FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Hairlija
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hairlija » 15 sep 2010, 09:52

TOJEMOJTIM je napisao/la:U jednom od prošlih postova sam napisao da su ovi ultra furači potpuno sj.ebali identitet Želje i raje koja živi Želju...da raje, ne neke skupine navijačke koja misli da je najbitnija i nešto bolja od one "neorganizovane" raje na dr tribinama i momcima na jugu koji se ne "troše" 90 min, već povremeno zagalame i zapjevaju.
Oni su postali sami sebi svrha (ali tako je u mnogim klubovima i van BiH)...ja nisam neki "posmatrač" bio kad sam imao 20-tak kuka, ali sve je završavalo na šakama i to je to..i to je bilo prihvatljivo i "romantično" što je bilo u to vrijeme..kada nas je bilo manje od pitara u gradu (to nemojte zaboraviti - odmah poslije rata, TM vs Hz omjer je bio debelo na nj strani)
i neka se djeca danas bodu i ganjaju, i neka neko zijani...fol u ime Klubu...nije - već u ime Grupe! Grupe su postale važnije od Kluba i klubova...e bez mene pashice i mangupi sa noževima i utokama...
meni je jedino bitan Željo...a TM je NEKADA imao više studenata i fine raje u svojim redovima i pjevale su se mnogo "coollje" pjesme od ovih o bodenjima (koliko god one bile ironične) - npr "pitari šta vam je..samo k.rca da vam je"....
šta želim reći...razumijem mlađe momke, nove furke - ali ne vidim da je tu najbitniji klub, vidim da IM je bitniji "ugled Grupe", da nema kodexa (ni na tribini, ni na ulici) - ovo se odnosi na SVE grupe, i vidim da nema publike u Dolini, djelom zbog takvih stvari...
očekujem pljuvanje na ovaj post, ali ti pljuvači vjerovatno 1:1 sa mnom i mojom rajom ne bi smjeli (možda sa noževima da)....
shvatite ovo dobronamjerno, jer se bojim da će neko zuaplatiti, da Željo neće dobijati podršku ko nekada - Ako ovo ode PREDALEKO
Istina,to sam primjetio kod vecine.Nekima je zaista grupa na prvom mjestu,sto je apsurdno.
Volim ja HZ,cak sta vise idem na sjever navijam 90 minuta al ne moze se zaista porediti ljubav prema klubu i prema navijacima.Zbog Sarajeva idem na utakmice a ne zbog HZ(idem i zbog njih al' klub je klub).Tako i vama
Sta ce biti za 10-15 godina,nove generacije su pokvarili odnos Sarajeva Zelje mozda i zauvjek.Jadno al' istinito.
Nekada se zajedno islo u Beograd a sad zajedno ne moze ni u tramvaj :oops:
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

AzuR SlasH
Kontakt:

Post Postao/la AzuR SlasH » 15 sep 2010, 09:56

Hairlija je napisao/la:
TOJEMOJTIM je napisao/la:U jednom od prošlih postova sam napisao da su ovi ultra furači potpuno sj.ebali identitet Želje i raje koja živi Želju...da raje, ne neke skupine navijačke koja misli da je najbitnija i nešto bolja od one "neorganizovane" raje na dr tribinama i momcima na jugu koji se ne "troše" 90 min, već povremeno zagalame i zapjevaju.
Oni su postali sami sebi svrha (ali tako je u mnogim klubovima i van BiH)...ja nisam neki "posmatrač" bio kad sam imao 20-tak kuka, ali sve je završavalo na šakama i to je to..i to je bilo prihvatljivo i "romantično" što je bilo u to vrijeme..kada nas je bilo manje od pitara u gradu (to nemojte zaboraviti - odmah poslije rata, TM vs Hz omjer je bio debelo na nj strani)
i neka se djeca danas bodu i ganjaju, i neka neko zijani...fol u ime Klubu...nije - već u ime Grupe! Grupe su postale važnije od Kluba i klubova...e bez mene pashice i mangupi sa noževima i utokama...
meni je jedino bitan Željo...a TM je NEKADA imao više studenata i fine raje u svojim redovima i pjevale su se mnogo "coollje" pjesme od ovih o bodenjima (koliko god one bile ironične) - npr "pitari šta vam je..samo k.rca da vam je"....
šta želim reći...razumijem mlađe momke, nove furke - ali ne vidim da je tu najbitniji klub, vidim da IM je bitniji "ugled Grupe", da nema kodexa (ni na tribini, ni na ulici) - ovo se odnosi na SVE grupe, i vidim da nema publike u Dolini, djelom zbog takvih stvari...
očekujem pljuvanje na ovaj post, ali ti pljuvači vjerovatno 1:1 sa mnom i mojom rajom ne bi smjeli (možda sa noževima da)....
shvatite ovo dobronamjerno, jer se bojim da će neko zuaplatiti, da Željo neće dobijati podršku ko nekada - Ako ovo ode PREDALEKO
Istina,to sam primjetio kod vecine.Nekima je zaista grupa na prvom mjestu,sto je apsurdno.
Volim ja HZ,cak sta vise idem na sjever navijam 90 minuta al ne moze se zaista porediti ljubav prema klubu i prema navijacima.Zbog Sarajeva idem na utakmice a ne zbog HZ(idem i zbog njih al' klub je klub).Tako i vama
Sta ce biti za 10-15 godina,nove generacije su pokvarili odnos Sarajeva Zelje mozda i zauvjek.Jadno al' istinito.
Nekada se zajedno islo u Beograd a sad zajedno ne moze ni u tramvaj :oops:
Jeste to je istina i velika sramota za BiH.Bilo bi logicno da nemozes sa Delijama ili Grobarima(iako smo se prije vezali Zeljo-Partizan,Sarajevo-Crvena Zvezda).

RnR
Kontakt:

Post Postao/la RnR » 15 sep 2010, 10:25

Nema ovo veze sa Sarajlijama i došljacima, ogromna večina ove djece je iz Sarajeva, ne treba opet prebacivati krivicu na nekog drugog.

Stariji se sjećaju da je naprimjer i Sirko kao jedan od vođa Hz znao doći u kop na jugu i navijati za Želju. Nikad nije zbog toga imao nikakvih problema, čak suprotno bila dobra zajebancija. Tada smo imali rahmetli Djildu na tribinama i znalo se ko je glavni. Juče bi puno ljudi sa juga bilo trajno "banovano" da je on živ.

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 15 sep 2010, 10:33

aleksandar_veliki je napisao/la:Od sada se brisu postovi koji nemaju veze s temom.
Na koju temu da se prebacimo,ili da zavrsimo pricu o desavanjima prije rata moj generale.?
Niko se nije svadjao cak smo za raziliku uspjeli da nadjemo zajednicku rijec :shock:
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 15 sep 2010, 11:00

AzuR SlasH je napisao/la:Vidite ovo.Mi Tm ili Hz cim izgubi nas tim odma sljedecu utakmicu nema 2000 navijaca.A Borac Igro kuci(ima najmanje 4000 navijaca) ili u gostima (ima oko 500 navijaca) sa 1. ili zadnjim timom ima navijaca!!!!
ovo je poznavalac veliki navijacke scene :mrgreen:

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 15 sep 2010, 11:02

DROGA I HULIGAN MODA objasnjenje svega

a sto je najgore i ja sam na jugu al sam ova mlada raja :D
Zadnja izmjena: Grbavica moj zivot, dana/u 15 sep 2010, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.
svoj ti pos'o !

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 15 sep 2010, 11:08

Htjela sam da prokomentarišem ovo skandiranje ubici,ali vidim da su ostali već sve rekli.Ove navijačke grupe se,po mom mišljenju,ponašaju kao mafijaške grupe.Pitam se ko su vođe te djece, kakav psihopata podržava čovjeka koji nosi nož u džepu,spreman da ubije drugo ljudsko biće?Mislim da klub i njegove legende morau da se oglase,jer ovo šteti i njihovom ugledu.Do juče su navijači naša dva kluba povjeravali život jedni drugima na linijama odbrane, a vidi danas.Rahmetli Džilda je poginuo spašavajući tuđi život,nije razmišljao za koga osoba navija.Ovo sad je sramota
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

WeLLy
Kontakt:

Post Postao/la WeLLy » 15 sep 2010, 11:10

Kakvih sam se gluposti nacitao u ovim vasim postovima...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 sep 2010, 11:19

AzuR SlasH je napisao/la:Vidite ovo.Mi Tm ili Hz cim izgubi nas tim odma sljedecu utakmicu nema 2000 navijaca.A Borac Igro kuci(ima najmanje 4000 navijaca) ili u gostima (ima oko 500 navijaca) sa 1. ili zadnjim timom ima navijaca!!!!
Borac-Slavija
Susret je na Gradskom stadionu, pred oko 2.500 gledalaca, sudio Emir Alečković iz Sarajeva.

Borac-Velez
Stadion: Gradski u Banjaluci.
Gledalaca: 2000.

Lijepo bi bilo da, ako vec moras, analiziras posjete na temi o PL BiH ... ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 sep 2010, 11:24

slika

Sljedeca stanica, stadion Grbavica! Subota, 18.09. u 19:00!

ŽELJEZNIČAR - DRINA Z.
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 15 sep 2010, 12:52, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM

GOSPODIN_1921
Kontakt:

Post Postao/la GOSPODIN_1921 » 15 sep 2010, 11:31

Stole iz Bora je napisao/la:slika

Kup utakmica:
ŽELJEZNIČAR - DRINA Z.
Mala greska nije kup nego prvenstvo ;)

sladoled
Kontakt:

Post Postao/la sladoled » 15 sep 2010, 11:40

GOSPODIN_1921 je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:slika

Kup utakmica:
ŽELJEZNIČAR - DRINA Z.
Mala greska nije kup nego prvenstvo ;)
dešava se i najboljim :)

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 15 sep 2010, 11:53

lijepo je bilo navijati zadnjih 6/7 godina za barsu ,real ,bajern i vratit ce na grbavicu proslaviti titulu registrovati se na forum i srati kako sto ,kad smo mi 2000 zajedno se farbali ,kako je nekada mi ovdje oni tamo a pa dragi moji toga vise nema ,glupo je slusati vas koji niste u toku kako serete i pisete gluposti razne a da neznate ni dio sta i kako i bar iz toga vasi komentari nisu potrebni ,po napisanom od nekih isapde da su manijaci skupina kao neka fasisticka organizacija ili sta vec a ono sto je najgore od svega da isti ti su 1 oznaceni na slikama manijaka i koreografijama po fejsu i slicno ,pjesme pjevane su probne verzije i ironicne verzije na sav pitarski uticaj koji se prosirio i na policijski dio a ne neki dosli nakon toliko pa treba skontati ajj da vidis pjevaju izbost ce ih bjezi i slicno ,u novinama natpisi napadnut momak u vedranovoj majici a nigdje nije bilo napisano da ih je bilo 6 sa palicama i da isti ti redovno presrecu navijace protivnicke ekipe i prave im sacekuse,ja bi se zapitao ako momka podrze oni koji imaju inteligenciju da naprave onakve spektakle na utakmici pa zbog cega je to tako i imali nesto sto nisam upoznat prije nego napisem ista , mozda je off ako jeste nek izbrisu moderatori

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 15 sep 2010, 12:01

Stole iz Bora je napisao/la:
Borac-Slavija
Susret je na Gradskom stadionu, pred oko 2.500 gledalaca, sudio Emir Alečković iz Sarajeva.

Borac-Velez
Stadion: Gradski u Banjaluci.
Gledalaca: 2000.

Lijepo bi bilo da, ako vec moras, analiziras posjete na temi o PL BiH ... ;)
Za koje je jedan navijač Borca rekao da su i kao takve prenapuhane.

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 15 sep 2010, 12:12

TREBA ODGOVORITI KULTUROM, CIVILIZACIJOM! "NE MORAMO BITI STOKA KAO ONI!" BILI SMO PROSLE GODINE (mislim uvijek smo, ali su nas prosle godine proglasili) NAJBOLJI! PA BUDIMO OPET NAJBOLJI. BUDIMO GOSPODA I U PORAZU I POBJEDI! NE TREBA NAM DA NAS PROZIVAJU. TM87
Osim - drugo ime za Želju !

Jamaica
Kontakt:

Post Postao/la Jamaica » 15 sep 2010, 12:47

Raspravljate bezveze zadnjih par strana...piskaranjem po forumu se nista nece i ne moze promjeniti.
Navijam za Zelju otkad znam za sebe,ali ne zbog manijaka ili nekog "zaj3banog lika" koji stoji na tribini.Navijati za Zelju je stvar filozofije.Danasnja omladina to ne shvata.Oni nisu tu zbog Zelje,vec zbog svog "dokazivanja".
Tako je i kod vas komsija.Ne zavaravajte se...tribina vise nije skrojena od onih koji vole klub,nego od onih koji su dno drustva i kojim je tribina najlaksi put da se dokazu.
Nazalost,poznajem 100 takvih likova i kod Tm i kod Hz...to su djeca od 15-16 god.Oni na kraju tekme ne znaju ni koji je rezultat.Jedino o cemu misle je kako unakaziti nekoga ko je sa druge strane.I kad naprave belaj,onda se kriju iza grupe...
Danas se biju i bodu u ime kluba,grupe...sutra ce da pucaju,kolju....tuzno brate,tuzno :(

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 sep 2010, 12:53

sladoled je napisao/la:
GOSPODIN_1921 je napisao/la:Mala greska nije kup nego prvenstvo ;)
dešava se i najboljim :)
Editovao sam onu sa Rudarom a zaboravio ukloniti ono kup utakmica .. :oops: :mrgreen:
AMAR OSIM

blue 18
Kontakt:

Post Postao/la blue 18 » 15 sep 2010, 14:02

rovcanin in (Y) popovic out :D dosta je lazo promasivao nema ga vise u prvih 11 :D
rovcanin se pokazao napravljen penal nad njim i gol :D tako treba mjastore!!
U mom srcu ne postoji ništa drugo
> Željezničar 1921 <

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 15 sep 2010, 14:06

Ova ekipa ne moze igrati bez Lazara...inace ne lici na ekipu,to se juce vidjelo ;)
1921-2011

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 15 sep 2010, 14:18

Jamaica je napisao/la:Raspravljate bezveze zadnjih par strana...piskaranjem po forumu se nista nece i ne moze promjeniti.
Navijam za Zelju otkad znam za sebe,ali ne zbog manijaka ili nekog "zaj3banog lika" koji stoji na tribini.Navijati za Zelju je stvar filozofije.Danasnja omladina to ne shvata.Oni nisu tu zbog Zelje,vec zbog svog "dokazivanja".
Tako je i kod vas komsija.Ne zavaravajte se...tribina vise nije skrojena od onih koji vole klub,nego od onih koji su dno drustva i kojim je tribina najlaksi put da se dokazu.
Nazalost,poznajem 100 takvih likova i kod Tm i kod Hz...to su djeca od 15-16 god.Oni na kraju tekme ne znaju ni koji je rezultat.Jedino o cemu misle je kako unakaziti nekoga ko je sa druge strane.I kad naprave belaj,onda se kriju iza grupe...
Danas se biju i bodu u ime kluba,grupe...sutra ce da pucaju,kolju....tuzno brate,tuzno :(
TO :!:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, ultra1987 i 17 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []