Anketa: Treba li Sušić odmah dati ostavku?
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Anketa: Treba li Sušić odmah dati ostavku?
Sušić od starta svog mandata jedno priča, a sasvim treće radi. Na sva zvona Sušić je do pred sami start kvalifikacija u zvijezde kovao pojedine igrače, među njima i Adnana Mravca kojeg je forsirao u svim prijateljskim utakmicama. Najradije je išao u Hrvatsku gledati potencijalne kandidate...
Zbog Senada Lulića, recimo, nije imao živaca do Švicarske, pozvao ga je kada ga je vidio na tv-u, sasvim slučajno, jer je baš utakmicu njegovog Young Boysa i Tottenhama prenosila ovdašnja televizija. Umalo da zaboravim, Sušiću gdje ti je odlični i brzi Mravac na startu kvalifikacija?
Odmah nakon duela protiv Luksemburga Sušić je izjavio da bi bilo rizično krenuti s istom taktikom na Francuze. I, naravno, krenuo je potpuno isto...
Istina
Zbog Senada Lulića, recimo, nije imao živaca do Švicarske, pozvao ga je kada ga je vidio na tv-u, sasvim slučajno, jer je baš utakmicu njegovog Young Boysa i Tottenhama prenosila ovdašnja televizija. Umalo da zaboravim, Sušiću gdje ti je odlični i brzi Mravac na startu kvalifikacija?
Odmah nakon duela protiv Luksemburga Sušić je izjavio da bi bilo rizično krenuti s istom taktikom na Francuze. I, naravno, krenuo je potpuno isto...
Istina
Da grijesi, brate grijesi..Da fula sa nekim stvarima,fula itekako..Sinoc, pored onakve Francuske, koja nije dosla da igra "lopte",vec da nas pobijedi,mislim da nas igracki kadar nije mogao nista, ma kako da su igraci bili izrotirani.. Pape je kriv sto je Ibisevica stavio na krilo,ali nije kriv sto se od njega lopta odbija ko od parmak..Pape je kriv sto mu se veza nije vidjela, ali nije kriv sto su i Pjanica i Rahimica francuzi pratili do naseg 16-erca kad god dodju po loptu..Kriv je i sto nije Dzeku motivisao, al nije kriv sto je Dzeko nonsalantno usao u svaki duel..Jel mozda trebao staviti Mravca umjesto Nadarevica (pokretljiviji je),al nije kriv sto je Benzema u 2 metra izbacio i Spahica i Nadarevica.........itd...itd.......
Najvise zamjeram manjak borbenosti, manjak klizecih startova, ZELJE ZA POBJEDOM NA DOMACEM TERENU!! Sad nesto kontam, jel nam mozda sinoc falila euforija a'la Ciro??!! Ova tekma je i dosla i prosla nekako stihijski, bez one velike euforije medju rajom..Mozda nasim igracima treba euforija da bi "zagrizli"..mozda im je to motiv..??
Mada, iskreno, vecina nasih igraca su umisljene "zvijezde",koje nas narod bez potrebe dize u nebo...dodju ko djeca na ekskurziju...daj da se sta popije, po(h)vali, poigra lopte i mirna Bosna.......Nisu njima glave jos za velikog takmicenja...nikom....od saveza do igraca!!!
Najvise zamjeram manjak borbenosti, manjak klizecih startova, ZELJE ZA POBJEDOM NA DOMACEM TERENU!! Sad nesto kontam, jel nam mozda sinoc falila euforija a'la Ciro??!! Ova tekma je i dosla i prosla nekako stihijski, bez one velike euforije medju rajom..Mozda nasim igracima treba euforija da bi "zagrizli"..mozda im je to motiv..??
Mada, iskreno, vecina nasih igraca su umisljene "zvijezde",koje nas narod bez potrebe dize u nebo...dodju ko djeca na ekskurziju...daj da se sta popije, po(h)vali, poigra lopte i mirna Bosna.......Nisu njima glave jos za velikog takmicenja...nikom....od saveza do igraca!!!
Trenutni rezultat ankete od 254 glasaca:
Sušić treba da odmah podnese ostavku 158 (62%)
Ne treba 96 (37%)
Bogami, raja vecinom želi njegovu ostavku odmah
Sušić treba da odmah podnese ostavku 158 (62%)
Ne treba 96 (37%)
Bogami, raja vecinom želi njegovu ostavku odmah

Ima krivice i u igračima, u svakom slučaju. Možemo komotno prestati zvati ih Zmajevima. Ako su ono Zmajevi...
Uvijek se prepadnu kad je najvažnije, a ne znam da je to neka karakteristika Zmajeva. Ofirno vala. Kad na terenu ne budu bježali od odgovornosti i očajno igrali najvažnije utakmice, onda mogu biti neki gušteri, pa da možda nekad postanu Zmajevi. Sad mogu biti Žohari, recimo. Prepadnu se kad se upale reflektori.
Uvijek se prepadnu kad je najvažnije, a ne znam da je to neka karakteristika Zmajeva. Ofirno vala. Kad na terenu ne budu bježali od odgovornosti i očajno igrali najvažnije utakmice, onda mogu biti neki gušteri, pa da možda nekad postanu Zmajevi. Sad mogu biti Žohari, recimo. Prepadnu se kad se upale reflektori.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Nije do Susica oni su bili kokosi bez glave zato sto su igrali protiv pjetlovaPauk je napisao/la:DA
Sve dok je Susic selektor, nasi igraci ce na terenu biti kao kokosi bez glave kao jucer.

Smatram da treba da ide
Sve što je Ciro pozlozio ovaj je razmontiro, i Armin Veh bi mu pozavidio na ovakvom demoliranju ekipe.
Sve što je Ciro pozlozio ovaj je razmontiro, i Armin Veh bi mu pozavidio na ovakvom demoliranju ekipe.
Ako ce ista sorta dolaziti a 99% da hoce na kormilo.Jer razlog je jednostavan niko normalan za tu mizeriju od plate u fudbalskom imalo popularnijem svijetu nece ni da cuje.NoName je napisao/la:@cole, respect, trudiš se kvalitetno objasniti situaciju i istrajan si a objašnjenja su uglavnom na mjestu. Samo je problem što je ovdje postalo teško normalno diskutirati, neke gluposti se valjaju bez ikakvih argumenata. Stoga, ne trudi se previše, džaba se umaraš vjeruj.cole-ch je napisao/la:Ljudi, ja sam gledao X velikih tekmi koje je BiH igrala i mogu slobodno reci da su kvalifikacije za SP 2010 i mec u Lisabonu neponovljivi, bar ne u skorije vreme.
Neka neko napise ako moze naci na netu, koje su to repke u oficij.utakmicama u zadnjih 15 god. nekoga napunile sa 7:0 ili 5:0. Koliko mene secanje sluzi malo je takvih razbijanja bilo.
Nisam da se stari vrati posto je na nesportski nacin oteran, a i prevulgaran je za svoje godine, ali, Luzer mora otici!
Safete, reaguj!
Zato kazem ako ce dolaziti slicni,pocetnici,luzeri,propali treneri onda je ovo sve prdzenje u prasinu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
DA !!!! Pare vrte gdje burgija nece,ova utakmica mi izgleda totalno prodano
Ja se ne sjećam kad je to reprezentacija BIH odigrala dobru utakmicu protiv jake ekipe!
Stvarno se ne sjećam...Sa Ćirom je bilo slično,samo smo imali više sreće sa nabijanjem lopte...
A u drugu ruku i nemamo baš reprezentaciju od koje se je nadati da se nadigrava sa velikim ekipama...
Međutim nadam se da osvajamo bod akoBogda u Albaniji i da ćemo uspjeti na kraju nekako doći do 2. mjesta,što je u ovakvoj grupi moguće,s obzirom da su 3 reprezentacije iste kvalitete,te Albanija za nijansu lošija...
Stvarno se ne sjećam...Sa Ćirom je bilo slično,samo smo imali više sreće sa nabijanjem lopte...
A u drugu ruku i nemamo baš reprezentaciju od koje se je nadati da se nadigrava sa velikim ekipama...
Međutim nadam se da osvajamo bod akoBogda u Albaniji i da ćemo uspjeti na kraju nekako doći do 2. mjesta,što je u ovakvoj grupi moguće,s obzirom da su 3 reprezentacije iste kvalitete,te Albanija za nijansu lošija...
Onda dodjemo na to da je Ciro bio vanserijski trener zar ne...5 000 ojra kao sto kazes nemozzes mnogo dobro dobiti?Sta hoces.ba ? je napisao/la:za pet hiljada ''ojraaa' mjesecno necete naci boljeg trenera od Susica trenutno.
Koliko para, toliko i mjuze.
Vazda bilo i bice
Da
1. Od kako je dosao na trenersku poziciju mi nemamo igre
2. Od kako je dosao na trenersku poziciju mi nemamo rezultate
3. Nije u stanju da pronadje odgovoran sistem
4. Niej u stanju da rasporedi igrace s obzirom na ono sto imamo
5. Obrukao nas protiv Katara
6. Postavio istu taktiku protiv Frnacuske kao Luksemburga
7. Postavio tim sa 3 plejmejkera i sa spicem na krilu.
8. Davao nespretne i alibi izjave u javnost
9. Ako je neko trebao da poznaje Francusku onda je to on, nazalost vidjeli smo koliko nam je to doprinjelo
10. Mutav i neinteligentan pred kamerama.
11. Nezainteresovan i previse sutljiv na klupi, bez ikkavog vodjenja ekipe
12. 12 udaraca u okvir gola za 6 meceva
13. Losa mentalna priprema igraca pred vazne utakmice
Ima toga puno jos...Pape mi je bio drag, dao sam mu sansu i dokazao je da nemoze, sto se prije rijesimo njega veca nam je sansa da nece uprskati ove kvale...
Realno imamo najlaksu grupu do sada, Francuzi su bili pred raspadom, Rumuni su raspadnuti a Bjelorusi i Albanci nemaju snagu za EP...Ne treba nam ni toliko bas dobar trener da budemo barem drugi. Bojim se da bi Susic i to uprskao jer mu trenerski posao ne ide od ruke...
1. Od kako je dosao na trenersku poziciju mi nemamo igre
2. Od kako je dosao na trenersku poziciju mi nemamo rezultate
3. Nije u stanju da pronadje odgovoran sistem
4. Niej u stanju da rasporedi igrace s obzirom na ono sto imamo
5. Obrukao nas protiv Katara
6. Postavio istu taktiku protiv Frnacuske kao Luksemburga
7. Postavio tim sa 3 plejmejkera i sa spicem na krilu.
8. Davao nespretne i alibi izjave u javnost
9. Ako je neko trebao da poznaje Francusku onda je to on, nazalost vidjeli smo koliko nam je to doprinjelo
10. Mutav i neinteligentan pred kamerama.
11. Nezainteresovan i previse sutljiv na klupi, bez ikkavog vodjenja ekipe
12. 12 udaraca u okvir gola za 6 meceva
13. Losa mentalna priprema igraca pred vazne utakmice
Ima toga puno jos...Pape mi je bio drag, dao sam mu sansu i dokazao je da nemoze, sto se prije rijesimo njega veca nam je sansa da nece uprskati ove kvale...
Realno imamo najlaksu grupu do sada, Francuzi su bili pred raspadom, Rumuni su raspadnuti a Bjelorusi i Albanci nemaju snagu za EP...Ne treba nam ni toliko bas dobar trener da budemo barem drugi. Bojim se da bi Susic i to uprskao jer mu trenerski posao ne ide od ruke...
Joj kako mi ide taj clanak na zivce.Neka ga prodana dusa napisala i odmah glupi Bosanac prihvati a da i ne prokonta malo
- Principatus
- Kontakt:
Haha, pa taj clanak je objavljen na portalu gdje se najvise dizala euforija, pisali su tamo stvari kao "Gubitnici" sletili u Sarajevo". A poslije toga kazu kako je dizata euforija itd.delija je napisao/la:Joj kako mi ide taj clanak na zivce.Neka ga prodana dusa napisala i odmah glupi Bosanac prihvati a da i ne prokonta malo
A najbolje mi je:"Pljuvanje po poslodavcima."
Po kome? Jer je kritikovao savez koji nas vodi na rub propasti? Da je sutio rekli bi da je sa njima.

Pisu:"Ima li Sušić igdje u svom ugovoru klauzulu da za plaću od 10.000 KM treba i javno da pljuje svoje poslodavce i da priča o njima kao o lažovima, prevarantima, i kakvim sve ne...?"
Ispade Munib i kompanija ga placaju iz svog dzepa, pa nesmije nista reci. Kakav tekst.
Pa: "Potcjenjivanje velike ekipe."
Jeste, da je rekao idemo na nerjeseno, isti taj portal koji je pisao kako cemo ispeci pijetlove, bi govorio da nema motiva, da tip otupljuje nase igrace itd.
I najbolje na svemu je pravopis, ako se to tako moze zvati. Mislim moj Bosanski nije najbolji, ali brate znam da se nestavlja milion puta....pa ponovo....pa pise...pa se pravi novinar....pa tako dalje...

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Kralj_Tvrtko
- Kontakt:
Ćiro kada je došao sjetite se nije bilo niti igre, niti rezultata, atmosfera kako u reprezentaciji i među igračima je bila nikad ali baš nikad lošija, isto tako među navijačima, novinarima, sve oko reprezentacije je bilo u najgorem mogućem stanju.
Da bi Ćiro napravio krvav gotovo nemoguć posao, vratio vjeru u nogomet, vratio kult reprezentacije, vratio navijače na tribine, digao igračima moral na maksimum, formirao igru, donio rezultat.
Safet Sušić nije imao niti jedan od navedenih problema, ali svejedno se nije snašao, čak je i unazadio sve ono dobro što ga je dočekalo.
Ćiro je barem i protiv tada odličnog Portugala i protiv svjetskih prvaka Španjolaca pružio dobar otpor i igrači su se borili, stvorili nekoliko odličnih šansi, uputili velik broj udaraca u okvir gola.
Kod ovog sve izgleda ko amaterizam.
Da bi Ćiro napravio krvav gotovo nemoguć posao, vratio vjeru u nogomet, vratio kult reprezentacije, vratio navijače na tribine, digao igračima moral na maksimum, formirao igru, donio rezultat.
Safet Sušić nije imao niti jedan od navedenih problema, ali svejedno se nije snašao, čak je i unazadio sve ono dobro što ga je dočekalo.
Ćiro je barem i protiv tada odličnog Portugala i protiv svjetskih prvaka Španjolaca pružio dobar otpor i igrači su se borili, stvorili nekoliko odličnih šansi, uputili velik broj udaraca u okvir gola.
PotpisKralj_Tvrtko je napisao/la:Ćiro kada je došao sjetite se nije bilo niti igre, niti rezultata, atmosfera kako u reprezentaciji i među igračima je bila nikad ali baš nikad lošija, isto tako među navijačima, novinarima, sve oko reprezentacije je bilo u najgorem mogućem stanju.
- Principatus
- Kontakt:
Sve to stoji, i Ciru sam tada za razliku od vecine (koja ga sada priziljkiva nazad) podrzavao.
I naravno da je bilo razloga za to.
Sve dok citava situacija oko reprezentacije nije postala cirkus, nijedan novi (a prijeko potrebni) igrac nije rekrutiran (naprimjer Mujdza), nesto zbog cega i danas snosimo posljedice u defenzivi, i dok nije poceo svaljivati svu odgovornost na jednog igraca, u zadnjem slucaju na Misimovica i pricati bljuvotine i izmisljotinje o nasem reprezentativcu, koji je do sad najvise utakmica odigrao u svetom dresu.
Dakle Blazevic nije bio dugotrajna alternativa. Da se covjek bar snosio odgovorno, da je radio (sto nije) i trazio nove igrace, da je izolovao ekipu, a ne da ovi jedu i spavaju sa navijacima i novinarima, da je, da je...bio bi interesantan i dalje za nas. No nije. Ali to mnogi sada zaboravljaju i sve se vrti u krug. To je za mene izgledalo kao amaterizam.
Razlog zasto ipak Susic, koji je uveo najzad profesionalizam u reprezentaciji, izgleda kao amater, je razlika u retorici i kako se prodaje narodu, za razliku od Cire.
I naravno da je bilo razloga za to.
Sve dok citava situacija oko reprezentacije nije postala cirkus, nijedan novi (a prijeko potrebni) igrac nije rekrutiran (naprimjer Mujdza), nesto zbog cega i danas snosimo posljedice u defenzivi, i dok nije poceo svaljivati svu odgovornost na jednog igraca, u zadnjem slucaju na Misimovica i pricati bljuvotine i izmisljotinje o nasem reprezentativcu, koji je do sad najvise utakmica odigrao u svetom dresu.
Dakle Blazevic nije bio dugotrajna alternativa. Da se covjek bar snosio odgovorno, da je radio (sto nije) i trazio nove igrace, da je izolovao ekipu, a ne da ovi jedu i spavaju sa navijacima i novinarima, da je, da je...bio bi interesantan i dalje za nas. No nije. Ali to mnogi sada zaboravljaju i sve se vrti u krug. To je za mene izgledalo kao amaterizam.
Razlog zasto ipak Susic, koji je uveo najzad profesionalizam u reprezentaciji, izgleda kao amater, je razlika u retorici i kako se prodaje narodu, za razliku od Cire.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 09 sep 2010, 11:04, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Bas tako....Safet je jednu dobru ekipu koja je dobila ugled i respekt u Evropi unazadio....Nemamo ni igre ni rezultata...U prvih 11 se koriste 3 plejmejkera...Koristimo isti sastav i taktiku za Luksemburg i Francusku..Kralj_Tvrtko je napisao/la:Ćiro kada je došao sjetite se nije bilo niti igre, niti rezultata, atmosfera kako u reprezentaciji i među igračima je bila nikad ali baš nikad lošija, isto tako među navijačima, novinarima, sve oko reprezentacije je bilo u najgorem mogućem stanju.
Dobili smo najlaksu skupinu koja je moguca. Francuska pravi jedan novi tim i daleko je ispod nivoa kojeg su imali prije par godina. Rumunija je u totalnom raspadu. Poslije 5. mjesta u proslim kvalama te poraza od Makedonije i Izraela kuci u prijateljskim uslijedila su i 2 nerjesena rezultata u ovim kvalama...Dovoljno jaki su za njih bili i Albanci i Bjelorusi...
Gledajuci realno sa ovakvom igrom te "sposobnoscu" selektora, predstoji nam jedna blamaza gdje necemo dospjeti ni do baraza, a sa timom koji imamo morali bi barem biti drugi, jer objektivno imamo bolje igrace od svih osim Francuza...
Primjera radi reprezentacija je u prosle kvale usla u raspadnutom stanju sa novim selektorom, da bi na kraju osvojila 2 mjesto 7 poena ispred Turske koja je bila broncana na prethodnom EPu il odma ispod Spanije koja je svjetski i Evropski Sampion il daleko ispred jedne Belgije koja bila broncana na Olimpijskim...
Ovaj Papetov sastav bi Turska i Belgija danas polomile...
Pape odlazi ako mislis dobro ovoj reprezenatciji....Odlazi, vidis da neznas....Od pocetka se vidjelo da neces znati, dobio si sansu, 6 meceva je i previse...
SUSICU ODLAZI !
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
PotpisKralj_Tvrtko je napisao/la:Ćiro kada je došao sjetite se nije bilo niti igre, niti rezultata, atmosfera kako u reprezentaciji i među igračima je bila nikad ali baš nikad lošija, isto tako među navijačima, novinarima, sve oko reprezentacije je bilo u najgorem mogućem stanju.

-
- Kontakt:
Ova DVA POSTA mi se najvise svidjaju... i ja sam ZA da Susic ode ... 6 utakmica je PREVISE... Kao fudbaler EKSTRA IGRAC, cak sam ga i branio da je i kao selektor dobar... ali on VEZE sa VEZOM nema... grdno sam se prevario...nazalostEdo_77 je napisao/la:Bas tako....Safet je jednu dobru ekipu koja je dobila ugled i respekt u Evropi unazadio....Nemamo ni igre ni rezultata...U prvih 11 se koriste 3 plejmejkera...Koristimo isti sastav i taktiku za Luksemburg i Francusku..Kralj_Tvrtko je napisao/la:Ćiro kada je došao sjetite se nije bilo niti igre, niti rezultata, atmosfera kako u reprezentaciji i među igračima je bila nikad ali baš nikad lošija, isto tako među navijačima, novinarima, sve oko reprezentacije je bilo u najgorem mogućem stanju.
Dobili smo najlaksu skupinu koja je moguca. Francuska pravi jedan novi tim i daleko je ispod nivoa kojeg su imali prije par godina. Rumunija je u totalnom raspadu. Poslije 5. mjesta u proslim kvalama te poraza od Makedonije i Izraela kuci u prijateljskim uslijedila su i 2 nerjesena rezultata u ovim kvalama...Dovoljno jaki su za njih bili i Albanci i Bjelorusi...
Gledajuci realno sa ovakvom igrom te "sposobnoscu" selektora, predstoji nam jedna blamaza gdje necemo dospjeti ni do baraza, a sa timom koji imamo morali bi barem biti drugi, jer objektivno imamo bolje igrace od svih osim Francuza...
Primjera radi reprezentacija je u prosle kvale usla u raspadnutom stanju sa novim selektorom, da bi na kraju osvojila 2 mjesto 7 poena ispred Turske koja je bila broncana na prethodnom EPu il odma ispod Spanije koja je svjetski i Evropski Sampion il daleko ispred jedne Belgije koja bila broncana na Olimpijskim...
Ovaj Papetov sastav bi Turska i Belgija danas polomile...
Pape odlazi ako mislis dobro ovoj reprezenatciji....Odlazi, vidis da neznas....Od pocetka se vidjelo da neces znati, dobio si sansu, 6 meceva je i previse...
Volim ZVIJEZDU Volim GRADACAC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.