FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Hordas Doboj
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Hordas Doboj » 14 sep 2010, 17:24

Ja licno jedva cekam gostovanje u BL :D Lagano 75km voznje, a ako bude kakvo njesra s kerovima ili neko drugo ni prvi ni zadnji put :D 250-300 HORDAŠA kao i obicno ce da bude gore, tako da... U svakom slucaju hvala na pozeljenoj dobrodoslici mada je gostovanje jos daleko ;)
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

januar
Kontakt:

Post Postao/la januar » 14 sep 2010, 17:28

nasborik je napisao/la:Na utakmici Sarajeva i Borca (0:1) u nedjelju dogodio se incident između banjalučkih navijača i obezbjeđenja na "Koševu", a sve je počelo tako što je jedan redar pokušao da simpatizerima Borca otme transparent.
"Mičite tu ćirilicu, majku vam j... četničku, šta ste je donijeli ovdje", rekao je jedan od redara navijačima i počeo da cijepa transparent koji su popularni "Vulturesi" držali u rukama na južnoj tribini stadiona.
Bio je 55. minut meča kada je nastalo komešanje na tribinama, a nedugo zatim umiješala se i Specijalna policija, koja se zajedno sa redarima obračunala sa navijačima Borca. Dva navijača Borca su povrijeđena: jednom je slomljen nos, dok je drugom rasječena glava.
"Ne razumijemo ovakav postupak redara i zašto im smeta ćirilica. U Sarajevu smo proživjeli pravu torturu i prije ulaska na tribine, za vrijeme utakmice, a i poslije meča. Na sjevernoj tribini gdje su smješteni domaći navijači viđeni su transparenti i ratne zastave, a to naravno redarima nije smetalo", izjavio je jedan od očevidaca koji je želio da ostane anoniman.
Navijači koji su bili povrijeđeni su se nakon ljekarske pomoći zajedno s igračima vratili u Banjaluku, a ne navijačkim autobusom kojim su prvobitno došli u Sarajevo. Zajedno s igračima su se vratila i petorica navijača koja su, navodno, bila privedena.
"Policija nas je izvela ispred stadiona. Nisu nas nigdje vodili, čak nas nisu ni legitimisali", naglasio je jedan od "Vulturesa".
Banjalučki navijači su u rukama držali transparent "Ma Argentinci, izduvajte nam po k...c", a navijači Sarajeva su imali sličan koji je odgovor na prethodni. Čudno je zašto je tek u 55. minutu meča reagovalo obezbjeđenje na "Koševu" i pokušalo da skloni transparent jer je to moglo biti učinjeno prije početka meča, kada navijači ulaze na stadion. O incidentu se oglasio i MUP Kantona Sarajevo, koji je izvještaj objavio na sajtu. U saopštenju stoji da se incident desio prije početka meča u 19.40. Meč je počeo u 18.30.
"Oko 19.40, prije odigravanja fudbalske utakmice između FK Sarajevo i FK Borac, na Olimpijskom stadionu 'Koševo', došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Tom prilikom su navijači FK Borac fizički napali radnike zaštitarske agencije 'Alarm vest' i četiri zaštitara su lakše povrijeđena. Takođe su povrijeđena dva navijača FK Borac, a ljekarska pomoć im je ukazana u KC bolnice 'Koševo'. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja", navodi se u izvještaju.
U banjalučkom klubu su ogorčeni na događanja u Sarajevu, jer kažu da nisu očekivali takav "prijem".
Radmilo Šipovac, direktor Borca, kaže da su Borac i Sarajevo još dva različita svijeta. Kao primjer navodi to kako je Banjaluka dočekala navijače Sarajeva prošle sezone.
"Borac je navijače Sarajeva, popularne 'Horde zla', dočekao kao sportske prijatelje. Čak nisu plaćali ulaznicu za pomenuti meč, a nosili smo im i osvježavajuće napitke. Naši navijači su u Sarajevu morali da plate ulaz po šest maraka i za to su dobili batine", rekao je Šipovac i dodao:
"Njihovi navijači su imali sve privilegije u Banjaluci, a naši su dočekani 'na nož'. Od sada ćemo da promijenimo odnos prema navijačima Sarajeva.Transparent zbog kojeg su izbili neredi je prošao policijsku kontrolu na ulazu u stadion i nije označen kao provocirajući".
Šipovac je zatim istakao da se iz svega ovoga može zaključiti sljedeće:
"To može da znači ili da policija nije znala čitati ćirilicu, ili je ona smetala nekome na tribinama. Čini mi se da su u uniformama policije i redara bili navijači Sarajeva, a ne ljudi koji su trebali da brinu o miru na stadionu".
Suđenje

Sarajevo je protiv Borca izvelo penal koji nije trebalo da bude dosuđen, jer lopta nije pogodila Vuleta Trivunovića u ruku kako je to dosudio pomoćni sudija Zikrija Pašalić iz Zenice. Pored ove, bilo je još nekoliko sumnjivih situacija na meču.
"Direktan TV prenos nas je spasio, da nije bilo kamera ko zna šta bi se desilo. Jasno je da uspjesi Borca nekome smetaju", kaže Šipovac.
Loža za nacionalizam

Svečana ili VIP loža na svakom stadionu uglavnom je namijenjena za ugledne goste, ali po nacionalističkom vokabularu koji je u nedjelju korišten na tom dijelu "Koševa" na meču Sarajeva i Borca to se ne bi moglo tako reći.
"Je.... vam Republiku Srpsku", "Sve ćemo vas pobiti", "Ubij četnika, zakolji Srbina", "J... vas Dodik, a vi njega", moglo se čuti u loži na Olimpijskom stadionu u kojoj nije u prošlosti bilo fizičkih obračuna i svega onog što nema nikakve veze sa sportom i kulturom.
"Mislili smo da u svečanoj loži sjede civilizovani ljudi i ljubitelji fudbala, ali to su obični huligani koji dižu tenzije", rekao je jedan od očevidaca.
Besplatno na TOŠK

Uprava banjalučkog Borca odlučila je da ulaz za sutrašnji meč protiv TOŠK-a iz Tešnja u Kupu BiH bude besplatan, dok će od meča protiv Zrinjskog, koji se igra u subotu u okviru 7. kola Premijer lige, cijena za istok biti tri KM, za zapad šest KM, a mjesta u VIP loži će da koštaju osam KM.

3
pobjede u gostima u isto toliko mečeva ostvario je Borac u ovoj sezoni Premijer lige BiH. Padali su redom Drina, Čelik i sada Sarajevo uz gol razliku od 4:0.

5
golova postigao je Stevo Nikolić i za sada je najbolji strijelac Borca. Iza njega su Duško Stajić i Ljubiša Vukelja koji su postigli dva, te Borislav Mikić sa jednim golom.

Zasto Radmilo Sipovac ne spomene transparente na utakmicama Borca u Banja-Luci "noz- zica- Srebrenica" ili je to za njega normalan transparent,ili Radmilo sto ne spomenu da su ti Lesinari uletjeli u teren i igraca Sarajeva udarili sakom u glavu i da je zavrsio u bolnici u Banja Luci sa potresom mozga, i kako su ostali igraci Sarajeva bjezali i sta im se psovalo,ali bitna je ziva glava tako da se psovke nisu ni osvrtali.Ja bi Vas zamolio ,a i Vaseg direktorcica da nam ne treba njegova dobrodoslica ,jer znamo kakve vi dobrodoslice spremate,a to su na svojo kozi osjetili gradani Banja Luke! :idea:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 sep 2010, 17:37

Ma pustite ba sve ove price,pa valjda je svima jasno da se blize izbori i da ovo ima politicku pozadinu,da ne kazem da je izrezirano.Ne opravdavam ni jedne ni druge(zastitare i Lesinare),ali nikad niko na Kosevu nije imao problema,svi su uvijek bili sigurni i svako to zna ko je jednom bar dosao...tako da su optuzbe na racun FKS potpuno neosnovane,pogotovo ovo na nacionalnoj osnovi od strane kluba ciji su navijaci poznati u tom kontextu vrlo dobro

Da ne idemo u krug i detalje,zaboravite ovo,rasprava je bespotrebna, pogotovo nas obicnih navijaca,svi znamo kako to ide u nasoj jedinoj drzavi i da je tu pozadina puno dublja nego sto i sami znamo.

Borac je zasluzeno pobjedio,na kraju je ispracen i aplauzom i tu svaka prica zavrsava.
Od sada ćemo da promijenimo odnos prema navijačima Sarajeva.
Samo treba zapamtit izjavu ovog kretena,gdje ce ovako nesto reci,ovo je fakticki prijetnja,al sam je sebe zajebo ovom nepromisljenom izjavom u slucaju da se nesto dogodi.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Larry David
Kontakt:

Post Postao/la Larry David » 14 sep 2010, 17:52

borcev_navijac je napisao/la:oko toga ko je zasta kriv.

Evo ja cu reci, nioje kriva policija, nisu krivi navijaci sarajeva ali kriva je uprava sarajeva.

zasto?

Ako je zastitar krenuo da uzme transparent od nasih navijaca ( koji ni po cem posebnom nije bio provokativan izuzev klasicnog navijackog prepucavanja) , to nije mogao da uradi a da nije dobio naredjenje od nekog iz uprave sarajeva, sto znaci da se uprava sarajeva ne moze vaditi na zastitare kao da su oni nezavisi od njih. Zastitare angazuje domacin koji im direktno daje zadatke na utakmicama.

Policija je u prinicpu radila ono jedino sto zna i zbog cega je tu a to je da u sitaciji nereda uspostavi red ne upustujaci se u to ko je kriv za nered.
Ovdje nema greske policije nit protivnickih navijaca , nego direktne krivice uprave sarajeva koja je izavala nepotreban incident putem zastitara koje je angazovala i platila.

neko spomenu neki zakon u federaciji io porukama uvredljivog sadrzaja

hmmm ja vidjoh transparent na sjevernoj tribni gdje su bili navijaci sarajeva koji je sadrzavao rijec ljuta K.ARINA
ako cemo biti dosljedni i konzistentni k.rac i k.rina su jedno te isto i jednako uvredljivi, pa ne znam da li to u federaciji vrijedi jedan zakon za juznu a jedan za sjevernu tribinu.

Znaci da se ne lazemo , ovaj transparent navijaca borca zasmetao je nekom iz uprave sarajeva koji je vjerovatno mobitelom nazvao sefa zstitarse agencije i naredio mu da se isti ukloni ( jer je boze moj vjerovanto remetio euforicnu atmosferu oko fk sarajevo i novih ikona tog kluba olicenih u pojedinim personama, koji se ponasaju kao da cirtava liga postoji radi fk sarajeva, da bi oni imali s kim igrati a ostali bi im trebali doci kao nekakvi sparing partneri i vrerce za nabijanje koje bi onda ko u rimskoj areni na kraju bacili tigrovima ).

Znaci prica zakon ovo ono, nidje veze, jednostavno nicim izazvana provokacija uprave fk sarajevo koja je izazvala nepotreban incident, koji je onda tekao jednim mogucim tokom.

toliko o tome!

Inace, po dosad vidjenom u ligi, samo se cudo treba desiti da borac ne uzme tu duplu krunu ove godine, jer ova ekipa sad koja je igrla protiv sarajeva je u stvari sdesetkovana ekipa ( bez nekih od najboljih 5 igraca - nikolic, muminovic, maletic, damjanovic, maksimovic , grahovac).

I edalje mislim da sarajevo nema kvalitet, i da u nekom realnom odnosu snaga u normalnim okolnistima po kvalitetu su od boprca slabiji jedno 5 golova i da ce se tesko izboriti za evropu i isto tako mislim da ce nam glavni konkurent biti zeljeznicar i siroki brijeg.

Zeljeznicar ce da proigra, ima kvalitetne igrace ali nema igru u gostima, to je malo do psihe i oni ce doci na to, sirtoki je bio malo u krizi ali mislim da izlazi iz nje.

Uglavnom ova tri tima ce da vode borbu za sampionsku titulu i kup. ostalo je pravo cudo ako se neko ukljuci, jedino ako neko od ove tri osvoji kup, onda kao cetvrrti mozda sarajevo mozda zrinsjki.

ali najvjerovatnije olimpik ce da bude na cetvrtom mjestu.
.
.
Ovo podvuceno sam procitao, posto vecu glupost odavno nisam procitao moram priznati da nisam imao motiva da nastavim dalje sa citanjem.
Kriviti upravu Sarajeva za navedeni incident je u najmanju ruku bezobrazan, takvi kao ti (a i onaj vam sto se danas oglasio u Avazu) samo dizete tenzije bezveze.
Zatitarske sluzbe rade po zakonima koji nisu napisani od strane ljudi iz uprave FK Sarajevo, zastitari prije svega imaju certifikate koji su izdani od strane MUP-a BiH i najmanja mrlja u dosijeu bilo kojeg zastitara znaci da ostaje trajno bez certifikata i nikad se vise ne moze baviti tim poslom.
E sad ako ti mislis da je neko iz uprave Sarajeva nagovorio nekog zastitara da napravi incident i na taj nacin dovede sebe u poziciju da izgubi certifikat, onda si moram to reci jako ogranicen.
Druga stvar, ako mislis da FK Sarajevu trebaju belaji na stadionu onda si opet moram reci ogranicen, bilo kakav belaj odjekne u medijima, odjekne medju rajom, ljudi koji dolaze na stadione i koji omogucavaju igracima plate nakon belaja ( bez obzira ko ga poceo, belaj je belaj ) sve manje i manje dolaze na stadion, prvi moj stari je znao voditi unuke na utakmicu ali nakono nog suzavca koji je ubacen sa strane ga je doveo u situaciju da kaze "**** te utakmica, meni ovo ne treba" Dzaba sam ja govorio "pa nismo mi, to su nama ubacili"
Evo i sad, ja dodjem sa utakmice a stari me vec ceka i kaze "kakav je to belaj bio"
Prema tome incidenti na Kosevu nama ne trebaju, vi ste ti koji ste dosli Ne da podrzite i iskazete ljubav prema svom klubu, vec ste dosli i pjevali cetnicke pjesme, vi ste ti koji su dosli da provocirate sa nekakvim uvredljivim transparentima, vi ste ti koji su prvi poceli udarati zastitare koji rade za bijednih 500KM koje dobiju svaki drugi-treci mjesec...
Takodjer ste vi ti kojima odgovaraju tenzije i aminozitet izmedju dva kluba, dva grada i dva entiteta.
Ali nije problem, kako god vi hocete ;)

Larry David
Kontakt:

Post Postao/la Larry David » 14 sep 2010, 17:55

I samo da kazem da uprava ni jednoj zastitarskoj agenciji ne daje upute kako da radi, u zastitarskim agencijama ta uloga pripada Rukovodiocu Fizicke zastite i za tu ulogu mora imati odgovarajuci certifikat.
Veoma je neozbiljno i bezobrazno reci da im neko drugi moze govoriti sta da rade.

januar
Kontakt:

Post Postao/la januar » 14 sep 2010, 17:56

sarajlija89 je napisao/la:Ma pustite ba sve ove price,pa valjda je svima jasno da se blize izbori i da ovo ima politicku pozadinu,da ne kazem da je izrezirano.Ne opravdavam ni jedne ni druge(zastitare i Lesinare),ali nikad niko na Kosevu nije imao problema,svi su uvijek bili sigurni i svako to zna ko je jednom bar dosao...tako da su optuzbe na racun FKS potpuno neosnovane,pogotovo ovo na nacionalnoj osnovi od strane kluba ciji su navijaci poznati u tom kontextu vrlo dobro

Da ne idemo u krug i detalje,zaboravite ovo,rasprava je bespotrebna, pogotovo nas obicnih navijaca,svi znamo kako to ide u nasoj jedinoj drzavi i da je tu pozadina puno dublja nego sto i sami znamo.

Borac je zasluzeno pobjedio,na kraju je ispracen i aplauzom i tu svaka prica zavrsava.
Od sada ćemo da promijenimo odnos prema navijačima Sarajeva.
Samo treba zapamtit izjavu ovog kretena,gdje ce ovako nesto reci,ovo je fakticki prijetnja,al sam je sebe zajebo ovom nepromisljenom izjavom u slucaju da se nesto dogodi.

Ma zaomi je Vuleta posle tekme ne smije nista reci,nije u toku dugo je bio u Rusiji, u F.K.Sarajevu je bio pod fudbalskim pritiskom,a sad ce biti pod politickim,ali znam samo jedno da ce mu Teheran i klub za koji je igrao uvjek biti u srcu i njemu i Gruji i ostalim Srbima koji su igrali za najveci klub u BiH ,ali to Radmilo i ostali slicni njemu tu hemiju ne kontaju!

SMRT FASIZMU

Casual_Dobrila
Kontakt:

Post Postao/la Casual_Dobrila » 15 sep 2010, 02:23

Larry David je napisao/la: Evo i sad, ja dodjem sa utakmice a stari me vec ceka i kaze "kakav je to belaj bio"
Prema tome incidenti na Kosevu nama ne trebaju, vi ste ti koji ste dosli Ne da podrzite i iskazete ljubav prema svom klubu, vec ste dosli i pjevali cetnicke pjesme, vi ste ti koji su dosli da provocirate sa nekakvim uvredljivim transparentima, vi ste ti koji su prvi poceli udarati zastitare koji rade za bijednih 500KM koje dobiju svaki drugi-treci mjesec...
Takodjer ste vi ti kojima odgovaraju tenzije i aminozitet izmedju dva kluba, dva grada i dva entiteta.
Svaka cast majstore za ovaj komentar...

Stvarno ne vidim kako se podrska voljenom klubu moze pruzati tako sto se pjevaju nacionalisticne(da ih ne nazovem cetnicke pjesme jer iste nisam cuo posto sam bio na SJEVERU) pjesme??
Takodjer ne slazem se sa konstatacijom navijača Borca da policija nije kriva...
Krivi su jer nisu oduzeli taj transparent...
Pa nama su pregledavali sta pise na majicama kad smo isli u Banja Luku, a transparente gledali pod lupom...

Zasto sad nije bilo tako na Koševu, zaista nezz i mislim da je loš potez od strane nase uprave to da su gosti morali placati karte... :x

Toliko o ovome s moje strane...

PS: Vidimo se u BL u proljetnom dijelu... ;)
Ona sanja dugu vezu, ljubav i romansu, a ja sanjam SJEVER KAKO LUDUJE U TRANSU!!!

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 15 sep 2010, 09:25

Larry David je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la:oko toga ko je zasta kriv.

Evo ja cu reci, nioje kriva policija, nisu krivi navijaci sarajeva ali kriva je uprava sarajeva.

zasto?

Ako je zastitar krenuo da uzme transparent od nasih navijaca ( koji ni po cem posebnom nije bio provokativan izuzev klasicnog navijackog prepucavanja) , to nije mogao da uradi a da nije dobio naredjenje od nekog iz uprave sarajeva, sto znaci da se uprava sarajeva ne moze vaditi na zastitare kao da su oni nezavisi od njih. Zastitare angazuje domacin koji im direktno daje zadatke na utakmicama.

Policija je u prinicpu radila ono jedino sto zna i zbog cega je tu a to je da u sitaciji nereda uspostavi red ne upustujaci se u to ko je kriv za nered.
Ovdje nema greske policije nit protivnickih navijaca , nego direktne krivice uprave sarajeva koja je izavala nepotreban incident putem zastitara koje je angazovala i platila.

neko spomenu neki zakon u federaciji io porukama uvredljivog sadrzaja

hmmm ja vidjoh transparent na sjevernoj tribni gdje su bili navijaci sarajeva koji je sadrzavao rijec ljuta K.ARINA
ako cemo biti dosljedni i konzistentni k.rac i k.rina su jedno te isto i jednako uvredljivi, pa ne znam da li to u federaciji vrijedi jedan zakon za juznu a jedan za sjevernu tribinu.

Znaci da se ne lazemo , ovaj transparent navijaca borca zasmetao je nekom iz uprave sarajeva koji je vjerovatno mobitelom nazvao sefa zstitarse agencije i naredio mu da se isti ukloni ( jer je boze moj vjerovanto remetio euforicnu atmosferu oko fk sarajevo i novih ikona tog kluba olicenih u pojedinim personama, koji se ponasaju kao da cirtava liga postoji radi fk sarajeva, da bi oni imali s kim igrati a ostali bi im trebali doci kao nekakvi sparing partneri i vrerce za nabijanje koje bi onda ko u rimskoj areni na kraju bacili tigrovima ).

Znaci prica zakon ovo ono, nidje veze, jednostavno nicim izazvana provokacija uprave fk sarajevo koja je izazvala nepotreban incident, koji je onda tekao jednim mogucim tokom.

toliko o tome!

Inace, po dosad vidjenom u ligi, samo se cudo treba desiti da borac ne uzme tu duplu krunu ove godine, jer ova ekipa sad koja je igrla protiv sarajeva je u stvari sdesetkovana ekipa ( bez nekih od najboljih 5 igraca - nikolic, muminovic, maletic, damjanovic, maksimovic , grahovac).

I edalje mislim da sarajevo nema kvalitet, i da u nekom realnom odnosu snaga u normalnim okolnistima po kvalitetu su od boprca slabiji jedno 5 golova i da ce se tesko izboriti za evropu i isto tako mislim da ce nam glavni konkurent biti zeljeznicar i siroki brijeg.

Zeljeznicar ce da proigra, ima kvalitetne igrace ali nema igru u gostima, to je malo do psihe i oni ce doci na to, sirtoki je bio malo u krizi ali mislim da izlazi iz nje.

Uglavnom ova tri tima ce da vode borbu za sampionsku titulu i kup. ostalo je pravo cudo ako se neko ukljuci, jedino ako neko od ove tri osvoji kup, onda kao cetvrrti mozda sarajevo mozda zrinsjki.

ali najvjerovatnije olimpik ce da bude na cetvrtom mjestu.
.
.
Ovo podvuceno sam procitao, posto vecu glupost odavno nisam procitao moram priznati da nisam imao motiva da nastavim dalje sa citanjem.
Kriviti upravu Sarajeva za navedeni incident je u najmanju ruku bezobrazan, takvi kao ti (a i onaj vam sto se danas oglasio u Avazu) samo dizete tenzije bezveze.
Zatitarske sluzbe rade po zakonima koji nisu napisani od strane ljudi iz uprave FK Sarajevo, zastitari prije svega imaju certifikate koji su izdani od strane MUP-a BiH i najmanja mrlja u dosijeu bilo kojeg zastitara znaci da ostaje trajno bez certifikata i nikad se vise ne moze baviti tim poslom.
E sad ako ti mislis da je neko iz uprave Sarajeva nagovorio nekog zastitara da napravi incident i na taj nacin dovede sebe u poziciju da izgubi certifikat, onda si moram to reci jako ogranicen.
Druga stvar, ako mislis da FK Sarajevu trebaju belaji na stadionu onda si opet moram reci ogranicen, bilo kakav belaj odjekne u medijima, odjekne medju rajom, ljudi koji dolaze na stadione i koji omogucavaju igracima plate nakon belaja ( bez obzira ko ga poceo, belaj je belaj ) sve manje i manje dolaze na stadion, prvi moj stari je znao voditi unuke na utakmicu ali nakono nog suzavca koji je ubacen sa strane ga je doveo u situaciju da kaze "**** te utakmica, meni ovo ne treba" Dzaba sam ja govorio "pa nismo mi, to su nama ubacili"
Evo i sad, ja dodjem sa utakmice a stari me vec ceka i kaze "kakav je to belaj bio"

evo koliko ja govorim gluposti govori i predsjednik vaseg kluba u izjavi za sport centar ( stampano izdanje str.‚12

citiram :

"Mi smo rekli zastitarima da ne dopustaju unosenje bilo kakvih transparenata uvredljivog sadrzaja, tu je doslo do nesporazuma i onda koskanja"

a onda imas izjavu za nezavisne (stampano izdanje str 46.) koja govori da su postupili suprotno zelji navijaca sarajeva :
citiram:

" Moram da napomenem i to da su nasi navijaci od nas trazili da gostima dozvolimo unosenje transparenata i zastava, jer su i nasi navijaci u Banjaluci uvijek imali korektan odnos "

Iz ovog ti je valjda jasno ko kontrolise redare i zastitare na utakmicama i ko im daje naredbe sta da rade.
Kada je zakon u pitanju oni samo imaju obavezu da te naredbe koje im se naredi od poslodavca izvrsavaju na zakonit nacin, a ne propisuje im zakon kako ce pustiati sta ce pustati sta ce sklanjati itd itd. to je do poslodavca, u ovom slucaju fk sarajevo
TREĆI PUT ČASTIMO !

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 15 sep 2010, 10:08

Govorim u svoje ime,ali vjerujem da tako misle svi koji su bili na utakmici u Sa.Zamolio bih borcevce da prestanu da nas brane po forumima,takodje i Sipovca i upravu da prestanu s.rati po stampi,a pogotovo politicare koji se danas u medijima zgrazaju!

Svako od nas kad ide na gostovanje je svjestan da moze dobiti batine,ili u fightu ili od A.C.A.B,i to nas ne sprecava da idemo,niti ce nas ubuduce sprecavati. Tim vasim kukumavcenjem samo nas blamirate i ispadamo smijesni,a to nismo zasluzili nicim jer uvijek stajemo na crtu,kao uostalom i u nedjelju. Onaj ko se boji batina,neka ide u pozoriste!!!

Sve nesto kontam,da svi ovi sto se sad iscudjavaju,nikad u svom zivotu nisu otisli na neko gostovanje!

"KAD DOBIJEM BATINE,NISAM KUKAO,BIO SAM TUCEN,I JA SAM TUKAO"- BORA DJORDJEVIC :D[youtube][/youtube]
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 15 sep 2010, 10:20

$ ај не ? ? те :evil: :roll:
"" ПУТ ""

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 15 sep 2010, 10:30

Pa ja....raskukali se ko neke babetine,evo imaju sad teniski turnir u bl,neka idu tamo,to im je sigurnije :D :D

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 15 sep 2010, 11:05

Dule 078 je napisao/la:Govorim u svoje ime,ali vjerujem da tako misle svi koji su bili na utakmici u Sa.Zamolio bih borcevce da prestanu da nas brane po forumima,takodje i Sipovca i upravu da prestanu s.rati po stampi,a pogotovo politicare koji se danas u medijima zgrazaju!

Svako od nas kad ide na gostovanje je svjestan da moze dobiti batine,ili u fightu ili od A.C.A.B,i to nas ne sprecava da idemo,niti ce nas ubuduce sprecavati. Tim vasim kukumavcenjem samo nas blamirate i ispadamo smijesni,a to nismo zasluzili nicim jer uvijek stajemo na crtu,kao uostalom i u nedjelju. Onaj ko se boji batina,neka ide u pozoriste!!!

Sve nesto kontam,da svi ovi sto se sad iscudjavaju,nikad u svom zivotu nisu otisli na neko gostovanje!

"KAD DOBIJEM BATINE,NISAM KUKAO,BIO SAM TUCEN,I JA SAM TUKAO"- BORA DJORDJEVIC :D[youtube][/youtube]
Svaka čast majstore tako se stoji iza svoje grupe i iza svog kluba.To isto smo i mi doživili od prošle uprave i da se nije desio Široki još bi nas uvijek blamirali.Svaka čast i za fight ne dajte transparent-parolu pa makar .I ova ti ima mjesta ko se boji neka ide u pozorište zato ćemo doči i u Banja luku bez obzira šta taj "Gebels" laprda i loži raju.Ti si bio na utakmici i vidio si da mi nemamo veze ni sa čim ali ne želim da se pravdam jedino što mi se nije svidilo je to što ste i ako ste plačali karte ali neka i nek se plačaju i treba da se plačaju jer onda ovi šupci iz uprave uzimaju za sebe pravo kako su nas oni organizovali pa onda imaju i pravo laprdati.Ako sam potrošio 20-30 KM na put pa mogu onda i za kartu dati 10 za svoj voljeni klub. Koje puštanje đaba to su Sarajevo pustili u Genku ili Cluju đaba ma daj ne budite smiješni ,ne kažem da nas nisu u B.Luci pustili đaba ali hajmo oko za oko ako su naši vama naplatili, naplatite i vi našima i no problemos.Živio Dule Care! 1.3.1.2. ;)
Sarajevo ljubavi moja!

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 15 sep 2010, 11:10

Dule car !

1.3.1.2

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 15 sep 2010, 19:26

inace ne pisem na ovoj temi,al samo da odg ovom moku iz sarajeva...post-dva iznad mene..ne da mi se sad da trazim nick.. uredu,ti das toliko para za prevoz...pa platis ulazi i odgledas utakmicu.... znaci odgledas... jbg znam da ste i vi prosle god kasnili prko pola sata... al i mi takodje..a eto i pre par kola i ultrasi iz mostara su kasnili na kosevo preko pola sata..to nikako nije ok... ja puko dosta kesha...izgubio dosta vrmena..kad skontas 6h u jednom pravcu bl-sa i dodjes..odgledas 15 min i dobijes po rebrima... nigdje to ne vodi...
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

PrPaAaa
Kontakt:

Post Postao/la PrPaAaa » 15 sep 2010, 21:06

Borac : Tosk 2 : 0
ocekivana pobjeda borca, a i utakmica je dobro dosla, da se ugraju neki igraci iz drugog plana
Borac jos jednom pokazao da je jedna od najkvalitetniji ekipa u Bosni !
Nista nas nije slomilo !!!
Nista nas nece slomiti !!!
Mi cemo te bodriti !!!
I za tebe zivjeti !!
Ljubav si nam jedina !!
Teces nam u venama !!!
Za tebe se borimo !!!
Jer te ludo volimo !!!

крајишник
Kontakt:

Post Postao/la крајишник » 16 sep 2010, 14:40

$ је, & $ " % ?, " " ? &, & ? у 27. $ ". :(

& ' $!
? у срцу, & у '!!!

vojnik srece
Kontakt:

Post Postao/la vojnik srece » 16 sep 2010, 14:43

" je napisao/la:$ је, & $ " % ?, " " ? &, & ? у 27. $ ". :(

& ' $!
pokoj mu dusi mlad momak nek mu je lahka zemlja tm 87

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 16 sep 2010, 14:49

A tuge u p.m.

Počivao u miru. :(
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 sep 2010, 14:51

Počivao u miru. :(
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.