FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 feb 2018, 17:47

SmajilKaric je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:
SmajilKaric je napisao/la: Evo samo da ti odgovorim za racun, mi smo morali da potpisemo reprogram da bi ti bio odblokiran racun i svi tako moraju, mi imamo potpisan reprogram racun je automatski odblokiran i to je sto se tice tog racuna
Zar mi nismo imali potpisan reprogram sa poreznom i za vrijeme Husica ?
Koji se prestao placati cim si zavrsio epizodu u evropi i nakon toga sladjan ilic pokrenuo inicijativu za donosenje zakona o reprogramu da se omoguci klubovima sklapanje ugovora sa zakljucno 2016 godinom sto je proslo na federalnom parlamentu i mi ga potpisali pod povoljnijim uslovima
to je jedan od osnovnih PRAVIH razloga ostavke Azmira.
platila se rata i po prvog reprograma i obustavilo cim se zavrsila evropska avantura. U tom momentu je Azmir znao da je Sloboda gubljenje para , u tom momentu prvi da je zavrsio na kraju godine, vec u sepetembru se znalo da Sloboda ne moze igrati evropu naredne sezone. Stavis se u njegovu poziciju, ulazes nove milione a tad ovaj novi zakon Sladjana Ilica nije bio ni u najavi. Niko nije pricao da ce biti ni pokrenut, a kamo li da ce proci. I zasto Azmi da baca svoje nove milione na projekat koji u tom momentu nije vodio nigdje taman i prvak da si.
Ko je kriv sto su se doveli u takvu situaciju, to nek se oni dogovore , bolje znaju od svih nas, ali u periodu izmedju pada starog reprograma i usvajanja novog zakona Sloboda se efektivno dzaba takmicila, dzaba trosila pare, nidje nije mogla.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 feb 2018, 17:55

Zgradonacelnik je zamrzio Asmira kada je vidio da mu gledaoci daju podrsku i pljesak, a njemu koji je bio kraj njega kara.
Bolesno
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SmajilKaric
Kontakt:

Post Postao/la SmajilKaric » 03 feb 2018, 17:58

Ultra ne mogu se sloziti stobom, Azmir je itekako znao da je taj zakon u najavi i kada je on odlazio taj zakon je vec bio u parlamentarnoj proceduri, i mogu ovdje pricati sta hoce ali Azmir je tada stao na Batinu stranu jer su ovi obecavali kako ce vratiti stadion Slobodi i njemu je to odgovaralo sto je i sam potencirao i dan danas potencira

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 feb 2018, 17:59

tuzlak1987 je napisao/la:
Zna se moj stav o gradskoj upravi, ali ni tu nismo korektni. Nama gradska uprava i ostale instance vlasti cine preko 50% budzeta, i u tome smo medju 3 ili 4 kluba u drzavi, po procentu, a sigurno smo klub za koji se iz budzeta raznih nivoa vlasti najvise izdvaja. Ni jedan klub u BiH nije dobio gotov milion KM prosle godine od raznih nivoa vlasti. Mi jesmo. I opet upiremo u grad kako ne daje dovoljno.
Daju sada 50% jer su iskreirali ovakvu situaciju. 50% od njih je sama slika toga sto su stvorili jer nisu spremni na kompromis i prepustanje neceg nekom drugom. Oni su otjerali covjeka tj nisu ga ispostovali kako su trebali i sada zele da pokazu kako su bili u pravu, a jedini nacin za to je da daju vise para iz budzeta gradjana nego ikada prije.
Dok je Husic bio davali su 20% budzeta, a Husic 80% za funkcionisanje. Dok je Sabovic bio mozda se nije davalo nista, Kovacevicu su isto blokirali sva sredstva, a Sabovicu davao kanton 300k godisnje. Znaci daju oni sada, ali jasno je i sto daju, ne jer vole vec jer je sada u njihovim rukama i ne smiju se osramotiti sa ispadanjem jer bi se time pokazalo kako su grijesili u vezi Husica i ne bi bilo dileme nikome vise.
cekaj Azmir je davao koliko je davao i bilo je para, koliko je bilo . I sam Azmir je i tad govorio da nemamo budzet ko Zeljo i Sarajevo ali da nama svakako i treba manje, nesto a taj fazon milion kod nas ko dva u Sarajevu.Opstina je tad davala takodjer, ne koliko sad ali je davala 400.000 godisnje, sad odobrila 600.000 znaci nije opet neki pomak koliko se misli.
Al et da ne duzimo, davao Azmir, davala opstina, davao NJUO, davali donatori. Svi doprinosili u svoje vrijeme koliko su mogli samo jedina konstantna koja godinama ne daje ? prodate ulaznice.

Nama znaci treba Azmir da daje milionče svoje, Grad jedno 800.000, NJUO nek ostane i nek oni naberu po miliona nedje, Bingo isto po miliona i mi dobri. Samo da mi svojim qrcevima ne mrdamo. Zeljo 120.000 od jedne utakmice od svojih navijaca,120.000 hej a nije evropa. Mi se dicimo da smo veliki klub ko i oni i Sarajevo, veci od Zrinjskog.
Jesmo al sa Azmirovim, gradskim ili cijim vec parama. Mi da doprinesemo, nemoj ziv bio.

@Smajil mislim da taj zakon nije bio u proceduri tad. Usvojen je tek pocetkom 2018. Mozda u najavi, ili ideja, ali u proceduri sumnjam. Prvi ja nsiam vjerovao ni da ce proci, treba provjeriti mozda je to jedini zakon koji je opozicija progurala kod nas u skorije vrijeme. Sa te strane realno ne vidim kako je Azmir mogao biti siguran da ce biti sta od toga.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 03 feb 2018, 18:05

kako znate sta su jedan drugi pricali na kafi :lol:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SmajilKaric
Kontakt:

Post Postao/la SmajilKaric » 03 feb 2018, 18:14

http://****/sport/nogomet/usvoj ... 10-godina/

Ultra evo posto ja ne znam ove slike postavljati ovdje 05.05.2016 podnijeta inicijativa Sladjana Ilica a Azmir je podnio ostavku 14.09.2016 a zakon je zvanicno usvojen 24.01.2017 godine, tako da itekako se znalo za tu inicijativu i taj zakon

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 03 feb 2018, 18:36

Ma Azmir je i arogantan malo ,i ono sto je mogao okupiti oko sebe nije htio gdje ce neko njemu govoriti sta i kako....znas....
FK Sloboda Tuzla

SmajilKaric
Kontakt:

Post Postao/la SmajilKaric » 03 feb 2018, 21:08

Evo slavko ponovo rece da bi moglo doci jos igraca i da su sa nekim blizu dogovora

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 03 feb 2018, 21:17

Nadam se Slavko da su provjerena imena,jer sa nekim nepoznanicama ne moze se uci u borbu za opstanak :salut:

SmajilKaric
Kontakt:

Post Postao/la SmajilKaric » 03 feb 2018, 21:19

I evo kaze covjek da je sve on odlucio ko ce da dodje

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 feb 2018, 21:35

zajeba se Slavko ,preuze odgovornost za nove igrace, jos nafali upravu i klub.

i njemu je vakat da ide, ako misli ovako pricati

SmajilKaric
Kontakt:

Post Postao/la SmajilKaric » 03 feb 2018, 21:36

Postoje neke davne teorije da muškarci koji puno gledaju fudbal postaju nesposobni za komunikaciju, gube svoj identitet i postaju ženama manje zanimljivi i bitni, pa bivaju često prevareni. Ali, koga sada briga za to, fudbal je na tapetu, toliko toga ima da ispriča neko ko je sve to već davno prošao i još prolazi.

Slavko Petrović kaže da je to nešto što 24 sata teče njegovim venama i nešto bez čega ne bi mogao da opstane. U suštini, neka vrsta opijata. Fudbal, fudbal i samo fudbal. Svakog trenutka i na svakom mjestu na svaki način.

"Fudbal je u mom životu na prvom mjestu i živim za njega. Jednostavno, to je moj hobi kojeg obožavam, moj posao i puno vremena mu posvećujem. Volim da radim maksimalno, a ako trener želi sve adekvatno da odradi, treba mu dosta vremena", kazao nam je Petrović u uvodu razgovora u hotelu Kremlin Palace u Antaliji, gdje se njegova Sloboda, zajedno sa njegovim bivšim klubom Željezničarom, priprema za drugi dio šampionata u BiH. Pripreme su za Tuzlake završene sutrašnjim duelom s Aktobeom.

Volite li još nešto osim fudbala?

"Bitni su familija i zdravlje, a mene uz to, nakon fudbala, još zanimaju boks i neki sportovi, a također sam i gurman koji voli lijepo da pobjede. To je jedan dio koji se mora spomenuti. Mada, kažem, fudbal iznad svega".

Ok, onda danas razgovaramo samo o fudbalu. Rezultati ili igra, čime ste više (ne)zadovoljni?

"Ni sa jednim, a ni sa drugim ne mogu da budem zadovoljan. Malo je problematično kada dođeš usred sezone, neki sektori su morali da se poboljšaju. Osim toga, imali smo problema na mnogim pozicijama. Nadam se da ćemo biti kvalitetniji u nastavku i sa rezultatima i sa igrom".

Koliko često razgovarate s Upravom kluba?

"Moram reći da imamo jako, jako dobar odnos i da su to svakodnevni razgovori, telefoniranja ili viđanja. Ništa se nije radilo, a da trener ne zna. Meni nije bitno ko predloži igrača, ali bitno je da sam ja saglasan ili nisam. Bilo je ponuda sa svih strana, ali mi smo to analizirali i tako smo i reagovali. Odlučivao sam sportski, a Uprava financijski".

Postoji li igrač kojeg želite da dovedete u ovom trenutku?

"Postoji mogućnost da dovedemo nove igrače. Ne krijemo želju, a s nekima smo i daleko dogurali u pregovorima, pa očekujem nove igrače u narednim danima, ali ne bih govorio o imenima".

Jeste li zadovoljni situacijom na Tušnju i kakvi su planovi za kasnije?

"Sloboda je dobro organizovan klub i Uprava pokušava u svim segmentima da ga unaprijedi. Što se cilja tiče, prvi cilj mora da bude da ne ispadnemo iz lige, a šlag na tortu bi bilo osvajanje Kupa. Nije da nemamo šanse, u polufinalu smo, imamo se pravo nadati".

Koliko znači to što ste živjeli u Njemačkoj i postoji li barem mala mogućnost da kažemo da smo kao Njemačka?

"Za mene kao sportistu u ono doba i kao trenera mnogo je značio taj život u Njemačkoj. Tada se puno moglo naučiti. Život i standardni tamo, kao i sve što se sporta tiče, neuporedivo je s ovim kod nas. Mi smo na kaljuži igrali utakmice, a ovakvih terena kao kod nas više nema nigdje u BiH".

Smatrate li da Tuzla zaslužuje da ima prvaka države?

"Moraju da budu ambicije. Ako čovjek nema cilja i ambicije, ne treba ni da radi. Tuzla je veliki grad, prije određenog vremena je bila sa dvije titule u šaci ali su propustili, no realne su šanse da jednoga dana i Tuzla ima pravaka BiH. Ako su mogli i klubovi iz manjih gradova poput Zrinjskog, Širokog... Što ne bi i Sloboda?".

Period na Grbavici je iza Vas. Je li bilo teško raditi pod pritiskom? Ili i danas imate pritisak?

"Sve je to u suštini isto. Trener koji je pobjednik, taj sam sebi napravi pritisak. S te strane nema velike razlike. Radi se o velika dva kluba iz bivše države, pa nije bilo lako raditi ni u jednom, a ni u drugom klubu".

Pep ili Mourinho?

"Obojica su vrhunski treneri i to je stvarno teško porediti, ali sigurno dva trenera koja su sada momentalno na vrhu te ljestvice najboljih trenera svijeta. Išao sam kod puno trenera dok sam završavao licence u Njemačkoj, a dobar utisak na mene što se taktičkog dijela tiče ostavio je Giovanni Trapattoni, bio sam kod Christopha Dauma, Hitzfelda, kao i Otta Rehhagela, koji ima svoje dobre strane. To bi bili ti treneri koji su na mene ostavili jako dobar utisak i koje pokušavam da imitiram".

Domaći treneri?

"Sada je plejada mlađih trenera, a na vrh bih stavio Mladena Žižovića koji je na početku dobio premijerligaša i dobro se nosi s tim, a također i Nermin Bašić, koji je mlad i pokazao je svoj kvalitet. U Bosni ima dobrih i kvalitetnih trenera".

Mladi bh. igrači za malo novca odlaze iz BiH...

"Sve ovo što odlazi, odlazi za malo novca. Vidi se da ima tih igrača koji igraju u dobrim klubovima i na njima se prave pare, a ovdje je problem što klubovi žive od danas do sutra. Prodaš igrača i dobiješ malu svotu i u tom trenutku te usreći, ali trebalo bi mu dati koju godinu da sazrije i onda ga prodati za neki ozbiljan novac. Mi smo potcijenjeni, a nas upoređuju sa trećom ili četvrtom ligom neke jače države, što je apsurd. Mešanović je otišao u Maribor i dominira više nego što je to radio ovdje. Ne cijene se naši igrači koliko bi trebali".

Smanjenje lige sa 16 na 12? Dobar ili loš potez?

"Što se tiče same lige, s ovim potezom došlo je do toga da se igrački kadar poboljša jer je manje timova. Nisam doduše vidio napredak, pošto svake godine po 20-ak dobrih igrača odlazi iz lige. S druge strane, klubovi ne mogu da dovedu kvalitetne strance jer ne mogu da, naprimjer kao Zvezda, plate 600.000 nekom igraču za godinu dana".

Ko posebno lijepo igra u BiH?

"Sigurno da Zrinjski ima uigranu ekipu već godinama i imaju svake godine jedan dobar ciklus gdje igraju jako dobar fudbal. Počeli su dobro prošlu sezonu, ali su malo poklekli. Željo je imao jednu jako dobru seriju, a Sarajevo momentalno igra najljepši fudbal. To se sve događa zbog Musemića".

Prosinečki i BiH?

"Mislim da je jako dobar potez dolazak Prosinečkog. Robi je pekao zanat u Srbiji u Zvezdi kada sam bio trener Borca iz Čačka, a njega svi gledaju visoko jer je izgradio uspješnu karijeru. Kao trener je već sakupio iskustva i on je tip trenera koji voli puno da ima posjed lopte i to je danas jako bitno. Ako nemaš posjed, moraš puno da trčiš, a ako imaš, onda trči protivnik...".

Prognoza za ovu sezonu?

"Željo neće imati pravog konkurenta jer ima igrački kadar koji je najkvalitetniji u državi. Mislim da će biti šampion, a za drugo i treće mjesto borit će se Zrinjski, Saraejvo i Široki, možda i završe tim rasporedom. Peto mjesto rezervisano za Krupu, Mladost, Borac i Radnik će se boriti za Ligu za prvaka, a najkritičnije je kod Viteza, dok se Čelik maksimalno pojačao, a i mi smo se pojačali. Naš cilj je da ne ispadnemo, a vidjet ćemo ko bi uz Vitez mogao ispasti iz lige".

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 feb 2018, 21:58

ultrasstyle_tz je napisao/la:zajeba se Slavko ,preuze odgovornost za nove igrace, jos nafali upravu i klub.

i njemu je vakat da ide, ako misli ovako pricati
natjerao ga Senco da pohvali UO i preuzme odgovornost na sebe :mrgreen:

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 03 feb 2018, 22:09

Nadam se da ćemo na proljeće izgledati bolje.Sampras je proveo pripreme sa ekipom,nametnuo svoj stil igre.Valjda ne bude na proljeće ko sa Jagodićem.Vjerujem da su igrači podigli formu na veći nivo,prije svega snagu.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

SmajilKaric
Kontakt:

Post Postao/la SmajilKaric » 03 feb 2018, 22:47

Sta ono sejmon hanovac na galeriji sam sebi postavlja pitanja i daje odgovore hahahahaha

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 03 feb 2018, 22:52

Do kd Todorović ugovor ima. Drago mi je da je dobro u Americi igro? Mozda ga za dobre pare prodamo
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 03 feb 2018, 22:56

SmajilKaric je napisao/la:Sta ono sejmon hanovac na galeriji sam sebi postavlja pitanja i daje odgovore hahahahaha
Ne zna gdje ce prije,mada sad malo vise naginje prema Slogi,ipak vise kesa je gore :mrgreen:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 03 feb 2018, 23:26

Ako Slavko kaže da su dobri onda mu vjerujem.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 04 feb 2018, 00:01

Penaltiky je napisao/la:Do kd Todorović ugovor ima. Drago mi je da je dobro u Americi igro? Mozda ga za dobre pare prodamo
Treba ga dati Djabe da ne kvarimo tradiciju
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 04 feb 2018, 09:43

Za koga danas igra Obradovic za nas ili za Aktobe :hmmmmm: :crazy:
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], legendarnadruga i 10 gostiju.