Ne znam ni zašto raspravljamo o Weiglu, lik se ni ne povezuje sa Bayernom. Smiješno mi je to što si ti napisao ovo kao da mi to nismo znali. Evo mi mislili da je on destruktivac pa ga priželjkujemo. Fino je momak napisao da bi Weigl bio dobar ako bi Tuchel došao.Bundesliga je napisao/la: Ko kaže da nismo imali igrače za to? Bayern je imao procentualno najviši posjed lopte u Europi kod Pepuna a ja te pitam kako ako nemaš igrače za to. Ne možeš ti držati posjed sa Šunjićem i Vranješom. Pepunov problem nije bio posjed već ranjivost na kontre protivnika koje su imali Barcelona, Bayern, a evo sada i City. Uostalom Pepun je znao u šta se upušta, ili su ga možda natjerali da trenira Bayern? Znam ja da ti voliš Pepuna ali neargumentovano ismijavaš i pokušavaš predstaviti tadašnje igrače Bayerna kao skupinu koja nije bila dorasla zadatku što nije tačno.
Imali smo procentualno najviši posjed? Šta je posjed zapravo, zašto ga Pep hoće? Posjed sam po sebi nije nikada cilj, samo oružje. NE MOŽEŠ igrati na posjed a vezu ti drže Vidal i Javi. Odnosno možeš, imat ćeš posjed ali ništa nećeš dobiti od toga.
Jeste, mana takve filozofije je da si ranjiv na kontre. Zato ti i trebaju igrači koji će znati sačuvati loptu, a recimo da ti Vidal i Javi drže vezni red i da očekuješ nešto od takvog posjeda, neće moći. Pa nije on slučajno stavljao Lahma u sredinu, Javija na štopera itd.
Nije ni Pep savršen, ja ga ne želim predstaviti takvim, da se razumijemo. Samo mi je bezveze kad se ovdje priča kao da je lika tamburao ko je stigao a ne da je uzeo 7 trofeja u tri godine i svake godine igrao polufinale LP.
Djelomično bih se složio i za @FCBAYERN. Pep je otišao baš kad je skoro pa složio sve kako treba. Grijeh je što se nije izbacio Atletico zadnju godinu.