kod nas cesto bio rezerva Avdicu po meni ta ekipa najljepse igrala u posljednji 20 god Hamzagic,Hadzic,Ihtijarevic,Dzakmic,Torlak ,Dupovac,Muminovic,Skoro,Avdic,Jahovic,Janjos itd korak do grupne faze od nesretnog cluja ispali .miky_hz je napisao/la:Adis Jahovic zabi Galati gol i dodje na prvo mjesto liste strijelaca Turske lige sa 14 golova
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Mnogo vremena sam razmisljao o temi odbrambenih igraca naseg kluba. I sve kad pogledam, moje misljenje je da kad bih po prioritetu birao gdje da dodje sljedeci igrac, to bi bila pozicija desnog beka. Ove polusezone stvarno je bilo puno rupa u odbrani, ali ipak smatram da je ona koju cuva Dusan Hodzic najveca. Ako pogledate svaku utakmicu protiv 'jakih' ekipa nase lige, vidjete cete da vecina njih napada po toj strani i da je tu uvijek bio propuh. U dosta situacija je imao i srece. Peh dodatni predstavlja to sto se krila opcenito ne vracaju nazad, pa su stanojevic i adukor nebrojeno mnogo puta spasavali situaciju. Iskreno se nadam da ce dovesti i stopera i bekove, ali eto desni bek mi se cini najpotrebnijim.
JURIŠ
Sretan Božić svim pitarima koji slave. 
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Po meni, krila su mi veći prioritet od bekova, stoper, krila, bek. Tri, četiri kvalitetna pojačanja, mjera.midzuka je napisao/la:Mnogo vremena sam razmisljao o temi odbrambenih igraca naseg kluba. I sve kad pogledam, moje misljenje je da kad bih po prioritetu birao gdje da dodje sljedeci igrac, to bi bila pozicija desnog beka. Ove polusezone stvarno je bilo puno rupa u odbrani, ali ipak smatram da je ona koju cuva Dusan Hodzic najveca. Ako pogledate svaku utakmicu protiv 'jakih' ekipa nase lige, vidjete cete da vecina njih napada po toj strani i da je tu uvijek bio propuh. U dosta situacija je imao i srece. Peh dodatni predstavlja to sto se krila opcenito ne vracaju nazad, pa su stanojevic i adukor nebrojeno mnogo puta spasavali situaciju. Iskreno se nadam da ce dovesti i stopera i bekove, ali eto desni bek mi se cini najpotrebnijim.
I od mene sretan Božić svima koji slave.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Ni lijeva strana u defanzivi nije nista bolja. Kod nas se pokusava igrati sistem sa bekovima box to box ali realno mi nemamo tako skolovane igrace tj bekova za taj sistem, pa se onda pribjegava varijanti vrati krilo na beka, misleci da ga je lakse nauciti odbrani nego igri prema naprijed, a i Bekic i Hodzic su u Sarajevo dosli kao krila. Tehnicki mozda se mogu naufiti igrati obdranu, ali onom odbrambrnom instiktu o tajmingu, postavljanju, itd to se ne moze nauciti sa 20 i vise godina, a to najvise vidimo po problemima u odbrani koje imamo u utakmicama. Almir Bekic i Dusan Hodzic osim sto prave problem sebi, isti stvaraju i stoperima, pa onda imas stopere koju moraju pokrivati njihov prostor i svoj i onda primas golove.midzuka je napisao/la:Mnogo vremena sam razmisljao o temi odbrambenih igraca naseg kluba. I sve kad pogledam, moje misljenje je da kad bih po prioritetu birao gdje da dodje sljedeci igrac, to bi bila pozicija desnog beka. Ove polusezone stvarno je bilo puno rupa u odbrani, ali ipak smatram da je ona koju cuva Dusan Hodzic najveca. Ako pogledate svaku utakmicu protiv 'jakih' ekipa nase lige, vidjete cete da vecina njih napada po toj strani i da je tu uvijek bio propuh. U dosta situacija je imao i srece. Peh dodatni predstavlja to sto se krila opcenito ne vracaju nazad, pa su stanojevic i adukor nebrojeno mnogo puta spasavali situaciju. Iskreno se nadam da ce dovesti i stopera i bekove, ali eto desni bek mi se cini najpotrebnijim.
Mislim da je za nas i nasu ligu bolje da igramo sa 2 klasicna beka, staromodna, koji su odlicni u defanzivi a u napadu je centrasut vrhunac njihove igre. No ovo bi znacilo vracanje u taktiku 4 4 2, a svi treneri kod nas se guraju u ovaj format 4 3 3 iako nemas 3 ekipe u ligi sa kadrom za ovu postavu. 4 3 3 podrazumjeva 2 izuzetno skolovana i snagom jaka beka koji mogu da trce od do, sa puno puno ponavljanja i sprintova, koji znaju igrati odbranu ali isto tako prema naprijed su dobri znaju se ubaciti iz drugog plana sto im je konstantni zadatak, i tako otvarati prostor tj razvlaciti odbranu. To kod nas funkcionise do 30 miunte kada Bekic i Hodzic krepaju ko mrtve macke i poslije onda imas fule, dekoncentracihu, greske sto he velikim dijelom uzrokovano i ovim umorom.
Sasa Novskovic po meni dobar stoper za manjih stadiona, sa losim terenima i ekipama koje igraju izbij nabij. Medjutim kada ekipe protiv nas dodju da igraju na kontre ili one koje vole igrati po zemlji onda Nkvakovic zbog svoje sporosti konstantno ispada i stvara problem i Muhojevicu.
Novakovic je odlican na duge lopte i u varijanti kada se branimo pa ti ekipe bombarduju 16terac centarsutevima. i treba ga cuvati za tu svrhu. Takav igrac vrlo cesto jako jako dobro dodje.
Ovo je moje vidjenje naseg problrma u odbrani, ne mora znaciti da sam u pravu...
Pojacati odbranu sa bar 2 dobra igraca ili cak 3 i da niko ne ode iz prve postave, to bi bilo to.
''Želim Vam Božić bez recesije i opće depresije, bez ikakve krize i s mnogo spize, u srcu mir i toplinu, a u loncu kiseli kupus i slaninu! Sretan Božić.''
svima koji slave
svima koji slave
Čestit Božić!
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
belosevic28
- Kontakt:
Ponudjen nam stoper, Makedonac... Neko vise info?
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Sretan Božić bordo raji koja slavi. 
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
belosevic28
- Kontakt:
.... pitao sam normalno, navijace Sarajeva...BordoSarajevo je napisao/la:Jel ti to reko Husarić?!belosevic28 je napisao/la:Ponudjen nam stoper, Makedonac... Neko vise info?
To sto nisi niti jedno od gore navedenog je tvoj problem
Je li iz makedonske lige ili je negdje vani?belosevic28 je napisao/la:Ponudjen nam stoper, Makedonac... Neko vise info?
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo
-
belosevic28
- Kontakt:
Vani igra, nije na Balkanu nigdje, al nemam pojma ni gdje ni ko bi mogao bitialenpitar je napisao/la:Je li iz makedonske lige ili je negdje vani?belosevic28 je napisao/la:Ponudjen nam stoper, Makedonac... Neko vise info?
Kakvo je ovo mrtvilo? Ni pozitive ni negative, jel moguće?
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
belosevic28 je napisao/la:.... pitao sam normalno, navijace Sarajeva...BordoSarajevo je napisao/la:Jel ti to reko Husarić?!belosevic28 je napisao/la:Ponudjen nam stoper, Makedonac... Neko vise info?
To sto nisi niti jedno od gore navedenog je tvoj problem
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
ČESTIT BOŽIĆ! Neka ste nam živi i zdravi u ideji zajedničke države BiH, a i ljubavi prema našem jednom i jedinom Sarajevu!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
u paketu sa ofom onaj iz istre garant
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- muhamedhulk
- Kontakt:
https://www.transfermarkt.de/aleksandar ... ler/217918
ovog su ljetos mislim spominjali...garant je i sad o njemu rijec
ovog su ljetos mislim spominjali...garant je i sad o njemu rijec
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
belosevic28
- Kontakt:
Jel nekome jasno zasto se brisu postovi u kojima se raspravlja o eventualnim pojacanjima kluba, novim igracima itd? Hilmo, postajes smijesan Bgm, pravis lobotomiju vol. 2. Yebo te taj Husarin poltroncic sto ga branis ko meĐeda...pisem normalno o igracu koji je ponudjen klubu ti brises postove, jer ono kao pokusava bit zanimljivo... Smijesan si Bgm !
https://www.transfermarkt.de/daniel-jan ... ler/221485belosevic28 je napisao/la:Vani igra, nije na Balkanu nigdje, al nemam pojma ni gdje ni ko bi mogao bitialenpitar je napisao/la:Je li iz makedonske lige ili je negdje vani?belosevic28 je napisao/la:Ponudjen nam stoper, Makedonac... Neko vise info?Doduse, sad menadzeri nude sve i svasta, mozda nije vrijedan pomena, al' reko da priupitam, mozda miki ili neko znaju vise
Sto se tice Svedske, ovaj je jedini da je stoper i da je Makedonce.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q