To su obični zločinci i ja nemam problem reći to i nemam problem priznati da bih vjerovatno isto uradio u datoj situaciji, ali imam problem s tim što si se ti zbog šačice zločinaca odlučio biti Hrvatom. Pa meni da su to uradili ja bih se vratio tamo i govorio bi im "**** jedne šta je, ovo je i moja zemlja, moj grad, jednako sam Zeničanin i Bosanac ko i vi mater vam jbm". Eto to im reko pa kud puklo da puklo... ko što se danas mnogi u Zenici borimo sa "svojima" koji pišaju po nama tako bih rekao i ovima.dubrava je napisao/la:
zato sto su ugledni Zeničani srpske i hrvatske nacionalnosti prisilno odvođeni u muzičku školu (znate gdje se nalazi) i tamo bili mučeni, zlostavljani itd. (naravno, ista stvar je bila i drugim gradovima, samo u obrnutim situacijama bemti sunce)
Zato sto su ti isti Zeničani koji su čitav zivot, radni vijek, proveli u Zenici, stvorili obitelj, bili primorani otici zbog prijetnji i ubojstava koja su se dogadala u gradu u okrilju noci!
Zato sto je konkretno u tatinom selu, udaljenom svega 12km od grada, 7.muslimanska brigada, u sastavu Armije BiH 08.06.1993. počinila zločin ubivsi 14, a na citavom csirem podrucju preko 80 ljudi (civila, najstariji je imao 90, a najmladi 20 godina) zbog kojih su odgovarali u Hagu trojica generala, a jedan je tijekom sudenja umro (osudeni zbog pljackanja, necinjenja i palezi, za ubojstva nitko nije odgovarao).
Zbog svih tih razloga smo otisli. Ne sto smo htjeli, ne jer se promijenilo godisnje doba, vec sto smo bili primorani. Mi, koji smo voljeli taj grad, tu zemlju, koju volimo i danas. I **** se meni tko je sta, ali nemojte onda pricati neke stvari koje ne znate.
U p.m. sad samse iznervirao.
I nisu svi Hrvati u Zenici bili cvijeće i nedužni, kako su Podbrežani lagano granatirali odozgo sa brda pa kad ih je sedma muslimanska pregazila počeli su cmizdrit i smirili su se. eno i dan dnas njihovim bojovnicima stoji spomenik i niko ga ne dira.