Hajduk Split

Moze li Hajduk da skine Dinamo sa trona ove sezone ?

Da
81
25%
Ne
238
75%

Ukupno glasova: 319

The Game
Kontakt:

Re: Hajduk Split

Post Postao/la The Game » 11 sep 2010, 20:16

To Anaseee...
Hajmo jos jedan, ocito je da smo bolji.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 11 sep 2010, 21:06

Na kraju, Hajduk - Dinamo 1:1. Loše smo odigrali, ispod prosjeka ovogodišnjih utakmica. Očekivao sam pobjedu, ali, možemo biti zadovoljni s bodom. Glavni krivac loše igre je Špaco. Prvo, podcijenio je protivnika, podcijenio je Vahu, davajući pomalo arogantne izjave prije tekme da šta će on proučavati Dinamo i njihovu igru. Drugo, loše je postavio ekipu. Ušli su u meč kao da je riječ o Zadru i ko da će golovi sami od sebe padati.
Prvo poluvrijeme je i najlošije poluvrijeme Hajduka, sa tek jednim udarcem. Bez imalo idejnosti veznog reda, bez imalo srčanosti. Sa dugim loptama se ne može igrati ni u županijskoj ligi. Tomasov, Ibričić i Sharbini kao da nisu ni postojali na terenu.
Dinamo je puno bolje stajao na terenu. Vaha ih je dobro sredio i može se vidjeti njegovih ruku djelo. Visoko su se postavili i od samog starta utakmice su počeli agresivno. Ne pamtim kad sam zadnji put vidio ovako dobrog Dinama na Poljudu.
Drugo poluvrijeme, sasvim druga slika Hajduka. Izgleda da im je trebala bukvica u svlačionici. Agresivno su počeli, sa konstantnim napadajima po bokovima. To je na kraju i donijelo ploda golom Sharbinija. Nakon toga, kratak prekid zbog bakljade, pa je se i Dinamo konsolidirao i počeo igrati kao u prvom poluvremenu. Na kraju se više manje igralo otvoreno s obje strane. Neriješeno je i najpravedniji rezultat, iako je Hajduk odigrao ispod prosjeka, bez obzira na dobro drugo poluvrijeme.. Ocjena čitave tekme, dobar (3).
Moram još izdvojiti Torcidu, koju konstantno hvalim, ali danas nisu to nimalo zaslužili. Fakat su debili s onim petardama i bakljama, uništavajući atletsku stazu koja je nedavno postavljenja. Isto tako, i gađajući raznoraznim predmetima igrače Dinama. Jebga, to nam ne treba i ne stoji nam na časti.

Prvenstvo je dugo i bit će još zanimljivih utakmica, ovo je samo početak i ne znači ništa. Prvenstvo se osvaja u Koprivnici, Osijeku, Vinkovcima itd...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 11 sep 2010, 22:41

Ja sam govorio da Hajduk nije neka ekipa, i večeras su se izvukli, Dinamo je bio daleko bolji protivnik i prokockao je pobjedu, šta je tu je. Hajduk nema igrača za ovaj pakleni tempo
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 sep 2010, 22:53

Ted Mosby je napisao/la:Ja sam govorio da Hajduk nije neka ekipa, i večeras su se izvukli, Dinamo je bio daleko bolji protivnik i prokockao je pobjedu, šta je tu je. Hajduk nema igrača za ovaj pakleni tempo
Koju si ti utakmicu gledao,bog te u sumu okrenuo.
Cuj daleko bolji,ebem te gospodjo objektivnosti,jelde.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 11 sep 2010, 23:24

Prvi derbi zadnjih godina koji sam propustio. :) Tj. upalio sam u 40.min. kad ono gol Sammira, upalim kasnije u 2.pol. kad ono gol Sharbinija na asistenciju Ibričića. I ugasim pošto sam igrao na kladi 0-2 gola i sad evo čekam samo Federera za 65e. :lol:

Neću komentirati igru, iako svugdje čitam da je Dinamo bio konkretniji.
...što je više lome to je volim jače...

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 12 sep 2010, 02:07

Prvi ht bolji Dinamo, drugi ht Hajduk... Sve u svemu realan rezultat... Iskreno govoreći nisam odavno ovako strepio za rezultat, nekako me strah bilo da ne primimo drugi gol pogotovo kada je nasa igra u sredini malo je reci stala... Moja želja je bila ne izgubiti i sve u svemu ja sam zadovoljan...
Što se tiče one bakljade meni se cini da se samo čekalo kada će zavrsiti onaj miting ccc koji debili... A i ona bakljada je samo pomogla dinamu da se malo pribere i krenu bolje kao sto je i bilo... Pa pali je jbo je ti ali kakav ti je gušt zveknuti je u teren ccc pa Bože moj dragi :roll:

@Mosby molim te poštedi nas u budućnosti svojih komentara... ;)

@Dubrava jesi ti primjetio kako je Andrić opao ove godine i to ne malo... :roll:
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 12 sep 2010, 02:32

prvi derbi koji sam propustio da pogledam na ovaj ili onaj nacin u dugo godina...jbga ljudi,bajram je,prijatelj slavi,i sta cu ja onda,odem kod njih danas oko 2 i zapijemo se i onda nas mo's **** :D
budem nesto konkretno napisao sutra ;)
torca opet originalna,markovicu jedi **** :mrgreen:
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 12 sep 2010, 16:10

kad se sve pogleda,ne treba toliko biti nezadovoljan sa ovim bodom,utakmicu nisam gledao iz gore navedenih razloga ali imao je dinamo svoje prilike bas kao i mi...nama je poraz u ovoj utakmici mogao puno vise odnijeti nego sto nam je eventualna pobjeda mogla donijeti,ta navikli smo se vise dinama razvaljivat dole ko beba zvecku :mrgreen: :mrgreen:
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...

Keane_Roy
Kontakt:

Post Postao/la Keane_Roy » 12 sep 2010, 16:16

Realan rezultat ali je evidentno da Dinamo ima puno veci broj kvalitetnih igraca od Hajduka. Sudija ponovo los. Previse je sjeckao igru

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 12 sep 2010, 16:25

Koju ste vi utakmicu gledali, osim onog pritiska na početku 2.poluvremena do vašeg gola a to je 15min vi niste ništa drugo pokazali, Dinamo je evidentno bio bolji u svim segmentima igre
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 12 sep 2010, 18:38

Žao mi Ibre i Hajduka, ali nemaju šanse upustit se u borbu za titulu. Jednostavno Dinamo je duplirao pozicije, niti jedna povreda ih ne može izbaciti iz takta. Doveli vrhunskog stopera onog portugalca i našeg Vahu imaju na klupi. Odbrane Cufre=Tonel=Bišćan=Vrsaljko ne bi postidio klub iz vrha tabele liga petice. Hajduk nema dobrog napadača, Vukušić će izgorit i podleći pritisku, nemaju desnog beka, Oremuš ima brzinu i ništa više, a stoperski tandem Buljat-Maloča je ispod razine potrebne da se parira Dinamu. Ovise o inspiraciji Ibre i Anasa, Imaju na klupi dobrog ali narcisoidnog trenera koji što je stariji to je blesaviji. Jednostavno ne vidim način na koji Hajduk može osvojiti titulu.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 12 sep 2010, 18:44

Derbi koji je zadovoljio i igrom i navijanjem

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 14 sep 2010, 11:58

Eeh bliži se utakmica Hajuka u skupinama nakon dugo dugo vremena :) ... Ne znam što očekivati... Naravno da bih volio pobjedu ali mene osobno bi zadovoljila muška i hrabra igra pa što Bog dade... Ima nekih problema u sastavu Oremuš je napola ozljeđen, Brkljača ne igra zbog crvenog protiv Uniree... U igru ce najvjerovatnije Bulku koji ce ako nastupi imati prvi nastup za Hajduk... Ocekuje se i dobar broj Torcide, kako je najavljeno izmedju 1500-2000... Znači podrške nece nedostajati....
19 - ђ - 11

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 16 sep 2010, 16:53

AJMO BIJELI
19 - ђ - 11

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 16 sep 2010, 17:17

Naprijed Bijeli, srušite ove cigane. :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 sep 2010, 18:12

Da li će Bajević nadmudriti Špacu? Iskreno, AEK je veliki favorit u ovom susretu, ali volio bih da Hajduk uzme sa 3 boda(iako sam igrao na njihov poraz). Grci su poznati po tvrdoj igri(kao što je i njihova repka poznata), dakle ne bih se iznenadio da vidimo najviše 2 gola na meču.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 16 sep 2010, 21:03

Barney Stinson je napisao/la:AJMO BIJELI
Mogli bi se ovi Grci iznenaditi veceras, sigurno nisu protivnik od kojeg se treba us.rati u gace :D :D

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 16 sep 2010, 21:08

Ajde Hajduče, oderite ih do kože...

Samo da Maloča i Buljat ne kiksaju u obrani kao protiv Dinama u Bukureštu, njih dvojica su po meni najslabija karika u Hajduku.

Evo sastava:

---------------------------------Subašić-------------------------------------

-----Buljat--------Vejić---------------------Maloča---------Strinić----------

----Tomasov---------Ljubičić----------Bulku--------------Sharbini----

---------------------Ibričić-----------------------------------------------

------------------------------------------Vukušić-----------------------------

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 16 sep 2010, 22:02

ibro ibro ;)
.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 16 sep 2010, 22:54

Slabo Hajduk.

Mislim da je ovo jednostavno vrh koji može dostići Hajduk sa ovim kadrom. Očekivati prolazak skupine je nerealno.
Danas je se moglo bolje odigrati, AEK je tu negdje u rangu sa Hajdukom.. iako je Hajduk u 1. poluvremenu nakon primljenog gola vrlo dobro igrao, kasnije je sve nekako bilo "trulo".

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.