Helem, izbor sam zamislio na slijedeći način:
Postaviti ću spisak igrača po pozicijama, ne razdvajajući desnog i lijevog beka ili krilo, a pogotovo defanzivne ili ofanzivne vezne i sl. Lista sadrži ukupnp 55 igrača i plus 6 selektora. Nadam se da nisam nekog izostavio. Svi igrači sa dovoljno velikim brojem nastupa su prisutni na spisku. Na spisku su se našli i neki igrači sa manje nastupa, ali čija je uloga ostala upečatljivija. Ovo je pogotovo bitno, jer su neki igrači koji su igrali vani prije imali manje nastupa, nego neki koji su išli na prijateljske turnire po Aziji. Tako recimo Dželo Muharemović ima više nastupa od Mehe Kodre, ali je drugi na spisku, prvi nije. Uglavnom, mislim da su svi bitniji igrači uključeni.
Sistem ocjenjivanja bi trebao biti da za svaku posebnu tabelu, dakle svaku poziciju damo bodove petorici, od 1 do 5. Recimo ocjene za golmane od 1 do 5, pa za stopere od 1 do 5, pa za bekove od 1 do 5 itd. U prvom postu ću ja dati svoje ocjene i volio bih da se većina pridržava istog ili sličnih obrasca radi lakšeg unosa ocjena i sabiranja

I da, jako je teško razdvojiti šta se ocjenjuje, pa neka to bude po ličnom nahođenju svakog od vas. Dakle, mislim da je nemoguće odvojiti zasluge ili ulogu igrača u reprezentaciji i njegov kvalitet uopšte, pa neka ocjena bude kako ko hoće, sve odjednom.

U tabelama su dati podaci o godinama kada je igrač nastupao za reprezentaciju, broju nastupa i kod selektora omjeru pobjeda, remija i poraza.