slazem se kod toga, ali ta sirina lično meni vise odgovara kod manjih telefona, recimo G3, G2 koji su širi od konkurencije.dema je napisao/la:Naravno da je to sad trend i nije loše. Ali meni vise odgovara 16:9 zbog širine displaya kad pišem nesto lakše. Zatim ovaj mate 10 je 150mm u visinu sto je ekstra, 18:9 uži jest ali ide do 156mm. I plus mi ovaj mate 10 ima naprijed home tipku i čitač otiska prsta to isto volim umjesto virtualnih tipki. Trenutno koristim zte axon 7 i on je skoro istih dimenzija kao mate 10 samo dobijem širi display
Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Problem je Samsungov format 18.5 : 9, a ne novi format 18.0 : 9 kojeg furaju drugi. To 18.5 umjesto 18.0 dodatno "suzi" mobitel i još uzmi u obzir Edge display koji ide preko rubova i tu se također dio izgubi s obje strane. Zato ti dođe S8 onako "preuzak". Zbog ta dva faktora. Dok je klasični 18.0 : 9 format bez zakrivljenog displayja suuuuper i bolji od starog 16 : 9. A ta razlika između Samsugovog 18.5 : 9 s Edgeom se jasno vidi na ovoj slici gdje je S8 u odnosu na LG G6 ispod koji je 18.0 : 9 bez Edgea.

Meni vise odgovara ovaj sistem 16 9. Iako je ekstra i ovaj 18 na prema 9 ali da uzmem veći display. 18.5 je preusko bar meni.
Između s8+ i mate 10 pro bih izabrao mate 10.
Dupla kamera, odličan dizajn, bolji procesor, bolja grafika,
Huawei se lagano izdiže i sve je bliže vodećim iz godine u godinu.
Sa mate pro su uradili veliki posao u tom cilju.
Njihova P verzija mi bezveze, ali ovaj Mate je odličan.
Samo mu provjeriti kamere, vjerujem da su i tu skoro uhvatili korak,
Softver, treba vidjeti šta čovjeku više leži samsungovo ili Huawei, to je meni vjerovatno i elemenat koji najviše bodova nosi kad je vaganje među mobitelima, naravno i dizajn, ovo ostalo hardver je manje više uporedivo i ne bi trebalo da presudi to što Huawei ima za nijansu bolji procesor i grafiku.
A da bih ja uzeo mate ispred samsunga je zbog ukusa, što se mobitela tiče tu je to negdje.
Softver, treba vidjeti šta čovjeku više leži samsungovo ili Huawei, to je meni vjerovatno i elemenat koji najviše bodova nosi kad je vaganje među mobitelima, naravno i dizajn, ovo ostalo hardver je manje više uporedivo i ne bi trebalo da presudi to što Huawei ima za nijansu bolji procesor i grafiku.
A da bih ja uzeo mate ispred samsunga je zbog ukusa, što se mobitela tiče tu je to negdje.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
EMUI je fantasticno optimizovan, samo što meni EMUI dosadi nakon 7 dana, moraju malo više poraditi na UI designu.
USA only

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Licno radi izgleda bih opet licno uzeo s8 ( ne plus) ali da imam priliku ne bih zalio ni da mate uzmem. Strasan telefon stvarno pogotovo verzija od 6 gb ramaKlare je napisao/la:Između s8+ i mate 10 pro bih izabrao mate 10.
naprijed rejal
Ja imam S8+ i stvarno je vrh telefon posebno kamera. Kamera na S6 izgleda kao amaterska u odnosu na ovaj. Slikas odmah u djelicu sekunde i slike nisu mutne. U pokretu osobe objekte slika veoma cisto. Na primjer dijete na ljulji ili ringispilu. S6 mutno izgleda pogotovo kad dijete pokrece ruku ili nogu a S8+ cista svaka slika. Kamera je vrhunska za slikanje. Video i ton takodje extra.
Ja ne bih s8 radi velicine. Nisam nikad volio velike telefone, a iskreno prije bih uzeo note 8 koji je cistokrvni phabletscorpy je napisao/la:Ja imam S8+ i stvarno je vrh telefon posebno kamera. Kamera na S6 izgleda kao amaterska u odnosu na ovaj. Slikas odmah u djelicu sekunde i slike nisu mutne. U pokretu osobe objekte slika veoma cisto. Na primjer dijete na ljulji ili ringispilu. S6 mutno izgleda pogotovo kad dijete pokrece ruku ili nogu a S8+ cista svaka slika. Kamera je vrhunska za slikanje. Video i ton takodje extra.
naprijed rejal
Pa dobro sve zavisi od covjeka. Ja sam prilicno visok pa samim tim imam i vece ruke tako da mi ovaj telefon pase u ruku i veoma dobro slikam i snimam jednom rukom
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
samo što apple tu ubraja, iphone se, 6s, 7, 8 i X. nikad ne pokazuju prodaju zasebno za svaki uredjajmiki_92 je napisao/la:USA only
Slazem se. I informacije radi misljah da ne bih s8+, jer vec posjedujem s8. Strasan telefonscorpy je napisao/la:Pa dobro sve zavisi od covjeka. Ja sam prilicno visok pa samim tim imam i vece ruke tako da mi ovaj telefon pase u ruku i veoma dobro slikam i snimam jednom rukom
naprijed rejal

Other = remaining brands combined
Unknown = users online blocking device specs from StatCounter
- AshburtonG
- Kontakt:
Ekipa je li neko zna da li je moguce nekako spasiti slike s telefona, koji i dalje radi, ali mu je crn ekran. Kad ga spojim na komp ne pokazuje mi nista, vjerovatno jer je zakljucan i nije ukljucen USB Debugging. Probao sam ovih par nekih softvera, ali uvijek na kraju ili treba platit licencu ili neki problem... U pitanju je S6
A gdje su HTC telefoni? Moj prvi smart je bio HTC Sensation i bio je veoma dobar u to vrijeme. Jos uvijek radi. Nijedna telefonska kompanija ih vise ne nudi. Jesul to imali problema kasnije?
Prodaja u 2017-toj između dva najveća:

raja dajte mi preporuku za neki telefon kojem kamera grmi yebe nane przi dlake sa jaja, to mi je nekako prioritet najveci trenutno na novom mobu.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Pixel 2Osim13 je napisao/la:raja dajte mi preporuku za neki telefon kojem kamera grmi yebe nane przi dlake sa jaja, to mi je nekako prioritet najveci trenutno na novom mobu.
Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
S8+Osim13 je napisao/la:raja dajte mi preporuku za neki telefon kojem kamera grmi yebe nane przi dlake sa jaja, to mi je nekako prioritet najveci trenutno na novom mobu.