Ljudi su radili max kubikazu do 1800. Temeljna izvedba keca je 1.6 (naravno pod uticajem Audija).
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Evo opet mi izleti na fb pa se sjeti da si pitaoreeds je napisao/la:Zna li neko gdje ima u Sarajevu da se kupi cerada-pokrivacza auto... Gledao sam na olx-u ali nema ona koja meni treba... Hvala...
ThanksQuinlan je napisao/la:Evo opet mi izleti na fb pa se sjeti da si pitaoreeds je napisao/la:Zna li neko gdje ima u Sarajevu da se kupi cerada-pokrivacza auto... Gledao sam na olx-u ali nema ona koja meni treba... Hvala...
znamrasavoje je napisao/la:Kvarim ja i ljude.
Zavisi sto striktno hoces terenac ili SUV. Da li ces cesto putovati makadamom, uzbrdicama, godisnji izleti itd., ili oces provjerenog SUVa, ciji se motor oznake M57 (dizelas) ugradjivao u dosta BMW modela.Gigabyte je napisao/la:Terenac/suv 2000+ godiste do nekih 15000 hiljada maraka. Bmw x5, ml320, freelander? Ima neko neki prijedlog?
Auto koji bi vozio svakodnevno za sve moguce potrebe, rijetko makadam I ta cuda. Islo bi se na planinu skoro svake sedmice kao I sada ali do sada je taj odlazak podnosilo I malo auto. Jednostavno volim taj osjecaj komocije koji mi pruzaju dzipovi. Sarajevske uzbrdice buca potoka, kobilje glave, zmajevac I ostalo su neke destinacije koje cesto obilazim.Asteriks je napisao/la:Zavisi sto striktno hoces terenac ili SUV. Da li ces cesto putovati makadamom, uzbrdicama, godisnji izleti itd., ili oces provjerenog SUVa, ciji se motor oznake M57 (dizelas) ugradjivao u dosta BMW modela.Gigabyte je napisao/la:Terenac/suv 2000+ godiste do nekih 15000 hiljada maraka. Bmw x5, ml320, freelander? Ima neko neki prijedlog?
Cistokrvni terenac treba imati mogucnost blokade reduktora il diferencijala, pa onda trebas reduktor u pravom smislu te rijeci, dobre napadne uglove, vece uzdignuce, jak ovjes...
Ova X5-ica bi spram npr. jednog Wranglera trpila ozbiljne stete kada bi je koristio za off road poduhvat cesce i samim tim, vec ionako skupo odrzavanje otislo bi u pm.
Imas ti pra'ih terenaca na pretek: serije Land Rovera (Defender), pomenuti Wrangler, Cherokee, onda tata medju njima Merc G (nikako MLC i te cake), pa Lada Nivaitd.
miki_92 je napisao/la:Lamborghini Urus: World's fastest SUV
Ovo i jest definicija SUV vozila.Auto koji bi vozio svakodnevno za sve moguce potrebe, rijetko makadam I ta cuda. Islo bi se na planinu skoro svake sedmice kao I sada ali do sada je taj odlazak podnosilo I malo auto. Jednostavno volim taj osjecaj komocije koji mi pruzaju dzipovi. Sarajevske uzbrdice buca potoka, kobilje glave, zmajevac I ostalo su neke destinacije koje cesto obilazim.
Imas neki prijedlog za kupovinu? Do nekih 15000 maraka? Kakva je opcija X5 benzin-plin? S tim da bih gledao modele sa automatik mjenjacem. Gledao sam ML 320 benzin-plin, sta mislis o tome?Asteriks je napisao/la:Ovo i jest definicija SUV vozila.Auto koji bi vozio svakodnevno za sve moguce potrebe, rijetko makadam I ta cuda. Islo bi se na planinu skoro svake sedmice kao I sada ali do sada je taj odlazak podnosilo I malo auto. Jednostavno volim taj osjecaj komocije koji mi pruzaju dzipovi. Sarajevske uzbrdice buca potoka, kobilje glave, zmajevac I ostalo su neke destinacije koje cesto obilazim.
Nisi jedini koji voli osjecaj komocije + da dodam i onaj sigurnosti. Uz jaku sasiju, karoseriju, dosta prostora, masu od 2100 kg itd., sigurno modeli za pozeliti.
Tu je jedini dizelas u ponudi, ali onaj pravi, brendirani bmw-ov, koji se ugradjivao u trecu zatim sedmu seriju itd.
Uglavnom, samo sam zelio da ti razlucim pojam SUVa od terenca.
Koji si imao do sada, msm koliko Ah i koje snage?alan_kardec je napisao/la:slaba mi baterija u autu, večeras skontah. Auto je stilo 1.9 jtd, 85 kw. Akumulator koje amperaže mi preporučujete i kojeg proizvođača?