ne da bih širila mržnju, nego zato što ne treba da se zaboravi ko je bio taj čovjek i šta je uradio ovoj napaćenoj državi. Oni njega nikad neće zaboraviti, čak će ga i dizati u nebesa, a mi da zaboravljamo.
Dovoljno je uci na krstaricu i bude jasno kakav je to narod. O izjavama ovih na funkcijama ne treba pricati.
Cekamo jos Dodu da kaze koju o presudi.

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Otac kada bi ubio komšiju iz čista mira osudio bih ga lično tako da ga ne bih spominjao nigdje.
Jasna je meni ova generacija koja je preživjela rat pa brani takve, ali ovi do 30 godina, trebaju malo da se zapitaju.
Jasna je meni ova generacija koja je preživjela rat pa brani takve, ali ovi do 30 godina, trebaju malo da se zapitaju.
Vjeruj mi da su izjave samo cista realnost onoga sto gledam i slusam, a volio bih da me ti razuvjeris. Ne mrzim ja nikoga, ako mi vjerujes, i po ko zna koji put ponavljam: ne opterecujem se ovosvjetskim kaznama za zlocince (bilo koje, bilo gdje, ali naravno da su mi najbolnija ubistva i mucenja mog naroda) jer sam ubijedjen u 100%-tnu pravicnost i pravu kaznu od Onoga Koji je Napravedniji.DANTES je napisao/la: Naravno da nisi šovinista. Samo su ti izjave takve. Ili ti misliš da je Najbolesnjja nacija na dunjaluku nije govor mržnje?
Ko bi klao? Svi jare, svi.. Hrvate doduše sam mudro ćute, ali internet gori od vas i nas.. Vaši bi poveli džihad da se svete, naši bi ratovali zbog nepravde i pravde..
Srećom uglavnom se zasad drže interneta.
Ko bi klao, ostavimo to po strani, jer se nadam da do toga nikada nece doci (i kada bi pretpostavljali u tom smjeru, historija ipak govori drugacije). Medjutim, izjava 'svi bi opet klali' govori da smo eto i mi nekoga klali 90-ih godina. Ja te pitam, gdje su ti dozivotno osudjeni Bosnjaci u Haagu? Naser, koga Srbi smatraju sigurno kao najgoreg, u ovom isto Sudu koji danas izrece dozivotnu kaznu, oslobodjen. Ima li ostalih?
Gosti na RTRS-u pricaju kako ce svoju djecu u skolama uciti o njihovom heroju, generalu, braniocu srpskog naroda, ... i sta ja onda treba da mislim? Od koga je branio srpski narod? Bosnjaci povukli, idejom Velike Bosne, napade na Srbe? Otkud onda napadi u Sarajevu, izrazito vecinskom bosnjackom stanovnistu, osim ako sami sebe nismo granatirali i ubijali?
Svaki nacionalizam pravi razlike a svaka razlika mržnju a svaka mržnja ono što smo doživili, a ti prvom prilikom to dožive ukoliko su oni drugi samo malo moćniji. Zato kad u politici čujem bilo šta što je strogo i dobro udesno ospem se odmah.dirkules je napisao/la:Ne vidim razloga da se izjednacavaju sva tri konstitutivna naroda u smislu prisutnog nacionalizma. Pa nisu Alija niti Mustafa osudeni za genocid u Srebrenici, zlocine protiv covjecnosti, nit su pocinili pokolj u istocnoj Bosni 1943.
Reko sam općenito, ne mi, vi, oni... I opet, nije bitno šta pojedinac zna, već šta je u mainstream fokusu. Npr. danas su skoro svi likovi iz WW1 zaboravljeni, a ovi iz WW2 su na sličnom putu. Prestat će ljudi kad-tad živjeti u prošlosti.Aerials je napisao/la:Vala ja ću ga svojoj djeci spominjati. Ne da bih širila mržnju, nego zato što ne treba da se zaboravi ko je bio taj čovjek i šta je uradio ovoj napaćenoj državi. Oni njega nikad neće zaboraviti, čak će ga i dizati u nebesa, a mi da zaboravljamo.
Walk on, with hope in your hearts.
Razumijem te u potpunosti, ali povijesne cinjenice su takve da se genocidi i zlocini vrse nad jednim narodom sto dovoljno govori o mrznji u ovoj drzavi.sljivo je napisao/la:Svaki nacionalizam pravi razlike a svaka razlika mržnju a svaka mržnja ono što smo doživili, a ti prvom prilikom to dožive ukoliko su oni drugi samo malo moćniji. Zato kad u politici čujem bilo šta što je strogo i dobro udesno ospem se odmah.dirkules je napisao/la:Ne vidim razloga da se izjednacavaju sva tri konstitutivna naroda u smislu prisutnog nacionalizma. Pa nisu Alija niti Mustafa osudeni za genocid u Srebrenici, zlocine protiv covjecnosti, nit su pocinili pokolj u istocnoj Bosni 1943.
Kako se zove ovaj lik na RTRS-u sa bradom? Cini mi se da je najmladji medju njima, tek sam se ukljucio.
Ovi Srbi su fakat fenomeni!

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ivanić: Ne treba odustajati od podrške Mladiću, pružiti mu pomoć u žalbenom postupkuDANTES je napisao/la:
Ako gotovo pola ljudi u RS-u glasa za ovoga i njegovu politiku, druga polovica za Dodika - sta onda da se kaze osim onih 10-ak posto normalnih Srba?
Nisu svi ista **** i praviti razliku izmedju veceg i manjeg smeca nije nikakav nacionalizam nego zdrav razum.
"Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.”
Cuj ove cetnikuse.

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Re: RE: Re: Chat
Ja se bojim da bosnjaci nece znati, dok ce vecina nam komsija sigurno znati.artemis77 je napisao/la:Ja ću najponosniji biti ako, makar u svojoj starosti, doživim da ljudi općenito ne znaju ni ko je Ratko Mladić, niti ih zanima.
Ooo selam kobe24, imal sta novo u Tz? Nisam bio ima 3 godine, zijaretis li Caklovice?kobe24 je napisao/la:Kako se zove ovaj lik na RTRS-u sa bradom? Cini mi se da je najmladji medju njima, tek sam se ukljucio.
EDIT: Bio sam prosle godine na svadbi

Alejkumusselam brate, kako si?dirkules je napisao/la:Ooo selam kobe24, imal sta novo u Tz? Nisam bio ima 3 godine, zijaretis li Caklovice?kobe24 je napisao/la:Kako se zove ovaj lik na RTRS-u sa bradom? Cini mi se da je najmladji medju njima, tek sam se ukljucio.

Ma u Tuzli nista novo, tesko da se nesto bitno promijenilo za te tri godine. U Caklovicima sam bio na ikindiji prije 15-ak dana, malo popricao sa Arifom, razmijenili misljenja i kuci. U svakom slucaju, odem gore s vremena na vrijeme da se napunim imanom.

Re: RE: Re: Chat
Profesor je napisao/la:Ja se bojim da bosnjaci nece znati, dok ce vecina nam komsija sigurno znati.artemis77 je napisao/la:Ja ću najponosniji biti ako, makar u svojoj starosti, doživim da ljudi općenito ne znaju ni ko je Ratko Mladić, niti ih zanima.
Jest vala, ovi Srbi sve znaju, od ameba, turaka pa na dalje.

Od ovih naših što su u ratu bili malo uticajniji znam samo Aliju, Nasera i Babu.

Šta bi drugo rekao? Nešto da se politički samoubije. Eno emisija na rtrs je počela tako što je voditelj naglasio da ivanić nije tu. Čisto malo kampanje za dodika.Federer17 je napisao/la:Ivanić: Ne treba odustajati od podrške Mladiću, pružiti mu pomoć u žalbenom postupkuDANTES je napisao/la:
Ako gotovo pola ljudi u RS-u glasa za ovoga i njegovu politiku, druga polovica za Dodika - sta onda da se kaze osim onih 10-ak posto normalnih Srba?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Evo elhamdulillah dobro je, dolazi vrijeme parcijala odnosno osamljivanja sa knjigamakobe24 je napisao/la:Alejkumusselam brate, kako si?dirkules je napisao/la:Ooo selam kobe24, imal sta novo u Tz? Nisam bio ima 3 godine, zijaretis li Caklovice?kobe24 je napisao/la:Kako se zove ovaj lik na RTRS-u sa bradom? Cini mi se da je najmladji medju njima, tek sam se ukljucio.
Ma u Tuzli nista novo, tesko da se nesto bitno promijenilo za te tri godine. U Caklovicima sam bio na ikindiji prije 15-ak dana, malo popricao sa Arifom, razmijenili misljenja i kuci. U svakom slucaju, odem gore s vremena na vrijeme da se napunim imanom.

Zavidim ti na prilici da se vidas i razgovaras sa takvim insanom. Kako nista novo gradski derbi u kupu

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.