Albanija - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Rezultat utakmice Albanija - BiH

1)Pobjeda Albanije
85
24%
2)Remi
93
26%
3)Pobjeda BiH
178
50%

Ukupno glasova: 356

sajo10
Kontakt:

Re: Albanija - BiH

Post Postao/la sajo10 » 08 sep 2010, 23:25

BIHfan je napisao/la:Svi ovdje pisu da ocekuju poraz, a na anketi ubjedljivo vodi pobjeda BIH. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hahaha jelde :mrgreen: :mrgreen:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 08 sep 2010, 23:31

Albanija je "neugodan protivnik". Neko će sigurno fasovati. Nadam se da to nećemo biti mi. Ko bude tukao Albaniju dva puta učinio je veliki korak prema jednom od prva dva mjesta u našoj grupi.

Mi imamo slijedeći problem i dilemu. Kako će Sušić riješiti činjenicu da mi pod njegovim vodstvom NEMAMO IGRE.
Gana, Švedska, Njemačka, Katar, Luksemburg i Francuska. Čini mi se da se trenutno ne zna "ko kosi a ko vodu nosi". Kod Ćire(kojeg ne gotivim)u veznom redu šah, kralj, idol je bio Miske. Pjanić nije bio starter. Igrali smo sa dva zadnja vezna igrača. Drugi napadač je bio Muslimović a ne Ibišević. Ibričić se prodavao preko reprezentacije. Sušiću, za razliku od Ćire, fali veoma bitan igrač, Salihović.

Kod Sušića, lopta se "ravnopravno" dijeli između Pjanića, Ibričića i Misimovića i to NE PIJE VODE, barem trenutno. Čisto sumnjam da će se to popraviti u budućnosti. Ibišević igra na krilnoj poziciji :roll: Rahimić je ostao bez potpore u vidu Muratovića. Šta god pričali za Murata, jedno je činjenica, lik pretrči više nego što masa primjeti.
Evo par statističkih podataka koji govore u korist Muratovića(prva utakmica baraža koju smo odigrali sasvim solidno):

IGRACI UKUPNO PRETRCALI U METRIMA:

BIH
Kenan Hasagic/4.069
Emir Spahic/8.835
Elvir Rahimic/8.971
Sanel Jahic/8.342
Zlatan Muslimovic/921
Edin Dzeko/8.707
Safet Nadarevic/7.763
Vedad Ibisevic/9.294
Sejad Salihovic/9.351
Senijad Ibricic/9.320
Miralem Pjanic/487
Samir Muratovic/8.981
Zvjezdan Misimovic/7.813

Postotak uspjesnih pasova i broj ukupnih pasova
Ibricic 85% uspjesnih pasova, ukupno 41 dodavanje
Rahimic 82% uspjesnih pasova, ili 55 pasova
Muratovic 77%, odnosno 39 pasova
Spahic 75%, ili 63 dodavanja
Nadarevic 74%, ili 27
Salihovic 73%, ili 51
Misimovic 71%, ili 42
Ibisevic 62%, ili 21
Jahic 62%, ili 34
Dzeko 52%, ili 31

Sušić nije zvao Muratovića, poštujem. Ali, nije mu našao adekvatnu zamjenu(a nije da nije imao vremena). Pjanić to nije, blago rečeno. Imati odbranu kao što je naša i igrati samo sa jednim pravim defanzivnim veznjakom je samoubistvo, barem što se mene tiče.
Sušiću također fali Salihović. Znači, dva trkača manje a i Ćirina ekipa nije bila trkačka. To sam mu zamjerao. Ovaj radi još goru stvar. Ubacuje Pjanića, "dijeli loptu" ravnomjerno prema svim igračima a defanzive ni u snovima a bogme ni alternativa.

BiH NE MOŽE igrati sa pet ofanzivaca u ekipi protiv bilo koje iole ozbiljne ekipe. Po meni, dvojica su višak. Također, SAMO jedan igrač u veznom redu MORA biti glavni. Ostali su vodonoše.
Problem je što Sušić više nema vremena da eksperimentiše. Kvalifikacije su počele i ne sluti na dobro. AKo se ovako nastavi, a čini se da hoće, jer ovaj nema harizme, vizije a čini se ni trenerskog znanja, sa previše ofanzivaca, premalo defanzivaca u sredini, nećemo se dobro provesti sa Albanijom. Opet, ni oni niu neki bauk. Možda neka frljoka uleti. Znajući nas, čisto sumnjam. Sreća je da ove godine više nemamo utakmica.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Prika
Kontakt:

Post Postao/la Prika » 08 sep 2010, 23:37

Mozeli se s licnom do Albanije :) ?

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 08 sep 2010, 23:38

Prika je napisao/la:Mozeli se s licnom do Albanije :) ?
samo bez licne :D :D

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 08 sep 2010, 23:51

Ne moRe :D
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Prika
Kontakt:

Post Postao/la Prika » 09 sep 2010, 01:05

neko_iz_mase je napisao/la:
Jbg propade plan :mrgreen:

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 09 sep 2010, 01:09

neko_iz_mase je napisao/la:
more ako pobijes sve na granicnom prijelazu i uspijes se nekako provuci :D :D
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 sep 2010, 01:18

Pa biće možda bezvizni režim
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

EMIR DIJAMANT HEHE
Kontakt:

Post Postao/la EMIR DIJAMANT HEHE » 09 sep 2010, 01:30

ako vec susic igra sa dva spica i jednim iza onda lijepo neka postavi 4 3 1 2 i na taj nacin osigura normalan protok lopte ali i odbrane ,samo postoji jedna jako bitna stvar u ovoj formaciji mi nemamo salihovica jos 2 tekme i to je problem mislim da sa ibricicem ova formacija nece funkcionisati, znam sad ce se vecina pridici i reci ma nije problem ibricic vec pjanic i slazem se ali jedino sa francuskom nije momak pokazao nista inace je vrhunski igrac ali on jednostavno ne moze igrati iza misketa po meni najbolje bi bilo

keno
mujdza spaha nadarevic jahic (kakav lulic ) ili skroz promijeniti pa igrati
................................................................... mujdza spaha nadarevic lulic
.................rahimic ......................................................rahimic ......jahic.........
.......................................................................ibricic...........miske.........salihovic
...pjanic.....................salihovic(jos 2 s.)..............................dzeko...................
................miske ...........
............muslimovic.......
...........................dzeko

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 09 sep 2010, 02:39

Albanija je uzela bod (ili dva kako kome draze) Rumuniji, pa bi bilo idealno da ih mi pobjedimo. Iako nece biti nimalo lako, mislim da smo za nijansu blizi pobjedi. Ponovo podvlacim da nam je neophodan igrac tipa Muratovica, iako ga ne vidim niti sa durbinom.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 09 sep 2010, 03:09

mislim da ce biti tekma jako slicna kao i protiv estonije... ;)
mi igramo solidno protiv ovakvih repki al cim dodje velika, to se ne moze pobjedit... al bice bolje ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 09 sep 2010, 09:11

Nisam novinar, ali valjda ćeš me poslušati....

Pape ZOVI COCALIĆA!

Jahića na lijevi bek, a Lulića na lijevo krilo. Ibro na klupu. Umjesto Vede (u 4-2-3-1 formaciji) ubaci Zeca.

Počni ovako:

Hasagić - Jahić, Spahić, Nadarević, Mujdža - Rahimić, Cocalić - Lulić, Misimović, Zec - Džeko

Završavaj ovako:

Hasagić - Jahić, Spahić, Nadarević, Mujdža - Cocalić, Medunjanin - Ibričić, Misimović, Pjanić - Džeko.

Eto, da ne bude naredni put da ne znaš šta radiš.

edit: I da ne bih ponovno morao pisati, evo ti i formacija i sastav za kad se vrati Sejo.

Hasagić - Lulić, Spahić, Nadarević, Mujdža - Rahimić, Cocalić (ukoliko isti podbaci, onda Jahić) - Salihović, Miske, Zec - Džeko.

I, ono glavno na kraju - NAPADAJ! Ne prilagođavaj se ti njima, neka se oni prilagođavaju NAMA. Igraj NAŠU IGRU, ne daj NA SEBE, ne budi ČKAPI!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 sep 2010, 11:04

nemre :!:
moras otici do vlasnika lanca buregdzinica i poslasticarnica, izvjesnog gospodina redzepi kuljtima, da ti izda potvrdu o redovnom konzumiranju njegovih proizvoda. uz tu potvrdu, ne samo da ces preci granicu, nego ti je zagarantovano mjesto u svecanoj lozi tik do koljena velikog gospodina i uglednog gradjanina don svodnik gashija. inace, ovaj biznismen je glavni distributer bijelog roblja ali i opojnih droga za z. evropu(mozda ti ova informacija bude od koristi).... :lol:

u albaniji moramo uzeti tri boda da bi zadrzali prikljucak za vrhom tabele. trenutno smo treci sa tri boda a ispred nas su bjelorusija i albanija sa po 4 boda.
u oktobru(8.10) igramo u gostima protiv albanije, dok ce luksemburg docekati bjelorusiju.
dan kasnije igraju francuska-rumunija.
rusi ce uzeti 3 boda u luksemburgu a vjerovatno ce i francuzi upisati nova 3 boda protiv slabih rumuna(nadam se da ce rumuni iznenaditi i osvojiti bod u francuskoj).
dalje, mi pauziramo 12. oktobra, dok ce se u tom terminu sastati bjelorusija i albanija i lux-francuska.

bila bi katastrofa da mi do proljeca ostanemo na 3 ili 4 boda, da francuzi odu na 9 bodova, rusi na 8 ili 10.
francuska ali i bjelorusija moraju kiksati u albaniji ili rumuniji(nadam se da ce podjeliti bodove u medjusobnom susretu)
ok, kiksali smo protiv francuza, ali se ne smije desiti da kiksamo protiv albanije i rumunije.
estonija, koju smo razbili u proslim kvalifikacijama, je bila nagazna mina za tursku i belgiju, armenija za belgiju... nadam se da bi i albanija mogla biti nagazna mina za francuze i bjelorusiju.

jedino sto me zabrinjava jeste safet i njegova taktika.
safete, daj otkaz da se plasiramo na yebeno ep. grupa je odlicna i tesko da cemo dobiti bolju priliku.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

mrjasmin
Kontakt:

Post Postao/la mrjasmin » 09 sep 2010, 11:20

------------------- Hasagic ----------------------

Mujdza -- Nadarevic -- Spahic -- Salihovic

------------- Rahimic -- Jahic --------------

-------- Pjanic -- Misimovic -- Lulic -------

------------------ Dzeko ----------------------

1. Mi moramo igrati sa dva defanzivna igraca
2. Ova utakmica je pokazala koliko nam znaci Salihovic, mozda nas najvazniji igrac.
3. Salihovic moze i da igra pored Rahimica, tada bi Jahic isao na poziciju beka.
4. Lulic mora biti u prvoj postavi, prvenstveno zbog toga sto je trkac a nama fali takvih.
Zadnja izmjena: mrjasmin, dana/u 09 sep 2010, 11:31, ukupno mijenjano 1 put.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 sep 2010, 11:28

elSaik je napisao/la:Nisam novinar, ali valjda ćeš me poslušati....
Pape ZOVI COCALIĆA!
Počni ovako:
Hasagić - Jahić, Spahić, Nadarević, Mujdža - Rahimić, Cocalić - Lulić, Misimović, Zec - Džeko!
cocalica treba zvati ali u nekoj prijateljskoj ili protiv luksemburga. ybg. valjda se mora dokazati prije nego ga ´gurnes u vatru´ u jednoj od najvaznijih utakmica.

da sam selektor kao sto nisam :lol: pod parolom: "trkaci, ne setaci".
(kad seji istekne kazna)

---------------------hasagic------------------
mujdza----mravac(nadar)---spaha----jahic(mozes zamjeniti spahu i jahica)
-------------rahimic----salihovic-------------
zec------------pjana(miske)-----------lulic(obavezno)
----------------------ibisevic-------------------------

za razliku od "trkaca" i yebacha maatera svojih kolega, furaca i zvjezdice, nas ibisevic se odlicno snalazi u ovakvim formacijama. dakle, "trkaca" na klupu.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 09 sep 2010, 11:30

King Kenny je napisao/la:
fazlafazla je napisao/la:Naši su se igraći prepali francuza, realno gledano jaci smo i bolji od Albanaca i njih se naši Zmajevi nesmiju bojati i trebamo ici na pobjedu
ako susic bude postavio *taktiku* kao protiv francuza poraz nam ne gine 8-)
Pa vidis li sta si napisao, bio jadan. Koda smo izgubili od Luksemburga ko Tulic :roll:

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 09 sep 2010, 11:32

Albanija je "neugodan protivnik". Neko će sigurno fasovati. Nadam se da to nećemo biti mi. Ko bude tukao Albaniju dva puta učinio je veliki korak prema jednom od prva dva mjesta u našoj grupi.

Mi imamo slijedeći problem i dilemu. Kako će Sušić riješiti činjenicu da mi pod njegovim vodstvom NEMAMO IGRE.
Gana, Švedska, Njemačka, Katar, Luksemburg i Francuska. Čini mi se da se trenutno ne zna "ko kosi a ko vodu nosi". Kod Ćire(kojeg ne gotivim)u veznom redu šah, kralj, idol je bio Miske. Pjanić nije bio starter. Igrali smo sa dva zadnja vezna igrača. Drugi napadač je bio Muslimović a ne Ibišević. Ibričić se prodavao preko reprezentacije. Sušiću, za razliku od Ćire, fali veoma bitan igrač, Salihović.

Kod Sušića, lopta se "ravnopravno" dijeli između Pjanića, Ibričića i Misimovića i to NE PIJE VODE, barem trenutno. Čisto sumnjam da će se to popraviti u budućnosti. Ibišević igra na krilnoj poziciji :roll: Rahimić je ostao bez potpore u vidu Muratovića. Šta god pričali za Murata, jedno je činjenica, lik pretrči više nego što masa primjeti.
Evo par statističkih podataka koji govore u korist Muratovića(prva utakmica baraža koju smo odigrali sasvim solidno):

IGRACI UKUPNO PRETRCALI U METRIMA:

BIH
Kenan Hasagic/4.069
Emir Spahic/8.835
Elvir Rahimic/8.971
Sanel Jahic/8.342
Zlatan Muslimovic/921
Edin Dzeko/8.707
Safet Nadarevic/7.763
Vedad Ibisevic/9.294
Sejad Salihovic/9.351
Senijad Ibricic/9.320
Miralem Pjanic/487
Samir Muratovic/8.981
Zvjezdan Misimovic/7.813

Postotak uspjesnih pasova i broj ukupnih pasova
Ibricic 85% uspjesnih pasova, ukupno 41 dodavanje
Rahimic 82% uspjesnih pasova, ili 55 pasova
Muratovic 77%, odnosno 39 pasova
Spahic 75%, ili 63 dodavanja
Nadarevic 74%, ili 27
Salihovic 73%, ili 51
Misimovic 71%, ili 42
Ibisevic 62%, ili 21
Jahic 62%, ili 34
Dzeko 52%, ili 31

Sušić nije zvao Muratovića, poštujem. Ali, nije mu našao adekvatnu zamjenu(a nije da nije imao vremena). Pjanić to nije, blago rečeno. Imati odbranu kao što je naša i igrati samo sa jednim pravim defanzivnim veznjakom je samoubistvo, barem što se mene tiče.
Sušiću također fali Salihović. Znači, dva trkača manje a i Ćirina ekipa nije bila trkačka. To sam mu zamjerao. Ovaj radi još goru stvar. Ubacuje Pjanića, "dijeli loptu" ravnomjerno prema svim igračima a defanzive ni u snovima a bogme ni alternativa.

BiH NE MOŽE igrati sa pet ofanzivaca u ekipi protiv bilo koje iole ozbiljne ekipe. Po meni, dvojica su višak. Također, SAMO jedan igrač u veznom redu MORA biti glavni. Ostali su vodonoše.
Problem je što Sušić više nema vremena da eksperimentiše. Kvalifikacije su počele i ne sluti na dobro. AKo se ovako nastavi, a čini se da hoće, jer ovaj nema harizme, vizije a čini se ni trenerskog znanja, sa previše ofanzivaca, premalo defanzivaca u sredini, nećemo se dobro provesti sa Albanijom. Opet, ni oni niu neki bauk. Možda neka frljoka uleti. Znajući nas, čisto sumnjam. Sreća je da ove godine više nemamo utakmica.

08.10.2010 je tebi u sledecoj godini? :mrgreen: :mrgreen:
You'll never walk alone.

senco_panza
Kontakt:

Post Postao/la senco_panza » 09 sep 2010, 11:38

Bez obzira na kvalitet albanske reprezentacije, mi moramo pobijediti obje utakmice protiv njih, ako uopste mislimo doci do baraza, jer smo sansu za prvo mjesto vec izgubili... Isto se podrazumjeva protiv Bjelorusije!!!!
<<<Željezničar za život cijeli>>>

<<<<FC Leeds United>>>>

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 09 sep 2010, 11:41

Bez obzira na kvalitet albanske reprezentacije, mi moramo pobijediti obje utakmice protiv njih, ako uopste mislimo doci do baraza, jer smo sansu za prvo mjesto vec izgubili... Isto se podrazumjeva protiv Bjelorusije!!!!

Bogami nismo izgubili sansu za 1.mjesto...... :D
You'll never walk alone.

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 09 sep 2010, 11:46

------------------- Hasagic ----------------------

Mujdza -- Nadarevic -- Spahic -- Lulic

------------- Jahic---Rahimic-------------------

-------- Pjanic -- Misimovic -- ibricic-------

------------------ Muslimovic (coja je babo za nas napad )----------------------

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.