Italia je napisao/la:Gdje ce se Dybala porediti sa Salahom, covjekom koji dva puta pretrci teren do Dybala jedva dodje do polovice. Dybala je previse spor da bi bio krilo, a da igra napadaca je smijesno pored ovakvih krila. Jedino je moguce kada bi Cuadrado igrao beka, a na desnom veznom igrao neko poput Vidala i da defanzivno moze pokrivati tu stranu.
Nije ovdje problem formacije, nego njegov licni. Taj igrac ne postoji odavno, izuzev onog blic momenta pocetkom sezone. Ne moze me niko ubijediti da igrac od 24. godine ne moze da trci citavu utakmicu. Isti ovakav je bio i Pjanic, a sinoc vidimo jednog Pjanica koji pretrci skoro najvise na terenu. Mozete kritikovati Allegrija koliko hocete, ali realnost je da on podjednako dobro igra sa svim igracima. Ko god je otisao bio je nadomjesten, ko god ode na klupu (Higuain ranije, Dybala sad) i ne osjeti se njegov izostanak. Max je nesto najbolje sto imamo, i dokle god je njega i njegovog sistema mi necemo ovisiti o individualnom kvalitetu kao sto Real ovisi o Ronaldu, Chelsea o Hazardu, inter o Icardiju itd.
Kritikujete Cuadrada koji svaku utakmicu napravi 10 prodora i po nekoliko zicer na utakmici, a Costa takvu utakmicu odradi 1 mjesecno, Berna (koja izuzetno volim) se sinoc nije sastao sa loptom. Kritikujete Mandzu, a frajer juce pojeo Romu. KOLIKO JE SAMO DUELA UZEO I SPUSTIO LOPTI ZA DALJU AKCIJU. Fakat nevjerovatno. U ovih 6-7 godina ne postoji ekipa koja drzi isti nivo dominacije i kvalitetnog fudbala. Svi su imali odredjeni pad u igri (govorim o najjacim), a samo Juve je uvijek tu na vrhu. A mi opet kritikujemo.
Eto vam Milana, skup vrlo kvalitetnih igraca i trener (Montela) kojeg su pojedini prizeljkivali da zamijeni Allegrija, pa opet nista ne mogu.
Znaci rjesenje je prodati ga? Zato nikada necemo ni osvojiti LP jer nam ne valjaju uvijek najbolji igraci. Znamo da su najbolji i odmah ih desetorostruko vise puta kritikujemo. Dybalin promasaj kosta vise nego deset Mandzukicevih, Costin neuspjesan prodor kosta vise nego 10 Cuadradovih prodanih lopti.
Citava poenta u igrama Coste i Bernardeschia je los raspored minutaze, preveliko sjeckanje minutaze, nerazumjevanje toga kada su zagrijani i kada ih treba vise isforsirati. Costa u ligi odigra citavu utakmicu protiv Torina pa onda 3 utakmice dobije minutazu na kapaljku, pa onda 2 asistencije protiv Spala u citavoj utakmici i onda protiv Milana bude citavu na klupi?

Pa onda nakon citave na klupi odigra 78 minuta protiv Beneventa i onda opet ide na klupu. Protiv Napolija odigra, pa protiv Intera niti minute, pa onda protiv Bologne odigra pa onda opet niti minute.
Normalno sa takvim tretmanom i rasporedom minuta ne moze zablistati ni Pele. Za razliku od njega Cuadrado ima bolji raspored minutaze, ima prilike gdje uveze 4 ili 5 utakmica u nizu. Isto i Mandzukic ima najbolji tretman sa minutazom iako ne radi ono sto napadac treba, a to je zabijanje golova. Bernardeschi ima fantastican ucinak s obzirom koliko provede po utakmici u prosjeku minuta (26 minuta u prosjeku), ukupno 470 minuta. Sa takvim rasporedom minuta nema sanse da se igrac dokaze pretjerano ili nabije statistiku. Pogotovo ako uzmemo u obzir da zadnjih 25 minuta utakmice Juventus ne igra fudbal. Udjes na teren da pokazes nesto, a igras pored 9 igraca koje ne zanima protivnicki gol. Tako da su ova njegova 3 gola i 2 ast sasvim dobar ucinak.
Uglavnom nama je Dybala mrtav igrac. Nekom drugom ce biti igrac sa 50 golova u sezoni. Tu lezi i razlog sto mi nikada necemo osvojiti LP. Cisto jer ne znamo igrati 90 minuta istim tempom kao Real, Barcelona i slicne ekipe. Mi igramo 30 minuta, prvih 15 u prvom PV i prvih 15 u drugom PV. Nama najvise leze igraci zadatka tipa Mandzukica koji ce trcati i boriti se jer imamo takav sistem. A sistem ce najmanje lezati igracima koji zele da igraju fudbal 90 minuta tipa Dybale. Jer njegova igra su golovi i asistencije, a ti mu to ovakvim sistemom troduplo uskracujes.
Blagodat od sistema za igrace tipa Khedira, Mandzukic, Matuidi i Cuadrado ali zato smrt za Sandra, Costu i Dybalu. Pa nije ni cudo sto su bas Dybala i Sandro prvi na listi za prodaju, postoji tu lanac koordinacije izmedju uprave i trenera.
A mi se palimo na to kako su Chielini i Mandzukic razbili glave, uletili nekom, skocili i spustili loptu, kako Matuidi trci duplo i razno. Pa na kraju sezone standardno ispusimo. Kada naletimo na pravu ekipu odmah se vidi razlika i kazne se ta razlika u kvalitetu. Presude nam ti igraci kao Messi, Ronaldo o kojim mi ne volimo da ovisimo. Dybala i ne treba da trci. To samo kod nas ima. Eto to je problem.