Marvin je napisao/la:IlCapitano je napisao/la:
- Koje su to silne utakmice koje su nas koštale branjenjem, a koliko utakmica smo bez problema zatvorili na taj način?
Istina je uvijek negdje izmedju. Barem trecinu,ako ne i vise tih utakmica koje smo "zatvorili bez problema" smo imali dosta ali dosta srece. Skoro smo o tome pisali i slozili se da u tom nasem zatvaranju veliku ulogu igra sreca.
I naravno nemal je broj utakmica gdje zatvorimo prilaz golu bolje nego ijedna ekipa ikada koju sam ja gledao.
Cinjenica je da nas zatvaranje manje puta kostalo nego sto se misli ali dovljno je da u jednoj jako bitnoj utakmici (Bajern) to uradis i da to ponisti 5 uspjesnih zatvaranja u italiji protiv Atalanti i slicnih.
Ja licno nisam za horuk i juris igranja jer sagoris,povrede itd,ali definitivno nisam ni za zatvaranje kod 1-0 u 60-oj minuti. Narocito ne u evropi.
Pogodi šta? Sreća je sastavni dio sporta, puno veći nego iko hoće priznati. Imali smo i mi s druge strane manjak sreće protiv Bayerna ili u oba finala da primimo gol u periodima utakmice dok napadamo. Uostalom, jedina utakmica u kojoj smo baš imali sreće je na Bernabeu protiv Reala, Bale je imao dva mrtva zicera, ali i Marchisio i Pogba s druge strane su promašili 1-1 sa Casillasom.
Dortmund nije imao ozbiljne prilike u zadnjih pola sata, Barcelona prošle godine također, Monaco također, Real u prvoj utakmici te godine također.
Ali uzmimo u obzir pretpostavku da jeste tako, da su nas samo vile nosale, opet ne odgovarate na drugo pitanje, a to je da li stvarno mislite da Juventus može imati kontrolu i držati posjed kada Barcelona, Bayern, Real ili Guardiola napadnu svom snagom? Ja garantujem da bi prošli gore 3x da se krenemo nadigravati sa njima, ali eto.
Dopuštate previše da vam ispadanje od Bayerna utiče na percepciju. A i to je više posljedica kombinacije loše sreće, promašenih zicera, poništenih golova i individualnih grešaka nego pucanja pod pritiskom. Na Allianzu smo tu noć igrali daleko bolju odbranu nego na Bernabeu godinu ranije. Prije toga ne sjećam se da se iko toliko bunio na branjenje, dapače, jaka odbrana je bila ponos i vrijedna hvale.