Istina,to sam primjetio kod vecine.Nekima je zaista grupa na prvom mjestu,sto je apsurdno.TOJEMOJTIM je napisao/la:U jednom od prošlih postova sam napisao da su ovi ultra furači potpuno sj.ebali identitet Želje i raje koja živi Želju...da raje, ne neke skupine navijačke koja misli da je najbitnija i nešto bolja od one "neorganizovane" raje na dr tribinama i momcima na jugu koji se ne "troše" 90 min, već povremeno zagalame i zapjevaju.
Oni su postali sami sebi svrha (ali tako je u mnogim klubovima i van BiH)...ja nisam neki "posmatrač" bio kad sam imao 20-tak kuka, ali sve je završavalo na šakama i to je to..i to je bilo prihvatljivo i "romantično" što je bilo u to vrijeme..kada nas je bilo manje od pitara u gradu (to nemojte zaboraviti - odmah poslije rata, TM vs Hz omjer je bio debelo na nj strani)
i neka se djeca danas bodu i ganjaju, i neka neko zijani...fol u ime Klubu...nije - već u ime Grupe! Grupe su postale važnije od Kluba i klubova...e bez mene pashice i mangupi sa noževima i utokama...
meni je jedino bitan Željo...a TM je NEKADA imao više studenata i fine raje u svojim redovima i pjevale su se mnogo "coollje" pjesme od ovih o bodenjima (koliko god one bile ironične) - npr "pitari šta vam je..samo k.rca da vam je"....
šta želim reći...razumijem mlađe momke, nove furke - ali ne vidim da je tu najbitniji klub, vidim da IM je bitniji "ugled Grupe", da nema kodexa (ni na tribini, ni na ulici) - ovo se odnosi na SVE grupe, i vidim da nema publike u Dolini, djelom zbog takvih stvari...
očekujem pljuvanje na ovaj post, ali ti pljuvači vjerovatno 1:1 sa mnom i mojom rajom ne bi smjeli (možda sa noževima da)....
shvatite ovo dobronamjerno, jer se bojim da će neko zuaplatiti, da Željo neće dobijati podršku ko nekada - Ako ovo ode PREDALEKO
Volim ja HZ,cak sta vise idem na sjever navijam 90 minuta al ne moze se zaista porediti ljubav prema klubu i prema navijacima.Zbog Sarajeva idem na utakmice a ne zbog HZ(idem i zbog njih al' klub je klub).Tako i vama
Sta ce biti za 10-15 godina,nove generacije su pokvarili odnos Sarajeva Zelje mozda i zauvjek.Jadno al' istinito.
Nekada se zajedno islo u Beograd a sad zajedno ne moze ni u tramvaj