U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

DrFilgud
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la DrFilgud » 09 feb 2018, 18:51

Maestro je napisao/la:Gdje se to vidi da cavar ima vise potencijala od amira? :D pola sezone u zrinjskom vise pokazao od amira u zelji i konyi?
Vidi se u pet poteza koje je napravio u U21, bez obzira sto je juniorski nivo. Amira sam cesto gledao u Konyi i znam kako igra.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 feb 2018, 18:54

Ako cemo po minutazi gledati onda amirova prosle sezone nije nista manja bila od ovi sto su nam kvalifikacije igrali. Ovu ne govorim posto je povreda svoje ucinila. A ja tvrdim da je amir vec sad kvalitetniji od sve i jednog naseg centralnog veznog izuzev pjane i besica. Od mede i jajala svakako. A ima svakako veze skim igras. Naravno da si pokraj pjane i besica kvalitetniji nego pokraj mede i jajala. Nadam se da ce prosinecki to drugacije gledati od prosli selektora. Jer nama je jedan dzeko isto tek sa 21 godinu debitovao. Pjana sjedio na klupi za muratovica itd.
Kad covjek pomisli sta nasi selektori rade. Sta nasi klubovi rade. I sta vecina naseg naroda odobrava, e onda mozes reci da smo mi sportski zlocinci.
Zadnja izmjena: Maestro, dana/u 09 feb 2018, 18:57, ukupno mijenjano 1 put.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 feb 2018, 18:56

DrFilgud je napisao/la:
Maestro je napisao/la:Gdje se to vidi da cavar ima vise potencijala od amira? :D pola sezone u zrinjskom vise pokazao od amira u zelji i konyi?
Vidi se u pet poteza koje je napravio u U21, bez obzira sto je juniorski nivo. Amira sam cesto gledao u Konyi i znam kako igra.
Vidjecemo kroz koju godinu. Svakako da je i cavar veliki kvalitet. Ali reci da amir nema sanse pokraj mede i jajala je smijesno. Vec tad protiv standarda je pokazao svoj ogroman talenat. Momak kad igra svoju prirodnu posiciju je klasa.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 feb 2018, 18:57

Maestro je napisao/la:Ako cemo po minutazi gledati onda amirova prosle sezone nije nista manja bila od ovi sto su nam kvalifikacije igrali. A ja tvrdim da je amir vec sad kvalitetniji od sve i jednog naseg centralnog veznog izuzev pjane i besica. Od mede i jajala svakako. A ima svakako veze skim igras. Naravno da si pokraj pjane i besica kvalitetniji nego pokraj mede i jajala. Nadam se da ce prosinecki to drugacije gledati od prosli selektora. Jer nama je jedan dzeko isto tek sa 21 godinu debitovao. Pjana sjedio na klupi za muratovica itd.
Kad covjek pomisli sta nasi selektori rade. Sta nasi klubovi rade. I sta vecina naseg naroda odobrava, e onda mozes reci da smo mi sportski zlocinci.
Upravo tako, Pjanic je bio klupa kod Cira. Dobio poziv u reprezentaciju i bio klupa. I ja sam se isto radovao tom pozivu, ali je isto tako dobio poziv zbog perspektive. Ali eto Gojak i Hadziahmetovic nisu perspektivni.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 feb 2018, 19:09

E pa zato i jesmo u kurcu. Jer nas vode propalice koje narod jos hvali. Kad se nas centralni vezni red pogleda u proslim kvalifikacijama to su sve prosjecni klubovi. Nista bolji od konye i dinama. Jos sve igraci oko 30 godina.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 feb 2018, 19:49

http://www.bhfud!!!!!!bal.ba/bh-fudbal/premijer-liga-bih/ivor-weitzer-sa-slobodom-sam-postigao-usmeni-dogovor/09022018/

E ovo je ono sto govorim. Uzeo sam ovaj primjer jer sam slucajno naletio. Sta to ovaj kloc moze vise ponuditi nego neki momak iz omladinskog pogona. Sa 29 on luta po uzbekistanu.
A ovako su nam svi klubovi u drzavi. Samo nek je stranac...

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 feb 2018, 20:52

Evo upravo gledam leipzig-augsburg. Kod leipziga igra upamecano taman sad zabio gol. 18 godina i igra u prvoj postavi leipziga kao stoper vec cijelu sezonu. Tada sa francunskom u-19 izgubio od nase kad im je demirovic zabio. I ako pravi ponekad greske trener mu vjeruje. A nasi ne mogu mladom igracu dati sansu kao eto mlad i nema se strpljenja. Radije se otpad iz inostranstva dovodi. E to se vec prve greske koje mi pravimo.
Sto recimo mi nebi döi u a-repki sansu mihojevicu il serbecicu ako se pokazu u paoku i rosenborgu. Treba probati, samo dobiti mozemo.

Tuta Petrov

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 feb 2018, 21:03

Maestro je napisao/la:Evo upravo gledam leipzig-augsburg. Kod leipziga igra upamecano taman sad zabio gol. 18 godina i igra u prvoj postavi leipziga kao stoper vec cijelu sezonu. Tada sa francunskom u-19 izgubio od nase kad im je demirovic zabio. I ako pravi ponekad greske trener mu vjeruje. A nasi ne mogu mladom igracu dati sansu kao eto mlad i nema se strpljenja. Radije se otpad iz inostranstva dovodi. E to se vec prve greske koje mi pravimo.
Sto recimo mi nebi döi u a-repki sansu mihojevicu il serbecicu ako se pokazu u paoku i rosenborgu. Treba probati, samo dobiti mozemo.
Ja sam prizivao Serbecica ali eto daj ti nama ispod prosjek sa 28-30 godina, i na njima gradimo buducnost. Naravno moze i Mihojevic. Isto govorim da se Burnic zove, tako da to nema veze da li je rodom iz BiH ili iz vana, nego se samo radi o tome da hocemo talentirane igrace sa perspektivom, a ne ublehe koji su vec 2 puta prokockali sansu za veliko takmicenje.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 feb 2018, 21:05

Tristan10 je napisao/la:
Ti si jedna osoba koja zivi vani, a puna kompleksa, licemjerna. Nikako nerazumijes tematiku. Ja na drugu stranu zivim vani, ali nastojim da se ponasam kao covjek. Zar ti mislis da je taj Koljic presao u Lech samo od sebe, da nije bilo nastup na ovoj Americkoj turneji? Malo morgen.
Ne lupetaj.

Ne znam gdje si vidio licemjera ili ovo ostalo. Ti mislis da je do poziva u reprezentaciji zasto nasi igraci sjede na klupi u Konyasporu ili Basaksehiru, a nikako do toga da nemaju kvaliteta da igraju u vecim klubovima. Po tvojoj logici je poziv u reprezentaciju iskljucivo zaradio Pjaci transfer u Juventus, a ne odlicne partije u dresu Dinama (pogotovo protiv Celtica kada je zabio hat-trick). Ako ima kvaliteta, pokazace ga u U21 reprezentaciji kao sto je uradio Cavar i zaradice transfer u dobar klub, ne treba mu A-reprezentacija kao sto nije trebala Cavaru da predje u Eintracht iz Frankfurta.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 feb 2018, 21:13

Vucevich je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:
Ti si jedna osoba koja zivi vani, a puna kompleksa, licemjerna. Nikako nerazumijes tematiku. Ja na drugu stranu zivim vani, ali nastojim da se ponasam kao covjek. Zar ti mislis da je taj Koljic presao u Lech samo od sebe, da nije bilo nastup na ovoj Americkoj turneji? Malo morgen.
Ne lupetaj.

Ne znam gdje si vidio licemjera ili ovo ostalo. Ti mislis da je do poziva u reprezentaciji zasto nasi igraci sjede na klupi u Konyasporu ili Basaksehiru, a nikako do toga da nemaju kvaliteta da igraju u vecim klubovima. Po tvojoj logici je poziv u reprezentaciju iskljucivo zaradio Pjaci transfer u Juventus, a ne odlicne partije u dresu Dinama (pogotovo protiv Celtica kada je zabio hat-trick). Ako ima kvaliteta, pokazace ga u U21 reprezentaciji kao sto je uradio Cavar i zaradice transfer u dobar klub, ne treba mu A-reprezentacija kao sto nije trebala Cavaru da predje u Eintracht iz Frankfurta.
sjedi na klupi konye jer je povrjedzen bio gotovo cijelu sezonu. Proslu je bio standardan kad subkup uzeli.

Tuta Petrov

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 feb 2018, 21:16

Vucevich je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:
Ne lupetaj.

Vidi se da si jedan obicni provokator. Eto Besic je zavrsio u Evertonu zbog odlicnih partija u Madjarskoj ligi a ne sto je Messija odlicno cuvao. Hadziahmetovic je na klupi zato sto je bio van terena zbog povrede, izuzetno talentiran, i ranije mu se trebala dati prilika, kad je Konya bila prvi vrhu lige. Vec ima utakmica na vecem nivou nego svi nasi mladi reprezentativci. Gojak igrac utakmice protiv Velsa. Nemam ja nista protiv Cavara, volio bih i njegov poziv u A reprezentaciju. Neces mi sad podvaliti diskusije Cavar vs Hadziahmetovic, jer se o tome ne radi :beba:
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 09 feb 2018, 21:17, ukupno mijenjano 2 puta.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 feb 2018, 21:16

Maestro je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:
Ne lupetaj.

sjedi na klupi konye jer je povrjedzen bio gotovo cijelu sezonu. Proslu je bio standardan kad subkup uzeli.
Bio je standardan kad je trener bio Aykut Kocaman, vise nije. (U prvoj utakmici pod novim trenerom je 90 minuta sjedio na klupi u Super Kupu protiv Besiktasa).

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 feb 2018, 21:20

Kako je kocman vodio ekipu znamo svi. Euro ligu igrali i kup osvojili. Kako igraju po ovom dvojci koji su ove sezone bili vidimo svi. Reci radi jedne tekme da nebi bio standardan je smjesno.

Tuta Petrov

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 feb 2018, 21:22

Tristan10 je napisao/la: Vidi se da si jedan obicni provokator. Eto Besic je zavrsio u Evertonu zbog odlicnih partija u Madjarskoj ligi a ne sto je Messija odlicno cuvao. Hadziahmetovic je na klupi zato sto je bio van terena zbog povrede, izuzetno talentiran, i ranije mu se trebala dati prilika, kad je Konya bila prvi vrhu lige. Vec ima utakmica na vecem nivou nego svi nasi mladi reprezentativci. Gojak igrac utakmice protiv Velsa. Nemam ja nista protiv Cavara, volio bih i njegov poziv u A reprezentaciju. Neces mi sad podvaliti diskusije Cavar vs Hadziahmetovic, jer se o tome ne radi :beba:
I vidi se da ne znas diskutovati na civilizovan nacin bez uvreda i trolanje. U svakom postu spominjes "da se o tome ne radi", o cemu se radi onda? Izgleda da pricas sam sa sobom. Upravo se radi o tome jer je poenta da Cavaru nije trebala A-reprezentacija da napravi transfer u Bundesligu a Amiru koji stagnira 2 godine u Turskoj bi poziv u reprezentaciju zaradio transfer u Fiorentinu :lol: Inace je Cavar veci potencijal i siguran sam da ce napraviti bolju karijeru :thumbup:

Da, Besic je tad dobio poziv jer je imao KVALITET da bude igrac za prvih XI reprezentacije i da igra na svjetskom prvenstvu. Hadziahmetovic trenutno nema mjesta tako da bi poziv bio trosenje vremena umjesto da igra u kvalifikacijama za U21 Evropsko Prvenstvo sto bi mu vise pomoglo.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 feb 2018, 21:24

Tristan10 je napisao/la:
Maestro je napisao/la:Evo upravo gledam leipzig-augsburg. Kod leipziga igra upamecano taman sad zabio gol. 18 godina i igra u prvoj postavi leipziga kao stoper vec cijelu sezonu. Tada sa francunskom u-19 izgubio od nase kad im je demirovic zabio. I ako pravi ponekad greske trener mu vjeruje. A nasi ne mogu mladom igracu dati sansu kao eto mlad i nema se strpljenja. Radije se otpad iz inostranstva dovodi. E to se vec prve greske koje mi pravimo.
Ja sam prizivao Serbecica ali eto daj ti nama ispod prosjek sa 28-30 godina, i na njima gradimo buducnost. Naravno moze i Mihojevic. Isto govorim da se Burnic zove, tako da to nema veze da li je rodom iz BiH ili iz vana, nego se samo radi o tome da hocemo talentirane igrace sa perspektivom, a ne ublehe koji su vec 2 puta prokockali sansu za veliko takmicenje.
upravo tako. Mi onu generaciju dzeke, vede, seje koji su igrali baraz sa mladom protiv ceske nikada nebi uveli u a repku da bojkot nije bio. Igrali bi nam likovi koji su 5-6 kvalifikacija popusili.
Nama upravo ovi mladi vec sad trebaju. Nama ce i cavar i menalo trebati kao amir i amer. To su buduci igraci. Tako i gazibegovic cim pocne dobijati sanse u prvom timu red bulls odma treba forsirati ga na beku. A ne polovnjake vuci 10 godina.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 feb 2018, 21:26

Samo sto cavar jos nije minute odigrao van bh lige. A amir vec evropsku ligu igrao. Kup uzeo. Kako more igrac stagnirati ako je bio standardan sve do povrede?
Nije ni amiru trebala a repka da se proda vani. Reci da amir nema mjesta je smjesno. Od koga nema? Od razni hadzica, medunjanina i ostali koji su nam sjebali toliki kvalifikacija.

Tuta Petrov

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 09 feb 2018, 21:29

Yebeš pdf gdje ovaj Vuchevich i jasmin10 vode glavnu riječ.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 feb 2018, 21:34

Maestro je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:
upravo tako. Mi onu generaciju dzeke, vede, seje koji su igrali baraz sa mladom protiv ceske nikada nebi uveli u a repku da bojkot nije bio. Igrali bi nam likovi koji su 5-6 kvalifikacija popusili.
Nama upravo ovi mladi vec sad trebaju. Nama ce i cavar i menalo trebati kao amir i amer. To su buduci igraci. Tako i gazibegovic cim pocne dobijati sanse u prvom timu red bulls odma treba forsirati ga na beku. A ne polovnjake vuci 10 godina.
Cini mi se da mi je to upravo bio i prvi post na ovom forumu, tek kad smo bili prinudjeni onda smo uveli te mlade igrace. To kad je bio onaj bojkot pa je reprezentacija bila prinudjena: Salihovic (poceo u trecoj ligi njemacke sa hoffenheim, Ibisevic(Aachen, druga liga njemacke), Dzeko (Teplice, Ceska), Ibricic(NK Zagreb). Ova trenutna generacija je mozda i talentovanija, igraju na vecem nivou. Ali opet mi gledamo neke starije igrace.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 feb 2018, 21:48

Ove dvije generacije u-21 i u19 su po mom isto najtalentovanije.
U-21 na svim posicijama ima interessntni igraca izuzev na golu i desnom beku.
Takodzer iz u-19 ima par obecavajuci momaka. Najvise po mom gazibegovic obecaje. Najmladzi je igrac u salzburgovoj ekipi sto igra ligu sampiona. Takodzer u repki pruza dobre igre. Tu su jos celikovic, sadiku, sabanovic itd.
Ima potencijala.

Tuta Petrov

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 feb 2018, 22:32

Nije uopšte bitno jel kvalitetniji od Medunjanina ili Jajala, već potencijal. Od ove dvojice nemaš u budućnosti ništa, slažem se da Amir, Gojak... protiv Belgije ne trebaju dobiti šansu ali u nekoj prijateljskoj utakmici itekako trebaju. Ne trebaju biti standardni u A repki ali ih treba uvoditi u ekipu postepeno. Trenutno im je U21 bitnija i tu trebaju biti ali bit će nekad situacija kad neće biti U21 u terminu A repke i tad im se može dati šansa. Jednostavno, moramo više vjerovati mlađim snagama. Uvijek je bolje dati igraču koji ima 18-22-23 godine šansu umjesto nekog ko ima 30-ak godina, ukoliko su istog ili približnog nivoa. U prvom slučaju dobiješ igrača budućnosti i koji ima šansu da se razvija da bude još bolji.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Chevalier, Edincapitano, Muumii i 18 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []