Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vucevich

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Vucevich » 10 feb 2018, 20:20

phily je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Redovan defanzivac u Ligi 5, mlad - samo 20 godina, obavezno je zasluzio poziv.

niti ima nase papire, a jos igrao za mladje uzraste srbije, takvi nikad nece doci igrati za nas sve dok ima neka sansa da igraju za Srbiju

Ne slazem se, njegov otac ima bosansko drzavljanstvo i zivio je dugo vrijeme u BiH. Ne znam odakle mu je majka, ali je otac rekao ovo:
Nedžib Selimović potvrdio je za sarajevski "Dnevni avaz" da nikakvih poziva iz Sarajeva za njegovog sina nije bilo, iako se na zvaničnom sajtu FS BiH našlo njegovo ime u pozivu u Trening kamp "zmajeva" u Zenici.

"Čuo sam za to, ali vjerujte da takav poziv nije stigao. Bilo bi mi drago da jeste, ali iz Sarajeva u ove tri godine nije bilo nijednog gesta dobre volje. Da je makar neko došao, zvao, bilo šta...Ali, nije", rekao je otac mladog fudbalera

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 10 feb 2018, 20:31

e pa sad ovi nehljebovici i prodane duse iz nogometnog saveza imaju sansu da isprave svoju gresku!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 10 feb 2018, 20:33

Ja pricama ne vjerujem. Ali vjerujem da je bio pozvan/odigrao utakmicu za Srbiju. Meni dosta.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 10 feb 2018, 21:29

bilo bi fino kad bi nase sportske stranice malo prevljaka, selimovica i hajradinovica promovisali. nisu oni svjetske klase, naravno!! ali nije fer da se slabiji igraci ili igraci koji su momentalno u losijoj formi koliko toliko vuku po medijama, a ova trojica padaju komplet u zaborav...

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 10 feb 2018, 21:37

edinjo-bih je napisao/la:bilo bi fino kad bi nase sportske stranice malo prevljaka, selimovica i hajradinovica promovisali. nisu oni svjetske klase, naravno!! ali nije fer da se slabiji igraci ili igraci koji su momentalno u losijoj formi koliko toliko vuku po medijama, a ova trojica padaju komplet u zaborav...
Tesko da će od tog Hajradinovica biti ista, polagao sam nade u njega jos dok je bio u Trencinu bio, sad mu je haman 24 godine a on i dalje stagnira...
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 10 feb 2018, 21:48

Sto se tice ovih momaka rodom iz Sandzaka mozda jbi trebao da krenu peške...ja ne znam sta vi ocekujete ,da neko dodje da moli pred N/FSBIH iako se neki i nude...

Skauting i selektiranje mladjih kategorija kako reprezentacije tako i klubova vam je katastrofa,pa i Crnogorci to bolje rade...cak je jedan momak iz Pazara poceo da igra za njih a ima nekoliko Bosnjaka po Evropi koje su pokupili

Srbi to rade pametno ,uglavnom beogradski klubovi svakog momka po Srbiji a cesto i u RS oni pokupe vec u pionirima,ubrzo najbolji dobijaju poziv u mladje kategorije,tako rade i po Sandzaku

U ovih 25-6 godina iz Bosne je dosao samo Zeljo ...nisam cuo da je bio neki fudbalski radnik ,funkcioner

Pa ja koji navijam za BIH bi postupio kao ovi momci,kad ne bih bio kontaktiran a sa druge strane sam srpski drzavljanin i tamo dobijem priliku da unapredim karijeru,napredujem...prihvatio bih jer je svima karijera prioritet

U Pazaru imate recimo Halilagica koji ima skolu fudbala ...bivseg igraca Zelje,Vojvodine,Besiktasa...koji ima neku funkciju u Besktasu za mladje kategorije,Savez ili recimo Zeljo mogu da se povezu sa njim jer siguran sam da niko ne bi imao protiv da zaigra za Zelju ,BIH ...kad prodje sve srpske kategorije tad je kasno...dobicete odgovor kao sto je skoro Menalo izjavio za Hrvatsku

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 feb 2018, 22:12

Da li se neko sjeca kad je ovaj bio na meti Dortmunda :lol:
Bivši reprezentativac BiH igra u Njemačkoj i istovremeno radi u skladištu

Fudbaler koji je upisao i tri nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Muhamed Subašić, trenutno nastupa kao fudbaler u Njemačkoj, ali i radi u skladištu.

Život nekadašnjeg fudbalera Olimpika se u potpunosti promijenio, a osim fudbalu, trenutno je posvećen i svom novom poslu, a to je rad u skladištu u jednoj firmi u Njemačkoj.

Trenutno Subašić nastupa za niželigaša Burghausen, a klupski sponzor IPS mu je omogućio da radi u njihovom skladištu.

“U 6.30 sati idem iz Farkirhena na posao u Burghauzen ili u stručnu školu u Traunštajn, a kući se vraćam obično oko 22 sata, kad završim trening”, govori iskusni fudbaler.

Najdublji trag u bh. fudbalu ostavio je u Olimpiku, gdje je igrao u dva navrata, a nastupao je i u redovima Laktaša. Inostrani angažman imao je u Dynamu iz Drezdena, te u belgijskom Oud-Heverleeu.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 10 feb 2018, 22:18

pazzarac je napisao/la:Sto se tice ovih momaka rodom iz Sandzaka mozda jbi trebao da krenu peške...ja ne znam sta vi ocekujete ,da neko dodje da moli pred N/FSBIH iako se neki i nude...

Skauting i selektiranje mladjih kategorija kako reprezentacije tako i klubova vam je katastrofa,pa i Crnogorci to bolje rade...cak je jedan momak iz Pazara poceo da igra za njih a ima nekoliko Bosnjaka po Evropi koje su pokupili

Srbi to rade pametno ,uglavnom beogradski klubovi svakog momka po Srbiji a cesto i u RS oni pokupe vec u pionirima,ubrzo najbolji dobijaju poziv u mladje kategorije,tako rade i po Sandzaku

U ovih 25-6 godina iz Bosne je dosao samo Zeljo ...nisam cuo da je bio neki fudbalski radnik ,funkcioner

Pa ja koji navijam za BIH bi postupio kao ovi momci,kad ne bih bio kontaktiran a sa druge strane sam srpski drzavljanin i tamo dobijem priliku da unapredim karijeru,napredujem...prihvatio bih jer je svima karijera prioritet

U Pazaru imate recimo Halilagica koji ima skolu fudbala ...bivseg igraca Zelje,Vojvodine,Besiktasa...koji ima neku funkciju u Besktasu za mladje kategorije,Savez ili recimo Zeljo mogu da se povezu sa njim jer siguran sam da niko ne bi imao protiv da zaigra za Zelju ,BIH ...kad prodje sve srpske kategorije tad je kasno...dobicete odgovor kao sto je skoro Menalo izjavio za Hrvatsku
Realna, ispravna i krajnje logicna stvar je da Srbijanci igraju za Srbiju, a Bosanci i Hercegovci za BiH.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 10 feb 2018, 22:29

Ne treba bit licemjeran kritikovat hrvate i srbe sto idu igrat za susjede a nabijat na nos sandzaklijama sto igraju za srbiju, a sto se tice ovog Vahida Selimovica on je bio kontaktiran od saveza bio u trening centru i na kraju se odlucio za Srbiju koja ga je izigrala i nije mu dala puno prostora, nesto slicno sto se desilo sa Antom Radeljicem koji se vratio pod nasu zastavu nakon sto su ga hrvati otpisali..
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 10 feb 2018, 22:31

JohnCleese je napisao/la:Realna, ispravna i krajnje logicna stvar je da Srbijanci igraju za Srbiju, a Bosanci i Hercegovci za BiH.
u gradjanskim drzavama da, u nasoj tro-klero-nacionalistickoj ne. :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 10 feb 2018, 22:39

JohnCleese je napisao/la: Realna, ispravna i krajnje logicna stvar je da Srbijanci igraju za Srbiju, a Bosanci i Hercegovci za BiH.
sve osim realna, jer svi dobro znamo da to barem jos neko poprilično vrijeme nece tako biti sto se nas tice , tako da ti je komentar glup, a ako ikada tako bude ja ne bih pogledao ni za jednim sandzaklijom.
medjutim tako nije, nego moramo da radimo isto kao srbi po rs. da savez nema nista sa tim nego bas ovako da neki sarajevski klub dovede dijete u sarajevo, kao sto rade beogradski.
nakon toga sve je lahko. takodjer nismo u stanju tako da radimo po rs jos uvijek, cimirot i mihojevic su npr proizvod te politike.
Zarathustra

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 10 feb 2018, 22:43

DevilsAdvocate je napisao/la:Ne treba bit licemjeran kritikovat hrvate i srbe sto idu igrat za susjede a nabijat na nos sandzaklijama sto igraju za srbiju, a sto se tice ovog Vahida Selimovica on je bio kontaktiran od saveza bio u trening centru i na kraju se odlucio za Srbiju koja ga je izigrala i nije mu dala puno prostora, nesto slicno sto se desilo sa Antom Radeljicem koji se vratio pod nasu zastavu nakon sto su ga hrvati otpisali..
citao sam izjavu njegovog oca koji kaze da se njegovo ime samo pojavilo na tom spisku za "otvorena vrata" bez ikakvog daljnjeg kontakta, zbog cega nije ni dosao., dok mu je mrkela dosao na vrata i urucio poziv.
"otvorena vrata" se cinio kao napokon jedan dobar projekat saveza, medjutim vidimo da cini mi se nijedno dijete nije dobilo poziv u neku od nacionalnih vrsta = totalni promašaj
Zarathustra

PrinceofVeresija
Kontakt:

Post Postao/la PrinceofVeresija » 11 feb 2018, 01:50

Jel ovo bgt niko nije spomenuo Prevljakovu fenomenalnu partiju dns :facepalm:?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 11 feb 2018, 07:58

PrinceofVeresija je napisao/la:Jel ovo bgt niko nije spomenuo Prevljakovu fenomenalnu partiju dns :facepalm:?
samo jednu stranicu unazad da si se vratio al tebi mrsko, ljencugo jedna :wave:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 11 feb 2018, 14:12

Hadziahmetovic opet na klupi. :hmmmmm:

Burnic ni na klupi :zviz:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 11 feb 2018, 14:49

Menalo u Dinamu. Kolike su sanse da nece biti rezerva?

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 11 feb 2018, 15:21

Kapic u prvih 11.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 feb 2018, 15:22

Kapić u prvih 11 Grasshoppersa protiv Luzerna.

@samoposmatram

Mislim da će Luka tek na ljeto u Dinamo, trenutno ne vidim nikakvu mogućnost da dobija kontinuirano priliku u Dinamu. Na ljeto će možda situacija biti drugačija s obzirom da će sigurno biti odlazaka, al' sad stvarno ne vidim načina kako bi mogao igrati u Dinamu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 11 feb 2018, 15:57

Makar Kapic igra, ovog vikenda vise je nasih igraca bilo na klupi nego na terenu.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 11 feb 2018, 16:26

Vucevich je napisao/la:Hadziahmetovic opet na klupi. :hmmmmm:

Burnic ni na klupi :zviz:
Hadziahmetovic je usao u 56' min, sto je dobro imajuci u vidu da je igrao citavu utakmicu u kupu protiv Galate. Milosevic je isto igrao citavu utakmicu danas.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 35 gostiju.