PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA
Re: PL prepucavanja
elhamdulilah sucur alahu, da nije rata bilo od cega bi danas zivjeli 

Urami me
Na zid stavi me
Iz bunta
Ja sam simbol kulta
Tvoj Bog
Batina i Bog
Na zid stavi me
Iz bunta
Ja sam simbol kulta
Tvoj Bog
Batina i Bog
-
- Kontakt:
Insalah da zrinjski propadne ko kauč.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
- Gradonacelnik
- Kontakt:
Nema plina, nema vode, zlatnim kašikama oni nas vode. 

Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.
Zanimljiva priča o postanku FK Željezničara:
"Oni ni sami ne znaju historiju svoga kluba, pa se busaju u prsa pričom o tome kako su oni osnovani 1921. godine, te kako je FK Sarajevo osnovano tek 1949. godine (jer se tada FK Sarajevo izdvojilo iz SD Sarajevo i počelo da djeluje samostalno), a ne znaju da FK Željezničar, kao takav nije postojao sve do 1950. godine.
Ne znaju da je od 1921. do 1941. godine samo postojala nogometna sekcija pri Športskom društvu Željezničar, pa da su onda nakon rata 1945. kad su obnovili klub prvo htjeli da se zovu Fiskulturno društvo "Vaso Miskin Crni" (kako bi im ovo crni dobro stajalo...), ali im je Vlada odbila prijedlog jer nisu dali da se ijedan sportski kolektiv nazove po nekom narodnom heroju, pa su se onda nevoljko vratili tom starom imenu, pa su se n
azvali Fiskulturno društvo Željezničar, dok sam fudbalski klub i dalje nije postojao, nego su i dalje djelovali kao nogometna sekcija pri tom Društvu. A čak su i prvu poslijeratnu utakmicu odigrali u kopačkama koje su im posudili igrači Udarnika.
A prva Skupština FK Željezničar je održana tek 8.1.1950. godine, tako da samo ispadaju neznalice pričajući kako je FK Sarajevo osnovano tek 1949. godine. Ali eto bar tješi činjenica da znaju historiju Velikog Sarajeva, ali ne i malog željezničara. I samo mi je krivo što zatvoriše onu temu na sa-x pa im ne stigoh napisati ovo, jer ne znaju, pa nek crknu od muke.
I još jedna stvar, ona njihova priča o otimanju igrača. Namjerno neće ili ne žele spomenuti otkud ti igrači uopšte kod njih. Nijedan od tih "otetih" igrača do 1941. godine nije bio član nogometne sekcije pri ŠK Željezničar, nego su igrali za Slaviju, SAŠK i ostale rasformirane klubove, tako da se i oni mogu itekako zahvaliti komunistima, jer da nije bilo tako, ostali bi klub u rangu Pofaličkog, kao i što su bili prije rata. Kao gdje im uostalom i jeste mjesto, raspali se dabogda."
"Oni ni sami ne znaju historiju svoga kluba, pa se busaju u prsa pričom o tome kako su oni osnovani 1921. godine, te kako je FK Sarajevo osnovano tek 1949. godine (jer se tada FK Sarajevo izdvojilo iz SD Sarajevo i počelo da djeluje samostalno), a ne znaju da FK Željezničar, kao takav nije postojao sve do 1950. godine.
Ne znaju da je od 1921. do 1941. godine samo postojala nogometna sekcija pri Športskom društvu Željezničar, pa da su onda nakon rata 1945. kad su obnovili klub prvo htjeli da se zovu Fiskulturno društvo "Vaso Miskin Crni" (kako bi im ovo crni dobro stajalo...), ali im je Vlada odbila prijedlog jer nisu dali da se ijedan sportski kolektiv nazove po nekom narodnom heroju, pa su se onda nevoljko vratili tom starom imenu, pa su se n
azvali Fiskulturno društvo Željezničar, dok sam fudbalski klub i dalje nije postojao, nego su i dalje djelovali kao nogometna sekcija pri tom Društvu. A čak su i prvu poslijeratnu utakmicu odigrali u kopačkama koje su im posudili igrači Udarnika.
A prva Skupština FK Željezničar je održana tek 8.1.1950. godine, tako da samo ispadaju neznalice pričajući kako je FK Sarajevo osnovano tek 1949. godine. Ali eto bar tješi činjenica da znaju historiju Velikog Sarajeva, ali ne i malog željezničara. I samo mi je krivo što zatvoriše onu temu na sa-x pa im ne stigoh napisati ovo, jer ne znaju, pa nek crknu od muke.
I još jedna stvar, ona njihova priča o otimanju igrača. Namjerno neće ili ne žele spomenuti otkud ti igrači uopšte kod njih. Nijedan od tih "otetih" igrača do 1941. godine nije bio član nogometne sekcije pri ŠK Željezničar, nego su igrali za Slaviju, SAŠK i ostale rasformirane klubove, tako da se i oni mogu itekako zahvaliti komunistima, jer da nije bilo tako, ostali bi klub u rangu Pofaličkog, kao i što su bili prije rata. Kao gdje im uostalom i jeste mjesto, raspali se dabogda."
- svrakino1921
- Kontakt:
Eto ti ces mi pricat o fiskalnom sistemuCapajebo je napisao/la:prouci fiskalni sistem bejha, pa skontaj gdje sta ide od placenog poreza![]()
holidej in nacija, namece drugom kako da se zove

Nove cijene sam stavio 15.02 idu online 

- svrakino1921
- Kontakt:
E nek si kad budes ponovo nove stavljao ti nam opet javiZukanovic je napisao/la:Nove cijene sam stavio 15.02 idu online

svrakino1921 je napisao/la:E nek si kad budes ponovo nove stavljao ti nam opet javiZukanovic je napisao/la:Nove cijene sam stavio 15.02 idu online![]()

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
posto ti je kajmak?Zukanovic je napisao/la:Nove cijene sam stavio 15.02 idu online
-
- Kontakt:
Sta je ovo sablasno na svetoj temi. Bihuzur, Muhoni, Zerina, podrgrijte malo atmosferu jbg vi 
@svrakino, sta je s Vanesom, jel se udala :O

''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- Gradonacelnik
- Kontakt:
Vidiš da su u mišijim rupama, kad meita od Brata-Veleža nisu mogli dobit.belosevic28 je napisao/la:Sta je ovo sablasno na svetoj temi. Bihuzur, Muhoni, Zerina, podrgrijte malo atmosferu jbg vi
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.
ZELJEZNICARU ZA BIJEM CIJELIsvrakino1921 je napisao/la:ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI

bihuzur je napisao/la:ZELJEZNICARU ZA BIJEM CIJELIsvrakino1921 je napisao/la:ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI

- muhamedhulk
- Kontakt:
je se ovo plavi cuvaju za kup

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
ja bi krivicno gonio Samprasa, sta im je uradio jbt zivot dragi......muhamedhulk je napisao/la:je se ovo plavi cuvaju za kup![]()
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- svrakino1921
- Kontakt:
ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI
- muhamedhulk
- Kontakt:
Kad Celo nije uspio dignuti ekipu, odlucili su se u plavom taboru na domace snage. Ovdje ne mislim na trenera nego na sudije.DenchiNL je napisao/la:ja bi krivicno gonio Samprasa, sta im je uradio jbt zivot dragi......muhamedhulk je napisao/la:je se ovo plavi cuvaju za kup![]()

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Jaki smo ko tonbe.Jal do vjetra,a more bit do umjetne trave,a mozda su i previse plivali u Antaliji ali ovo danas nema veze sa fudbalom.Ko zna zdamo je i iluzija,ma Adzemove carolije nema sta drugo.
simin city - plemicke picke 0 - 4
-
- Kontakt:
Sta je s Vanesom lepi? Je li se udala?svrakino1921 je napisao/la:ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, JavierBosnia, Lecler i 22 gosta.