FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Hirurg
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hirurg » 07 dec 2017, 22:49

Realno, loši smo.
20 godina čekamo taj nekakav evropski iskorak i nikako da ga dočekamo. Tu smo gdje smo bili '97, 2005, 2011... Isto sve.
A ono što je najgore po nas jeste da su nekada amaterske ekipe danas na tom nivou na kojem smo mi evo već 22 godine.
Ako ne i nivo iznad. Žalosno! Danas je puno jača konkurencija nego prije nekoliko godina kada smo igrali play off.
Ako se nešto ne promijeni Evropa će biti izlet.
1946

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 dec 2017, 23:06

Nije naš problem što smo loši sad i što smo bili loši prije 10 godina. Naš je problem što smo imali potencijal da baš iskočimo iz ove usr.ane lige, prvi smo dobili investitora koji je uletio s lovom al' na kraju popušismo foru od naših lezihljebovića. Boli ovo, isto da si dobio na bingu 10 milja al' dao rođaku prevarantu ala Samir Fazlinović da ti digne pare.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 07 dec 2017, 23:07

Nećemo se svadjati, evo jedna slika da malo popravi stvar! Babuka sa Halidom!

slika
U boljoj formi Halid!
Bahati, bahati Željkan!
1946

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 dec 2017, 23:11

joker90 je napisao/la:Nećemo se svadjati, evo jedna slika da malo popravi stvar! Babuka sa Halidom!

slika
U boljoj formi Halid!
Ja sve ove dane čekam da mi svane, da vidim Babukin dragi lik. :ljepota: :ljepota:

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 07 dec 2017, 23:52

Gdje je taj Deda Mraz da mu ja kažem koliko sam radosti donio svom klubu u onom derbiju 98’ ? Al’ moram ti otkrit tajnu. Bio je jedan Žiško, jest dobro se sjećam. I on ti je bio zadužen za održavanje stadiona, mada je imao i plaho fudbalsko umijeće. Tad se još žoga mogla valjat kako treba po terenu, tribine dupke pune, a niko ni da pogleda na mobitel, jer je bezbeli, pejdžer bio aktuelan. I taj ti Žiško mene jednom nasavjetuje, kaže Gušo ti često izađe sa linije. Kontam sve i da jest, čovjek je ko bandera, trebala bi mi motka da ga preskočim. I haj dođe tekma, standardno raja i zajebancija, krenu ganjanje i ja se nađoh na jedno 18 metara. Par sekundi poslije bio sam u deliriju, trčeći ko muha bez glave prema razjarenoj masi, ali u tom trenu sjetio sam se samo Žiške. Fakat Gušo krenu negdje ko da će na izlet, a ja je hladnokrvno potkopam ko kakav dječak na ulici kad se ispred njega nađe kakva prazna plastična flaša, te on umjesto da je u kantu ubaci majstorski opali po njoj. Lopta u mreži, a nama pobjeda. A bio ti je u moje doba aktuelan onaj Džemo što voli džem od Ramba. A ja sam ti care volio golove. Volio pocjepanu mrežu i onu svoju dvojku na leđima. Sakupio sam haman 50 golova za svoje Sarajevo, a stigao sam i do RW Essena i malo do Belgije. Ma opet eto mene u šeheru, kod kuće je najljepše. Valjao sam je ja i po parketu, futsal mi je u krvi. Al’ onaj derbi i onaj lob? Ma danas ni na tv špicama…
slika
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

skoroalen
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 08 dec 2017, 00:09

Laznjak je napisao/la:Gdje je taj Deda Mraz da mu ja kažem koliko sam radosti donio svom klubu u onom derbiju 98’ ? Al’ moram ti otkrit tajnu. Bio je jedan Žiško, jest dobro se sjećam. I on ti je bio zadužen za održavanje stadiona, mada je imao i plaho fudbalsko umijeće. Tad se još žoga mogla valjat kako treba po terenu, tribine dupke pune, a niko ni da pogleda na mobitel, jer je bezbeli, pejdžer bio aktuelan. I taj ti Žiško mene jednom nasavjetuje, kaže Gušo ti često izađe sa linije. Kontam sve i da jest, čovjek je ko bandera, trebala bi mi motka da ga preskočim. I haj dođe tekma, standardno raja i zajebancija, krenu ganjanje i ja se nađoh na jedno 18 metara. Par sekundi poslije bio sam u deliriju, trčeći ko muha bez glave prema razjarenoj masi, ali u tom trenu sjetio sam se samo Žiške. Fakat Gušo krenu negdje ko da će na izlet, a ja je hladnokrvno potkopam ko kakav dječak na ulici kad se ispred njega nađe kakva prazna plastična flaša, te on umjesto da je u kantu ubaci majstorski opali po njoj. Lopta u mreži, a nama pobjeda. A bio ti je u moje doba aktuelan onaj Džemo što voli džem od Ramba. A ja sam ti care volio golove. Volio pocjepanu mrežu i onu svoju dvojku na leđima. Sakupio sam haman 50 golova za svoje Sarajevo, a stigao sam i do RW Essena i malo do Belgije. Ma opet eto mene u šeheru, kod kuće je najljepše. Valjao sam je ja i po parketu, futsal mi je u krvi. Al’ onaj derbi i onaj lob? Ma danas ni na tv špicama…
slika
Džemo :tokralju:
Odmah mi naumpadne kad onaj spiker na Koševu prije 2-3 godine pročita umjesto Berberovića "Džemo Smječanin" :urnebes:

Poslano sa mog SM-J500FN koristeći Tapatalk

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 08 dec 2017, 00:15

evo hoće da nogiraju kodru,izgleda da frajer fkt pojma nema

VVVBK

Derdiyok
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Derdiyok » 08 dec 2017, 00:22

nukleusmember je napisao/la:evo hoće da nogiraju kodru,izgleda da frajer fkt pojma nema

VVVBK
Ovaj vikend mu je sekspirski. To be or not to be.

Ili po nasem kolegi To be or ya ra bi.

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 08 dec 2017, 00:36

nukleusmember je napisao/la:evo hoće da nogiraju kodru,izgleda da frajer fkt pojma nema

VVVBK

****, nek ide u Velež prosipati filozofiju strane gospodske škole. Dečko ima priču, zna se prodati.

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 08 dec 2017, 00:43

anela mi opet poturila blok na fb :plac:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 dec 2017, 00:52

TobeYarabi je napisao/la:anela mi opet poturila blok na fb :plac:
Šta si joj to pisao, nevaljalče?
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 08 dec 2017, 01:05

AlfredNobel je napisao/la:
TobeYarabi je napisao/la:anela mi opet poturila blok na fb :plac:
Šta si joj to pisao, nevaljalče?
da je volem :lol:

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 08 dec 2017, 01:11

Treba podrzati Mihu u izboru za naj igraca PL BiH (portal bnm.ba). Prosle godine Duljevic osvojio...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 08 dec 2017, 04:13

belosevic28 je napisao/la:Treba podrzati Mihu u izboru za naj igraca PL BiH (portal bnm.ba). Prosle godine Duljevic osvojio...
Ja sam Ahmu podrzao jel realno "ima" osnove da bude najbolji brojke i to govore ,Mihojevic nazalost u ovom momentu sa ovom formom tesko da moze pobjediti i u izboru prva dva stopera nase ekipe.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 08 dec 2017, 06:48

mensur55 je napisao/la:Evo procitah da je Sarajevo do sad imalo dva puta kandidate za zlatnu loptu, ja ne pamtim Sušića i Fazlagića al ovaj podatak dovoljno govori koliko somo propali. Još kad se sjetim da pored ovakvih imena u upravi sjedi Sabrina i Faruk i kompanije muka mi.
Podatak koji govori koliko je liga propala. A Fazlagic je sjedio u upravi pa je pustio zeta da ode bez obestecenja da bi valjda kcerku svoju obezbjedio. Nazalost legende kluba su se u velikoj mjeri "dokazale". Velika vecina ih je sjedila u klubu na funkcijama od Fazlagica, brace Merdanovic, Paje, Hadzibegica...i sta je Sarajevo imalo od toga osim dugova poslije svakog od njih.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 08 dec 2017, 11:04

Svi u FIS

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 dec 2017, 11:30

Da je kako uzeti vitez, usput ih jos vise pribliziti cvajti :kafa: Pa onda neka 'sredjuju' igracki kadar.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 08 dec 2017, 11:31

U srijedu, 6.12.2017. godine, Fudbalski klub Sarajevo ugostio je predstavnike renomirane kompanije iz Velike Britanije, čija djelatnost je vezana za izgradnju najmodernijih, fudbalskih travnjaka u ovom dijelu svijeta. Riječ je o firmi SiSpitches, koja je između ostalog, zaslužna za vrhunske travnate podloge na stadionima FC Barcelona, Athletic Bilbao, Besiktas JK, Chelsea FC, Galatasaray, Olympiacos i drugi.

Također, ova firma je jedan od najvećih dobavljača za predstojeće svjetsko prvenstvo u Rusiji, a u toku svoje posjete gradu Sarajevu, koja se realizovala na poziv našeg kluba, posjetili su Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, kako bi uradili analizu koševskog travnjaka, te nakon iste, dostavili klubu i prijedloge za modernizaciju i poboljšanje trenutnog stanja.

Obzirom na trenutne vremenske okolnosti, stanje nije zadovoljavajuće za vrhuski sport, no predstavnici kompanije SiSpitches su istakli da travnata podloga Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase” može biti jedna od najboljih u regionu, te će u skladu s tim pripremiti i odgovarajući projekat za unaprijeđenje travnjaka.

U toku svoje posjete glavnom gradu Bosne i Hercegovine, SiSpitches je posjetio i stadion Grbavica, te će oba sarajevska kluba svoja iskustva, kao i dobivene informacije iskoristiti u razgovorima sa predstavnicima vlade, koji su nedavno obećali unaprijeđenje travnjaka na koševskom stadionu i na Grbavici.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 08 dec 2017, 11:37

Hajd amin necemol dozivjet taj teren kako Bog zapovjeda.
Trpio bi i kisu i snijeg, ne moramo imat ni wc-e ni semafor, samo uradite taj teren da igra bude normalna a ne kao da mi viljuske ubadaju u oci.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 08 dec 2017, 11:41

Orangina85 je napisao/la:
mensur55 je napisao/la:Evo procitah da je Sarajevo do sad imalo dva puta kandidate za zlatnu loptu, ja ne pamtim Sušića i Fazlagića al ovaj podatak dovoljno govori koliko somo propali. Još kad se sjetim da pored ovakvih imena u upravi sjedi Sabrina i Faruk i kompanije muka mi.
Podatak koji govori koliko je liga propala. A Fazlagic je sjedio u upravi pa je pustio zeta da ode bez obestecenja da bi valjda kcerku svoju obezbjedio. Nazalost legende kluba su se u velikoj mjeri "dokazale". Velika vecina ih je sjedila u klubu na funkcijama od Fazlagica, brace Merdanovic, Paje, Hadzibegica...i sta je Sarajevo imalo od toga osim dugova poslije svakog od njih.
Upravo to, pamćenje ko u zlatne ribice
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: svabonja i 19 gostiju.