Champions League 2017/18

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko osvaja LP 2017/18?

Liverpool FC
54
52%
Real Madrid CF
50
48%

Ukupno glasova: 104

Lillard
Kontakt:

Re: Champions League 2017/18

Post Postao/la Lillard » 14 feb 2018, 02:12

Donnie Darko je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Sad čitam temu, mogao bi do sutra citirat neznalice, al neću. :lol:
Citiraj mene slobodno.

Mislio sam da je Juventus ozbiljnija ekipa. Do mene.
Više sam mislio na one šta su ismijavali Pochettina. Ali svejedno, ispada da je Tottenham dobio jer je Juventus bio loš, a ne jer su oni bili odlični. Kako Juventus nije izgubio 16 zaredom, al eto večeras na svom stadionu prime 2. Neozbiljna ekipa ha ja.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 14 feb 2018, 02:13

U zadnjih 16 utakmica primili 1 gol ali večeras Spursi dadoše 2. Samo da nisu onako ušli u meč dobili bi sigurno, imali su previše respecta
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 feb 2018, 07:24

Nestvarno loša igra Juventusa poveli su 2:0 praktično iz ničega tj kardinalne greške zadnje linije Tottenhama.Ne možeš 80 min provesti u svom 16cu i to u sred Torina i očeekivati dobar rezultat.Istina falili su Dybala,Matudi i Cuardado al' opet nema opravdanja zaa ono sinoć pa sa loptom se nisu sastavili.U revanšu ipak dajem veće šanse Juventusu važno je da se ova trojica vrate na vrijeme.

Bernadeschi igrač manje na terenu, Pjanić osim asistencije nije napravio ništa previše izgubljenih lopti, Costa slabo,Buffon nesiguran.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 14 feb 2018, 07:44

Pored ocajne igre treba spomenuti jos par kriticnih gresaka koje su dovele do ovog rezultata i koje da nisu napravljene Juventus bi sa bar 2 gola razlike i ovako los opet dobio:
- 4-2-3-1: Juventus je poceo igrati u ovom sistemu skoro od pocetka sezone i redao je jako lose utakmice i rezutate. Sve se promijenilo prelaskom na 4-3-3. Jeste falilo igraca, ali ne mijenjas pobjednicku konepciju u ovakvoj utakmici. Ako sam ja identifikovao da ce Tottenham biti superioran u sredini mogao je i on koji je nagradjen sa 7M godisnje nakon samaranja u Cardiffu.
- Higuain: nakon 2 gola promasiti onako zicer i zapucati onako penal koji bi ubio utakmicu jer je bio pred poluvrijeme gdje bi Allegri ako nista stigao nesto promijeniti. Choker. Gore od svega je sto on nijedan penal nije smio izvesti jer u tom segmentu nije nista bolji od Dzeke.
- Buffon: imao je 2 odbrane, super, odbrane koje ruku na srce bi i slabiji golmani skinuli. Kod oba gola je kriv, kod prvog je bio neodlucan u izlijetanju, donosenje lose odluke, zna se da napadac u onoj situaciji ide na obilazenje, a poslije lose odluke godine uradile svoje jer je bio spor kao puz i lagan gol. Nije morao izlijetati. Drugi gol je sramota i imat ce direktni uticaj na kvalifikaciju ako npr. tamo bude neki remi. Szczesny ne bi primio drugi, a i u prvoj situaciji je pitanje, ako nista bi penal pravio, a ne bi bio pretrcan. Godine ozbiljno rade i ponavljam kao papagaj, Juventus koji zeli silno ovaj trofej ne smije imati luksuz da on opet produzi ugovor na stetu boljeg golmana na klupi, u fenomenalnoj formi.

Dakle, uz svu dobru partiju Tottenhama nije smjelo doci do ovih poklona.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 feb 2018, 08:02

O Higuainu je sve rečeno sinoć je mogao zapečatiti sudbinu Engleza al' ih je ostavio u igri ma kvalitetan napadač vrijedi suho zlato.

Buffon je krivac za drugi gol loša i spora reakcija dok je kod prvog teško mogao nešto učiniti jer Kane već sam krenuo na gol da je izašao ranije opet mu je mogao plasirati loptu gdje je htio ovako je išao na zaobilaženje.

Zadnja linija se nije povukla na vrijeme da Kanea gurnu u offsajd.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 feb 2018, 09:15

U masi gluposti msm da imamo pobjednika...

Cojk prvo navodi... bla bla, fuzbal se ne igra samo na otoku te da epl nije mjerilo za Evropu, onda zeli blatiti simpatizere Spursa na foru kak Poche nema veze s mozgom da bi, nedugo zatim pisao, citiram "lično sam iznenađen Tottenhamom jer ne gledam EPL nikad." :urnebes:

Cijela šarada zbog nekakih predrasuda da su to ipak drveni Englezi. Inace, ovdje se ne radi samo o kritici za sinocnji tok meca (gdje su Spursi imali status underdoga) vec pokusaju sveopceg degradiranja.

Mokra rukavica u lice. :rol:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 14 feb 2018, 09:40

Pogba je napisao/la:Dakle, uz svu dobru partiju Tottenhama nije smjelo doci do ovih poklona.
slazem se. naveo si nepobitne cinjenice zbog kojih je juventus odigrao debelo ispod realnih ocekivanja, ali apsolutno ista prica se moze aplicirati i na tottenham. dakle, ako bi kroz prizmu tog razmisljanja gledali u njihovu avliju, dosli bismo do toga da uz sve dobro sto su uradili sinoc nisu su si smjeli dozvoliti onih prvih 10 minuta jer:

neozbiljno je onako braniti prekid u bilo kojoj utakmici, a kamoli u ovoj fazi LP. je li to trenerov previd ili nedostatak koncentracije igraca ne znam, ali ovako na prvu se sjecam jos dvije, tri utakmice gdje je juventus pokusavao nesto slicno iz slobodnjaka sa one pozicije. nekada idu na visoke lopte kao sinoc, a nekada su to niske u prostor za higuaina ili cuadrada najcesce. ako sam ja kao fudbalski laik uzeo u obzir mogucnost izvodjenja te akcije fudbalera juventusa, onda su i masno placeni englezi na celu sa jednim od (naj)boljih trenera danasnjice mogli uraditi isto.

u fudbalskim udzbenicima pored opisa rijeci brainfart stajat ce slike bena daviesa odnosno sergea auriera i njihovih bravura od sinoc. takticki su odigrali skoro perfketno, ali napravili su po jednu kardinalnu gresku koja pobija sve dobro sto su uradili i koja jos uvijek njihovu ekipu moze kostati plasmana dalje jer ipak ovaj mec treba gledati tek kao prvo poluvrijeme. sta hocu reci? isto kao sto sve mane napadaca chokera izadju na vidjelo kada se nadje na ziceru u kljucnim momentima utakmice, tako i defanzivci imaju svoje momente koji ih definisu kroz karijeru i daju im epitet bezmozgovica ili kiksera. slozices se da je aurier upravo to. davies manje vise.

da ne duljim previse, ako mene pitas odmah pri izbacivanju sastava bio sam skeptik oko juventusovih sansi za pobjedu jer vas vezni red u onom sastavu jednostavno ne moze parirati veznom redu tottenhama ni u kom segmentu. bilo da pricamo o trci, taktici, fizikalijama ili bilo cemu drugom. dakle, falio je matuidi koji prije svega pjanica, a i kediru cini boljim igracima tj boljim verzijama sebe. ubacivanjem sturara ili bentancura bi se dobilo na balansu, ali na vasu zalost ovaj prvi je nedovoljno kvalitetan igrac za utakmice ovog kalibra, dok je drugi ipak jos uvijek zelen za takvo nesto i ubijedjen sam da allegri razmislja na isti nacin. dodaj tome i nedostatak dybale koji uvijek moze izmisliti priliku, gol i koji bi na kraju krajeva vjerovatno i zabio penal (da se isti dosudio u alternativnom univerzumu gdje bi dybala igrao) i dobices jedan nekompletan tim koji je naletio na dobro podmazanu masineriju ciji je motor sinoc radio bukvalno sta je htio.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 14 feb 2018, 10:56

Porto - Liverpool 2:2 ( za Lpool pogađaju Salah i Van Dijk)

Real Madrid - PSG 3:1 ( Benzema, Isco, Casemiro x Mbappe)

Preslika utakmice Real Napoli iz prošle sezone , stvorit će se prividna dominacija PSGa ,povest će , ali onda paf. Div iz Madrida se vraća iz kanala te krajnje ugly golovima vraća rezultat u svoju korist.
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Reds1234
Kontakt:

Post Postao/la Reds1234 » 14 feb 2018, 11:05

Uz pravi pristup veceeras ti jazavci ce doc na uzvrat na Anfield sa 4 komada u mrezi :D

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 14 feb 2018, 11:27

Prije utakmice otpisan totenhem a poslije juve od nasih forumskih strucnjaka, ovo ni ublizu nije gotovo i mislim da ce sve prve utakmice biti ovakve uz minimalne zaostatke, osim naravno citija i bayerna ostali ce se svi dobro morati namuciti.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 14 feb 2018, 12:44

Šta će UEFA uraditi kad ispadnu svi španski klubovi u 1/8 finala? :mrgreen:

Btw. večeras ću, kao i većina, pratiti duel iz Madrida, uz komentar Vugde na obn-u, iako mislim da se daleko ljepša i zanimljivija utakmica biti u Portu.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 feb 2018, 12:50

Nakon pogodjene prognoze jucer, da damo osvrt i na ovu utakmicu sto se igra veceras.

Tri su razloga zbog kojeg PSG nece proci Real Madrid:

1. Nekompetitivna liga ( igraju 3-4 ozbiljne tekme godisnje)

2. Emery ( Koliko god Zidane ne znao, Emery ne zna jos vise. Velika kukavica i ubleha koji je otkaz trebao dobiti jos 8 marta 2017 nakon one sestice. )

3. Jednostavno su mnogo manji klub kad su upitanju ovakve utakmice (dolazak Neye, Mbappea to ne mijenja).

Sto se mene licno tice, 2 najmrza kluba, znaci milina za gledati, ko god ispadne ja zadovoljan. :mrgreen:
27.10.2020

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 feb 2018, 13:11

leorey je napisao/la:Nakon pogodjene prognoze jucer, da damo osvrt i na ovu utakmicu sto se igra veceras.

2. Emery ( Koliko god Zidane ne znao, Emery ne zna jos vise. Velika kukavica i ubleha koji je otkaz trebao dobiti jos 8 marta 2017 nakon one sestice. )

3. Jednostavno su mnogo manji klub kad su upitanju ovakve utakmice (dolazak Neye, Mbappea to ne mijenja).

Sto se mene licno tice, 2 najmrza kluba, znaci milina za gledati, ko god ispadne ja zadovoljan. :mrgreen:
Zidane ne zna :rol:
Max Allegri

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 14 feb 2018, 13:15

Pa gledali onaj njegov video iz finala skoro :mrgreen:
Imaoo govor od tri minute i ljudi dali tri gola poslije toga
sta da je vise pricao

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 14 feb 2018, 13:20

Emery je najslabija karika Parizera
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 feb 2018, 13:24

Ne, pare su najslabija karika Parizana.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 feb 2018, 13:26

Činjenica da je Real znatno jača i bolja ekipa je najslabija karika Parižana.

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 14 feb 2018, 13:36

Feldmarschall je napisao/la:Da. Taj dvomeč je bio spektakl koji je Juve izgubio kad su Moratu izvadili iz igre, iako će Juventini naći druge razloge. :mrgreen:
Mag na klupi u momentima kad treba igrati na kontre i držati brzog igrača naprijed vadi tog igrača i ubacuje hodajuće drvo (u toj utakmici) Mandžukića. Frajera koji se nije ni oznojio to veče. I onda se vadimo na grešku Evre...sasvim je normalno da čovjek pogriješi kad 25 minuta prati kretnje igrača suprotnog tima u svojih 16m.
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 14 feb 2018, 13:38

leorey je napisao/la:Nakon pogodjene prognoze jucer, da damo osvrt i na ovu utakmicu sto se igra veceras.

slika
Zaboravio si na ovu igračinu. Choker ako ne u razini Higuaina , onda tik ispod njega. Nevjerovatno je kako je Kimpembe strašan u velikim utakmicama , dokazano više puta i to ovaj poništi čim se nađe na terenu. :salut: 6-1

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 feb 2018, 13:50

Mafijaši iz Pariza lagano prolaze mafijaše iz Madrida.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.