Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Ma ja ga ne volim taman da je huawei p1000...
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- theboss_RD07
- Kontakt:
Ferdo je napisao/la:P10 precijenjen mobitel. Košta 800 KM, a recimo LG G6 koji je jeftinij je bolji mobitel. A kamera na Mate 9 ne doliči jednom flagshipu. Pogotovo ne u noćnim uvjetima. Honor 8 je budget phone pa je to ok mob za ono što nudi i koliko košta.
I Huawei vam je dosta precijenjena marka. LG se pokazao najbolji što se tiče uloženo-dobiveno.
DIPLOMIRAO
⭐
ja ne volim X brand = njihovi telefoni su smece
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- SuroviKemo
- Kontakt:
Ja licno osim iphonea zadnjih 8 godina nista nisam koristio ali svejedno nikad ne bih rekao da me stid nosit nesto. Cuj stid hej. Kakvi izvrnuti standardi bokte.exampLe. je napisao/la:Jesi ikad koristio Iphone 7/8 ili Huawei P10/Mate 9?Ferdo je napisao/la:P10 precijenjen mobitel. Košta 800 KM, a recimo LG G6 koji je jeftinij je bolji mobitel. A kamera na Mate 9 ne doliči jednom flagshipu. Pogotovo ne u noćnim uvjetima. Honor 8 je budget phone pa je to ok mob za ono što nudi i koliko košta.
I Huawei vam je dosta precijenjena marka. LG se pokazao najbolji što se tiče uloženo-dobiveno.
Jabuka je sa cenerom pokazala koliko moze. I mislim da je to trenutno vrh sto se flagshipa tice
Ekspreso marka
- theboss_RD07
- Kontakt:
Al cuj bgt pljuvat po nekom brendu samo tako bez ikakvih temelja. Nisam licno ljubitelj ni Applea ni Samsunga jer su po meni precijenjeni i jedni i drugi, s tim da, ako bi vec morao birati, izabrao bi Samsung preko Applea. Medjutim razumijem zasto bi neko drugi izabrao Apple.
Yebi ga, brend je, a brend se ne postaje preko noci. Postoje dobri razlozi zasto su danas jedni od najpopularnijih.
S druge strane glupo je i jedno i drugo porediti sa recimo Huaweijem koji je jos uvijek u usponu. Niko ti ne moze garantovati da Huawei recimo za 5-6 godina nece biti popularniji i od Samsunga i Applea. Izgledaju dosta ambiciozno sa svojim flagship modelima.
U budget modelima su recimo vec bolji. Nesto ismijava P10, a ja npr imam P10 lite koji mi je prvi Huawei telefon koji sam ikad uzeo, i u kuci imam jos jedan Samsungov telefon koji je iz istog ranga. Odgovorno tvrdim da je moj Huawei NLO za taj Samsung
Yebi ga, brend je, a brend se ne postaje preko noci. Postoje dobri razlozi zasto su danas jedni od najpopularnijih.
S druge strane glupo je i jedno i drugo porediti sa recimo Huaweijem koji je jos uvijek u usponu. Niko ti ne moze garantovati da Huawei recimo za 5-6 godina nece biti popularniji i od Samsunga i Applea. Izgledaju dosta ambiciozno sa svojim flagship modelima.
U budget modelima su recimo vec bolji. Nesto ismijava P10, a ja npr imam P10 lite koji mi je prvi Huawei telefon koji sam ikad uzeo, i u kuci imam jos jedan Samsungov telefon koji je iz istog ranga. Odgovorno tvrdim da je moj Huawei NLO za taj Samsung
⭐
Lijepa rasprava:)
Da u brzini na laptopu ukuco 7 umjesto 6. Dana's koristim jedan stari huawei.
Preksinoc mi se mobitel pokvario. Dugme sa strane ne radi pa ga ne mogu upaliti kad se zbog baterije jucer ugasio. Zato cu danas nakon vasih postova uzeti S8. Ili S8+. Ima li tu jos razlike osim u velicini mobitela/displeya. Neznatna je razlika u cijeni.
Hvala na odgovorima.
Preksinoc mi se mobitel pokvario. Dugme sa strane ne radi pa ga ne mogu upaliti kad se zbog baterije jucer ugasio. Zato cu danas nakon vasih postova uzeti S8. Ili S8+. Ima li tu jos razlike osim u velicini mobitela/displeya. Neznatna je razlika u cijeni.
Hvala na odgovorima.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Baterija na jabuci je
Jutros skinuo sa punjaca, vazdan cvaleko po mobitelu i opet imam 37%.
Jutros skinuo sa punjaca, vazdan cvaleko po mobitelu i opet imam 37%.
S8+ ima nešto veću bateriju i ako možeš uzmi njega, naravno ako ti fino leži u ruci, ako ne ni S8 nije loš, samo što je manji i ima manju baterijuscorpy je napisao/la:Lijepa rasprava:)
Hvala na odgovorima.
Sretno!
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Od Apple proizvoda sam koristio iPhone 7 Plus 10ak dana, totalno razočaran ne kontam zbog čeg taj ograničeni mobitel s užasnom ergonomijom i užasnim displayom i jako bezveznom kamerom i ograničenim softwareom košta toliko koliko košta. Koristio sam i iPad 4 mjesec dana, pa ono je katastrofa. Koristio sam Mate 8 neka 3 dana, nažalost Mate 9 nisam. Kamera na Mate 8 katastrofa noćne slike užas. Ono što mi se sviđalo na Huaweiju je ukupni dojam uređaja i LCD display za kojeg sam tek nakon nekoliko dana skužio da nije OLED u pitanju, eto koliko je dobar. Znači što se tog tiče svaka čast.exampLe. je napisao/la:Jesi ikad koristio Iphone 7/8 ili Huawei P10/Mate 9?Ferdo je napisao/la:P10 precijenjen mobitel. Košta 800 KM, a recimo LG G6 koji je jeftinij je bolji mobitel. A kamera na Mate 9 ne doliči jednom flagshipu. Pogotovo ne u noćnim uvjetima. Honor 8 je budget phone pa je to ok mob za ono što nudi i koliko košta.
Što se mene tiče kao mene osobno bio sam na Samsung Galaxy S2, pa na Galaxy S3, pa na Galaxy Note 4. Uvijek bio prezadovoljan Samsungom nikad ali apsolutno nikada niti jednog problema. Samsung Galaxy S2 koji je kupljen početkom 2012. godine i dan danas radi super poklonio ga prijatelju, mada u zadnje vrijeme počeo malo štopati na zahtjevnijim aplikacijama bar on tako kaže. Ja sam sada sebi kupio LG V20 i ne mislim se vraćati na Samsung jer su postali bezobrazni s cijenama. Za 660 KM kupio V20 i mogu reći da takav stroj nisam imao iako je i Note 4 bio isto stroj kojeg sam staroj poklonio i nju super sluša.
Ali što se tiče uloženo dobiveno LG je kralj
Ja samo mogu reći eto da sam sa svojim V20 prezadovoljan. Opcija sa širokokutnom kamerom je
Imao sam i g6 i iphone 7. Kamere na g6 su najobičniji prosjek, širokougaona korisna ali kvalitet ništa posebno, logično. Noćne slike bezveze a vidim da se žališ na P9. Prednja užas. Taj mobitel vrijedi 500 KM maksimalno. Kamera na iphone 7 je duplo bolja. Eto ako pričamo o kamerama 
Iphone je zbog svog eko sistema, prepoznatljivosti, kvalitetu izrade i fluidnosti jedna od najboljih marki. Jednostavnost je takodje plus za osobe poput mene kojima custom romovi i zajebancije za kastomizacijama ne predstavljaju nista.
Htio sam cenera kupit ali je ipak preskup
Htio sam cenera kupit ali je ipak preskup
naprijed rejal
Lupate Appleove marketinške floksuke. O kakvom vi "eko sistemu" pričate ta nije geografija, o kakvoj kvaliteti izrade ispade da za njima zaostaju drugi brandovi a nisu čak šta više pretekli su ih svi i Samsung i HTC i Huawei. O kakvoj fluidnosti pričate? Možda prije 5 godina, danas je Android ispred iOS-a. S8 je s Oreom brži ne samo od iPhonea X nego i od Note 8. A s Nougatom je brži i od iPhone 8 i od iPhonea X. A pogledajte šta Apple radi, namjerno usporavaju mobitele i to su priznali: https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /171221005
Ne bi im dao silne novce da me budalom prave ccc.
Appleove priče i opravdanja su najobičnije floskuletine.
Ne bi im dao silne novce da me budalom prave ccc.
Appleove priče i opravdanja su najobičnije floskuletine.
Tebe je stid nosit iphone kako ja primijetih pa ne kontam radi cega idalje forsiras diskusiju o tom telefonu. Naveo sam osobine applea koje ja subjektivno dozivljavam kao bolje od bilo kojeg drugog tako da nema potrebe da rejdzas toliko. Chill.
naprijed rejal
Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Citav svijet je glup sto kupuje iPhone samo je on pametan.Sveti je napisao/la:Tebe je stid nosit iphone kako ja primijetih pa ne kontam radi cega idalje forsiras diskusiju o tom telefonu. Naveo sam osobine applea koje ja subjektivno dozivljavam kao bolje od bilo kojeg drugog tako da nema potrebe da rejdzas toliko. Chill.
Kad je u pitanju Apple moze se samo raspravljati o cijeni, o kvalitetu izrade i samom proizvodu ne, jer su u pitanju vrhunski uredjaji
Poslano sa mog HUAWEI RIO-L01 koristeći Tapatalk
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Samsung, iphone,lg, sony tu se ne moze pogrijesit.
Ne sumnjam i da su kinezi digli nivo pogotovu huavei ali ja njima ne vjerujem i nikad ne bih uzeo njihov prije nekog od ovih gore.
Naravno kao i na auto pdf ovo je moje subjektivno misljenje i nije mi namjera odgovarati bilo koga od kupovine neke marke.
Kamo srece da smo svi puni ko brodovi i svake godine mijenjamo uredjaje.
Ne sumnjam i da su kinezi digli nivo pogotovu huavei ali ja njima ne vjerujem i nikad ne bih uzeo njihov prije nekog od ovih gore.
Naravno kao i na auto pdf ovo je moje subjektivno misljenje i nije mi namjera odgovarati bilo koga od kupovine neke marke.
Kamo srece da smo svi puni ko brodovi i svake godine mijenjamo uredjaje.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Ja Sony ne bi uzeo. Koristio iPhone dugo, koristio i Samsung. Trenutno imam Zte Axon 7. Kineski mobiteli su jako dobri tu mislim na velike igrače tipa Huawei Xiaomi, Lenovo, Vivo Oppo,Zte, Meizu. Medju ovim manjim ima svega. Ali omjer kvalitete i cijene je vrhunski. I ko god nije koristio mobitele i jedne i druge taj priča napamet. Probate jeftiniji su svakako.
Ja sam takodjer mislio da nikad u zivotu ne bi uzeo kineski mobitel, samo Samsung, Iphone i LG su dolazili u obzir.Ali posto sam u telecomu uzimao a ova 3 brenda kod njih imaju paprene cijene odlucim se za Huawei Honor 9 koji me sa popustom izasao oko 700 maraka.Zasad nijednu zamjerku nemam, telefon je odlican, iako ne igram igrice bas toliko na mobitelu instalirao sam neke zahtjevnije i sve su radile bez problema, baterija mi bude po citav dan kad ga koristim bas puno i jos mi navece ostane oko 30%..i kamere su mu odlicne, bar za moje potrebe.Samo da me posluzi dobro 2,3 godine jer ne mijenjam cesto mobitele, ako me na tom polju ne odusevi i nakon godinu dana vec pocne praviti probleme onda nikad vise kineza 
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Nemojte Huawei stavljati u isti kos sa Lenovom, Oppo,Wiko i sl.
A sa Ferdom se ne vrijedi raspravljati, eto covjek izvali kamera na jabuci sranje.
To ga je automatski iskljucilo iz diskusije.
A sa Ferdom se ne vrijedi raspravljati, eto covjek izvali kamera na jabuci sranje.
To ga je automatski iskljucilo iz diskusije.
- tutankamon1905
- Kontakt:
Proizvodjaci ajfona se vode onom kultnom 'sve dok je ovaca, nece falit vune'.
Pazi ti, izbace ulaz za slusalice da moras izvalit pare za njihove..a onda posto je skup novi ajfon da ih primamimo pocet cemo usporavat stare da im zivce kopamo pa da uzmu nove..a ove sto su uzeli nove recemo im da su debili jer su mogli samo bateriju promjenit. A zauzvrat ce dobit ono sto samsung ima vec godinama al za 6-7 stoja vise.
Neka hvala...opcepoznato je da se iphone kupuje iz bijesa i velikog viska novcanih sredstava .. što postujem. Ko ima i ko moze, bujrum.
Nazalost imamo i ove sto od te dvi stavke imaju samo bijes pa nece jest da uzme ajfon jer je ajfon pa da neko pomisli da se ima. A u dzepu 2 marke za fuka.
Jedino taj eko sistem mu ide u prilog ahauahahhaha kakav ekosistem **** majku..sta vam ljudi napricaju u nedostatku argumenata zasto uzet ajfon, a ne nesto drugo, to je nevjerovatno.
Pazi ti, izbace ulaz za slusalice da moras izvalit pare za njihove..a onda posto je skup novi ajfon da ih primamimo pocet cemo usporavat stare da im zivce kopamo pa da uzmu nove..a ove sto su uzeli nove recemo im da su debili jer su mogli samo bateriju promjenit. A zauzvrat ce dobit ono sto samsung ima vec godinama al za 6-7 stoja vise.
Neka hvala...opcepoznato je da se iphone kupuje iz bijesa i velikog viska novcanih sredstava .. što postujem. Ko ima i ko moze, bujrum.
Nazalost imamo i ove sto od te dvi stavke imaju samo bijes pa nece jest da uzme ajfon jer je ajfon pa da neko pomisli da se ima. A u dzepu 2 marke za fuka.
Jedino taj eko sistem mu ide u prilog ahauahahhaha kakav ekosistem **** majku..sta vam ljudi napricaju u nedostatku argumenata zasto uzet ajfon, a ne nesto drugo, to je nevjerovatno.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 4 gosta.