Safet Sušić - Pape

harishp
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la harishp » 08 sep 2010, 21:00

Johnyx95 je napisao/la:
harishp je napisao/la:I ''ucerali''nam peticu :roll:
Ne bi im niko nista rekao da su napali,da su pritisli,isli na pobjedu i sutnuli vise od jednom na gol. ;) Pa makar i pet komada primili.Stisnuti ruku boljem i uzdignuti glave napustiti teren.
Kad imas prvacice onda ih moras nauciti prvo da obrisu nos,zavezu pertlu pa tek onda prva slova.
Ovi nasi ''nasi krenuli na fakultet'' a ni ono sto navede nisu naucili.
Nemoze ih niko vuci za rukav i reci im da grizu i da se samo boga moraju bojati.A ne nekih Benzema ili takvih.
To je iz generacije u generaciju.14 predugih godina je proslo da smo pobijedili nekog velikana.
Sto je previse,previse je.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 08 sep 2010, 21:04, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 08 sep 2010, 21:02

postoje li teoretske sanse da se vrati ciro....

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 08 sep 2010, 21:02

Kako vidim cjela javnost se digla protiv Susica,pa pobogu brate imamo Misimovica,Dzeko,Pjanica,Ibisevica,Ibricica,pa da su se sami sastavili morali su bar jedan udarac uputiti na gol,da nemaju nikako trenera,al nijedan bas ni jedan udarac tokom cjele utakmice ne uputiti na gol iz igre je sramota,ako je Susic kriv sto oni nisu u stanju opucati na gol onda ****.
najstariji igrac na terenu je bio najbolji,a to je RAHIMIC ,tesko nama kad ovaj covjek zavrsi karijeru,borio se kao lav. Da je moje Podrinje juce igralo,dajem glavu da bi uputili dva suta na gol.Eto sad sam vam reko do koga je. SUSIC JE NAJMANJE KRIV!
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

BosnianHero
Kontakt:

Post Postao/la BosnianHero » 08 sep 2010, 21:03

Onda kada shvatimo da mi imamo 6-7 fudbalera koji mogu 2-3 godine drzati iole konstantnu formu i da je ovo ostalo samo nuzdom tu shvatit cemo da nam ni Sir Alex ne moze pomoci da odemo na veliku smotru......

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 08 sep 2010, 22:14

"Naš nacionalni fudbalski tim ne pripada evropskom vrhu i što prije to shvatimo, svima će nam biti lakše i nećemo padati u očaj kada izgubimo od Tricolora".

Jucer ogulih pluca govoreci bas o ovome, pa mi umalo neki forumasi sklap ne skidose. :lol: Te da buncam, te da ne znam sta pricam, te da se suzdrzim ovakvih perverznih analaliza, jer to ne moze biti istina. I gle cuda danas osvane slican clanak. :? ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 08 sep 2010, 23:10

Adinjo je napisao/la:"Naš nacionalni fudbalski tim ne pripada evropskom vrhu i što prije to shvatimo, svima će nam biti lakše i nećemo padati u očaj kada izgubimo od Tricolora".

Jucer ogulih pluca govoreci bas o ovome, pa mi umalo neki forumasi sklap ne skidose. :lol: Te da buncam, te da ne znam sta pricam, te da se suzdrzim ovakvih perverznih analaliza, jer to ne moze biti istina. I gle cuda danas osvane slican clanak. :? ;)
Slazem se,svi se ubise od price kako je Susic los,taktika mu jeste losa i on odgovara za raspored igraca na terenu,ali ne moze biti odgovoran za NEZALAGANJE na terenu i HODANJE kao sinoc. Do igraca je koji su limitirani i pripadaju drugoj klasi htjeli priznati ili ne. Krivili smo Baku,Ciru,sad Papeta a nikad nismo rekli pa i do igraca je.
Drugo,od 11 slabih na terenu proziva se jedino Vedo koji je bio los kao i drugi.To je tako kad se 10 pametnih nakaci na nekoga 1000 papagaja ih slijedi,ali takav smo narod,ogranicen,natalost....

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 08 sep 2010, 23:40

Denizmare je napisao/la:
Adinjo je napisao/la:"Naš nacionalni fudbalski tim ne pripada evropskom vrhu i što prije to shvatimo, svima će nam biti lakše i nećemo padati u očaj kada izgubimo od Tricolora".

Slazem se,svi se ubise od price kako je Susic los,taktika mu jeste losa i on odgovara za raspored igraca na terenu,ali ne moze biti odgovoran za NEZALAGANJE na terenu i HODANJE kao sinoc. Do igraca je koji su limitirani i pripadaju drugoj klasi htjeli priznati ili ne. Krivili smo Baku,Ciru,sad Papeta a nikad nismo rekli pa i do igraca je.
Drugo,od 11 slabih na terenu proziva se jedino Vedo koji je bio los kao i drugi.To je tako kad se 10 pametnih nakaci na nekoga 1000 papagaja ih slijedi,ali takav smo narod,ogranicen,natalost....
Znači, ubaciš u ekipu Štilića, Pjanića, Misimovića, Ibričića, Ibiševića, Džeku, Topića i Zeca. Oni se izgube na svojim pozicijama, loše odigraju i na kraju je do igrača :lol:
Ako tvrdiš da su hodali po terenu, de statistiku utakmice. Da vidimo. Jer ja nisam vidio nezalaganje nego nesnalaženje u taktičkoj postavci igre. Koja budala se ne bi trudila u utakmici protiv Francuske. Nije to bezvezna utakmica. To je bitna razlika ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 08 sep 2010, 23:58

Svaka cast SC na tekstu, gotov sve je tu. Svaka im cast... Ovo bi trebao svako procitat da bi im otvorilo oci
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 09 sep 2010, 00:07

Zašto mi brišete post? Nije valjda da moderacija ne može podnijeti da se na ostalim sportskim portalima može napisati kvalitetan članak,za razliku od Dautbegovićevih nebuloza,pa se valjda našli ugroženi.
Krajnje smiješno :D
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 09 sep 2010, 00:13

Sramotno je sto obrisase onakav tekst. Umjesto da podrzite sve ono, da i vi nesto slicno napisete. Da se svi "dignemo", da makar pokusamo uticati na kakvu promjenu. Sramota, fuj

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 09 sep 2010, 00:36

Ovdje izgleda ako nešto napišeš protiv Sušića automatski si državni neprijatelj.
U ostalom,ne vidjeh da je iko sa ovog portala osudio dosadašnje utakmice pod njegovom palicom, da je osudio Papetovu izjavu u kojoj kaže da je bolje igrati na neutralnom terenu nego u Zenici,nad kojom se pola Bosna zgraža. Al hajde Boga ti. Važno je napisati "provjerene"informacije o tome kolike su Larisine sise, da je košarka u Kanadi najpopularniji sport, da ćemo igrati na "ruševini" u Skadru...itd. al ovo ostalo je najmanje bitno. To ne interesuje narod :|
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 09 sep 2010, 00:43

neko_iz_mase je napisao/la:Ovdje izgleda ako nešto napišeš protiv Sušića automatski si državni neprijatelj.
U ostalom,ne vidjeh da je iko sa ovog portala osudio dosadašnje utakmice pod njegovom palicom, da je osudio Papetovu izjavu u kojoj kaže da je bolje igrati na neutralnom terenu nego u Zenici,nad kojom se pola Bosna zgraža. Al hajde Boga ti. Važno je napisati "provjerene"informacije o tome kolike su Larisine sise, da je košarka u Kanadi najpopularniji sport, da ćemo igrati na "ruševini" u Skadru...itd. al ovo ostalo je najmanje bitno. To ne interesuje narod :|
Glavna vijest je da Bogdan Čeko nece vise putovat sa repkom

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 09 sep 2010, 03:22

Procitah negdje danas saljiv naslov... oprosti mi Pape sve te grube ri'ci al' ipak otidji:)

Bas me nesto zanima sta reprezentativci misle, onako iskreno, o selektoru. Da li je neko od njih isfrustriran? I sta li se zbivalo u svlacionici na poluvremenu? Ja sam se molio visoj sili da ostane 0-0 nakon 45 i kontam nesto ce se promijenit, neka izmjena, neki drugaciji pristup, a cini mi se da se nastavilo po istom.

Volio bih da se Papetova selektorska karijera moze rezultatski porediti sa onom Matjaza Keka, koji je sa Slovenijom u pocetku imao slabe rezultate, da bi ih potom odveo na SP. Medjutim, bojim se da tako nece biti. Redovno se divim Susicevim potezima i golovima iz davnih vremena, ali kao selektor... djeluje nekako nezainteresovano. Kek nikada nije igrao za jace klubove, ali je pokazao kvalitete kao vodja. Treba imati to nesto. Jasno mi je da se slovenski savez i drzava kao drzava ne mogu porediti za bosansko-hercegovackim prilikama, ali je Kek sa relativno skromnim igracima napravio veliki uspjeh. Teoretski gledano, isti uspjeh bi morao da se moze napraviti i sa nasom repkom, jer igraci pojedinacno nisu losiji ako nisu bolji. I to je ono sto boli.

Nego, ko uopste bira selektore? Ko licno salje poziv? Jedan od one trojice? I sta li pise u kontraktu? Kakva su pravila? Mogu li oni (hoce li?) prekinuti ugovor nakon losih partija ili je na Papetu samom da da ostavku?

Ne mogu da se otmem dojmu da bi trener sa daleko manjim iskustvom ali sa zeljom, sa zarom, odradio posao bolje od legende Bh fudbala. Ne znam ko, ali tesko da moze losije od ovog. Pa ako treba i neku zvijezdu drzati malo na klupi, u korist nekog prosjecnog igraca iz druge belgijske lige. Pa ebem mu misha, kad se sjetim tekmi Borca i Sirokog u kval za Euroligu cini mi se da bi obje ekipe odigrale bolje nego repka protiv francuza, i mozda izvukle i bolji rezultat. Barem bi pao neki sut na gol.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 09 sep 2010, 10:50

nikad_izvini je napisao/la:
Denizmare je napisao/la:

Znači, ubaciš u ekipu Štilića, Pjanića, Misimovića, Ibričića, Ibiševića, Džeku, Topića i Zeca. Oni se izgube na svojim pozicijama, loše odigraju i na kraju je do igrača :lol:
Ako tvrdiš da su hodali po terenu, de statistiku utakmice. Da vidimo. Jer ja nisam vidio nezalaganje nego nesnalaženje u taktičkoj postavci igre. Koja budala se ne bi trudila u utakmici protiv Francuske. Nije to bezvezna utakmica. To je bitna razlika ;)
Nesnalazenje ok,nisam rekao da nije do Papeta. Ali ako si ti vidio trcanje onda nisam siguran da smo gledali istu tekmu. Ako mozes doci do snimka pogledaj ako ne evo ukratko 90 min. naseg napada: Spaha ili Hasagic imaju loptu sire ruke jer nemaju kome dati loptu zasto? Jer su svi pokriveni,a zasto jer svi stoje,kunem ti se,niko se ne otkriva.Izvini ,taktika je jedno,a netrcanje drugo.Ako nema trcanja nema ni sanse sa onakvim ekipama. Bez suta za 90 min na svom terenu pred tridesetak hiljada ljudi,izvini ne moze biti samo do selektora.
Reci ti meni gdje si ti vidio zalaganje? Onda bi valjda imali vise od 1 kornera i udarca sa 40 m da su se zalagali ili im je mozda selektor rekao da ne sutaju ka golu. Smijesno,svi isto pricate,vrhunska ekipa ,a nista drugo ne valja...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 sep 2010, 11:36

Nadam se da su sad pojedinci progledali. Toliko pogrešnih poteza Sušića, pa to je za ne povjerovati. Izgubili smo, pa šta? Ni prva ni posljednja, ali onakva postavka igre? Ne znam, ali ovaj tjera inat, a taj inat će nas koštati, to je sad već skoro pa sigurno. Ibišević? Ili ga stavi u špic, ili na klupu, ovako dečko je izviždan, a svjedoci smo da je trčao kao nikad, jbg... Pjanić i Misimović zajedno? Da, ali na treningu! Ne mogu više da pišem o selektoru, dosadilo mi je, ali eto... vrijeme pokazuje ko je u pravu a ko nije.

Francuska se diže u nebo, ne znam zašto? Ljudi su uzeli ono što smo ponudili. Gol je jeftin, moglo je i bez njega, ali neka ga, da pojedinci napokon shvate da ovaj tim sa ovim čovjekom ne može ništa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

senco_panza
Kontakt:

Post Postao/la senco_panza » 09 sep 2010, 11:43

Neka Susica kao sefa strucnog staba, al daj da ostatak strucnog staba pojacamo, dovedemo par jakih trenera(ako imamo takvih)... Bolju taktiku bi sastavi Branimir Tulic, nego Susic....
<<<Željezničar za život cijeli>>>

<<<<FC Leeds United>>>>

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 09 sep 2010, 12:06

Rekli su mi najbolje tebi
nisu nikad pričali o sebi
rekli su mi ono ča su tili
virova san, stariji su bili

Rekli su mi, za Jugu da si igra
rekli su mi da si puno pija
rekli su mi ono ča su znali
virova san jer san bija mali

Oprosti mi, pape
sve te grube riči
tvoj trenerski zivot
sad ni našto ne sliči
Oprosti mi, pape
gledan svoju repku
Pjetlovi su zmajeve
strpali u đepku

Rekli su mi da si ženske ljubi
na kartama da si šolde gubi

Rekli su mi za Pariz da si igra
rekli su mi da si puno dribla

Oprosti mi, pape
sve te grube rici
reprezentacija nam sada
ni našto ne sliči
Oprosti mi, pape
profesiju si fula
molim te odlazi
taktika ti nula

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 sep 2010, 12:50

ev´ga saf´te, ovaj se vec ostri za tvoje mjesto :lol:
pu, pu, pu, ne dao Bog.... :lol:
kec na desetku bi bio da se i sajo uvali tamo nekim kinezima ili japancima... :lol:
Miroslav Blažević, koji je bh. reprezentaciju odveo u baraž, uskoro će napustiti Kinu. Iako je Blažević sa Šangajem u vrhu i u trci za titulu, male su šanse da karizmatični stručnjak ostane u Kini. Navodno gazda Šangaja i biznismen, unatoč neočekivano odličnim rezultatima sa podmlađenim timom, ne podnosi da je neko veći autoritet od njega. Ni Blažević ne želi «ni za kakve novce» ostati još jednu sezonu u Aziji.

- Jedva sam i ovoliko izdržao. Vratio bih se i ranije, ali vodim računa o svojim divnim saradnicima i ljudima; Beseku, Lugušiću, Omerhodžiću... Nisam ja sine još za penziju, imam ponuda, ali da ti Ćiro tvoj kaže: najsretniji sam bio u Sarajevu - izjavio je za «San» Miroslav Blažević. Jednako, možda i više sretni bili su sretni u BiH sa Ćirom. Jedini je od svih selektora našu selekciju doveo u baraž. Ćiro ima ponudu da vodi reprezentaciju Azerbejdžana, ali u osmoj deceniji, kao rijetko koji trener, vaga klupske ponude
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 09 sep 2010, 13:21

Denizmare je napisao/la: Nesnalazenje ok,nisam rekao da nije do Papeta. Ali ako si ti vidio trcanje onda nisam siguran da smo gledali istu tekmu. Ako mozes doci do snimka pogledaj ako ne evo ukratko 90 min. naseg napada: Spaha ili Hasagic imaju loptu sire ruke jer nemaju kome dati loptu zasto? Jer su svi pokriveni,a zasto jer svi stoje,kunem ti se,niko se ne otkriva.Izvini ,taktika je jedno,a netrcanje drugo.Ako nema trcanja nema ni sanse sa onakvim ekipama. Bez suta za 90 min na svom terenu pred tridesetak hiljada ljudi,izvini ne moze biti samo do selektora.
Reci ti meni gdje si ti vidio zalaganje? Onda bi valjda imali vise od 1 kornera i udarca sa 40 m da su se zalagali ili im je mozda selektor rekao da ne sutaju ka golu. Smijesno,svi isto pricate,vrhunska ekipa ,a nista drugo ne valja...
A zašto su svi pokriveni? Zato što je Pape pročitan taktički ko malo dijete. A zašto je pročitan ko malo dijete? Zato što i nema taktike. Jedino što zna uraditi je izabrati jednih te istih 20 igrača i prvih 11 i staviti ih u igri, a ako oni sami od sebe nešto urade, dobro i jeste.

O njegovoj stručnosti i viziji dovoljno govori da je jednog beka našao na TVu gledajući Ligu prvaka na BHT, a drugi mu dobio dozvolu 2 sata prije utakmice. Da ne govorim o tome da nije probao NIJEDNOG novog defanzivnog veznog, iako je već u "Ćirino doba" bilo svima jasno da Murat ne može više, a i da ni Rahimić ne može odigrati svih 90 minuta, a KAO lika namjerava igrati sa ČAK 2 takva. :lol:

Njemu Vedo igra desno krilo, Ibra lijevo, a Pjanić defanzivnog. I onda kao, do igrača je...

edit: Misimović je u 10. minuti vikao saigračima NE MOŽEMO OVAKO, pa ti sad vidi jel do igrača ili do postavljene taktike. :)

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 09 sep 2010, 14:02

cak i da je do igraca, pape mjenja tek u 70 minutu.frajer se drzi za glavu na polovini prvog poluvremena, ne moze vjerovati sta se desava na terenu ali nista ne mjenja. ja sam najveci laik ali poslije dvadeset minuta je bilo jasno da mi to tako ne mozemo. Ko je gledao na tv-u u jednom trenutku misimovic govori "ne moze ovako".Ja i dalje mislim da su francuzi koji su igrali na kosevu malo manje od taraba. da su igrali danci, rusi, slovaci sa onakvom nasom igrom bi sve bilo gotovo jos u prvom poluvremenu.
Svaki post pocinjao sam da sam uz papeta i da sam pitar. stvarno sam vjerovao da ce covjek nastaviti graditi ono sto je ciro ostavio. ali mi se cini, sada u stvari znam, da covjek stvarno nema pojma. i jos na kraju izjavi zivot ide dalje. E ne ide dalje, vec treba itekako kritikovati i njega i njegovu taktiku. ovo nije prvi put da stavlja ibisevica na krilo niti pjanica kao defanzivca. protiv katara je to izgledalo katastofalno. Mi sa papetom nemamo igru. sada samo malo razmislite o igracima. da li su oni ti koji trebaju reci da selektor nema pojma? jasno da nisu.samo se pocinje gubiti atmosfera. ne znam da li ste primjetili ali vec u par posljednjih tekmi Emir spahić je jako nervozan. No da se vratim . papetova je krivica da su izasli kao razbijena vojska. Ja sam uvjeren da ova reprezentacija moze igrati sa svima, igrati dobro i izgubiti nije neka sramota ali izgubiti i onako igrati je stvarno katastrofa. Ibricic sam sebe rusi na 50 metara!!!???Mislim, da je blizu 16 metara pa hajde ali to je strasan dokaz nemoci.
No ono sto je zanimljivo jeste da sam rijetko gdje procitao neki stvarno kriticki stav. Iznenadili su me sa sportsport.ba koji cijeli problem prebacuju na narod- kao mi prvaci svijeta u euforiji. mislim ako oni smatraju euforijom da ljudi u velikom broju odu na tekmu i navijaju i da se nadaju pobjedi onda im se treba objasniti da to nije euforija. ja nisam nikakve euforije osjetio, sta vise dosta ljudi je bilo poprilicno uzdrzano.iako cemo iskreno upravo je sportsport.ba dizao euforiju sa nekim tekstovima. ali sam ocekivao jedan kriticki stav(mislim gdje je taj marjan da nam kaze malo kakva je ono taktika i igra).Nismo mi igrali sa vanzemaljcima vec sa drugom ekipom franuza. Iskreno siguran sam da se mi mozemo hrvati i sa prvom ekipom ali uz kvalitetan rad selektora sto mi nemamo.
Što se tice navijaca ja sam cak i zadovoljan brojem ljudi i sa nazovi navijanjem. Gledati kako se tvoji "ljubimci" odbijaju od protivnicke igrace i još navijati je jako teško. S druge strane na TV ja nism cuo zvizduke na himni , zanm i da se na bilinom polju bacale kugle na sudije- tako da je glupo dijeliti kosevo i bilino polje sve je to isti seljakluk.Nase navijanje ne valja jer ga nema. Imamo BHF koji navijaju 90 minuta svoje navijacke pjesme potpuno odjeljeni od ostalih niti ih zanima da povedu neko konretno navijanje na cijeli stadion.primjer je i luxemburg gdje smo pobjeđivali a niej bilo nekog famoznog navijanja. Mislim, to se gradi godinama i ljudi imaju animatore koji dizu atmosferu na stadionu. Kod nas, nikola bilic i nas primitivizam i jadost. na zalost. Od ovog trenutka ne zelim pratiti repku zbog papeta niti smatram da ce ista biti bolje i ako dobijemo albanije i bjeloruse i ine jer jednostavno smatram da imamo (napokon) repku da se ganjamo sa"prvom ligom" a ne da dozivljavamo grozne sramote protiv"jacih" reprezentacija sto nam se desilo u utorak.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.