EP u rukometu za muškarce - Hrvatska 2018

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Hantraga
Kontakt:

Re: EP u rukometu za muškarce - Hrvatska 2018

Post Postao/la Hantraga » 22 jan 2018, 10:17

Ma prema onoj mojoj listi reprezentacija u rukometu, osim ovih učesnika EP 2018., tu bi se trebali naći: Poljska, Rusija, BiH, Portugal, Holandija, Slovačka, Litvanija, Rumunija. :)

Mada, kad skontam, od kad pratim prvenstva, mislim da sam taman 26 repki gledao na velikim takmičenjima. Sve ove pobrojane izuzev Holandije plus Ukrajina, Švica, Grčka. :D

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 jan 2018, 10:25

Rukomet se igra u desetak zemalja svijegta i oni bi da prosire Euro :D
=\_1921_/=

MenaB5
Kontakt:

Post Postao/la MenaB5 » 22 jan 2018, 11:07

delinjo je napisao/la:
MenaB5 je napisao/la:Makedonija razocarala,slaba igra sa puno tehnickih greski...gledao sam prvo poluvrijeme i nesto malo drugog...Mogu oni to bolje,vjerovatno su izgorili u zelji ili ih je pojela euforija koja se stvara u Makedoniji oko rezultata.Takodjer i Spanci su imali dosta gresaka,tako da skoro pa ne gledljiva utakmica na tom nivou.A u prvom mecu zaista dobar utakmica,u egalu je cijela skoro bila.Danci poveli u drugom dijelu i nisu ispustili,velika zelja,volja i borba u obje ekipe,ali Danci su pobjedili po mom misljenju prije svega zbog Hansena,koji iako u nekim situacijama uzima neke cudne suteve,ali je sjajan tako da je po meni on napravio prevagu na terenu za Dance.Sada jos vise slijedi ovakvih utakmica kao Danska vs Njemacka..Kao sto prije rekoh,jedno od najkvalitetnijih Prvenstava...
fino si ti to analizirao ali ....zasto najkvalitetnijih taj dio mi nije jasan....odavno nisam gledao sporiji rukomet...osim Norveske sve tvrdo ...i ono sto me frustrira da je sve manje kontri brzih golova...napadi po 2 minute traju .... :D :D :D :D

To najkvalitetniji se odnosi na broj reprezentacija koji idu na medalje...Prije turnirna ih je bilo oko 10,Slovenija je podbacila sa rezultatima,Makedonija iznenadila,Islandjani su ispali,tkd...Uglavnom,koliko se ja sjecam nikada vise ekipa nije bilo koji idu na medalje,po tome sam rekao..

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 jan 2018, 12:07

invincible1921 je napisao/la:Rukomet se igra u desetak zemalja svijegta i oni bi da prosire Euro :D
Rukomet se igra u svim zemljama Europe praktički.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 jan 2018, 12:14

Lillard je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Rukomet se igra u desetak zemalja svijegta i oni bi da prosire Euro :D
Rukomet se igra u svim zemljama Europe praktički.
Prevelika razlika izmedju nekoliko uspjesnih i ostatka konkurencije vec deceniju skoro
=\_1921_/=

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 22 jan 2018, 12:45

Nemam problema sa prosirivanjem, ali glupo mi je sto idu na ukidanje ove 2. grupe kao na SP bas su zbog toga ova prvenstva posebno zanimljiva.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 jan 2018, 13:25

Hantraga je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma dobro, ova grupa je svakako bila unaprijed komplikovana, jer su svi bili u bod/dva pred početak druge faze. Inače je meni ova druga faza potpuna glupost, ima više utakmice al' ima i nekih gluposti i nelogičnosti.

Ne znam što se jednostavno ne napravi nokaut faza, kao na Euru u fudbalu što je bilo dok je učestvovalo 16 reprezentacija i to je to.
Slijedeći Euro je s 24 reprezentacije, tako da će valjda biti drugačije. Doduše, pretpostavljam da će tada biti 4 grupe, pa prolaze recimo 4 najbolje i onda razigravaj. Dovoljno utakmica i sve ok. Reprezentacija bi do finala odigrala 9 utakmica, a sada igra 8.
Mada, kad budu strašni dueli Litvanija-Crna Gora, Češka-Holandija, Latvija-Portugal, ne znam šta im je u tome zanimljivo.
Pa dobro, tako se proširuje popularnost ovog sporta, tako se govorilo i za košarku i za fudbal pa se opet to nekako odigra i bude ok. U suštini, kome se ne gleda ne mora ni gledati, ništa bolja situacija ne bude ni na Svjetskim prvenstvima. Ko je recimo gledao onu tekmu BiH-Iran u Kataru osim nas i Iranaca, niko.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 jan 2018, 13:37

U fudbalu imas jake 24 ekipe, u košarci se pokazalo isto da ima iako smo svi bili protiv proširenja na kraju je dobro ispalo
U rukometu vidjećemo, imas jedno 10 super jakih ekipa, ostale su slabije al mozda je manja razlika u kvaliteti nego u ostalim sportovima
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 jan 2018, 13:48

U rukometu sigurno nemaju jake 24 ekipe, za to nema dileme.

Al' kažem ti može se podići popularnost ovog sporta i u nekim drugim zemljama, nije ovo tako loš sport koliko ga zapravo guraju u nepopularne (pogotovo van Europe), mislim da je prije svega to cilj EHF-a pa tek onda neke druge stvari, naravno pored finansija i novca, to da ne zaboravim spomenuti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 jan 2018, 15:07

MenaB5 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
MenaB5 je napisao/la:Makedonija razocarala,slaba igra sa puno tehnickih greski...gledao sam prvo poluvrijeme i nesto malo drugog...Mogu oni to bolje,vjerovatno su izgorili u zelji ili ih je pojela euforija koja se stvara u Makedoniji oko rezultata.Takodjer i Spanci su imali dosta gresaka,tako da skoro pa ne gledljiva utakmica na tom nivou.A u prvom mecu zaista dobar utakmica,u egalu je cijela skoro bila.Danci poveli u drugom dijelu i nisu ispustili,velika zelja,volja i borba u obje ekipe,ali Danci su pobjedili po mom misljenju prije svega zbog Hansena,koji iako u nekim situacijama uzima neke cudne suteve,ali je sjajan tako da je po meni on napravio prevagu na terenu za Dance.Sada jos vise slijedi ovakvih utakmica kao Danska vs Njemacka..Kao sto prije rekoh,jedno od najkvalitetnijih Prvenstava...
fino si ti to analizirao ali ....zasto najkvalitetnijih taj dio mi nije jasan....odavno nisam gledao sporiji rukomet...osim Norveske sve tvrdo ...i ono sto me frustrira da je sve manje kontri brzih golova...napadi po 2 minute traju .... :D :D :D :D

To najkvalitetniji se odnosi na broj reprezentacija koji idu na medalje...Prije turnirna ih je bilo oko 10,Slovenija je podbacila sa rezultatima,Makedonija iznenadila,Islandjani su ispali,tkd...Uglavnom,koliko se ja sjecam nikada vise ekipa nije bilo koji idu na medalje,po tome sam rekao..
tu cu se onda sloziti sa tobom,mislio sam da komentarises nivo igre...iskreno po meni odavno nije losije prvenstvo bilo po tom pitanju....
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

MenaB5
Kontakt:

Post Postao/la MenaB5 » 22 jan 2018, 15:58

Da da,u tom segmentu (igra) ovo prvenstvo je realno podbacilo,ne znam zasto,mozda je razlog i povrede,jer mnogo igraca je otpalo zbog povreda pogledaj Francuze(par se i oprostilo od repke),Slovence..Na umor se ne treba vaditi...da se desilo prije godinu dana i nekako,ali sada je svaka ekipa imala bar po mjesec ili vise odmora tokom ljeta.Igra se spor rukomet,sa dosta gresaka primjer sinocnja utakmica Makedonija vs Spanska.Norvezani igraju odlicno taj moderni rukomet,Svedjani su takodjer tu..Francuzi igraju neku mjesavinu modernog i fizickog rukometa (puno koriste snagu),Hrvati mogu igrati moderni rukomet sa Duletom bi mogli jos brze igrati,ali sta je tu je.Islandjani su po meni razocarali,ispadanje u prvoj grupi,Ceska pozitivno iznenadjenje,iako utakmica sa Spanijom je drugacije govorila.Uglavnom,sada sve vise ekipa zna da igra rukomet i sve vise se igra rukomet sto je i najvaznije..

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 jan 2018, 17:47

MenaB5 je napisao/la:Da da,u tom segmentu (igra) ovo prvenstvo je realno podbacilo,ne znam zasto,mozda je razlog i povrede,jer mnogo igraca je otpalo zbog povreda pogledaj Francuze(par se i oprostilo od repke),Slovence..Na umor se ne treba vaditi...da se desilo prije godinu dana i nekako,ali sada je svaka ekipa imala bar po mjesec ili vise odmora tokom ljeta.Igra se spor rukomet,sa dosta gresaka primjer sinocnja utakmica Makedonija vs Spanska.Norvezani igraju odlicno taj moderni rukomet,Svedjani su takodjer tu..Francuzi igraju neku mjesavinu modernog i fizickog rukometa (puno koriste snagu),Hrvati mogu igrati moderni rukomet sa Duletom bi mogli jos brze igrati,ali sta je tu je.Islandjani su po meni razocarali,ispadanje u prvoj grupi,Ceska pozitivno iznenadjenje,iako utakmica sa Spanijom je drugacije govorila.Uglavnom,sada sve vise ekipa zna da igra rukomet i sve vise se igra rukomet sto je i najvaznije..
apsolutno,vidi se da poznajes materiju :thumbup:

zato sam i rekao kada sam ono na prvu procitao najbolje prvenstvo,jer je meni igrom fkt jedno od najgorih koje sam gledao do sada,ne znam eto mozda par utakmica onako atraktivno,sa puno kontri brze igre tranzicije....npr muka mi je gledati svabe na ovom prvenstvu ...pre pre pre sporo ....na postavljenu odbranu nemocno ....Hrvati nikad manje nisu trcali kontru kao ovo prvenstvo...pa oni su tate mate za te stvari bili ...i to me zacudilo....Norvezani kao sto si i napisao po meni jedini primjer sad tog modernog rukometa na ovom prvenstvu....i Svedi su tu blizu njih koliko toliko...a za Makedoniju znam reci da je jedina repka koja ima "dobre" rezultate a igra rukomet iz 80-tih kao i mi i ne znam kako ih uspijeva...tj znam (Lazarov) ...sta se desi bez njega primjer je sinoc gdje je problem doci do suta a ne nesto vise ....ne znam jedva cekam da zavrsi iskreno smorilo me ovo sve ....i nekako fali i tog naboja tenzija...ona tekma Slo-Njem jedino imala taj neki naboj ,tenziju ostalo sve nekako miroljubljivo :D :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 jan 2018, 18:19

Kakav malomnik je ovaj Marsenić ljepteyebo :crazy: :facepalm: :facepalm:
Ja debila, nevjerovatno :facepalm:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 jan 2018, 18:20

Ne znam ni šta je pokušao, nije ga jako opalio al svejedno, crveni, jbga.

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 22 jan 2018, 18:22

Marsenicu se izgleda ne igra.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 jan 2018, 18:32

Nema veze što ga nije jako opalio i što vjerovatno nije bilo namjere. Bilo je neoprezno, ruka po licu, ybga.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 22 jan 2018, 18:46

Prava je šteta što u Sjedinjenim Državama rukomet nije školski sport, po uzoru na njihove velike sportove. Kakva bi to internacionalna dominacija bila , ajme meni. Mislim da su fizički superiorniji od ovih afričkih francuza.
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 jan 2018, 18:47

Samo ne kontam čemu šiljenje za francuze? :rol:
RIP Adis Selmanović

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 jan 2018, 18:51

Da se ne prekine tradicija.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 jan 2018, 18:51

Koliko tehničkih grešaka Srrbije, pa štae ovo :crazy:

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.