AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 24 dec 2017, 00:06

fasone i mirabeli jesu najveći krivci za ovaj cirkus ili makar za ovaj cirkus otkako je gatuso došao.

ok montelin ostanak ljetos je bio logičan, ali kad je već došlo dotle da se mora dovesti zamjena za njega, bilo je preglupo i neozbiljno staviti amatera na klupu da vadi iz go.vana, a sasvim sam siguran da se moglo naći bolje ime da odradi sezonu do kraja pa makar to bio i izlapljeli lippi.
ne mogu se izvačiti ni na "nismo znali", gatuso je fejlao i sa trećeligašima i ne kontam šta su mislili da će uspjeti uraditi sa jednim milanom. :facepalm:

neki ih krive i za potrošene pare, ali da se opet vrati vrijeme unazad potpisao bih 90% igrača koje su oni doveli, u tom momentu nismo ni mogli bolje a remont ekipe je bio neophodan.
ne krivim ih ni za montelu, i tu bih isto uradio, ali MORALI su odigrati pametnije nakon što su mu dali otkaz.

sad preko januara neka izmisle neko krilo i veznjaka, bit će zanimljivih dostupnih igrača, pod broj jedan pastore pa nadalje, pa čak bi i delofeu bio osvježenje.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 24 dec 2017, 00:53

Usrali su i sa ostankom Montelle a i sa postavljanjem Gattusa. Rino se opeta svadjao sa njima. Ne bi me iznenadilo da on ponudi ostavku ali nesto sumnjam da bi ovi to prihvatili. Bilo bi to dobro jer on jos nije dovoljno sazrio da vodi jedan Milan ali ne znam ni koga bi doveli.
Kad vec igraju 433 krilo je neophodno. Pastore bi bio dobar a moglo bi se nesto uraditi uz prodaju Donnarumme PSG-u koji je sve gori. Calhanoglu bez obzira sto malo igra i ono sto je igrao je zakazao tako da me je skroz razocarao. Ja bih onog Forsberga ganjao. Sto se tice tog krila cak bi i ovaj Gomez iz Atalante bio pun pogodak.
Uglavnom sve linije i kluba i ekipe su zakazale. Umjesto da sve ide na bolje mi smo sve gori i gori.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 24 dec 2017, 01:43

1. Montella je za Samp, Udinesea i sl., nikako za Milana. Još smo ljetos govorili da je upravo trener najslabija karika Milana.

2. Gattuso nije ozbiljan trener, ali je čovjek velikog srca i ima muda, nažalost ne i znanje. Legenda kluba, svi ga gotivimo ali je zalutao na poziciju trenera.

3. Pojačanja su indvidualno okej, ali su svi osim Contija zakazali, apsolutno svi. Ovo je povezano sa br.1 i 2. iznad.

4. Kinezi i FFP kazne, sa ovim dečkom na golu i njegovim agentom unose dodatni nemir u ekipu i klub.

5. Monto, Abate, Zapata i ostatak "stare garde" ne doprinose ničim, kao najiskusniji snose veliku odgovornost.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 24 dec 2017, 08:12

rope11 je napisao/la:logično da je do trenera, je li moguće da baš svaki igrač u rosteru u istom vremenskom roku (ili bolje rečeno, tokom čitave sezone) bude van forme? nije to par individua pa da pojedinačno svališ krivicu na njih nego svi i ne da su van forme, nego nema nikakvog reda i sistema u igri ni nakon 5 mjeseci za čiju odgovornost ima isključivo trener.

pa yebemu mater bonuci jedan od najboljih stopera svijeta, donaruma najbolji mladi golman, biglia kapiten lazia, kessie ponajbolji igrač atalante, hakanoglu iz leverkuzena, silva iz porta, RR iz WF, solidni kalinić, dobri jack i suso iz prethodne sezone i ostale pi.čke materine... kako je moguće da baš niko ne valja? :crazy:

montela je imao tu nesreću da vodi tim sa 11 novih igrača čemu nije bio dorastao i sam sebi je dodatno prepisao smrtnu presudu silnim rotacijama, ali na momente je ipak bilo dobrih predstava... gatuso je goli qurac, nula, sa kojeg god aspekta da kreneš.
Daj molim te popusti malo..
Problem je sto smo mi imali par sezona skart od igraca i svi smo mislili da smo sad jaki ko zemlja. Nove igrace smo dobili ali nisu tim. I nisu tako dobri kao sto smo mi u svojim glavama zamislili.
Ne moze trener trcati umjesto njih, ne kaze trener "masi rukama kad pogresno dodas loptu", "slobodno stani da malo odmoris kad izgubis loptu"...
Nisu oni informaticari, rudari, gradjevinari... za milione koje dobiju najmanje sto mogu je da trce!
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 dec 2017, 09:22

Daj Dollarumu za Pastorea i Lucasa i svi sretni. Prodaj Kalinica a dovedi Delufea i vec si se pojacao ozbiljno za nastavak sezone. Jos Perina dodas ovom timu i mislim da bi to bilo to.

Opet se ponavljam, Kessi NE SMIJE drzati onoliko dugo lopti i solirati, to ga cini losijim igracem sigurno za 50%, treba se ranije rjesavati lopte, slati prvom do sebe i tako ubrzati igru te stediti snagu. Ovo mu je najveca mana po meni i ne znam kako mu se to tolerise iz utakmice u utakmicu. Mada, jednim dijelom to radi jer nema kvalitetne sredine i nekoga mo ce povuci loptu napred i dati kvalitetan pas.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 24 dec 2017, 10:16

Ne možemo prodati Kalinića, nismo ga još ni kupili :lol:
Osim Kalinića za koga se znalo da će biti promašaj jer nije kalibar za velike klubove, ostala pojačanja su respektabilna i dobri igrači. Nisu mogli preko noći zaboraviti igrati. Tu dolazimo do trenera koji treba da ih poslozi i odredi kako će igrati. Montela je prošle sezone igrao 433 čitavo vrijeme, dolaskom novih igrača počeo je da luta sa formacijom, uz konstantno rotiranje igrača. Isto je nastavio i Gatuso. Ovdje je do trenera.
Pod hitno treba dovesti iskusnog pravog stručnjaka. Moj favorit je Van Gal. Iz slične situacije je vadio Bajern i United, pa bi i nama dobro došao.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 dec 2017, 10:17

Najjače mi kad se on okrene prema protivničkom igraču i kao pokušava nešto 1 na 1 :) Iako mu drugo i ne preostaje, budući da nikog nema kome bi dodao loptu, jer kretanje naših igrača bez lopte je nešto najgore u fudbalu sto sam ja gledao.

Sent from my x600 using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 24 dec 2017, 11:33

Dali Rinu ultimatum, ako u kupu protiv Intera izgubi dobija nogu.. a Montela veličanstveni će biti vraćen :rol: :rol:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 dec 2017, 11:37

Koji cirkus smo mi postali, a nasa uprava ce presisati i Zamparinija

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 24 dec 2017, 14:25

milanu trebaju 2 igraca slicnog profila kako suso i to je to. jednog staviti na kreatora igre(desetku) i drugog na lijevo krilo. jedan bi mogao biti zyech iz ajaxa, a drugi npr delofeu... u tom slucaju imas tri napasti iza napadaca i samo trpati lopte silvi. ja ne vidim drugi nacin.
dotakli smo dno.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 dec 2017, 14:35

muha milanez je napisao/la:Dali Rinu ultimatum, ako u kupu protiv Intera izgubi dobija nogu.. a Montela veličanstveni će biti vraćen :rol: :rol:
Je l' ba realno :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 24 dec 2017, 14:46

amstaff je napisao/la:milanu trebaju 2 igraca slicnog profila kako suso i to je to. jednog staviti na kreatora igre(desetku) i drugog na lijevo krilo. jedan bi mogao biti zyech iz ajaxa, a drugi npr delofeu... u tom slucaju imas tri napasti iza napadaca i samo trpati lopte silvi. ja ne vidim drugi nacin.
dotakli smo dno.
Iskljucivo provjerena pojacanja, sa lijevim poput tog indijanca iz Ajaxa smo i dosli u ovu situaciju... potencijal ovo-ono, dok se on uklopi i skonta Serie A prođoše 3 voza a klub će završit u Serie B :zzz:

Montelli nisu raskinuli ugovor, nešto starija raja pamte slične slučajeve iz Italije, prvo nogiraj pa tivra... nego Intera ćemo izbacit iz kupa na penale, to su teški luzeri :mrgreen:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 dec 2017, 15:03

ne znam šta bi se moglo izabrati kao hajlajt sezone, da li vraćanje montele nakon što si ga šutnuo ili gol golmana mrtvog beneventa u zadnjoj minuti :tokralju:

uz dobrog trenera i 2-3 pojačanja ova ekipa bi trebala biti odlična, inšalah da dočekamo :rol:

slažem se da milanu sad trebaju top igrači, ne nužno u januaru jer tu treba gledati isključivo kako dovesti potrebnog igrača da odradi sezonu do kraja, ali od ljeta wc krilo, veznjak pa možda čak i auba bi bili nužni, ta tri igrača bi i ove ostale učinili boljim.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 dec 2017, 16:01

Mislim da bi vraćanje Montele bilo presedan u svijetu fudbala, ne znam da se ikad desilo da trener dobije nogu zbog loših rezultata i onda ga nakon mjesec dana vrate na klupu :lol:

Pa ovo nema ni po našim kantonalnim ligama :rol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 24 dec 2017, 16:48

Zenga je napisao/la:nego Intera ćemo izbacit iz kupa na penale, to su teški luzeri :mrgreen:
Možda, ali samo ako Icardi ne bude ulazio u igru :cool:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

muxa
Kontakt:

Re: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 24 dec 2017, 16:54

Raonffa je napisao/la:Mislim da bi vraćanje Montele bilo presedan u svijetu fudbala, ne znam da se ikad desilo da trener dobije nogu zbog loših rezultata i onda ga nakon mjesec dana vrate na klupu [emoji38]

Zar se ne sjecas Zamparinija i Palerma :)

Raonffa
Kontakt:

Re: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la Raonffa » 24 dec 2017, 17:04

muxa je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Mislim da bi vraćanje Montele bilo presedan u svijetu fudbala, ne znam da se ikad desilo da trener dobije nogu zbog loših rezultata i onda ga nakon mjesec dana vrate na klupu [emoji38]

Zar se ne sjecas Zamparinija i Palerma :)

Zar je i on ovakve gluposti radio? Znam da je budala i da mijenja trenere kao na traci al' zar je otpustio jednog i nakon mjesec dana ga opet vratio na klupu Palerma?

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 24 dec 2017, 17:52

Vise puta

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 dec 2017, 18:06

samo još poslije svega fali da se spuste na zamparinijev nivo :rol:

9 bodova od zone ispadanja a sjebali su skoro sve lagane utakmice gdje sam očekivao da će makar malo skočiti na tabeli i steći potrebno samopouzdanje sa nizom pobjeda, a ne smijem ni zamisliti šta će tek biti kad za par kola nastupi onaj raspored sa romom, napolijem, juventusom, lazijem, torinom itd. sve jedno iza drugoga. :facepalm:

vraćanje montele je nadam se neka neslana šala. :shifty:

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 dec 2017, 18:56

Sreća pa su ekipe poput Beneventa, Spala, Verone i ostalih baš teška talašika, pa ne moramo strahovati za opstanak, mada su nas i oni naguzili ove sezone. Da je ovo Serie A od prije 10 godina, yebite me ako ne bi iz lige ispali.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: meho-medo i 8 gostiju.