NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

alemsa
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la alemsa » 20 dec 2017, 20:27

@kk

Ma pusti Kamerunca troll, ovo su top 5-6 igraci, rijetko koji ce sta reci o jedan drugom osim pozitivno

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 20 dec 2017, 20:31

alemsa je napisao/la:@kk

Ma pusti Kamerunca troll, ovo su top 5-6 igraci, rijetko koji ce sta reci o jedan drugom osim pozitivno
http://staznaci.com/kurtoazija
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 dec 2017, 22:35

E **** šta sve neću pročitat.Rekli su pojedini i da je Josip Sesar najbolji igrač koje su njihove oči vidjele.Mora da je to to,ipak oni znaju bolje pošto su protiv njega igrali.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 dec 2017, 00:16

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Ima burazeru, narod ga preskace jer je dosadan buraz jebga ali je tako, narod voli excitement . Neko sa njegov resume bi se trpo i u top 5 ikad, ali on ne, evo ja se licno ne mogu sjetit highlight-a njegove karijere, vjrrovatno da ima ali sam mozda zaboravio. Evo kad pomislim na Kobija odma mi u glavi masu situacija, prvenstveno sut protiv PHX za pobjedu u playoffu, LeBron Gsw, block, sut protiv Orlanda buzzer beater, Jordan da i ne pominjem, masu, prvenstveno protiv Utah-e, ne znam Shaq, Hakeem svi imaju on nista, evo nisam se jos sjetio i dok tipkam ovo. Frajer je otiso u penziju niko ni glave nije okreno u sustini jebga
Ko te pita za zabavu kad su produktivnost i postignuca u pitanju.Nije ovo hype nadmetanje.
Lik je s koledza dosao i odmah poceo dominirati.Sve ostalo je historija.I ta zadnja recenica je smijurija i uopste nije istina.Ponovo malo prelistaj clanke,poruke igrace,analiticara itd To sto njega ne zanima "bljestavilo" je njegova stvar.
Jebga djeca poput Hardena su trcala iz skole da gledaju Kobija, niko nije trco da gleda Duncana (osim onih iz San Antonia), pa zadnja Kobijeva tekma protiv Utahe, u Houstonu jebte si mogo svugdje vidjet dres Kobija iz postovanja, vecina fanova kosarke i onih sto su ga voljeli ili ne su odali postovanje, napusta ikona, taj dan sve posveceno Kobaji. Dok za Duncana kao i svaki drugi dan. Vidjet ces kad LBJ se bude oprasto, htio ne htio narid ce mu odat postovanje/priznanje.
Kobe je unaprijed najavio da se oprasta bas da bi imao taj hype. Zamalo 70+ sezona Dubsa nije ostala u sjeni njegovog ispodprosjecnog oprostaja. Duncan bas zbog toga nije zelio da objavi ranije da se oprasta nego je otisao tiho. Posto Bron sve voli glomazno uraditi ne bi me cudilo da 2 godine unaprijed objavi to. :mrgreen:
Na kraju krajeva meni je vece bilo ono sto je Duncan dobio u Oklahomi nakon seste tekme kad su igraci i navijaci shvatili da mu je to mozda zadnja tekma nego ono sto je Kobe unaprijed za sebe trazio. Spontanost je uvijek jaca od cirkusa.

Duncan je na 70% alltime listi ispred Kobea. I pored svog hypea koji je Kobe sa sobom nosio. Sto znaci da je Tim bas bolji igrac od njega. Bio dosadan masama, al to ti nijedan ozbiljan ljubitelj kosarke ili analiticar nece uzeti u obzir. Covjek je bio najbolji u pobjedjivanju i to je jedino bitno na kraju dana.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 21 dec 2017, 00:30

Baš bolji igrač nije. Nijanse odlučuju, tj. subjektivnosti onih koji donose te zaključke. Meni je bolji Kobe, tebi Timi. Realno su bare bare, al' svak svog konja hvali.
Viva la France, as they say in Rome.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 dec 2017, 02:06

Ok @kawhi

Obojica su bili u prime kroz 2000e, kad je Tim bio najbolji igrac lige? Kobe je bio od 06-09, prije Kobija je bio Shaq koliko se ja sjecam. I to je to ko je bolji izmedju njih dvojice

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 21 dec 2017, 02:42

Pa bio je Duncan od 03 do 06.
Zato i jesu uzeli titulu 2003. i 2005.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 dec 2017, 02:43

Jeftha je napisao/la:Pa bio je Duncan od 03 do 06.
2003 bio Duncan? Nea sanse, Shaq je bio

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 dec 2017, 04:02

alemsa je napisao/la:
Da,bas zato ih je SA tad izbacio,a Duncan imao 2.najdominantniji PO ikada,sa starim i povrijedjenim Robinsonom,te "djecom" Parkerom i Ginobiliem. ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 dec 2017, 04:06

alemsa je napisao/la:
Da,bas zato ih je SA tad izbacio,a Duncan imao 2.najdominantniji PO ikada,sa starim i povrijedjenim Robinsonom,te "djecom" Parkerom i Ginobiliem. ;)
I? Pa slijedece sezone ih Shaq izbacio u drugoj rundi, onda Tim nije bio najbolji igrac lige jel? Tom logikom lol.. Shaq prve sezone u Miami umal nije bio Mvp. Dobio je i Curry Brona pa sta, bolji igrac?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 dec 2017, 04:11

Ne kontas.Nije to logika vec partije,ali necemo dalje.Samo cu ti reci da nema teorije, da lik koji je uzeo 2 uzastopna MVPa i bukvalno transformisao jednu fransizu svojom pojavom u instant pobjednika, nije u jednom trenutku bio i najbolji igrac lige.Valjas nebuloze.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 dec 2017, 04:11

NEZALAGANJE je napisao/la:Ne kontas.Nije to logika vec partije,ali necemo dalje.Samo cu ti reci da nema teorije, da lik koji je uzeo 2 uzastopna MVPa i bukvalno transformisao jednu fransizu svojom pojavom u instant pobjednika, nije u jednom trenutku bio i najbolji igrac lige.Valjas nebuloze.
Kad je bio?

Pa jest logika kojom se sluzis, cuj izbacio je Lakerse zato je najbolji bio, slijedece sezone izgubi od Lakersa nije najbolji, to je logika kojom se koristis

Pa i KD je bio mvp, i Curry i Westbrook pa nisu bolji od Brona

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 dec 2017, 10:06

Čuj Lebron top 5 :tokralju:

Pa da danas završi karijeru odma je iza Jordana
=\_1921_/=

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 dec 2017, 10:36

Nije James ispred KAJa.Nema teorije.KAJ se sasvim legitimno moze postaviti i kao GOAT(Jordan je ispred njega, jer ima 6/6,jer je transfomisao igru na novi level svojom dominacijom,bas poput KAJa,jer je max.popularizovao ligu i uspostavio najjaci kosarkaski brend).James,uz svo postivanje koje imam za njega,to nije.Top 5 kad zavrsi karijeru 99% da,ali u top 2 ne moze osim ako ne uzme jos 3 titule.

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 21 dec 2017, 11:24

1.Jordan
2.Lebron
3.KAJ
4.Magic
5.Russell
6.Wilt
7.Shaq
8.Kobe
9.Duncan
10.Bird

Lebron ako odigra jos 3-4 sezone na ovakvom ili makar pribliznom levelu moze se slobodno reci da je najbolji ikad iako veci od Jordana jako tesko da ce ikad biti.
Dakle lik je od 19. godine jedan od najboljih igraca u ligi i sad sa 33. ni malo ne posustaje :tokralju: :tokralju:

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 dec 2017, 11:33

Kawhi je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Ima burazeru, narod ga preskace jer je dosadan buraz jebga ali je tako, narod voli excitement . Neko sa njegov resume bi se trpo i u top 5 ikad, ali on ne, evo ja se licno ne mogu sjetit highlight-a njegove karijere, vjrrovatno da ima ali sam mozda zaboravio. Evo kad pomislim na Kobija odma mi u glavi masu situacija, prvenstveno sut protiv PHX za pobjedu u playoffu, LeBron Gsw, block, sut protiv Orlanda buzzer beater, Jordan da i ne pominjem, masu, prvenstveno protiv Utah-e, ne znam Shaq, Hakeem svi imaju on nista, evo nisam se jos sjetio i dok tipkam ovo. Frajer je otiso u penziju niko ni glave nije okreno u sustini jebga
Ko te pita za zabavu kad su produktivnost i postignuca u pitanju.Nije ovo hype nadmetanje.
Lik je s koledza dosao i odmah poceo dominirati.Sve ostalo je historija.I ta zadnja recenica je smijurija i uopste nije istina.Ponovo malo prelistaj clanke,poruke igrace,analiticara itd To sto njega ne zanima "bljestavilo" je njegova stvar.
Jebga djeca poput Hardena su trcala iz skole da gledaju Kobija, niko nije trco da gleda Duncana (osim onih iz San Antonia), pa zadnja Kobijeva tekma protiv Utahe, u Houstonu jebte si mogo svugdje vidjet dres Kobija iz postovanja, vecina fanova kosarke i onih sto su ga voljeli ili ne su odali postovanje, napusta ikona, taj dan sve posveceno Kobaji. Dok za Duncana kao i svaki drugi dan. Vidjet ces kad LBJ se bude oprasto, htio ne htio narid ce mu odat postovanje/priznanje.
Kobe je unaprijed najavio da se oprasta bas da bi imao taj hype. Zamalo 70+ sezona Dubsa nije ostala u sjeni njegovog ispodprosjecnog oprostaja. Duncan bas zbog toga nije zelio da objavi ranije da se oprasta nego je otisao tiho. Posto Bron sve voli glomazno uraditi ne bi me cudilo da 2 godine unaprijed objavi to. :mrgreen:
Na kraju krajeva meni je vece bilo ono sto je Duncan dobio u Oklahomi nakon seste tekme kad su igraci i navijaci shvatili da mu je to mozda zadnja tekma nego ono sto je Kobe unaprijed za sebe trazio. Spontanost je uvijek jaca od cirkusa.

Duncan je na 70% alltime listi ispred Kobea. I pored svog hypea koji je Kobe sa sobom nosio. Sto znaci da je Tim bas bolji igrac od njega. Bio dosadan masama, al to ti nijedan ozbiljan ljubitelj kosarke ili analiticar nece uzeti u obzir. Covjek je bio najbolji u pobjedjivanju i to je jedino bitno na kraju dana.[/quote]

duncan više tekmi,bryant više minuta,skokovi duncan,asisti bryant,osv. lopte bryant,blokade duncan,poeni bryant,koje još alltime liste si gledao?

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 dec 2017, 11:37

NEZALAGANJE je napisao/la:Nije James ispred KAJa.Nema teorije.KAJ se sasvim legitimno moze postaviti i kao GOAT(Jordan je ispred njega, jer ima 6/6,jer je transfomisao igru na novi level svojom dominacijom,bas poput KAJa,jer je max.popularizovao ligu i uspostavio najjaci kosarkaski brend).James,uz svo postivanje koje imam za njega,to nije.Top 5 kad zavrsi karijeru 99% da,ali u top 2 ne moze osim ako ne uzme jos 3 titule.
A sta kao Lebron nije populiraziovao :crazy: od 2000. pa do Lebrona liga bilau drasticnom padu, cak ono finale San Antonio proti...?(jel ono Netsi?) bilo najslabije gledano ikada.

Haj ti meni sad ovo objasni...Kako ce KAJ postaviti nekakv brend i vecu popularizovanost lige kad Lebron igra u vrijeme interneta društvneih mreža i ostalih gluposlti odnoso liga je takva da je dostupna svima. Koliko je ljudi eo u BiH gledalo KAJ i pratilo NBA u to vrijeme ? Dadas ljudi ne znaju ko je predsjendik USA, ali su svi zato čuli za Lebrona ili ga makar jednom gledali...

Reci da je KAJ veci od Lebrona je isto ko da kazes da je Wilt veci od MJ...

EDIT: Vjerovatno zbog toga sto je liga svima dostupna Lebron je najkritikovaniji, najvise osporavan i pod najvecim pritiskom od svih igraca koji se dovode u raspravu sa njim....Nije lako igrat kada svaka budala moze rec nesto sto nema veze sa mozgom o tebi i onda jos to izadje u javnost odnosno ima mogucsnot da to citav svijet vidi.

Za 20-30 godina ljudi ce zalit sto nisu gledali Lebrona
=\_1921_/=

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 dec 2017, 11:44

james ce ne bude li povreda 99 % kad zavrsi karijeu biti 2. strijelac lige svih vremena i minimalno 7. asistent lige svih vremena a nije bek,ako to nije dovoljno da ga se smatra top 5 igračem svih vremena onda ne znam šta je,da ne nabrajamo sad 4 mvp titule i ostale stvari

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 dec 2017, 13:31

LeBron je drugi igrac, pored svih dostignuca i svega, coj'k ce 10 godina biti najbolji igrac lige, to se u modernoj eri nije desilo, mozda bi Jordan samo uspio da se nije oprasto. To je ne moguce izvest u ligi kao NBA ali LBJ radi ne moguce stvari godinama.

Sto se tice KAJ ina vrlo usphesnu karijeru ali zna se sta je Magic uradio kad se KAJ povrijedio u finalu, Magic je bolji igrac od njeg takodje, uspjesniji nije jer je ovaj igro 20 godina i ima jedan od najbogatijih repertuara iz tog razloga, ali je bolji.

Magic je 3i, bio je drugi do LBJ

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 dec 2017, 14:05

Nije Magic bolji od KAJa nema teorije. LeBron je meni licno 2. al sasvim je logicno i argumentovano stavit KAJa ispred njega. Lika se maksimalno potcjenjuje jer mu je prime bio u 70im koje nisu toliko popularne bile al covjek ustvari ima cak i slucaj za GOAT diskusiju.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []