La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

juznjak>
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la juznjak> » 10 sep 2010, 23:28

Da kako kazu Spanci un Historico cini mi se 50-tak sezona la ligi :o Oviedu je mjesto u Primeri ja bi najvise volio Elche vrati isto stari prvoligas imaju sjajan stadion a njihov najveci rival Hercules se plasirao u Primeru tako da fali Elche :mrgreen:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 10 sep 2010, 23:54

juznjak> je napisao/la:Da kako kazu Spanci un Historico cini mi se 50-tak sezona la ligi :o Oviedu je mjesto u Primeri ja bi najvise volio Elche vrati isto stari prvoligas imaju sjajan stadion a njihov najveci rival Hercules se plasirao u Primeru tako da fali Elche :mrgreen:
Da Ovido ima historiju u 1 ligi cak one godine kad su presli na novi stadion koji prima 40 000 gledalaca ispali :evil: puno su ti godina trosili na igrace npr igrao je kod njih Dely Valdez (ex.rep. Paname golgeter ) A.Nadj(ex.rep Srbije) Oli( Ex.rep.Spanije) Dubrovsky( ex.rep Slovacke), V.Onopko (ex.rep..Rusije), Lacutas (ex.rep.Rumunije) inace najveci rival u Asturiasu je Sporting Gijon, mrze se pravo :mrgreen: Sp.Gijon je takodjer bio stalno u 1 ligi ali 97, ali evo vratili su se vec par godina fino stabilni su :) Evo neki poznati Gijonaca (Abelardo(Ex.rep Spanije Barca) L.Enrique(ex.rep Spanije Real,Barca) J.Salinas (Ex.rep Spanije golegter 90tih), Quini( ex.rep Spanije Barca golgeter, starije doba 3,4 puta Pichichi lige 1 SP.Gijonom 2,3 puta Barcom ), a aktivan D.Villa :mrgreen: je 1 sezonu u 1 timu bio 2 strelac lige sa 17,8 godina u 2 Sp.ligi 22,3gola..npr igrao je i M.Stanici za SP.Gijon (ex.rep.Hrvatske) posle Zeljeznicara otisao u Spaniju nedami se nabrajati ostale jako poznati igraca u to vrijeme su te 2 ekipe imale...Elche ima velik stadion, i oni su tamo 96 o 97 ispali u 2 ligu od tad nikako da se vrate na stare staze :evil: R.Oviedo je imao puno duga, cak je F.Perez 2000tih zelio da ima dionice kluba ali po zakonu nije mogao zelio je da neke igrace ustupi R.Oviedu koji nisu mogli imati mijesta u RM tipa E.Baljic itdd..iz Cantere ali nije mogao savez Spanjolski nije dopustio..Real Madrid i Oviedo imaju jako dobar odnos,,,dok Barca i Sp.Gijon :mrgreen: :mrgreen:
El mejor club del siglo XX

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 sep 2010, 00:06

Oviedu u nekim vaznijim tekmama zna biti po 30 000 ljudi na stadionu :) levati 2 godine zaredom ispadaju u playoffu za 2 ligu :evil: gledam kako su startovali i u 2 tekme osvojili 1 bod :lol: Alaves s druge strane 6 8-) 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Larry David
Kontakt:

Post Postao/la Larry David » 11 sep 2010, 10:16

Rezultat ankete je u najmanju ruku smijesan.
Prva stvar, Real je pogrijesio sto je ove sezone doveo Murinja, jer oni su prosle sezone sa Pelegrinijem odlicno igrali, mislim da nikad nisu u jednoj sezoni osvojili toliko bodova ali su imali nesrecu sto je Barcelona ipak prejaka.
Druga stvar, Barcelona igra sa istim igracima vec nekoliko godina, tek po sezoni dodje jedno-dva pojacanja ali je okosnica tima uvijek ista, oni bukvalno zmireci znaju gdje se ko nalazi a da ne pricamo to sto im je skoro citav tim reprezentacija Spanije pa oni kad odu na pripreme sa reprezentacijom jos se dodatno uigraju :)
Ove sezone su ( RM ) imali sansu da sa Pelegrinijem koji je vec odlicno poslozio ekipu prekinu dominaciju Barcelone, i onda dovode Murinja koji ce promijeniti i formaciju, i igru, tu su neki novi igraci, znaci sve ispocetka, a ocekuje se da bude bolji od ovakve Barcelone :o
Ako se sjetite kad je Murinjo dosao u Inter, on je imao dosta kikseva a cak ih je i prosle sezone imao, medjutim italijanska liga je takva da kiksevi nisu nista strasno, u Spaniji pored ovakve Barcelone dovoljno je imati dva kiksa i mozes halaliti prvenstvo.
Moja prognoza je da Real ove sezone nema ni 10% sanse da ugrozi dominaciju Barcelone, zivi bili pa vidjeli.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 sep 2010, 16:34

Blanco@ mi nabrojasmo neke timove a ne spomenusmo Celtu :cry: 46 sezona u prvoj ligi :o a ako se sjecas kada su igrali Kup Uefa kako su derali Liverpoola ili Juventusa 4-0 ili Benficu 7-0 :lol: i Real u ligi 5-0 :D Dobro bi bilo da se vrate 8-) 8-)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 sep 2010, 16:42

juznjak> je napisao/la:Blanco@ mi nabrojasmo neke timove a ne spomenusmo Celtu :cry: 46 sezona u prvoj ligi :o a ako se sjecas kada su igrali Kup Uefa kako su derali Liverpoola ili Juventusa 4-0 ili Benficu 7-0 :lol:
Celta je igrala protiv Zvezde 2001.godine tada smo ih dobili 1:0 na Marakani,a u Spaniji izgubeli 5:3.Tada je za Celtu igrao Djorovic,Catanha,Gustavo Lopez,Benny Mccarthy,Doriva,Karpin,Mostovoi...strasna ekipica bila.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 sep 2010, 18:21

Pobjedi Celta 3-2 vrlo dobru Cordobu tako da sad iz 3 kola imaju 6 bodova 8-) 8-) a igra se derbi ovog kola izmedju Elchea i Betisa

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 11 sep 2010, 19:15

Devil je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Blanco@ mi nabrojasmo neke timove a ne spomenusmo Celtu :cry: 46 sezona u prvoj ligi :o a ako se sjecas kada su igrali Kup Uefa kako su derali Liverpoola ili Juventusa 4-0 ili Benficu 7-0 :lol:
Celta je igrala protiv Zvezde 2001.godine tada smo ih dobili 1:0 na Marakani,a u Spaniji izgubeli 5:3.Tada je za Celtu igrao Djorovic,Catanha,Gustavo Lopez,Benny Mccarthy,Doriva,Karpin,Mostovoi...strasna ekipica bila.
Naravno da se sijecam..bili su tvrd orah i njihov trener V.Frenandez zalizani :mrgreen: Igrali su napadacki nogomet. Igrao je Izrelac rep-Revivo, Brazilac Edu, Cile.rep-Contereras, Span.rep-Valasco, Fran-napadac-Maurice, Brazilac-Vagner, Brazilac-Giovanella, Span.rep-Jesuli,Span-rep.Juanfran,Arg-golman rep-Cavallero, golman Almunia.. Igrao je i Makalele isto u C.Vigu u RM dosao sezonu 2000/01 ;)

Revivo mislim da mu ni do koljena nije Benayun :mrgreen: slika

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 sep 2010, 19:22

Farca-Hercules 0:2,Valdes dvostruki strijelac :lol:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 11 sep 2010, 19:23

Dylan Dog je napisao/la:Farca-Hercules 0:2,Valdes dvostruki strijelac :lol:
:mrgreen:
Zadnja izmjena: Los*Blancos, dana/u 11 sep 2010, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 11 sep 2010, 19:25

Ajmo momci izdrzite jos ovih 20-tak minuta :D :D
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 sep 2010, 20:08

Nail @ izdrzali su a mogli su jos koji zabiberit :lol: inace Betis pobjedio Elche u gostima sa 2 -0 i iz 3 kola imaju isto toliko pobjeda 8-)

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 11 sep 2010, 22:36

[youtube][/youtube]

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 12 sep 2010, 01:00

[youtube][/youtube]

Najjaca himna u Primeri 8-)
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 12 sep 2010, 11:31

semy-kkb je napisao/la:Joj jes vam drago vise nego da je Real pobjedio. Pa Real gubi bodove na smjesniji nacin, pa nikom nista. Zapitajte se kakav ste vi klub i nek vam bude krivo sto Real nemoze ono sto Hercules moze, dobiti Barcu na Camp Nou ;)
smijesan si :mrgreen: :mrgreen:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 sep 2010, 11:33

Sad Barca ganja nas :lol:
kakva liga jbte 8-)
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 12 sep 2010, 12:34

Portillo je napisao/la:[youtube][/youtube]

Najjaca himna u Primeri 8-)
Jedno je sigurno najljepsi grb imaju u Spaniji jednostavan ali preljep 8-) 8-)

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 12 sep 2010, 12:47

slika

:lol: :mrgreen:
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 12 sep 2010, 12:53

Getafe -
Levante - 1

Sporting -
Mallorca - 1

Zaragoza
-
Malaga - 1

Villarreal -
Espanyol - 1

Sevilla -
Deportivo - 1

Danas sve 1 u Liga BBVA ;)

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 sep 2010, 18:12

Ne znam mislim da bi Espanyol mogao da iznenadi. Samo mi nije jasno kako ti je favorit Sporting Gijon naspram Mallorce? :roll:

EDIT:Povlacim rijec, Sporting vodi 1-0. :D

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.