Pa kako ne postoji kampanja, kada su pojedinci na početku sezone tvrdili da Robben i Ribery ne mogu odigrati utakmicu na visokom nivou, ma da ne mogu faktički izdržati cijelu utakmicu na terenu. Ne govorim sada za tebe, ja ti govorim za pojedine. Ubrzo je u prvom dijelu sezone Robben sviju demantovao, jer je imao par sjajnih izdanja i onda se ušutiše ti kritičari...A Ribery i kada igra dobro pojedini mu traže mane. Nije bitno da li je Ribery postigao gol i nisu bitne dobre akcije, nego je bitan tamo neki pogrešan pas ili je bitno da li čovjek uspuhuje oko 70. minute...coelho41 je napisao/la:
Cinjenica da je Bayern, otkako su se personalizovali brojevi, imao samo dvije sedmice i da je jedna od tih sedmica Ribery dovoljno govori koliko je zaduzio i kako je dobri igrao u prethodnih 10 godina, ali mora znati presjec i on sam. Cini mi se da nema realan osvrt na svoje godine kao sto je recimo Totti u Romi imao. Heynckes dobro rotira kad su minute u pitanju, ali u vaznije utakmice stavlja Riberya u prvu a ne Comana sto nema smisla, cini mi se da smo i Mbappea doveli da bi imali problem da on igra ispred Riberya, uglavnom ne postoji kampanja protiv Ribaca, svi cemo biti tuzni kad zavrsi karijeru, ali mora shvatit da se njegova karijera blizi kraju i planirat zivot u drugom smjeru, trenerskom ili mozda da ode zaraditi sta para u Ameriku ili nesto slicno.
Poenta onoga o čemu govorim je u realnom posmatranju....Kao što je Ribery jučer bio dosta loš , tako je npr protiv Leverkusena bio dosta dobar (navodim samo kao primjer - uzeo sam tu utakmicu kao jednu od ovih iz drugog dijela sezone). Isto tako po prikazanom u ovoj sezoni, Coman bi trebao biti u prednosti, a Ribery zaslužuje solidnu minutažu. S nekim genijalnim potezom Ribery može neku veliku utakmicu i u LP presuditi. Problem je kod nekih što sebi zacrtaju promjene u kadru i samo bi prodavali i kupovali (da bi neku svoju želju zadovoljili ili ko zna šta), a onda je isto tako problem kod istih priznati da se oko nekog igrača napravila kriva procjena....
Što se kupa tiče, zanimljiv će to i veliki duel biti u Leverkusenu. A eto jedno finale protiv Schalkea bi moglo biti stvarno fantastično. Iako bi i protiv napaljenog Eintrachta bilo ludo finale. Ali prvo valja proći Leverkusen..