Istina bolan je poraz, odigrali smo lose, ali opet treba ostati miran i hladne glave i sve detaljno analizirati. Pa krenimo redom. Zeljeznicar je i prosle godine startao s dvije pobjede, pa je zatim uslijedilo pet utakmica bez pobjede, gdje smo odigrali stvarno lose, a izleda opet se slican scenarij ponavlja. To moze biti iz raznih razloga, ali o tome najbolje Amar Osim zna pa to necu komentarisati da se pravim pametan. Dalje, kada bi malo detaljnije nas raspored analizirali moze se vidjeti da kod glavnih konkurenata u prvom dijelu igramo na strani (izuzev Sarajeva), a slabije ekipe docekujemo na Grbavici. Po meni je u prvom dijelu vazno otkinuti nekoliko bodova s gostovanja, a kod kuce pobjedjivati i onda slijedi zimska pauza i Zeljino proljece koje ce donijeti bolje rezultate uz par kvalitetnih pojacanja. Svima koji danas volimo Zelju je bilo tesko gledati utakmicu, ali isto treba imati na umu da se titula ne osvaja u sestom vec u 30.kolu. Zato pustite Amara Osima na miru da radi i nemojte bezveze pljuvati po covijeku koji nas je vratio iz mrtvih, a tek nakon 30.kola mogu poceti kritike, no ja sam ubjedjen da ce biti repriza proslosezonskih rezultatai da cemo opet gledati "Zeljino proljece". Mi igramo lose, a za liderom samo zaostajemo cetiri boda, i to nesta treba da govori.
"My Favorite Ring is Always the Next One"