Safet Sušić - Pape

mujica
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la mujica » 08 sep 2010, 00:06

Adinjo je napisao/la:Ljudi moji kad cete vise shvatiti. Nije Safet kriv. MI smo krivi. MI smo jedna posjecna repka i to je to. Mi nismo repka za velikih tekmi, niti imamo igrace za tekve tekme. Mi smo u rangu Belgije, Turske, Slovacke itd. To je plafon. Kratko jasno.
X

Kroz sredinu nas pokriju i ne mozemo, a to za posljedicu ima da za svaki gubitak lopte u sredini, pozadi nas buse ko sir.

Krila uopce nemamo, sto je najbitniji faktor!!! Da imamo jaca krila, tj. da se u ofanzivu ide preko krila, oslobodili bi i sredinu i spic (u kojima realno posjedujemo kvalitet) za napad, a gubitak lopte po krilima bi omogucio i vracanje sredine nazad.

U sustini po starinski 4-4-2, ali koga staviti na krila je pitanje svih pitanja?????????

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 08 sep 2010, 00:08

zanimljivo je to da li smo mi prosjecna repka, mislim da nemam ekipu koja moze pobijediti jednu francusku ........
ako se sjetite one strasne generacije hrvatske koja je bila 98 treca ,, pogledajte gdje su igrali ti igraci,nate

edit: i da , moram i ja reci da su nam ti bocni igraci najveci problem da mi tu sada imamo jednog salihamidzica u najboljim danima, da je rahimic ko sto je nekad bio, ba da je baljica na krilo, pa da je salihovica na bok.. e onda bi mogli svakoga zeznuti,,,,al stvarnosu nam bocni igraci =0 mujdza lulic ibricic(kad ne moze pada)

edit: neko bi vecers mogao reci da je pjanic veceras podbacio, on je trebao prenijeti lopttu, al ne on nije imao s kim odigrati u sredini..ibricic? smijesno
Zadnja izmjena: dzenidm, dana/u 08 sep 2010, 00:11, ukupno mijenjano 2 puta.

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 08 sep 2010, 00:08

Pape nikakav k'o selektor.
Grandmaster.

yup
Kontakt:

Post Postao/la yup » 08 sep 2010, 00:13

Sušiću stavi Vedada u čisto špicu i dobičeš pravi napad!

armageddon666
Kontakt:

Post Postao/la armageddon666 » 08 sep 2010, 00:13

bubreg je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:vs Gana - 3 prilike za gol
vs Svedska - 2 suta na gol
vs Njemacka - 1 sut na gol
vs Qatar - 1 sut na gol
vs Luxemburg - 5 suteva na gol
vs Francuska - 1 sut na gol

Zakljucak : U 6 utakmica ima 2 pobjede 3 poraza i remi. U 540 minuta 13 puta sutirali smo na gol. Samo radi usporedba,ova repka je pod Cirinim vodstvom samo Spanjolcima napravila 10 prilika za gol.

Rijesenje: Otkaz
e o ovome ja stalno govorim, ali to izgleda niko ne 'ebe ni 1%. barem nije do veceras.
Potpis :)
-Ronaldo Luís Nazário de Lima-

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 08 sep 2010, 00:14

Meni je rekao sve kad je zovnu onog malog Lulica iz young boysa koji je odigrao jednu utakmicu dobro a do tada nije ni znao za njega. Problem je sto se u nas igra zasniva na Misimovicu sto su francuzi znali i jednostavno njega su odsjekli, a niko nije imao da preuzme odgovornost na sebe. Pape mora da nade varijatu i za ovakav nacin igre kad mu je playmaker odsjecen ....
Anti Nakarada

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 08 sep 2010, 00:15

Pa nije Pape čarobnjak da prekine tradiciju poraza protiv velikih ekipa...
Iduće gostovanje kod Aljbanaca, ima da nas dočekaju sa toljumbama, a mi ćemo da im se zahvalimo sa petardom.
Ne sam Safete, idemo dalje.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 08 sep 2010, 00:22

cole-ch je napisao/la:
Adinjo je napisao/la:Ljudi moji kad cete vise shvatiti. Nije Safet kriv. MI smo krivi. MI smo jedna posjecna repka i to je to. Mi nismo repka za velikih tekmi, niti imamo igrace za tekve tekme. Mi smo u rangu Belgije, Turske, Slovacke itd. To je plafon. Kratko jasno.
Molim te da se suzdrzavas od ovako perveznih analiza, bar veceras.

BiH nije u rangu Slovacke i Turske, oni su za klasu bolji timovi, ali da se sa njima igrati. BiH nema prosecan tim, vec vrlo dobar tim sa par izuzetnih pojedinaca! BiH tim ima problema u logistici i struci. Narod se prosto druzi sa igracima kada su na pripremama, kao da su njihovo vlasnistvo. Igraci nemaju nikakav mir, karantin je nepoznata rec kao faza pripreme pred utakmicu, novinari (narocito ss.ba) u svakom trenu dobiju interviju od igraca i strucnog staba, pa gde to ljudi moji ima, ni u Sri Lanki (inace, oni nemaju fud.tim). Prelistajte u zadnjih 8 dana na ss.ba koliko je video priloga bilo sa razno raznim igracima i trenerom, pa to je strasno. Znaci u repci ne postoji cvrsta ruka u rukovodjenju i samoj organizaciji!
Sve sto si ovdje napisao govori upravo o onome sto ja pricas, a to je...PROSJECNA REPKA. U jednoj ozbiljnoj repci nema poziranja sa igracima, u jednoj ozbiljnoj repci nema slikanja sa raznoraznim sumnjivim facama, u jednoj ozbiljnoj reci se zakaze presica, pa se pita sta se treba pitati, i furaj dalje...cekanje igraca prije treninga od raznoraznih novinara, pa da bi se probili do terena, treba ima kordon policije...toga isto nema. Sve to ima kod drugih repki, ali zna se nesto sto se kod nas ne zna, nepoznata rijec: GRANICA. Zato fino bih te zamolio, nemoj mi pricati da smo dobar tim, jer nismo !!. Bar meni nemoj pricati, jer gledam ovaj cirkus evo 20 godina haman, i uvjek ista slika. PROSJECNA REPKA, ama nista drugo.

Dodje mi da povratim kad vidim sta su ovi nasi strucnjaci, evo nekoliko dana po medijima vazili protiv francuza, bas ko da su isti ti francuzi neki amateri...kako sad ili nikad, kako su oni potreseni, kako cemo ih nokautirati i zadat' i zadnji udarac, kako su nalazili najslabije tacke i karike kod fracuza. I ne, ne govorim o strucnjacima s ovog foruma, neko bas o nasim strucnjacima i velikanima. I sad svima Safet kriv, niko drugi nije. Bas me interesuje sta ce ti isti strucnjaci sutra pricati po novinama.
A fracuzi bas ko da su ih slusali, pa nam svima dokazali ko smo. Ljudi nam kulturno pokazali gdje nam je mjesto. Isto su nam pokazali kako se igra kad si pod velikim pritiskom, ili ti ga kad cara dotjeraju do duvara. Neka su nam spustali ljudi, da se i mi dohvatimo realnosti. Nisu dzaba stari ljudi govorili, ne bodi se s rogatim. ima im ova mjesta.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ae_
Kontakt:

Post Postao/la ae_ » 08 sep 2010, 00:23

Momci nemojte se predavati, ima nade , ima nade AHAHAHAHHAHAHA
Pokusao glavom kroz zid, kad osta crvena mrlja na zidu.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 08 sep 2010, 00:33

hz1987 je napisao/la:Nisam se htio javljati na ovu temu, ali definitivno moram iznijeti svoj stav po pitanju Safeta Susica, pa svidjelo se to nekom ili ne, vrijeme ce na zalost pokazati da sam bio upravu. Nije rafalanje, pljuvanje, hvaljenje i sl. vec cisti pogled iz mog ugla vezano za ovog covjeka!

1. Cijenim Safeta Susica kao osobu koja je bila vrhunski fudbaler, jednom rijecju, mag na terenu. Da se kojim slucajem zvao Eddy, Jose ili Hans, definitivno bi ga ovjerili kao najboljeg igraca u Evropi u svoje vrijeme. Znaci s te strane Papetu skidam kapu.

2. Pape kao covjek u vrijeme kada je bio igrac, nije bio nesto pismen i elokventan, poznat u medijima koji muca, treba kisobran kad prica, te vrlo tezak sagovornik za intervju - haman su ga zvali glupi Sajo. Tako da i ste strane mu skidam kapu, jer je nevjerovatan napredak napravio u komunikaciji i Pape kao igrac i Pape kao selektor su nebo i zemlja u govoru, komunikaciji i razmisljanju.

3. Razmisljanje. E tu je kljuc svega. Koliko Papeta kao igraca cijenim, toliko ga ne cijenim kao trenera. Jednostavno on nije dorastao toj funkciji, ma koliko se neki ne slagali s tim. To sto je on bio vrhunski igrac, to ne znaci da mora biti i vrhunski selektor. S druge strane, ja ne znam na osnovu kojih referenci je on postao selektor? Koje je on to klubove vodio, kakve je rezultate s tim klubovima napravio?

4. Mislim, stvarno vise mi je puna kapa nekih strucnjaka iz Saveza koji su dovodili selektore redom: Muzurovic, Musovic, Smajlovic, Sliskovic, Kodro i sad Susic... te kojekakvi kandidati tipa Barbareza, Bolica i nekih bivsih fudbalera koji bi prvi posao pekii na klupi repke... Svi ovi gore pobrojani ili su imali promasene karijere ili nisu dorasli poslu selektora ma koliko ambiciozni bili. Nama treba covjek koji je vec bio selektor nekog, koji je vodio jake klubove, koji ima iskustva, koji zna svoj posao, koji ima REZULTATE iza sebe, a nazalost jedinog takvog smo imali u Ciri Blazevicu. Ja licno njega ne volim, ali to je nas jedini selektor koji jeste za te funkcije bio u 15 godina! Meni se ni Ciro ko takticar ne svidja, ali je jedini koji zna tu fukciju obnasati kako treba. Imamo trenere za klubove i trenere za repke. Meni je drago sto je Ciro otisao, jer njegovo vrijeme je proslo, ali isto tako se pokazalo koliko odskace od svih dosadasnjih, a prostora nazalost ima na pretek.

5. Imamo ako ne najjacu, jednu od najjacih reperezentacija do sada koje smo imali i sta cemo napraviti? NISTA!!!
Zasto? Zato sto nemamo selektora. Pa pogledajte koliko jedan trener danas znaci za tim. Doslo je vrijeme kada su treneri vise na cijeni nego igraci, a sta mi radimo? Dovodimo polutanere, koji ne znaju imena igracima, koji ne znaju sta da postave, pa nesto provjeravaju, probavaju bez nekog smisla... itd...

6. PAPE: On kao selektor nema veze. Ja u ove dvije tekme nisam vidio njegov rukopis, nema igre, niko ne zna sta igra na terenu. Ma kakvo crno kombinovanje, pa on ne zna sta radi, ljudi dragi. Sve mi izgleda jalovo i na ho-ruk! Sreca je jedina sto su nasi momci toliki kvalitet pa ne gubimo po 6:0, vec stihijski mozemo uvaliti svakom 2 komada. Eto, desila se Svedska, sutra Njemacka, prekosutra Francuska, i eto belaja, poremeti se atmosfera, poremeti se igra, ljudski medjuodnosi... A PAPE? Taj ce se ispaliti kad vidi da gori i onda na pola kvalifikacija trazi rjesenje, cupaj se, ganjaj rezultat, kao i uvjek do sada!

7. Niko se ne sjeca Papeta kad nije htio u BiH doci 10godina, kad je izricito govorio da ga ne interesuje pozicija selektora, da ga repka ne zanima... Cak sam se nekad pitao, pa majku mu, jel ovaj covjek iz BiH...itd...Oni stariji koji poznaju Papeta, znaju da nije bas neki karakter, seljak coek, ispali te kad mu zagusti. I upamtite, ujebace nas i samo se ispaliti, ako nas FIFA ne ispali prije!

8. Niste ni svjesni koliko ce nas taj covjek unazaditi, kako cemo krahnuti, uhhhhhhh... Volio bih da se moje slutnje neobistine, ali tesko, tesko... Neki kazu, treba pruziti sansu! MA NE TREBA, nije repka poligon za izivljavanje i isprobavanje. NAMA TREBA PROVJEREN STRUCNJAK tipa: Vahid Halilhodzic koji je npr slobodan - nazalost jedini nas koji vrijedi te fotelje, pored Dusana Bajevica koji ima rezultate iza sebe, te Mese Bazdarevica kojie nema jake reference (s tim da obojica nikad nisu selektorovali - a i to je jako vazno - nije isto biti trener i selektor). Zasto se ne odrijesi kesa i ne dovede neki provjeren strucnjak sa strane, motivator, takticar...ima ih... samo su skupi, ali vjerujte mi da su ovi nasi mnogo skuplji, upamtite to - jer nas uvijek kostaju plasmana na zavrsnicu! Poslije Svjetskog prvenstva ce biti puno selektora slobodno, a ima ih i sada... a vjerujte mi da mnogi nece puno para traziti iz prostog razloga jer tu su igracine, koji bi svaki selektor pozelio, a zna i sam da ako plasira na EP da ce i njemu cijena skociti... Treba traziti nesto tipa Oto Rehagel isl.. koji ce do maksimuma iskoristiti kapacitete nasim igracima internacionalcima koji nemaju balkanski mentalitet igre!

Samo cu reci, PAPE je promasaj i on je ranga Musovica. Zivi bili pa vidjeli, a volio bih da ne grijesim, ali tesko, tesko... i jos jedna generacija ce propasti zbog politike NFSBIH!
Istini je tesko pogledati u oci, ali vrijeme samo otkrije sve anomalije. A kad se to desi ja cu ovaj tekst ponovo objaviti da vas sve redom podsjetim kako sam na vrijeme govorio al niko nije slusao!

Tekst napisan u 11:27h (31.05.2010)
Kao što sam napisao na 102str. u gore navedenom datumu...nažalost obistinilo se...samo neki jednostavno neće i ne žele da otvore oči. Eto, došao je dan da ovaj tekst ponovim-nažalost!

C.Ronaldo_9
Kontakt:

Post Postao/la C.Ronaldo_9 » 08 sep 2010, 00:34

Safete Odlazi........................
IBRAHIM ŠEHIĆ JEDAN JE OD NAS..........

ANER KASAPOVIC 1979-2005

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 08 sep 2010, 00:36

Sve je postalo Pepeo i Dim Safete , ukopa nas TI !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 08 sep 2010, 00:42

Veceras je sve bilo naopako a dalo se predvidjeti.
Visoke cijene su definitivno uticale na posjetu (citaj pokusaj Saveza da se iscupa iz problema).
Kosevo nije adekvatan za pritiska i pravog ambijenta.
Sistem Papeta 4-1-4-1 dao je pogresne postavke igraca na terenu,Ibricic je igrao uz liniju,Vedad sa defanzivom i uz liniju,Misimovic pokriven,Dzeko nijedne prave lopte i nezapazen,Pjanic i Rahimic neokretni sporih rjesenja a jos sve uz to zadnja cetvorka veoma spora (Spahic donekle dobar).Nabijanje lopte prema Dzeki nije dalo nikakve rezultate vec samo isticalo nasu nemoc.Nismo u 90 minuta napravili 3 pasa posteno a lopta nije bila u nasem posjedu vise od 20 sekundi.Fizicka sprema je bila na nivuo nizeligasa,u fazi napada igraci su nam bili pokriveni i sa dvojicom igraca a u odbrani daleko od njihovih napadaca (ovo je zabrinjavajuce).Nepravovremene izmjene su ucinile da nam se igraci vuku po terenu a protivnik useta u gol.Boju i ritam davala je ekipa koja je daleko fizicki spremnija.Do mene nije ali veliku odgovornost snosi Pape.Nista nije izgubljeno ali se trebaju izvuci pouke,francuzi su iza nas ali realno sa ovom ekipom i totalnim remontom ne mozemo nista uciniti.

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 08 sep 2010, 00:47

herbion je napisao/la: Visoke cijene su definitivno uticale na posjetu (citaj pokusaj Saveza da se iscupa iz problema).
jeste da je malo off topic ali samo od tv prava od Francuza nas savez je dobio 12 mil tako da se izvukao iz problema ovo je samo extra zarada :D
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 08 sep 2010, 00:53

Safet Sušić- Drvena Marija.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 sep 2010, 00:55

AYAN je napisao/la:Safet Sušić- Drvena Marija.
I jedanaest prikovanih Isuscica. :roll: sa pricuvom.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 08 sep 2010, 01:01

AYAN je napisao/la:Safet Sušić- Drvena Marija.
He he

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 08 sep 2010, 01:04

Neznam sto toliko kukate o Susicu , eto sad svi neki strucnjaci u pm. :roll:
Sve i da je NJAGORA moguca taktika bolje bi on sa 50 god nego pojedinci , pa niko da dobije zuti karton za neki start , nigdje faula , za drugi gol bi komplet ekipu izmjenio da se moze , svi posmatraju umjesto da se prvi zaleti na prvog s loptom i da ga obori :roll:

Mujdja zasluzuje prolaz donekle i Hasagic mada je imao i on 2 kiksa ali nije kriv za golove.

Neko laze ili igraci ili selektor :
Susic izjavi da je rekao igracima da igraju slobodno i bez straha.
Misimovicu se jasno procitalo sa usana : nemozemo vise ovako , e jel bilo upuceno pojedinim igracima ili selektru ostaje da se vidi.

Helem ocajna igra svih igraca , fakat ko da je prijateljska a ne najznacajnija utakmica i to protiv favorita na papiru za onakvo nezalaganje zasluzilu su neke sankcije :roll:

stampy

Post Postao/la stampy » 08 sep 2010, 01:08

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 12:37, ukupno mijenjano 1 put.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 08 sep 2010, 01:09

safete hajde budi fin pa sutra fino na arfadjun daj otkaz i tako mi jos vise oraspolozi i uveseli bajramske dane ...pleas please
VOLIM BAYERN

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.