Zato ateizam jeste.Sarmelino je napisao/la:Islam nije dio nase kulture.
Nadam se da si u srednjoj imao sociologiju da nadjes knjigu i procitas definiciju kulture, jer ocigledno da nisi naucio ili si zaboravio.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Sve sto bi trebalo ciniti nasu kulturu je doslo odnekud, isto kao i kulturu svih drugih naroda (bilo to sa Bliskog istoka, ili iz Vatikana, Tunguzije...). Apsurdno je reci da ono sto je ovdje doslo jos u 15. stoljecu nije dio nase kulture. Ili je po tebi nasa kultura samo ono sto je nekada vrli Konsantin Porfirogenet napisao u svom djelu 'De administrando imperio'? Sta smo tad imali osim imena (a i ono je bilo upitnoKawhi je napisao/la: Sta to nije tacno ovdje?
Daj ba, šta ti jekobe24 je napisao/la:Momak koji ima 21 godinu je potpuno zreo
Ma jok. A u pravu je kavaje sa ovim u vezi teritorija.Federer17 je napisao/la: Ja sam ubijedjen da je glavni razlog svih genocida nadnama 90-ih godina od strane cetnika i ustasa taj sto smo mi muslimani.
Islam u BiH se pojavio dolaskom Osmanlija (15. vijek), dok se ateizam priznaje, ili ljudi se tako pocinju izjasnjavati tek 17. ili 18. vijek, ako se ne varam.Penaltiky je napisao/la:Ateizam je duze na ovim prostorima od Islama i kompatibilniji je s narodom koji kocka, pusi, pije i guzi.
Netacno, islamizacija je bila proces koji je trajao oko 2 stoljeca, a Turcima je bila vazna vojna sluzba, kao i nameti jer to je srz feudalizma, poreski sistem.Islam je ovdje nametnut
To je drugo. Treba znati napraviti razliku.Kajzer10 je napisao/la:Opet kazem, tu pricu primjenite na svaki zlocin. Sutra da ovi udave nekog, reci cemo opet djeca, sta oni znaju od zivota.
Trpimo zbog toga sto smo najslabiji u okruzenju. Isto ko sto Hitler nije htio Lebensraum na podrucju jake Francuske ili Engleske nego na podrucju Poljske. Evo I Secko je fino objasnio to.Federer17 je napisao/la: @Kawhi, ma ne pije ti ta prica vode, tim vise sto ovaj genocid 92-95 nije prvi napad na nas. I dan-danas trpimo mnoge stvari.
To je dio necijeg identiteta kao pojedinca. Kako moze nesto biti dio kulture naroda kad 100% clanova tog naroda ne smatraju kao dio njihovog identiteta? Religija je pojedinacna stvar. Ti sutra mozes promijeniti religiju, a ostati Bosnjak. Ne mozes jezik kojim govoris promijeniti, a ostati Bosnjak. Jezik je dio kulture cijelog naroda, religija nije.kobe24 je napisao/la:Sve sto bi trebalo ciniti nasu kulturu je doslo odnekud, isto kao i kulturu svih drugih naroda (bilo to sa Bliskog istoka, ili iz Vatikana, Tunguzije...). Apsurdno je reci da ono sto je ovdje doslo jos u 15. stoljecu nije dio nase kulture. Ili je po tebi nasa kultura samo ono sto je nekada vrli Konsantin Porfirogenet napisao u svom djelu 'De administrando imperio'? Sta smo tad imali osim imena (a i ono je bilo upitnoKawhi je napisao/la: Sta to nije tacno ovdje?)?
Ne branim nikog, gledam sa istorijske strane, ali islam je mozda i najtolerantnija vjera.Na pogodnosti sam i mislio i na odvođenje djece od roditelja
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.