Ako je ovaj mail autentican (nadam se da nije), onda je to samo stvar koja oslikava generalno stanje u nasoj zemlji.
Ministri, predsjednici skupština, predsjednici države su ljudi koji se nekompetentni i koriste svoju funkciju za zadovoljavanje nekih vlastitih interesa i niskih, tajnih strasti.
Otkud pravo njemu da se mijesa uopce u odluku o tome hoce li neko dobiti ugovor i kakav? Zar predsjednik UO, narodski receno, po formaciji, to smije raditi?
Mislim da ne smije, bar po Statutu je to jasno.
S druge strane, nije mi jasno zasto onda Skupština šuti i ne poduzima ništa.
Jer, ako neko prekorači svoja ovlaštenja, Skupština je tu da reaguje, smijeni, upozori...
E sad, necu da vjerujem da se sve stvari u Klubu rješavaju na ovaj način, jer ako to jeste slučaj, onda smo u banani samo takvoj.
Na stranu i tribine i teren i sve ostalo ako se pretvorimo u autokratiju, to nam jednostavno nije u krvi, valjda smo radnički klub. Ili je to postala samo fraza?
Mozda nije pravi trenutak da se pred derbi pise o tome, ali sam zaista, sto bi Nadrealisti rekli, FRAPIRAN sadržajem ovog maila...
Opet kazem, nadam se da nije istinit, a ako jeste, onda je vrijeme i da se mijenjaju i članovi skupštine, jer očito ne rade svoj posao i ne smiju ni pisnuti. Ili ima jos nesto sto mi ne znamo, pa nas filuju informacijama o istoriji, sredstvima za ciscenje stolica, smjeni cistacica i nocnih cuvara, da skrenu pažnju sa pravih problema...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....