Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sveti
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la Sveti » 28 jan 2018, 18:41

Bosniacum Lilium je napisao/la:Da li preporucujete odlazak kao altenpfleger na diplomu iz Sirokog?

Dakle bez diplome srednje medicinske, bez stažiranja, bez državnog?

I koja su ostala zanimanja traženja, a da su van medicinske struke i da su SSS. Npr. montažer i sl.?
Od 1.1.2016 se mozes zaposlit kao altenpfleger i ako nemas tu skolu. Prijatelj mi je bio mehanicar a zena cistacica u mupu, i oboje su dosli da rade kao pflegehelferi. Tu vec nije pitanje vize i konzulata vec da li ce te poslodavac primit
naprijed rejal

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 28 jan 2018, 18:42

Ako je tri godine skola za Njegovatelja u Sirokom ti ces biti Pflegehelfer i moras ici u skolu onda za „Fachkrafta“ bilo to Pflegefachkraft ili Krankenpfleger. Da bi isao u skolu treba B2 njemacki jezik i da se radi kao Fachkraft treba isto B2.

Plata u firmi gdje radim za Pflegehelfera je 1950 Brutto, negdje 1300-1400 Netto sa Steuerklasse 1(Najveca).

Fachkraft isto od 2600 Brutto ali moze i vise ako znas posao i jezik.
Aljegri, out!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jan 2018, 18:54

Sveti je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Da li preporucujete odlazak kao altenpfleger na diplomu iz Sirokog?

Dakle bez diplome srednje medicinske, bez stažiranja, bez državnog?

I koja su ostala zanimanja traženja, a da su van medicinske struke i da su SSS. Npr. montažer i sl.?
Od 1.1.2016 se mozes zaposlit kao altenpfleger i ako nemas tu skolu. Prijatelj mi je bio mehanicar a zena cistacica u mupu, i oboje su dosli da rade kao pflegehelferi. Tu vec nije pitanje vize i konzulata vec da li ce te poslodavac primit
Načuo sam da ne treba ni to, pa sam htio da provjerim. Prijatelj mi rekao da je bezeveze platio diplomu, jer mu ni to nije trebalo. Kaže mi da donesem B1 nivo i odmah pocinjem raditi. S tim da bih kroz godinu bih morao položiti B2.

Hvala :thumbup:

@velahavle

Ma samo helfer, nista ja ne bih dalje. Sa dvije plate bi to bila solidna priča. A iskreno može to još stoju-dvije € prema gore. Pobunite se malo :lol:

Znači za manji stojer da ss odmah ozenim i da sklepam blizance :mrgreen: Eto i tu kindergeld 200€ :lol:

Ma treba njima toga. Zamislite samo koliko jedan radnik donosi profita firmi, a treba im strasno puno tog kadra. Olakšavaju procedure kako stignu izgleda. Znaci imam eto i poslodavca, haman gotova stvar.

Mada iskreno, više bih volio na neki majstorluk otići, ali izgleda da je sve bolje od ove tamnice...
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 28 jan 2018, 19:18

Jel' mi može neko reći jel' moguće se tamo zaposliti kao inžinjer tehničke struke - tehnolog u principu? Jel' se mora imati iskustvo na poslu? Kakva bi se prosječna plata mogla očekivati? Hvala na odgovorima. :D
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jan 2018, 19:23

Kad Ljiljan bude plako za dvije godine hoću u Bosnu :mrgreen: njemu ni Njemačka neće valjati :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jan 2018, 19:48

legenda reala je napisao/la:Kad Ljiljan bude plako za dvije godine hoću u Bosnu :mrgreen: njemu ni Njemačka neće valjati :P
Ja sam radio i za 15 KM, pa se nisam žalio. Lako je sa nama koji smo zahvalni i na sitnicama. Nije grijeh željeti vise :bih:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 28 jan 2018, 20:12

Ma mozes to je ekstra. Ja kad zavrsim necu ispod 2800 Brutto da radim. Mozes i pregovarat.
Aljegri, out!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jan 2018, 20:17

VelaHavle je napisao/la:Ma mozes to je ekstra. Ja kad zavrsim necu ispod 2800 Brutto da radim. Mozes i pregovarat.
Eh to bi već bilo taman. Ali meni se nešto ne ide u te škole :mrgreen:

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 28 jan 2018, 20:23

Barbarossa je napisao/la:Samo gas ali pazljivo birajte gdje cete.
Od nordijskih drzava valja samo Svedska npr
Na kontinentu treba izbjeci recimo Francusku zbog milion razloga.

Nije ni ŠveCka što je nekada bila. Zbog milion razloga. :kafa: Počevši od suludog i katastrofalnog državnog multikulti projekta, agresivnog feminizma i političke korektnosti koja je se uvukla u sve pore društva.

Naši odozdo nemaju valjan razlog za azil i generalno ih vracaju. Nemaju ni s bliskog i dalekog istoka. I ne, ekonomska kriza nije valjan razlog.

A vi koji sanjate da će te naci ovamo kakvu našu "hanumu" i oženiti je kako bi se dokopali šveCke, good luck. One su još dublje ogrezle u feminizmu i raskošnoj dekadenciji nego rođene šveđanke. :lol:
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 28 jan 2018, 20:25

Jel uopste vise aktuelan odlazak na par godina da se radi za amere u onim bazama.
Prije se za 5 godina mogla zgrnut ozbiljna lova.
Ovi odlasci u Njemacku meni djeluju kao odlazak zauvijek ili barem do penzije.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 jan 2018, 20:31

madridist je napisao/la:Jel uopste vise aktuelan odlazak na par godina da se radi za amere u onim bazama.
Prije se za 5 godina mogla zgrnut ozbiljna lova.
Ovi odlasci u Njemacku meni djeluju kao odlazak zauvijek ili barem do penzije.
jest, u mene komsija otisao prije mjesec dana u Afganistan

Rodjak bio skoro 6 godina (3.5 Irak ostalo Afganistan)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 28 jan 2018, 21:18

Bosniacum Lilium je napisao/la:
VelaHavle je napisao/la:Ma mozes to je ekstra. Ja kad zavrsim necu ispod 2800 Brutto da radim. Mozes i pregovarat.
Eh to bi već bilo taman. Ali meni se nešto ne ide u te škole :mrgreen:
**** ga. Mora se nekako do bolje pozicije. Npr te dvije plate od po 2800 Brutto, manja Steuerklassa i k'o na horsu si. Znači možeš sebi život da organizuješ kako "ti" hoćeš.

Isplati se vjeruj mi.
Aljegri, out!

Chandrian
Kontakt:

Post Postao/la Chandrian » 28 jan 2018, 21:38

legenda reala je napisao/la:Kad Ljiljan bude plako za dvije godine hoću u Bosnu :mrgreen: njemu ni Njemačka neće valjati :P
Ne znam dečka, ali mogu ti reći da se varaš. Poželio sam bio moj kraj, ljude, imanje na selu, ali ovdje sam na odmoru mjesec dana i jedva čekam da se vratim kući. Da shvatio sam da govorim kuća kad pričam o Čikagu. Za tri godine tek sam ovdje shvatio to.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 28 jan 2018, 22:40

Chandrian je napisao/la:
Ne znam dečka, ali mogu ti reći da se varaš. Poželio sam bio moj kraj, ljude, imanje na selu, ali ovdje sam na odmoru mjesec dana i jedva čekam da se vratim kući. Da shvatio sam da govorim kuća kad pričam o Čikagu. Za tri godine tek sam ovdje shvatio to.
Zar je toliko dobro u Americi :lol:

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 28 jan 2018, 22:55

U Mostaru radim godinama jedno te isti posao i masu raje sto sam upoznao otisla je u Njemacku,nitko ama bas nitko od ljudi koje sam znao da su otisli sa obitelji nisu se vratili sto je pokazatelj da im je solidno...neki dan sam dozivio i odlazak jednog doktora mladjeg koji je imao stan ovdje 1 kroz 1 auto 1 kroz 1 ali placa 1300KM sa dezurama nesto veca,bio student medicine medju top 3 i nasi mu lopovi nisu htjeli dati posao u bolnici dok se doktorska djeca ne zaposle ,kaze lik sta cu ovdje da me sikaniraju priglupi Kvesicevi ljudi( inace ravnatelj bolnice sa Sirokog poznat po vanbracnoj djeci i nemoralu )spakovao kofere i put Njemacke gore dobio od 7 prijava na posao 5 ponuda da radi u bolnici struku koju on zeli a ne kao ovdje da te posalju u neku granu koju kao doktor ne preferiras .
Prva plata od 2400 do 2800 eura bez dezura dok na zqdnjoj godini specijalizacije moze dogurati i do 5000eura Neto.
To je samo jedan primjer a ostala neskolovana raja od Kindergelda malo se pomogne za stanarinu i rade se poslovi do 1500 eura neto,opet sa dvije takve place mozes zivjeti solidno jer kad poplaca rezije i stanarinu ostane ti barem jedna placa citava za trositi...a sad mi pokazite dali moze u nas prosjecna obitelj u BiH gdje muz i zena rade.trositi od 3 do 4 tisuce maraka mjesecno???
Odlazak se isplati pogotovo i radi djece jer ovo podrucje je zahvaceno bijedom i glupim ljudima vodjenim nacionalizmom i mrznjom...socijalne pravde nema niti za lijeka.
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 28 jan 2018, 23:01

Ziggs je napisao/la:
Chandrian je napisao/la:
Zar je toliko dobro u Americi :lol:
U Americi jest.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 28 jan 2018, 23:03

hskzmostar je napisao/la:U Mostaru radim godinama jedno te isti posao i masu raje sto sam upoznao otisla je u Njemacku,nitko ama bas nitko od ljudi koje sam znao da su otisli sa obitelji nisu se vratili sto je pokazatelj da im je solidno...neki dan sam dozivio i odlazak jednog doktora mladjeg koji je imao stan ovdje 1 kroz 1 auto 1 kroz 1 ali placa 1300KM sa dezurama nesto veca,bio student medicine medju top 3 i nasi mu lopovi nisu htjeli dati posao u bolnici dok se doktorska djeca ne zaposle ,kaze lik sta cu ovdje da me sikaniraju priglupi Kvesicevi ljudi( inace ravnatelj bolnice sa Sirokog poznat po vanbracnoj djeci i nemoralu )spakovao kofere i put Njemacke gore dobio od 7 prijava na posao 5 ponuda da radi u bolnici struku koju on zeli a ne kao ovdje da te posalju u neku granu koju kao doktor ne preferiras .
Prva plata od 2400 do 2800 eura bez dezura dok na zqdnjoj godini specijalizacije moze dogurati i do 5000eura Neto.
To je samo jedan primjer a ostala neskolovana raja od Kindergelda malo se pomogne za stanarinu i rade se poslovi do 1500 eura neto,opet sa dvije takve place mozes zivjeti solidno jer kad poplaca rezije i stanarinu ostane ti barem jedna placa citava za trositi...a sad mi pokazite dali moze u nas prosjecna obitelj u BiH gdje muz i zena rade.trositi od 3 do 4 tisuce maraka mjesecno???
Odlazak se isplati pogotovo i radi djece jer ovo podrucje je zahvaceno bijedom i glupim ljudima vodjenim nacionalizmom i mrznjom...socijalne pravde nema niti za lijeka.
poznaje li jezik?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 28 jan 2018, 23:08

Perfektno ovdje neki stupnj polagao pa tamo nekakav strucni njemacki za medicinu

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 28 jan 2018, 23:09

hskzmostar je napisao/la:Perfektno ovdje neki stupnj polagao pa tamo nekakav strucni njemacki za medicinu
planiras li i ti?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 28 jan 2018, 23:12

Mozda zavisi od nekih stvari

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Quartararo i 9 gostiju.