Miroslav Ćiro Blažević

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Principatus
Kontakt:

Re: Miroslav Ćiro Blažević

Post Postao/la Principatus » 21 mar 2009, 11:10

Znas mogao bi ponovo na to sve da poduze odgovorim, pa bih ti onda odgovorio, pa bi se onda ponavljali i trosili vrijeme i produzivali ovaj thread do beskraja. Ove prazne price u ovom video kao: ovo je Kodrina reprezentacija, navijaci ne podrzavaju Blazevica, Blazevic je kao otimao igrace Bosni. Blaablaablub.

Cuj otimao igrace, oni su slobodno isli, jer im Bosna nije bila u srcu nego Hrvatska, samo eto naivni narod to sebi nece da prizna. Sigurno ih je Blazevic sa puskom i u lancima dovodio u Hrvatsku. A oni plakali: Jooj ja hocu da igram za svoju Bosnu. Zamislite sebi tu sliku. Sta na to jos reci?

Kodro nije upravo tu. Kada bi bio, ja naprimjer nebih sigurno sve vrijeme plakao ko curica zbog toga, stalno se zalio ili trazio svaki dan, u svakom dijelu njegovog rada nekakvu gresku. Iako sam misljenja da je Blazevic kao trener uspjesniji. Znam, njemu je sve sreca poklonila i ono SP, sto to pravi strucnjaci kao Osim kazu da su to gluposti i da drzi mnogo o Ciri, tebi kao fanu Osima je svejedno.

Bosanski fudbal je upravo zahvaljujuci savezu ispod nule, Blazevic upravo jedina dobra alternativa. Necu sebi da zamislim kakvih bi trenera jos ljudi iz saveza sebi mogli dovesti. Ko tu sanja o ljudima u toj poziciji, ljudi koji to nebih podnijeli i sami to kazu, moze dalje da sanja. Samo realitet u bosanskom fudbalu izgleda drugaciji.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 21 mar 2009, 11:35

Principatus je napisao/la:Znas mogao bi ponovo na to sve da poduze odgovorim, pa bih ti onda odgovorio, pa bi se onda ponavljali i trosili vrijeme i produzivali ovaj thread do beskraja. Ove prazne price u ovom video kao: ovo je Kodrina reprezentacija, navijaci ne podrzavaju Blazevica, Blazevic je kao otimao igrace Bosni. Blaablaablub.

Cuj otimao igrace, oni su slobodno isli, jer im Bosna nije bila u srcu nego Hrvatska, samo eto naivni narod to sebi nece da prizna. Sigurno ih je Blazevic sa puskom i u lancima dovodio u Hrvatsku. A oni plakali: Jooj ja hocu da igram za svoju Bosnu. Zamislite sebi tu sliku. Sta na to jos reci?

Kodro nije upravo tu. Kada bi bio, ja naprimjer nebih sigurno sve vrijeme plakao ko curica zbog toga, stalno se zalio ili trazio svaki dan, u svakom dijelu njegovog rada nekakvu gresku. Iako sam misljenja da je Blazevic kao trener uspjesniji. Znam, njemu je sve sreca poklonila i ono SP, sto to pravi strucnjaci kao Osim kazu da su to gluposti i da drzi mnogo o Ciri, tebi kao fanu Osima je svejedno.

Bosanski fudbal je upravo zahvaljujuci savezu ispod nule, Blazevic upravo jedina dobra alternativa. Necu sebi da zamislim kakvih bi trenera jos ljudi iz saveza sebi mogli dovesti. Ko tu sanja o ljudima u toj poziciji, ljudi koji to nebih podnijeli i sami to kazu, moze dalje da sanja. Samo realitet u bosanskom fudbalu izgleda drugaciji.
Koliko Ciru branis trosecu neku argumentaciju za malu djecu, covjek bi rekao da stvarno imas veze o tome sta pises! ;)
pozzzz

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 21 mar 2009, 12:16

Principatus je napisao/la:Znas mogao bi ponovo na to sve da poduze odgovorim, pa bih ti onda odgovorio, pa bi se onda ponavljali i trosili vrijeme i produzivali ovaj thread do beskraja. Ove prazne price u ovom video kao: ovo je Kodrina reprezentacija, navijaci ne podrzavaju Blazevica, Blazevic je kao otimao igrace Bosni. Blaablaablub.

e jesu ti jaki argumenti.sta i ti sad pises sta je on postigao.boli me briga da je bio i prvi na SP.kakve mi sad imamo koristi od tog.imas bruku vise argumenata protiv njega..de bolan i djetetu je jasno da ciru boli neka stvar za nas..pa zar ti zamisljas nekog trenera svih trenera da se vako blamira.on je samo showman...ja ne znam da i jedan selektor na svijetu onako se izlaze u javnosti i obilazi tolike manifestacije...
a znas sta kaze Vahid Halilhodzic kad ga pitaju jel bio u obali slonovace......NEMAM VREMENA MORAM OBILAZITI POTENCIJALNE REPREZENTATIVCE I PRATITI FORMU SADANJIH......e ovo se zove odgovoran selektor.nema kod njega ma joj izvinite to me moji savjetnici pogresno informisali

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 21 mar 2009, 12:49

@principatus

pa kako on moze biti jedina svjetla tacka u bh fudbalu kad i on uzima pare sa strane isto ko i savez, mada je on spretniji od njih i uzima vise od njih, al eto to je sve do toga kakav si lopov...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 21 mar 2009, 12:50

Pitanje je, cija je argumentacija pri ovoj temi vise za malu djecu, nekakve uprazne slike selektora, primitvno pljuvanje ili to sto ja kazem. Za mene su djecije te price koje se sire i mane koje se traze, zavjerke koje se izmisljaju i odmah negativna interpretacija svakog koraka kojeg Blazevic uradi. To je kod pojedinih ovdje vec postala obsesija.

Evo sad se place sto je uzeo Supica. Da ga nije uzeo rekli bi, ako je u ovoj sezoni tako dobar sto ga nismo mogli ga bar pozvati, oteti srbima i osigurati za repku. Ake nebude valjao, ciao. Takvih prici je ovdje sto puta bilo. Ali kada on to uradi kaze se: Blazevic sad to ponovo radi da se nakupi para u ovoj zemlji gdje pare nicu na drvecu. Nemoguce, sta god da uradi bice pojedinim pogresno.

Sto se tice mog "branjenja" Blazevica. Nema potrebe se praviti da je bez gresaka, niti ja ista kazem za pojedine kritike i kada bi bilo samo to, ja uopste nebi komentarisao kako to upravo radim. Ali ja sam vec dovoljno objasnio iz kojih razloga kazem da bi bez njega bili gore nego sa njim. @Delija: Halilhodzic ga podrzava.

Pronadjite selektora ko hoce da trenira nasu repku pod ovim uslovima, da zaradjuje nista (ma da znam Ciro bogati se u Bosni, sve se to zna medju profesionalcima) i spreman je da se muci sa ovim savezom i navijacima koji zbog svega placu, kukaju i sebe vide u vecoj struki od selektora. Nadjite te ga pa fino idite kod Saveza pa ga predlozite, mozda pokraj toga jos predlozite da prestanu biti gamad koja jesu i da napuste stolice.

Biti realista nije svacija snaga. :)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 21 mar 2009, 12:54

Dragi Zeljo svijetlo u nasem fudbalu su nasi reprezentativci koji pod ovim uvjetima nastupaju sa svim srcem za nasu repku. Podrzavanje Blazevica je pragmatizam, ali zato je potrebno kao sto sam rekao: realizam.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 21 mar 2009, 12:55

Principatus je napisao/la:Dragi Zeljo svijetlo u nasem fudbalu su nasi reprezentativci koji pod ovim uvjetima nastupaju sa svim srcem za nasu repku. Podrzavanje Blazevica je pragmatizam, ali zato je potrebno kao sto sam rekao: realizam.
ok..podrazumjeva se da su jedina svjetla tacka reprezentativci i navijaci, al ciro nikako nije svijetla tacka, nije ni siva...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 21 mar 2009, 14:52

pa dragi principatus i jest fazon sto je on dosao kad niko nije htio.svi su bojkotovali savez.mogli smo nesto i uspjeti al najednom ciro se javi..
a ja nisam rekao da je halilhodzic govorio protiv cire nego nesto 16.al ti si toliko zaludjen tim cirom da ne kontas. brate prestani slusati te gluposti da Osim ili neko drugi podrzava ciru..de malo pocnite kontati malo glavom a ne samo druge slusati..pa gdje ce Osim znati kako ciro obavlja selektorski posao kad je on tamo u japanu.isto je i za halilhodzica...pa i ja da zivim u npr. australiji podrzavao bih ciru jer bi racunao da je neka ozbiljna osoba..
sto niko nije kukao na Kodru ..
ja ne mogu shvatiti kako ti mozes da zaboravis na tolike cirine gluposti.pa sta kazes na onu aferu sa aracicem.sad ces reci nije ga on zvao...de mi opet reci sto nije otisao dalje od hrvatke da pogleda nekog naseg reprezentativca..pa sto dozvoljava da mu se menadjeri(savjetnici) motaju oko reprezentacije..toga kod kodre nije bilo...
ti samo govoris da je digao atmosferu.jest je digao na pocetku jer smo svi vjerovali da je puno ozbiljnija osoba..

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 21 mar 2009, 15:45

svi su bojkotovali savez.mogli smo nesto i uspjeti al najednom ciro se javi..
Sta se to moglo uspjeti? Nista. Sad Ciro kao dovoljan da odrzi ove u stolici. Ne interesuje upravo nikoga u FIFA/UEFA sta je sa nama, sad pojedini predlazu da bojkotujemo i ovoj generaciji mogucnosti useremo.
Uvjek te iste prazne price. Bas sa uspjehom na takmicenjima bi skrenuli paznju na nas, ne naopacke kroz nenastupanje. Ali eto kako pojedinci misle.
al ti si toliko zaludjen tim cirom da ne kontas.
Brate da tacno citas nebih ti rekao da sam ja sa njim "zaludjen".
Sto se tice samostalnog razmisljanja ne brini se, na tome mi nikada nije manjkalo.
pa gdje ce Osim znati kako ciro obavlja selektorski posao kad je on tamo u japanu.
Televizija, Internet, Novine, kontakt sa ljudima.

Ali vidis u pravu si, otprilike on to moze znati kao ja i ti. Tu si absolutno u pravu, u tom je stos. ;)
Ali ovdje ima ljudi koji tvrde da znaju mnogo vise, znaju koga je Blazevic prodao, na kome je zaradio i sigurno koliko, znaju bolje koga treba staviti u postavu, znaju koja je taktika bolja. Ali uz sve to kukaju, placu, svu krivicu svijeta na Blazevica svaljuju i pljuju, a u tome je problem delija.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 21 mar 2009, 16:29

@principatus
pa ovo je forum, ovdje se raspravlja o svemu pa izmedju ostalog i o taktici i koga treba staviti u sastav(a to je licno misljenje svakog forumasa)....
a sto se tice Osima...covjek nije reko da ga podrzava ili da ga ne podrzava, vec je reko da ga treba pustiti da radi svoj posao...a to bi otprilike znacilo da ga boli ona stvar za ciru, i da bi zelio da odemo na veliko takmicenje...nit je on podrzavo ciru, nit je govorio kako ciro ne valja...a jos nesto...ti kazes da neki na forumu misle da ciro ne zna raditi svoj posao, a sta misle legende BH fudbala, Mesa, Vaha, Faruk, Dusko Bajevic i ostali...samo glup moze misliti da on radi svoj posao, a ocito takvih ima ovdje na forumu...a mozda su glupi ovi sto misle da ciro ne radi svoj posao, pa covjek je stavio preiku i iso gledati igrace po svijetu...ha ya..
Meho Kodro
Mes Que Un Club

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 21 mar 2009, 16:45

Vi koji govorite protiv Cire, otidjite na utakmicu reprezentacije i pogledajte koliko raja voli Ciru, a sto je najbitnije podrzavaju ga igraci i cijene ga, procitajte stampu i vidite da nasi strucnjaci podrzvaju Ciru, osim onog supka Hadzibegica, za kojeg je Ciro reko da je drugoligaski trener, i u pravu je za Hadzibegica, pametuje iz Francuske a uvjek trenira neke klubove koji se bore za opstanak i to u drugim ligama, bio je selektor sto nije nesto napravio, lako je pametovati.
Pozvao je sada najbolje igrace, ali opet "strucnjaci" govore kako je trebao jos neke pozvati, a da je pozvao i te druge igrace za koje oni misle da je trebao, oni bi opet nasli neke nove igrace i tako non-stop pricaju i izmisljaju samo da bi bili "pametni".
Cuj, ovo Kodrina reprezentacija, po vama onda svaki novi selektor koji dodje na mijesto selektora netreba zvati nijednog igraca koji je nastupao za reprezentaciju dok je selektor bio smijenjeni selektor, e stvarno smijesno.
Vi pisite sta hocete, to je vas problem, ali meni je drago sto je selektor MIROSLAV CIRO BLAZEVIC i svaka mu cast, neka nam zivi CIRO
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 21 mar 2009, 17:45

Ma Zeljo ko kaze da nesmjes raspravljati u forumu o takvim stvarima brate pa gdje sam to napisao. Nego stvar je u blatenju zato sto se ne postavi kako bi neki htijeli. Pa kad bi islo po meni ja bih u slucaju bez povrijeda 4-4-2 u centar natrpao Miske, Salihovica, Pjanica i Stilica i pred njima Dzeku i Ibisevica i udarao cisto ofanzivno. Nikada bunker, sa takvim ljudima. Pa cak i protiv Belgije iso bih na sve ili nista slicnom postavom. Ali to je samo misljenje, prepucavanje itd. nemam razlog u to da sumnjam da ce selektor bolje postaviti za Belgiju nego ti ili ja.

Osim ne drzi mnogo o Ciri?
Sto kaze da je Blazevic iskusni nogometni vuk i da Ciro ima viziju i da kaze: "O njegovom načinu i visokim mogućnostima motiviranja igrača, ne treba trošiti riječi."

Sam kaze da je njegovom sinu bilo komplimenat opste biti predlozen u istom mahu za mjesto selektora sa Cirom?
http://www.news.at/articles/0830/208/22 ... an-wm-2010

Ovo sto Amar Osim kaze za tebe nije podrzavanje:
"Mislim da je Ćiro najbolje rješenje u ovom trenutku. On zna, umije i sa novinarima i sa igračima, sa navijačima... "

Pa dobro interpretiraj kako hoces. :)
Ali to je ionako svejedno, nece promijeniti moje niti tvoje misljenje. ;)

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 25 mar 2009, 21:47

vidi brate neki ga podrzavaju a vecina ga ne podrzavaal hajde...i prvo kazete da je napravio neke rezultate...nije...pobjedio je estoniju i armeniju, i to za mene nije neki rezultat...a svi znamo da sta je govorio prije o nasoj reprezntaciji, znamo isto tako da prodaje igrace preko repke i isto znamo da je doso u najgore moguce vrijeme...znamo isto tako da je napravio dosta taktickih gresaka u utakmici protiv turske...a ono sto trener svih trenera Ivica Osim kaze da je ciro dobar motivator, slazem se sa njim...covjek izjebe igrace Boze sacuvaj a onda oni igraju i vise nego sto mogu...svaka cast na tome...
a sto se tice formacije, sta ti mislis da je svejedno sa ovakvom odbranom (stoperi slodini al bekovi, pa njih skoro i nemamo (ovi sto se hoce odazvati)) igrati protiv jednew Spanije, Belgije i Turske...pa primit 5 komada u gostima i opnda se ti **** kasnije...5-4-1 za gostujuce utakmice protiv ove tri reprezentacije je ko iz knjige samo treba iz nje izvuci ono najbolje...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 mar 2009, 22:28

Da sad ne odgovaram duze:
Ove 2 igre ce presuditi. Nije vise dugo pa cemo biti pametniji. A sto se tice ove postave za Belgiju tesko je ista reci, da blago kazem meni se sigurno ne svidja, ali i ne mogu vjerovati da ce mo igrati ovako. Niti mislim da bih bas jedan lisac kao Blazevic Belgiji vec unaprijed poklonjao prave informacije. Kad citas po forumu svi mi o sastavu razmisljamo i razbijamo sebi glave, pa se pitam kako je onda belgijskom stabu.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 26 mar 2009, 14:56

a vidi jarane ciro je iskusan trener, vise on ima trenerske karijere nego mozda ja i ti zajedno godina, pa zna on da nije svejedno izaci u formaciji 4-4-2 i primiti 2-3 gola i izaci u formaciji 5-4-1 i igrati nerjeseno i dobiti...sigurnmo da cemo dati manje golova al i primicemo ih manje...iskreno i meni se ne svidja ova formacija, al ja mislim da je trenutno najbolja sto se moze izvesti za ovakvom odbranom..da su tu jos Sasa papac, Vule Trivunovic i jos neki defanzivci dalo bi se igrati sa nekom ofanzivnijom formacijom, al ovako nista...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 26 mar 2009, 15:07

ma joj igra sa 5 nazad i 2 def vezna
ide na 0:0 sigurno :D

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 26 mar 2009, 15:15

ma sigurno ide na 0:0...pa nije on toliko lud koliko mi mislimo...igrace odbranbeno i pokusati preko nekih kontri, svi ce biti iza lopte kad je njihov napad, a kad je nas napad gorte ide Dzeko, Miske i Senijad...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 26 mar 2009, 15:22

ma ja samo mi nije jasno ko ce u kontrama iznositi lopte. Misimovic i Ibricic su tehnicari ali spori. Trebao je nekog brzeg ubaciti umjesto Ibricica :?

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 26 mar 2009, 15:32

neznam ni ja to, mozda ce pokusati nesto sa dubljim loptama ili nesto slicno...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 26 mar 2009, 15:33

najvise nam fali zadnji vezni........

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.