Bugarska - BiH / Senegal - BiH 23/27.03.2018.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Bugarska - BiH / Senegal - BiH 23/27.03.2018.

Post Postao/la Goalgetter » 04 feb 2018, 18:57

Vucevich je napisao/la:Mesanovic je nas napadac sa najboljom statistikom a zabio je i u LP.
Ne bih ovo stvarno uzimao kao ozbiljan parametar. Svaka njemu cast za taj gol, ali ako cemo donositi sud samo na osnovu jednog odbijanca kojeg je zabio na prazan gol, onda stvarno.. :roll: Sto se tice statistike u klubu, dobra, ali nista spektakularno.

Dobice priliku u reprezentaciji, pa cemo ga vidjeti na djelu.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 04 feb 2018, 19:00

Linija je napisao/la:
samo šćuka niko ne progura :cry:
Mozda jer igra u Turskoj drugoj diviziji?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 feb 2018, 19:14

Begović; Vranješ, Bičakčić, Šimunović, Kolašinac; Bešić, Pjanić, Lulić; Hajrović, Duljević, Džeko

Ovakvu 4-3-3 bih volio da vidim u jednoj od ove dvije prijateljske utakmice, nadam se da će Hajrović, Šimunović i Bešić ući u kakav takav kontinuitet mečeva u svojim klubovima u narednih nešto manje od dva mjeseca.

Također, volio bih vidjeti u ovim utakmicama Menala pa zašto ne i Ćavara ili Demirovića, ako se ovaj dvomeč ne poklapa sa U21 kvalifikacijama.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 04 feb 2018, 21:15

Raonffa je napisao/la:Begović; Vranješ, Bičakčić, Šimunović, Kolašinac; Bešić, Pjanić, Lulić; Hajrović, Duljević, Džeko

Ovakvu 4-3-3 bih volio da vidim u jednoj od ove dvije prijateljske utakmice, nadam se da će Hajrović, Šimunović i Bešić ući u kakav takav kontinuitet mečeva u svojim klubovima u narednih nešto manje od dva mjeseca.

Također, volio bih vidjeti u ovim utakmicama Menala pa zašto ne i Ćavara ili Demirovića, ako se ovaj dvomeč ne poklapa sa U21 kvalifikacijama.
dobra prva postava!

ps: meni su prosle godine u dresu juniorske reprezentacije amar suljic i mato stanic puno bolje izgledali tj kvalitetnije odigrali od cavara i demirovica.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 feb 2018, 22:05

edinjo-bih je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Begović; Vranješ, Bičakčić, Šimunović, Kolašinac; Bešić, Pjanić, Lulić; Hajrović, Duljević, Džeko

dobra prva postava!

ps: meni su prosle godine u dresu juniorske reprezentacije amar suljic i mato stanic puno bolje izgledali tj kvalitetnije odigrali od cavara i demirovica.
Al' su ova dvojica u međuvremenu počela igrati seniorski fudbal, velika je to razlika jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 04 feb 2018, 22:12

Meni je to vise 4-5-1, al eto..

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 04 feb 2018, 22:21

Je li neko stvarno ozbiljan u tom forsiranju Mešanovića kao opcije? Igrača poput Mešanovića je bilo i biće vazda. Kada uhvati pravu formu i bude razvaljivao, shodno okolnostima, treba ga zvati. Sada, po čemu on to zaslužuje? Jasmin ima 26 godina i tek pola godine igra za Maribor. Ma šta neko tvrdio, ovaj Maribor je kvalitetom najtanji u posljednjih nekoliko godina. No, nema to veze. Liga u kojoj igra je po UEFA rejtingu ispod liga Kazahstana, Bjelorusije, Srbije, Norveške, a da ne pričamo recimo Hrvatske. U toj ligi, ja ne vidim da je impresivan. 17 nastupa, 6 golova i nije neka sreća.

Da bi igrao u reprezentaciji mora baš rasturati po Sloveniji, biti jedan od glavnih igrača u Mariboru (ni blizu to nije) ili nastaviti svoj put dalje.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 feb 2018, 22:22

FliX je napisao/la:

Meni je to vise 4-5-1, al eto..
Kada se branimo jeste 4-5-1, Hajrović i Duljević se moraju vraćati nazad i pomagati odbrani, al' u fazi napada je to 4-3-3, bar ja tako razmišljam :D

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 04 feb 2018, 22:28

definitivno nismo spremni oprostiti se od lulica,sa njim to mnoogo bolje izgleda, prosinecki padaj na koljena
Zarathustra

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 04 feb 2018, 22:47

Lulic nam je prijeko potreban. S njim mozemo imati stabilanu, pokretljivu sredinu.
Besic (kad igra)-Pjanic-Lulic, vezni red s kojim mozemo svakome izaci na crtu.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 04 feb 2018, 23:32

Što se ove dvije utakmice tiče, na momke iz mlade reprezentacije zaboravite, jer igraju protiv Velsa i Lihtenštajna kvalifikacijske utakmice.

Imamo dva vrlo dobra golmana i Begović više nije siguran u prvoj postavi, jer Šehić odgovara više Robijevom stilu igre, bolji je van linije i tehnički od Begovića.

Povratak Vršajevića na ovo okupljanje ne treba čuditi kao izbor na desnom beku, jer Vranješ nam je mnogo korisniji na poziciji štopera gdje bih volio da debituje Šimunović već jednom i da se Memišević napokon vrati u tim. Naravno, tu je još opcija na stoperskoj poziciji - Bičakčić, Šunjić, Đumić, Cocalić, pa i Graovac koji je u SAD-u skoro bez greške. Na lijevom beku problem - samo Sead Kolašinac, ali tu poziciju koliko toliko može krpiti i Ervin Zukanović još uvijek.

Vezni red naravno komandant Pjanić, a uz njega Bešić kao dva zadnja vezna. Kao sjajna desetka je Deni Milošević kojem Meša nikad nije dao priliku i mogao bi zaigrati tu. Lijevo krilo siguran Duljević, uz Lulića koji tu treba praviti konkurenciju Duljeviću (koji je realno tehnički, trkački, fizički bolji od Lulića) dok Menalo ne završi staž u U21 reprezentaciji.

Vezni red +: Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Haris Medunjanin i ostali standardno.

Desno Izet Hajrović, ali pravi Izet Hajrović koji za reprezentaciju uvijek odigra korektno, što smo vidjeli i na utakmicama protiv Belgije i Estonije u oktobru. Tu je kao druga opcija Edin Višća.

Napadača imamo na pasja preskakala, za razliku od slučaja Izrael 2014: Edin Džeko, Armin Hodžić koji se vraća u formu, propali Kenan Kodro i Riad Bajić, Husarićev Mešanović, Vedad Ibišević koji je u opticaju za povratak u repku i naravno po mom mišljenju naš drugi napadač Milan Đurić koji se skoro oporavio. (Elvir Ibišević će dobivati pozive u U21 repku).

Dakle, Prosinečki bi s ovim timom mogao napraviti veoma respektabilne rezultate u vidu odlaska na EURO 2020. i igranja zapažene uloge tamo, a što se tiče ove dvije utakmice, pobjeda u Sofiji od više golova razlike ne bi trebala doći u pitanje, dok ćemo se protiv Senegala pošteno namučiti da dođemo do barem minimalne pobjede.
BHF

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 05 feb 2018, 01:21

Vedo se sigurno nece vratiti, poznavajuci njegove odluke i trenutno stanje, to je to. Lulic se mozda da nagovoriti

Djuric i Kodro nemaju sta traziti do ljeta sigurno.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 05 feb 2018, 17:32

Sto vam smeta mesanovic? koje su to bolje opcije od njega?
Ja sam prvi hvalio djurica i sakom i kapom. Kodro je trebao dobiti poziv i dobio je ali kakvo je trenutno stanje sa napadacima, mesanovic bi trebao dobiti poziv ispred njih.
Vedad Ibisevic je pod velikim upitnikom da li ce se odazvati, ali nama svakako treba ukupno 4 napadacka rjesenja, ne vidim koga bi drugog mogli pozvati stvarno...u tih 4 bi mogao upasti i hodzic koji nije nista bolji od mesanovica ove sezone.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 feb 2018, 18:53

gol: begovic, sehic
odbrana: bicakcic, memisevic, kolasinac, simunovic, serbecic
sredina: besic, pjanic, milosevic, hajrovic, visca, burnic, hadziahmetovic
napad: dzeko, prevljak, jakupovic

mojih 17 trenutno najboljih, jos za 5 igraca ima mjesta u kadru od 22. (mozda dvojica iz premijer lige i trojica nekih novih...)

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 feb 2018, 18:56

Jakupovic :shifty:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 feb 2018, 19:10

Vucevich je napisao/la:Jakupovic :shifty:
da, dati mu sansu da pokaze sta zna. momak je mlad i talentovan. ako se ipak pokaze nedovoljno dobrim, nemora se vise nikad pozvati. ja sam ga gledao i kod mene je ostavio solidan utisak. nije svjetska klasa, ali ako nastavi vrijedno da radi, on moze da bude jako solidan igrac.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 05 feb 2018, 19:15

edinjo-bih je napisao/la:gol: begovic, sehic
odbrana: bicakcic, memisevic, kolasinac, simunovic, serbecic
sredina: besic, pjanic, milosevic, hajrovic, visca, burnic, hadziahmetovic
napad: dzeko, prevljak, jakupovic

mojih 17 trenutno najboljih, jos za 5 igraca ima mjesta u kadru od 22. (mozda dvojica iz premijer lige i trojica nekih novih...)
da si napisao mojih 17 zelja, mogao bih i razumjeti ali staviti 'trenutno' najbolji, tu se gubi autoritet jer do sada sam mislio da si ozbiljan forumas:-)
na osnovu cega su besic, burnic, prevljak ili jakupovic npr trenutno najbolji?
svasta...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 05 feb 2018, 19:16

da, dati mu sansu da pokaze sta zna. momak je mlad i talentovan. ako se ipak pokaze nedovoljno dobrim, nemora se vise nikad pozvati. ja sam ga gledao i kod mene je ostavio solidan utisak. nije svjetska klasa, ali ako nastavi vrijedno da radi, on moze da bude jako solidan igrac.
Mi upravo tako moramo razmisljati sa igracima poput Jakupovica i Burnica, jer moramo prosiriti nas roster igraca koji ce nam mozda valjati u buducnosti. Mozda se odma pokazu, mozda za 2-3 god, a ne da placemo kasnije sto neigraju za nas. Ja sam takvog misljenja, a normalno respektiram i one koji se neslazu. Ovako igraca osiguras, das njemu prilku, a dalje je na njima da pokazu sta mogu. Samo mozemo dobiti. Npr nije Hrvatska nista izgubila sto je osigurala Halilovica, a mi jesmo. Oni samo mogu dobiti.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 05 feb 2018, 19:18, ukupno mijenjano 2 puta.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 feb 2018, 19:16

navedi ko je bolji od njih, rado cu popraviti svoj spisak ;)

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 05 feb 2018, 19:17

Je li to govorimo o Jakupovicu iz Primavere?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, denza, izdzezveubrazil i 33 gosta.