NBA sezona 2017/2018
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: NBA sezona 2017/2018
Ne trola on ne daj Boze
KUZMA ROY
Btw Oklahoma proigrala otkako Russ uzima najvise suteva. Dok je pustao PGu i Melu da se kurce gubili. Isto bilo i s Durantom. Jos jedan dokaz da on treba biti prva opcija.
I defanzivno se mogu porediti trenutno. Reci da je udica ovo moje je isto ko da kazes da je udica sto ih neko defanzivno poredi. Durant je fakat izrastao u genijalnog defanzivca. Odnosno, konacno je poceo koristiti prednosti koje mu je bog dao. Ja sam sinoc samo ismijavao svrsavanje na odbranu rukama. Onako bi i Harden mogao svakog zaustaviti. Ko da se svrsava na golove iz ofsajda u fudbalu. Nema smisla jednostavno.
U ovom trenutku vjerovatno dva najkompletnija/najbolja igraca lige. LeBron s odbranom koju prikazuje zadnje dvije sezone ne moze biti bolji od njih. S tim da je KD druga opcija u svojoj ekipi dok je Kawhi neprikosnovena prva.
Ne bas. Prosle sezone sam postavljao statse koji potvrdjuju da je Kawhi efikasniji (ne po broju poena) od Duranta. Tome je najveci razlog dosta bolji ballhandling Kawhija. I to u dosta slabijoj ekipi gdje je prva opcija i sve su odbrane na njega morale obracati paznju. Dok je kod Dubsa Curry broj 1 pa tek onda svi ostali. Ne da mi se traziti opet to. A i bezveze je imati jos jednu bespotrebnu raspravu.dscile je napisao/la:Udica zabacena.Kawhi je napisao/la:Pa Kawhi je bolji ofanzivac od KDa.
I defanzivno se mogu porediti trenutno. Reci da je udica ovo moje je isto ko da kazes da je udica sto ih neko defanzivno poredi. Durant je fakat izrastao u genijalnog defanzivca. Odnosno, konacno je poceo koristiti prednosti koje mu je bog dao. Ja sam sinoc samo ismijavao svrsavanje na odbranu rukama. Onako bi i Harden mogao svakog zaustaviti. Ko da se svrsava na golove iz ofsajda u fudbalu. Nema smisla jednostavno.
U ovom trenutku vjerovatno dva najkompletnija/najbolja igraca lige. LeBron s odbranom koju prikazuje zadnje dvije sezone ne moze biti bolji od njih. S tim da je KD druga opcija u svojoj ekipi dok je Kawhi neprikosnovena prva.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Kawhi nije bolji od KD ofanzivno ni u tekmi kad Kawhi zabije 40 sa 78% FG (jel presho 40 ikad?), a KD 20 sa 36%
A kamoli generalno
A kamoli generalno
On rece da je bolji ofanzivac kawhi i jos da ima bolji ballhandling???
Je li moguće da sam ovo procitao hahaha
Quinlan je napisao/la:On rece da je bolji ofanzivac kawhi i jos da ima bolji ballhandling???

Zbog efikasnosti

Ne znam o chemu coj'k pricha, Kawhi nije bolji ni od KD, ni Hardena, LBJ, a ni Currija ofanzivno
Ma dosta je eye test da se vidi kak je razlika i dalje ostala ista,poprilicna,bar na tom dijelu parketa.Bolji ball handling ni u snu,mislim da Kawhi nije u stanju ni 20% Durantovih finti realizirat,poprilicno je tanak tu Kawhi.Durant je i kudikamo bolji kreator i opcenito ima siri napadacki arsenal.Ja stvarno cijenim Kawhia,al on nije Durant,napadacki ni overall.Pogotovo sada kad je Durant maximizirao defanzivni potencijal i kad je doslo do toga da ljudi izgledaju smjesno kad idu s njim 1 vs 1.
Zasto su ljudi tako jalni,zasto se ne moze cijeniti kosarkaska velicina Kevina Duranta.Bit ce masu ljudi koji ce nakon svakog njegovog podviga reci kako je on u superjakoj ekipi.Istina,ali on je najbolji igrac te ekipe,on ih cini najboljima u povijesti vjerovatno.
Nacut cu se svakakvih prica i degradacije njegovih uspjeha kroz nadolazece godine ali naj gluplja mi je da je lako to raditi u takvoj ekipi..al ono budimo realni par momaka kroz povijest bi to moglo raditi i to je to.
Jep,ne svida se svima njegov prelazak tamo,iako je samo.radio najbolje za sebe,al to je u redu.Cak svacam da su ga neki i zamrzili zbog toga,nista strasno,medutim ne mogu shvatiti osporovanje onoga sto je lik napravio i sta jos radi.
Zasto su ljudi tako jalni,zasto se ne moze cijeniti kosarkaska velicina Kevina Duranta.Bit ce masu ljudi koji ce nakon svakog njegovog podviga reci kako je on u superjakoj ekipi.Istina,ali on je najbolji igrac te ekipe,on ih cini najboljima u povijesti vjerovatno.
Nacut cu se svakakvih prica i degradacije njegovih uspjeha kroz nadolazece godine ali naj gluplja mi je da je lako to raditi u takvoj ekipi..al ono budimo realni par momaka kroz povijest bi to moglo raditi i to je to.
Jep,ne svida se svima njegov prelazak tamo,iako je samo.radio najbolje za sebe,al to je u redu.Cak svacam da su ga neki i zamrzili zbog toga,nista strasno,medutim ne mogu shvatiti osporovanje onoga sto je lik napravio i sta jos radi.
Zadnja izmjena: Reds1234, dana/u 26 dec 2017, 20:01, ukupno mijenjano 3 puta.
alemsa je napisao/la:Quinlan je napisao/la:On rece da je bolji ofanzivac kawhi i jos da ima bolji ballhandling???
Je li moguće da sam ovo procitao hahaha![]()
Zbog efikasnosti
Ne znam o chemu coj'k pricha, Kawhi nije bolji ni od KD, ni Hardena, LBJ, a ni Currija ofanzivno
Stvarno ovo je nova granica ne realnosti

Nije stvar u tome. Ovdje je stvar slicna onoj kad navijaci Kobija pricaju da je veci od Jamesa. Znaju i oni da nije veci ali namjerno forsiraju diskusiju, porede neuporedivo, samo da bi se o tome sto vise pisalo. A kad se puno pise, onda nakon nekog vremena neki laik pocne sumnjati i ima neku dvojbu u glavi.
Ista stvar je i ovdje.
Ista stvar je i ovdje.
- IlCapitano
- Kontakt:
Kawhi je napisao/la:Btw Oklahoma proigrala otkako Russ uzima najvise suteva. Dok je pustao PGu i Melu da se kurce gubili. Isto bilo i s Durantom. Jos jedan dokaz da on treba biti prva opcija.
OKC Thunder net rating during 8-12 start: 2.4 (ranked 9th in NBA through Nov. 30)
OKC net rating during 11-3 December: 2.5 (ranks 9th in NBA this month)
Ili drugim riječima počeli su im ulaziti šutevi koji prije nisu.Thunder in 5-point games with 5-or-fewer minutes to go
- through Nov. 30: 1-9, minus-42.2 net rating
- Since Dec. 1: 9-1, +17.0 net rating
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Durant jeste bolji ofanzivac od Kawhia,ali pobogu od ovolikog ismijavanja pomislicu da je uporedio Rudy Gaya sa Durantom.Jel se ko sjeca kako se odvijala prva utakmica finala zapada i kako je Kawhi jeo za dorucak Duranta na obije strane parketa do povrede?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Jedna tekma, u jednoj tekmi i Corey Brewer zna biti bolji od JordanaL-Train je napisao/la:Durant jeste bolji ofanzivac od Kawhia,ali pobogu od ovolikog ismijavanja pomislicu da je uporedio Rudy Gaya sa Durantom.Jel se ko sjeca kako se odvijala prva utakmica finala zapada i kako je Kawhi jeo za dorucak Duranta na obije strane parketa do povrede?
Lose poredjenje
istina da je u pitanju jedna tekma,ali te sezone je Kawhi prakticki sam vodio Spurse i doveo ih do finala zapada,razbijao Wariorse do povrede,ne kazem da bi ih prosli da je ostao zdrav ali imao bi brutalnu statistiku i bar bi im osigurao jednu pobjedu.Za mene licno Kawhi je rame uz rame sa Durantom,ne postoji igrac kao on koji malte ne svakog superstara moze ako ne zakljucati onda bar dobrano usporiti plus nositi bez problema napad svoje ekipe.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
Samo sto je Kawhi te sezone unistio i LeBrona i Hardena i nema koga ne ostalog i onda mu i KD dosao na red. Ne kazem da bi cijela serija bila ko prva tekma, al sigurno bi barem bili na istom nivou iako vjerujem da bi Kawhi pobijedi taj matchup.
Koliko se samo ne cijene igraci samo zbog toga sto igraju u Spursima. Za Duncana se pise da nikad nije bio najbolji igrac lige
Sad Kawhi nije na na nivou Duranta samo zbog toga sto je KD 2014. bio bolji od njega.
Doduse, brzo se zaboravlja da je Kawhi prosle sezone bio na 28, 8, 5 u playoffu s 45% trice i 52% iz igre i da se tada pricalo on ili LeBron. I onda se Kawhi povrijedi i KD unisti LeBrona i odjednom Kawhi nije na Kevinovom nivou.
Koliko se samo ne cijene igraci samo zbog toga sto igraju u Spursima. Za Duncana se pise da nikad nije bio najbolji igrac lige

Doduse, brzo se zaboravlja da je Kawhi prosle sezone bio na 28, 8, 5 u playoffu s 45% trice i 52% iz igre i da se tada pricalo on ili LeBron. I onda se Kawhi povrijedi i KD unisti LeBrona i odjednom Kawhi nije na Kevinovom nivou.

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Pa kawhi je bolji igrac od lebrona.
Lebron igra odbranu ko ****,a u napadu kawhi moze sve sto i lebron
(Sala,morao sam
)
Lebron igra odbranu ko ****,a u napadu kawhi moze sve sto i lebron
(Sala,morao sam

The NBA announced in a Last Two Minute Report released Tuesday that officials missed three foul calls on Kevin Durant over the final 1:12 of regulation during the Golden State Warriors' 99-92 Christmas Day win against the Cleveland Cavaliers.
According to the release, referees first missed a call against Durant with 1:12 left after he affected LeBron James' speed, quickness, balance and rhythm.
The league also said Durant should have been whistled for two different personal fouls on the same James drive (one with 27 seconds remaining on the clock and the other with 25.6 seconds left).
Had the final call been made correctly, James would have been afforded two free throws and a chance to trim the Warriors' lead to one.
DPOY
According to the release, referees first missed a call against Durant with 1:12 left after he affected LeBron James' speed, quickness, balance and rhythm.
The league also said Durant should have been whistled for two different personal fouls on the same James drive (one with 27 seconds remaining on the clock and the other with 25.6 seconds left).
Had the final call been made correctly, James would have been afforded two free throws and a chance to trim the Warriors' lead to one.
DPOY
Hoces reci da ne igra dpoy sezonu?
Hajde makar su negdje presjekli i priznali, ne bi li se konačno sabrali i poradili na pravilima i nebuloznosti istih, tj. da isprave fabričku pogrešku koju su kreirali replay centrom u startu.
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Kakva 1/4 Pistonsa, razvalili su Pacerse. Kao uostalom i nedavno kod Pacersa. Mavsi dobri zasad protiv Raptorsa
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Igra u GSW tu prica zavrsavaSF6 je napisao/la:Hoces reci da ne igra dpoy sezonu?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.