Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko
- Feldmarschall
- Kontakt:
Re: Real Madrid CF (oficijelna tema)
On može imati savršenu viziju kako ekipa treba igrati, ali ako to ne može razviti na terenu najvjerovatniji ishod njegovih treninga će biti centaršut. To je posljedica nedostatka njegovog trenerskog kvaliteta, nikako uzrok. Slaven Bilić je u nekim neformalnim razgovorima govorio da zna kako želi da igra, ali da ne zna kako doći do toga. Zbog takvih stvari Guardiola danas vrijedi dvadeset miliona godišnje.
Kakogod, moje misljenje je da Madrid ne moze igrati gore od ovoga. S obzirom na igrace koje imaju, ovo je najveci i najbrzi pad neke ekipe otkad pratim nogomet, a pratim ga skoro 20 godina.Feldmarschall je napisao/la:On može imati savršenu viziju kako ekipa treba igrati, ali ako to ne može razviti na terenu najvjerovatniji ishod njegovih treninga će biti centaršut. To je posljedica nedostatka njegovog trenerskog kvaliteta, nikako uzrok. Slaven Bilić je u nekim neformalnim razgovorima govorio da zna kako želi da igra, ali da ne zna kako doći do toga. Zbog takvih stvari Guardiola danas vrijedi dvadeset miliona godišnje.
Mislim, mozes dopustiti sezonu bez trofeja, pa i tri sezone, ispadalo se i u osmini nekad, nije to frka, ali igra je na nesto licila, igra je ljepsa oku bila i tada.
Ako se nesto pod hitno ne ucini, s ovakvom igrom tesko da se izbori LP, sljedece kolo klanje na Mestalli.
27.10.2020
Sta ti miislis ko je trener za reala i ko bi mogao biti dostupanFeldmarschall je napisao/la:On može imati savršenu viziju kako ekipa treba igrati, ali ako to ne može razviti na terenu najvjerovatniji ishod njegovih treninga će biti centaršut. To je posljedica nedostatka njegovog trenerskog kvaliteta, nikako uzrok. Slaven Bilić je u nekim neformalnim razgovorima govorio da zna kako želi da igra, ali da ne zna kako doći do toga. Zbog takvih stvari Guardiola danas vrijedi dvadeset miliona godišnje.
Zidan je rano dosao na najtezu klupu na svijetu, rano osim ako nisi prodigy kao Pep gdje te u desetoj godini interesuju koncepti totalnog fudbala I implememtacija istog. Rano je ako nisi zaludjen istim, zaludjem dominacijom na terenu pa da I svoje trenersko usmjerenje fokusiras u tom pravcu I ni po kakav razlog od njega ne odstupas. Za to treba vrijeme, vrijeme I dok si pjetlic, igrac I penzioner aktivnog igranja na terenu. Ako to nemas nedovoljno je da imas konstamtu, igru I stil po kojem si poznat.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Zidane je odradio posao, njegov ciklus je završen i zbog toga me začudila vijest da je dobio novi ugovor. Njega će historija pamtiti kao prvog trenera u modernom fudbalu koji je odbranio Ligu prvaka. Taj uspjeh se mora poštovati, makar sam od prvog dana prigovarao njegovom fudbalu. Pisao sam već kako je najpametnije razići se ovo ljeto i u rekonstrukciju ekipe ući s novim trenerom. Nema potrebe tjerati ga **** motkom u sred sezone. RM neće ništa ni dobiti ni izgubiti ako ga sad razriješi.MElloo je napisao/la: Sta ti miislis ko je trener za reala i ko bi mogao biti dostupan
Kandidata za klupu Madrida uvijek ima. Taj posao se ne odbija. Tuchel, Sarri, Jardim, Pochettino, Inzaghi... Ostala dvojica Talijana uprkos kvalitetu vjerovatno ne, jer madridska publika ima običaj mahati maramicama ako braniš 1:0.
Pitanje svih pitanja kad su u igri ti treneri, da li su uprave vrhunskih klubova spremne da daju da transfer politiku vode isti, a upravo je to jedan od glavnih razloga njihovog uspjeha odnosno neuspjeha?
Ako se Pero nameraci na nekog super igraca od 100 mil koji usput I reklamira gace, a ovom tamo ne treba da l je moguce nesto vise tu napraviti, nesto na 5, 10 godina.
Ako se Pero nameraci na nekog super igraca od 100 mil koji usput I reklamira gace, a ovom tamo ne treba da l je moguce nesto vise tu napraviti, nesto na 5, 10 godina.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Ne. Takvo poštovanje uprave moraš ili zaslužiti rezultatima - vjerujem da je Zidane imao takav luksuz ovo ljeto ili moraš biti u tom trenutku veće ime od kluba na čijoj klupi sjediš. Zbog toga danas treneri obično odrade trogodišnji ciklus i idu dalje. Zbog toga u konačnici i dobijaju tolike plate, jer su sposobni plivati i kontra struje i donositi rezultate. Rijetkost je naći nekoga da planira deceniju unaprijed sa istim imenom na klupi. Fudbal je refleksija društva, ta vremena su prošla.
Obično ako klub raspolaže značajnim sredstvima moguće je naći kompromis koji će zadovoljiti sve strane, ali konkretno u Madridu Flore od pamtivijeka vedri i oblači transfer politikom. On će naredno ljeto najboljeg igrača Svjetskog prvenstva predstaviti na Bernabeu makar već imao dva vrhunska igrača na njegovoj poziciji i time se neće zadovoljiti nego će vršiti pritisak na trenera da ovaj igra bez obzira koliko narušavao koncepciju.
Oduvijek govorim da samo jedan trener dugoročno može pomiriti Perezovo divljanje i uspjehe na terenu, taj trener neće nikada sjesti na klupu Reala.
Obično ako klub raspolaže značajnim sredstvima moguće je naći kompromis koji će zadovoljiti sve strane, ali konkretno u Madridu Flore od pamtivijeka vedri i oblači transfer politikom. On će naredno ljeto najboljeg igrača Svjetskog prvenstva predstaviti na Bernabeu makar već imao dva vrhunska igrača na njegovoj poziciji i time se neće zadovoljiti nego će vršiti pritisak na trenera da ovaj igra bez obzira koliko narušavao koncepciju.
Oduvijek govorim da samo jedan trener dugoročno može pomiriti Perezovo divljanje i uspjehe na terenu, taj trener neće nikada sjesti na klupu Reala.
Ako ti se da, objasni ovo pls.Feldmarschall je napisao/la: Oduvijek govorim da samo jedan trener dugoročno može pomiriti Perezovo divljanje i uspjehe na terenu, taj trener neće nikada sjesti na klupu Reala.
Mislim da bi Poche bio idealan za Real, a i volio bih vidjeti kako bi se snašao u takvom okruženju.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Pep.harden je napisao/la:Ako ti se da, objasni ovo pls.Feldmarschall je napisao/la: Oduvijek govorim da samo jedan trener dugoročno može pomiriti Perezovo divljanje i uspjehe na terenu, taj trener neće nikada sjesti na klupu Reala.
Mislim da bi Poche bio idealan za Real, a i volio bih vidjeti kako bi se snašao u takvom okruženju.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- Feldmarschall
- Kontakt:
Naveo sam već Pochettina kao moguću opciju koja bi stilski zadovoljila fudbalske čistunce na Bernabeu. Nijedan od njih nije garant rezultata niti takvo što u sportu postoji. Prošla sezona u Manchesterima je najbolji dokaz tome.
No Poche ma koliko kvalitetan bio nije sposoban ili dovoljno lud poslati pet napadača istovremeno na teren i ostvariti rezultat. Tip koji je u Bayernu utakmice počinjao sa Robbenom, Mullerom, Costom, Comanom i Lewandowskim istovremeno na terenu jeste. To je ostvaranje Floreove fantazije. Pod njom se primjera radi Del Bosque raspao.
No Poche ma koliko kvalitetan bio nije sposoban ili dovoljno lud poslati pet napadača istovremeno na teren i ostvariti rezultat. Tip koji je u Bayernu utakmice počinjao sa Robbenom, Mullerom, Costom, Comanom i Lewandowskim istovremeno na terenu jeste. To je ostvaranje Floreove fantazije. Pod njom se primjera radi Del Bosque raspao.
To sam i sam povezao, zanimalo me zbog čega takvo mišljenje. Znam da bi i ti volio gledati Pepa u Madridu, nažalost ništa od toga.Kawhi je napisao/la: Pep.

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
A evo objasnio je. Pep i Real Madrid su savrsen spoj. Nazalost, nikad nece doci do toga. Zao mi je bas sto nije vodio ovu ekipu s Lukom na vrhuncu. Kakav bi to bio fudbal.harden je napisao/la:To sam i sam povezao, zanimalo me zbog čega takvo mišljenje. Znam da bi i ti volio gledati Pepa u Madridu, nažalost ništa od toga.Kawhi je napisao/la: Pep.

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
I u Bayernu su isto kontali ko vas dvojica a sad kad uyebe i u City-u nakon sto je skrsio pola milijarde eura onda cemo svjedociti genijalnosti u PSG predmnijevam...
Madrid i treneri,sjetimo se da je zadnji koji je prezivio vise od 5 godina bio Munoz..
I to nema veze sa Perezom.
A ovaj brodolom na kraju ove ere se nije mogao izbjeci,legende moraju vidjeti da ne ide , izgleda.
Kakav Gvardiola i pm...
Madrid i treneri,sjetimo se da je zadnji koji je prezivio vise od 5 godina bio Munoz..
I to nema veze sa Perezom.
A ovaj brodolom na kraju ove ere se nije mogao izbjeci,legende moraju vidjeti da ne ide , izgleda.
Kakav Gvardiola i pm...
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Logicno je da bi svaka ekipa htjela takvog trenera. Kad se sjetim poredjenja Zidanea i Pepa nakon odbrane LPharden je napisao/la:To sam i sam povezao, zanimalo me zbog čega takvo mišljenje. Znam da bi i ti volio gledati Pepa u Madridu, nažalost ništa od toga.Kawhi je napisao/la: Pep.

Pep bi sebi muda odsjek'o kad bi igrao na centarsut

27.10.2020
Ili bi ih odsjeko da mu je bilo da je bio prvi koji je odbranio a imao je savrsen stroj za to...leorey je napisao/la:Logicno je da bi svaka ekipa htjela takvog trenera. Kad se sjetim poredjenja Zidanea i Pepa nakon odbrane LPharden je napisao/la:To sam i sam povezao, zanimalo me zbog čega takvo mišljenje. Znam da bi i ti volio gledati Pepa u Madridu, nažalost ništa od toga.Kawhi je napisao/la: Pep.![]()
Pep bi sebi muda odsjek'o kad bi igrao na centarsut

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
To mu je i mana, nemaleorey je napisao/la: Pep bi sebi muda odsjek'o kad bi igrao na centarsut

Pa dobro, svi znamo tvrdoglav jeste, ali ja licno volim da uzivam u lijepoj igri, a to sa njim uvijek dobijesharden je napisao/la:To mu je i mana, nemaleorey je napisao/la: Pep bi sebi muda odsjek'o kad bi igrao na centarsut

Nije meni zao kad izgubis a razvalis protivnika igrom. Jer , sa pravom idejom, na pravi put se vracas kad tad. Bez ideje nema ni smisla nesto dugorocno planirati.

27.10.2020
- Feldmarschall
- Kontakt:
Je li to stigao Obi-Wan madridist da nam kaže kako nismo u pravu? 

Osjetio si da ti IQ opada rapidnom brzinom ?Feldmarschall je napisao/la:Je li to stigao Obi-Wan madridist da nam kaže kako nismo u pravu?
Jeste, stigao je.
Čim je Ronaldo pao u formi odrazilo se i na kompletan tim, ne očekuju valjda da ekipu čupa Benzema ili Modrić koji je igrač manje ove sezone.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.