FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Odlično izdanje večeras, a naravno za još višu pobjedu je falilo snage, jer ima tu još igrača koji još uvijek nisu top fit. Ali s par izostanaka, ne tako nebitnih igrača (čak naprotiv) ovo je bilo posebno dobro izdanje i baš velika pobjeda (pobjeda za prestiž, bitna da se da jedan znak o snazi tima).
Coman opet sjajan, samo potvrda sjajne forme..Ribery već na dosta visokom nivou, s obzirom na dužinu povrede ovo je sjajno i iznad svih očekivanja, jer trčao je, radio jako puno, a pokazao i par svojih fudbalskih čarolija.
Ulreich fantastičan. Hummels solidan,a Rudy i Tolisso su solidno na sredini posao odradili. Ovo je bila sjajna utakmica Tolissa i zaslužuje pohvale. A upravo su ovih dana njemački mediji analizirali njegove dosadašnje nastupe i tačno rekli da se oni kreću od katastrofalnih do fantastičnih. Večeras je imao sjajan nastup i činjenica je da momak posjeduje veliki potencijal: ima pregled igre, dobar pas, šut, opasan je pred golom. On mora samo uhvatiti kontinuitet dobrih partija.
Ulreich je bio fenomenalan večeras i više je nego dobra zamjena za Neuera. I on ima to posebno samopouzdanje kako je Jupp došao i ulijeva pozada veliku sigurnost.
Ta kompaktnost posebno u prvom poluvremenu je bila impresivna, sjajno pokrivanje prostora. A sve će se to još bolje izgraditi.
A i ranije sam govorio da je PSG precijenjena ekipa i da smo mi tu jači za neka 2 gola. Pa u K.O. fazi kad budemo skroz top ako naletimo, nekad kasnije, na njih, mislim da ćemo ih pojesti.
Generalno mislim da su ipak pravi konkurenti Barca, Real i eventualno City (ovaj City je pod Pepom nešto drugačiji, iako bi nam njihov stil, baš taj pod Pepom mogao odgovarati). Svakako tu je i Juve, a i druge ekipe ne treba potcjenjivati i treba vidjeti kakvo će stanje na proljeće biti.
Ali svakako svima treba biti jasno da jedan Psg ne treba uzdizati, a isto tako da će na proljeće ova naša ekipa biti još jača, znači ULTRA snažna. Tako da možemo do kraja otići.
Coman opet sjajan, samo potvrda sjajne forme..Ribery već na dosta visokom nivou, s obzirom na dužinu povrede ovo je sjajno i iznad svih očekivanja, jer trčao je, radio jako puno, a pokazao i par svojih fudbalskih čarolija.
Ulreich fantastičan. Hummels solidan,a Rudy i Tolisso su solidno na sredini posao odradili. Ovo je bila sjajna utakmica Tolissa i zaslužuje pohvale. A upravo su ovih dana njemački mediji analizirali njegove dosadašnje nastupe i tačno rekli da se oni kreću od katastrofalnih do fantastičnih. Večeras je imao sjajan nastup i činjenica je da momak posjeduje veliki potencijal: ima pregled igre, dobar pas, šut, opasan je pred golom. On mora samo uhvatiti kontinuitet dobrih partija.
Ulreich je bio fenomenalan večeras i više je nego dobra zamjena za Neuera. I on ima to posebno samopouzdanje kako je Jupp došao i ulijeva pozada veliku sigurnost.
Ta kompaktnost posebno u prvom poluvremenu je bila impresivna, sjajno pokrivanje prostora. A sve će se to još bolje izgraditi.
A i ranije sam govorio da je PSG precijenjena ekipa i da smo mi tu jači za neka 2 gola. Pa u K.O. fazi kad budemo skroz top ako naletimo, nekad kasnije, na njih, mislim da ćemo ih pojesti.
Generalno mislim da su ipak pravi konkurenti Barca, Real i eventualno City (ovaj City je pod Pepom nešto drugačiji, iako bi nam njihov stil, baš taj pod Pepom mogao odgovarati). Svakako tu je i Juve, a i druge ekipe ne treba potcjenjivati i treba vidjeti kakvo će stanje na proljeće biti.
Ali svakako svima treba biti jasno da jedan Psg ne treba uzdizati, a isto tako da će na proljeće ova naša ekipa biti još jača, znači ULTRA snažna. Tako da možemo do kraja otići.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Omerbavarac
- Kontakt:

Moram priznati, bio sam skeptican kada sam vidio ko pocinje mec, no Jupp i njegovi ratnici su me vrlo brzo razuvjerili.

Mnogo ali mnogo smo dobili sa Hamesom, nevjerovatan igrac.
Mislim sa bi mogao biti nesto poput Robbena, barem sto se tice te uspjesnosti u karijeri. Slican put pa se nadam da bi mogla biti i slicno ostvarena karijera.
Djeluje da je puno bolje zavrsiti kao drugi.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
@Bundesliga U pravu si za Thiaga da ima tu vrstu nonsalancije, prirodan covjek, juznoamericka krv. No kad nam je potreban veznjak koji ce prenijeti loptu, rijesiti presing, uvijek biram njega, ostali su previse pasivni i nemaju petlje uraditi taj jedan dribling kojim ce osvojiti prostor. Defanziva mu nije mana. Opet sve zavisi od protivnika, forme igraca, rotacije su tu da se pokaze ko ce biti partner Javiju. Moje misljenje da ce Jupp birati Thiaga, ako je fit.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Ako se ikad doceka potpuna ekipa, moje je misljenje sljedece:
-----------------------------Neuer-------------------------
--Kimmich-----Hummels----Boateng----Alaba--
---------------------Javi-------Thiago----------------------
------Robben---------James--------Coman----------
------------------------Lewandowski-----------------------
Boljeg desnog beka nemamo, Boatengu prednost radi iskustva, nemamo boljeg lijevog beka, a Hummels je klasa, kao i Neuer.
Javi je svoje pokazao u veznom redu, a Thiago je dobar u oba pravca i jedini igrac u ekipi koji je tehnicki dovoljno dobar da odgovori na ulogu organizacije igre iz dubine. Nonsalantan jeste, ali to je igrac koji potezom moze rijesiti utakmicu, koji je siguran na lopti i koji je defanzivno vrlo koristan. Svakako ce Javi s njim cinit sasvim dobar defanzivni blok.
Gore je mislim sve jasno. Robben je najbolje krilo koje imamo, James masina i licno mislim bolji od Mullera, koji opet ima mjesta u rotaciji i u zavisnosti od protivnika, a Ribery nema snage za devedeset minuta, te ga je bolje cuvat za posljednju cetvrtinu utakmice.
Za napad se zna.
-----------------------------Neuer-------------------------
--Kimmich-----Hummels----Boateng----Alaba--
---------------------Javi-------Thiago----------------------
------Robben---------James--------Coman----------
------------------------Lewandowski-----------------------
Boljeg desnog beka nemamo, Boatengu prednost radi iskustva, nemamo boljeg lijevog beka, a Hummels je klasa, kao i Neuer.
Javi je svoje pokazao u veznom redu, a Thiago je dobar u oba pravca i jedini igrac u ekipi koji je tehnicki dovoljno dobar da odgovori na ulogu organizacije igre iz dubine. Nonsalantan jeste, ali to je igrac koji potezom moze rijesiti utakmicu, koji je siguran na lopti i koji je defanzivno vrlo koristan. Svakako ce Javi s njim cinit sasvim dobar defanzivni blok.
Gore je mislim sve jasno. Robben je najbolje krilo koje imamo, James masina i licno mislim bolji od Mullera, koji opet ima mjesta u rotaciji i u zavisnosti od protivnika, a Ribery nema snage za devedeset minuta, te ga je bolje cuvat za posljednju cetvrtinu utakmice.
Za napad se zna.
Spamm
- Feldmarschall
- Kontakt:
Iz ovoga što sam pogledao do sada Bayern igra 4-3-3. Večeras je to omogućilo Tolissou da zabije dva gola utrčavanjima iz drugog plana. Prava je rijetkost vidjeti šesticu da zabija golove na onakav način.
Druga stvar, ovaj raspored daje bolju defanzivnu protekciju. Pogotovo današnjem Bayernu koji uglavnom u svakom trenutku na terenu ima jedno vremešno krilo na koje valja pripaziti bez da se pretjerano rauba.
Treća, Thiagu, Vidalu i Tolissou bolje leži ofanzivnija uloga na terenu.
Četvrta, sam James je neki dan izjavio kako desetke više ne postoje u modernom fudbalu i da se moraju prilagoditi za igru ili na krilu ili dublje u veznom redu.
Martinez je Juppova odluka taktičke prirode kasnije fino upakovana u izjavu o odmoru. Herr je pošteno našamarao zalizanog Španca. Najskuplji napad na svijetu jedva da je dodirnuo loptu. Kakva trenerska klasa!
Druga stvar, ovaj raspored daje bolju defanzivnu protekciju. Pogotovo današnjem Bayernu koji uglavnom u svakom trenutku na terenu ima jedno vremešno krilo na koje valja pripaziti bez da se pretjerano rauba.
Treća, Thiagu, Vidalu i Tolissou bolje leži ofanzivnija uloga na terenu.
Četvrta, sam James je neki dan izjavio kako desetke više ne postoje u modernom fudbalu i da se moraju prilagoditi za igru ili na krilu ili dublje u veznom redu.
Martinez je Juppova odluka taktičke prirode kasnije fino upakovana u izjavu o odmoru. Herr je pošteno našamarao zalizanog Španca. Najskuplji napad na svijetu jedva da je dodirnuo loptu. Kakva trenerska klasa!
Jupp kapa dole! Dovesti novog trenera bar pola godine nek uci od majstora. Bez 4-5 graca iz prvih 11 lik nasamara ovakav PSG. (Neuer, Boateng, Javi, Thiago, Robben) pa uzmite bilo kojem timu na svijetu dva igraca toliko bitna kao Bayernu ovi u zagradi i vidjet cemo sta bi mogli napraviti, a ovaj mag napravi ovo. Ostani kao savjetnik kao neka uloga mentora novom treneru samo ostani. Jos jednom kapa dole majstore.
E u pm
Haj, razumijem da svak ima pravo da iznese mišljenje i isto treba poštovat, ali kad to pređe u proliv, onda je najpreče da se "vlasniku istog" kae da ne sere. Ako bi sudili po komentarima napisanim na ovoj temi, dalo bi se zaključiti da je prilično slabi bayern razotkrio i razbuco prenapuhani psg.
E, eksperti moji vrli, davaj tikete da vidimo ko se obogatio kladeći se na bayern
Znali ste da je psg toliko loš i ustvari prenapuhan da ste na bayu stavljali petstotke i milje tj. niš sitno.
Qrac ste vi znali.
Došla je ekipa koja je u prvih pet kola lp zabila 24 gola a primila samo jedan. Razvaljuju i u prvenstvu gdje su zabili 48 golova.
psg ima najjači napad u evropi.
I sad, umjesto da se slavi genijalna hejnkesova taktika i igrači koji su je sproveli i zaustavili najjači evropski napad, okrenulo se pljuvanju psg-a
Hej, traže se mahane igračima koji su igrali protiv napada koji vrijedi gotovo milijardu maraka

E, eksperti moji vrli, davaj tikete da vidimo ko se obogatio kladeći se na bayern

Znali ste da je psg toliko loš i ustvari prenapuhan da ste na bayu stavljali petstotke i milje tj. niš sitno.
Qrac ste vi znali.
Došla je ekipa koja je u prvih pet kola lp zabila 24 gola a primila samo jedan. Razvaljuju i u prvenstvu gdje su zabili 48 golova.
psg ima najjači napad u evropi.
I sad, umjesto da se slavi genijalna hejnkesova taktika i igrači koji su je sproveli i zaustavili najjači evropski napad, okrenulo se pljuvanju psg-a

Hej, traže se mahane igračima koji su igrali protiv napada koji vrijedi gotovo milijardu maraka

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
@sekerbay Za ostale ne znam, ali znam da je @FCBAYERN bio milion posto siguran u pobjedu Bayerna nad PSGom. To ce dokazati i nasa dopisivanja od prije nekoliko dana gdje me je ubjedjivao u pobjedu Bayerna iako sam i sam bio skeptik.
Rijetke su utakmice gdje ja navijam za Bayern, ali sinoc jednostavno nije moglo drugacije, a Jupp je jedan veliki trenerski mag! On i Bayern su idealna kombinacija samo steta sto nije nesto mladji
Rijetke su utakmice gdje ja navijam za Bayern, ali sinoc jednostavno nije moglo drugacije, a Jupp je jedan veliki trenerski mag! On i Bayern su idealna kombinacija samo steta sto nije nesto mladji

"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough
Spamm
Spamm
Jupp treba ostati na klupi sve dok je živ, savršen trener za ovaj klub
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
- Bayern@heart
- Kontakt:
Koga u 1/8 finala. Ja bih Romu 

Pa bilo kog engleza osim Chelsea ,svi dolaze u najgorem trenutku po njih
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Chelsea je drugi šešir kao i Bayern.
Daj Pepuna i City.
Daj Pepuna i City.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
Šuti, vidiš da Martinez ne može igrati u ovakvoj postavcisekerbay je napisao/la: I sad, umjesto da se slavi genijalna hejnkesova taktika i igrači koji su je sproveli i zaustavili najjači evropski napad, okrenulo se pljuvanju psg-a

Pa on da je igrao pojeo bi njihov vezni red, imam osjećaj da su ga pojedini posljednji put gledali dok je još igrao štopersku poziciju.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Pa nije se odnosilo na sve.mirgerr je napisao/la:znam da je @FCBAYERN bio milion posto siguran u pobjedu Bayerna
Čojk odmara našeg najjačeg defanzivca iako igramo protiv najjačeg napada ovogodišnje lpBundesliga je napisao/la:vidiš da Martinez ne može igrati u ovakvoj postavci

Nikad neću zaboraviti kad gvardiola kaže kako je mesi nezaustavljiv. Malo prije toga brat hejnkes kaže da ćemo naći načina da zaustavimo mesija.
E to je reći trenerčina.
Ps.
Šljivo, javi se

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Previse osjetljivo sve shvatate. Ne vidim da iko nesto posebno omalovazava predstavu koju je Bayern pruzio. Kategorizirajuci PSG kao "neozbiljnu ekipu", nije se reklo da su smece od tima, vec da nisu sama krema evropskog fudbala. Postoje ekipe koje bi Bayernu i nekoj drugoj velikoj ekipi daleko ozbiljniji protivnik bile. Npr. trenutno vise bih sumnjao u pobjedu protiv Barcelone, Citya, Reala, Juventusa nego da se ponovo igra s PSG-om. Zasto? Sve su to ekipe koje pored individualne kvalitete imaju i razradjen sistem i prilicno razvijen balans u ekipi (Real doduse ove sezone kaska). Govoreci u svoje ime, uopce ne osporavam Juppov doprinos. Razlozi za uvjerenost u pobjedu su sljedeci:
1. trener koji nece takticki suicidalno pristupiti utakmici, vec ce tim spremiti da adekvatno odgovori zadatku;
2. tim je kompletniji nego prethodnih sedmica i u boljem raspolozenju nego na pocetku sezone;
3. Alianz Arena koja je predstavljala neosvojivu tvrdjavu i daleko boljim ekipama;
4. PSG-ovi pomenuti nedostaci.
Sinocnja pobjeda nije plod PSG-ove slabosti, vec Bayernove kompaktnosti. Da je Carlo bio na klupi, s obzirom kako se situacija s njim razvijala, prognozirao bih poraz. Ovako sam bio siguran u pobjedu (iako prvih 5 minuta PSG je malu sumnju ubacio u mene jer su bili stisli, pa sam ocekivao da ce biti tesko), jer ekipa je iz dana u dan jacala kada je igra u pitanju. Iako sam rekao da od Juppa cuda ne treba ocekivati, nedugo nakon toga sam izjavio da ekipi nevjerovatno odgovara. Razlog zasto sam na Tuchelu insistirao je jedino zelja da vidim kako bi se isti u Bayernu, kao top ekipi, oprobao i kako bi svoj stil igre proveo. Za dobrobit tima bi najbolje bilo da Jupp ostane.
1. trener koji nece takticki suicidalno pristupiti utakmici, vec ce tim spremiti da adekvatno odgovori zadatku;
2. tim je kompletniji nego prethodnih sedmica i u boljem raspolozenju nego na pocetku sezone;
3. Alianz Arena koja je predstavljala neosvojivu tvrdjavu i daleko boljim ekipama;
4. PSG-ovi pomenuti nedostaci.
Sinocnja pobjeda nije plod PSG-ove slabosti, vec Bayernove kompaktnosti. Da je Carlo bio na klupi, s obzirom kako se situacija s njim razvijala, prognozirao bih poraz. Ovako sam bio siguran u pobjedu (iako prvih 5 minuta PSG je malu sumnju ubacio u mene jer su bili stisli, pa sam ocekivao da ce biti tesko), jer ekipa je iz dana u dan jacala kada je igra u pitanju. Iako sam rekao da od Juppa cuda ne treba ocekivati, nedugo nakon toga sam izjavio da ekipi nevjerovatno odgovara. Razlog zasto sam na Tuchelu insistirao je jedino zelja da vidim kako bi se isti u Bayernu, kao top ekipi, oprobao i kako bi svoj stil igre proveo. Za dobrobit tima bi najbolje bilo da Jupp ostane.
Spamm
- Centre forward
- Kontakt:
Da je sinoć na klupi bio Carlo zijanili bi 0:3, a da nas je vodio španski šarlatan bilo bi 2:5. Zbog koga smo se mi odrekli Jupa, da ne povjeruješ.
Vratilo nam se za Hargreavesa. Stigla nas je suza nekog od čelnika Jedinstva u to vrijeme.
Tekmu skoro da i nisam gled'o. Vidim da je Toliso im'o ulogu centarfora. Interesuje me njegova igra izuzimajući golove. Može li se od njega napravit' pošten vezni igrač te da se na njega računa narednih desetak godina?!
Vratilo nam se za Hargreavesa. Stigla nas je suza nekog od čelnika Jedinstva u to vrijeme.
Tekmu skoro da i nisam gled'o. Vidim da je Toliso im'o ulogu centarfora. Interesuje me njegova igra izuzimajući golove. Može li se od njega napravit' pošten vezni igrač te da se na njega računa narednih desetak godina?!
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
-
- Kontakt:
Krampica malaCentre forward je napisao/la:Interesuje me njegova igra izuzimajući golove. Može li se od njega napravit' pošten vezni igrač te da se na njega računa narednih desetak godina?!

I am not yet born; O hear me.
- bavaracmujo
- Kontakt:
Toliso je citavo vrijeme od kako je doso, po mom misljenju dosta dobar i decku treba dat punu podrsku i uz pravog trenera on ce biti strasan.Centre forward je napisao/la:Da je sinoć na klupi bio Carlo zijanili bi 0:3, a da nas je vodio španski šarlatan bilo bi 2:5. Zbog koga smo se mi odrekli Jupa, da ne povjeruješ.
A u tvom pitanju se jednim djelom krije i odgovor, pitas moze li se od njega napravit igrac, on nije gotov proizvod tipa vidal ili tiago leva i od njega se moze i mora pravit neka verzija martineza, samo sto ovdje odma ocekuju u prvoj sezoni da imaju pirla a momku su tek 23 god.
Nevjerovatno je sta je Jupp za ovako kratko vrijeme napravio. Do koje mjere je podigao ekipu, podigao je cijelu ekipu na level da smo opet postali jedan od 3glavna favorita za pehar!!!
Paris ne treba omalovažavati, medjutim to nije vrh svjetskog fidbala, kao sto reče neko nije izbalansirano i nema ono nešto sto krasi ostale velikane, a to je uspjeh, navika i iskustvo igranja ovakvih utakmica.
Utakmica koje odlučuju cijeli tok sezone. Zato PSG treba još sezona dvije da stasaju, no sigurno da hoće.
Igrače ne treba spominjati, svaki je odradio svoj dio zadatka upravo onako kako se od njega očekivalo.
Da nije bilo greškica na sredini i odbrani natamburali bi ih sa još 2gola i bili bi prvi u grupi.
Ipak za to je ova utakmica dosla ipak malo prerano. Da nam je u februaru ista situacija, da nam treba 4-0 to bi lagano bilo.
Jupp-u želim sve najbolje u životu, vidi se da je čovjek stručnjak i da ima znanje.
Ako Bog da konačno “zbogom” sa još jednom tripletom!
#PackMas
Paris ne treba omalovažavati, medjutim to nije vrh svjetskog fidbala, kao sto reče neko nije izbalansirano i nema ono nešto sto krasi ostale velikane, a to je uspjeh, navika i iskustvo igranja ovakvih utakmica.
Utakmica koje odlučuju cijeli tok sezone. Zato PSG treba još sezona dvije da stasaju, no sigurno da hoće.
Igrače ne treba spominjati, svaki je odradio svoj dio zadatka upravo onako kako se od njega očekivalo.
Da nije bilo greškica na sredini i odbrani natamburali bi ih sa još 2gola i bili bi prvi u grupi.
Ipak za to je ova utakmica dosla ipak malo prerano. Da nam je u februaru ista situacija, da nam treba 4-0 to bi lagano bilo.
Jupp-u želim sve najbolje u životu, vidi se da je čovjek stručnjak i da ima znanje.
Ako Bog da konačno “zbogom” sa još jednom tripletom!
#PackMas
Stern des Südens
Hvala ti puno, gledao sam na nekom spanskom, samo dva-tri puta zastopalo, a hd slika.Scholl je napisao/la:zemljace, sa opstine, evo ovdje ja nadjem sebi, pa proberi neki da ti godiedotabako je napisao/la:Ako bude linkova dobrih, bilo bi lijepo da podijelite. hvala
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.