KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

ŠB.TRN
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la ŠB.TRN » 10 sep 2010, 23:48

deniso je napisao/la:
Barney Stinson je napisao/la:
semy-kkb je napisao/la:Vi se palite ko lampa kad se spomene da je KKB najbolji tim, pa pocnete sa spamerskim glupostima i provokacijama. To što je kod nas kriza u klubu, možda i najveća odkad postoji vi ste ugrabili sansu i smijete nam se sa strane, tuđoj muci. Evropskog šampiona ismijavati mislim da nema smisla, kad to Široki postigne, onda nam se smijte. Nadam se da ćete BiH u sto boljem svjetlu predstaviti u NLB ligi, kao i Igokea.
Pozdrav
Stari prvo procitaj post od januara i onda vidi zasto smo se javili mislim u prvom redu ŠB.TRN :D
@Barney
Prije toga vidi post od Kevin-a pa ćeš vidjeti ko je ovdje prvi zakuhao.Nemoj se praviti "Toša".Nakon toga se vrati na forum najboljeg kluba "Herceg -Bosne" i pokušaj nam dati iscrpan izvještaj da li postoje realne šanse da najbolji klub "Herceg- Bosne" izbjegne zadnje mjesto NLB lige.Navijam za vas,navijam da budete zadnji :mrgreen:Budi mi pozdravljen.
Pa gdje su sad banovi i opomene.Nisam znao da je HZHB na cijelom teritoriju BIH.Kako se vidi da su vecina na ovoj temi o KKB navijači sarajeva :D :D :D Nikad ti decko parketa nisi vidio,mozda na malom nogometu :mrgreen: :mrgreen: Jesi ponosan sto navijas da budemo zadnji,budi ponosan. ;)

zadnje upozorenje pred ban

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 11 sep 2010, 01:13

quote="ŠB.TRN"

Pa gdje su sad banovi i opomene.Nisam znao da je HZHB na cijelom teritoriju BIH.Kako se vidi da su vecina na ovoj temi o KKB navijači sarajeva :D :D :D Nikad ti decko parketa nisi vidio,mozda na malom nogometu :mrgreen: :mrgreen: Jesi ponosan sto navijas da budemo zadnji,budi ponosan. ;)[/quote]

Zbog čega ban?Prosvijetli nas,da se malo nasmijemo.
Pojma ti nemaš za koga ja navijam .

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 sep 2010, 16:17

Pobjeda u Kiseljaku od cini mi se 40 razlike..Ej, cuj Kiseljak :mrgreen: :mrgreen:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 sep 2010, 16:27

semy-kkb je napisao/la:Neno kad ces imati detaljniji info o tekmi, nisam bio u Kiseljaku!?
Dobro, nije ovo lose, za samopouzdanje u klubu, hajd da pokazemo da nismu klub pred gasenje makar nad Kiseljakom.
Vjerovatno tokom dana bih trebao da imam..

Cini mi se da je mali Hodzic bio najbolji...

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 sep 2010, 00:15

neno#4 je napisao/la:
semy-kkb je napisao/la:Neno kad ces imati detaljniji info o tekmi, nisam bio u Kiseljaku!?
Dobro, nije ovo lose, za samopouzdanje u klubu, hajd da pokazemo da nismu klub pred gasenje makar nad Kiseljakom.
Vjerovatno tokom dana bih trebao da imam..

Cini mi se da je mali Hodzic bio najbolji...
:mrgreen:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 sep 2010, 00:47

Pa ja Nermine, sta se smijes jeste mali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ..
Sta mi rade ovi moderatori sve ovo treba banovati :D :D

Igrali su nasi sadasnji juniori dosta dole protiv Kiseljaka....
Rastko vjerovatno ostaje...
Dixon danas dosao i odmah trenirao sa nama..
Scott dolazi sutra...
Prvu sa Efesom igramo a drugu sa porazenim Cibona/Buducnost...

Ostalo je samo ime.....

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 13 sep 2010, 10:11

neno#4 je napisao/la:Pa ja Nermine, sta se smijes jeste mali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ..
Sta mi rade ovi moderatori sve ovo treba banovati :D :D

Igrali su nasi sadasnji juniori dosta dole protiv Kiseljaka....
Rastko vjerovatno ostaje...
Dixon danas dosao i odmah trenirao sa nama..
Scott dolazi sutra...
Prvu sa Efesom igramo a drugu sa porazenim Cibona/Buducnost...
Broj 16 (ne znam ko je?) i broj 5 -Dino Hodžić u Kiseljaku bili boli od ostalih, Zima se malo probudio u drugom pol.
Otišao sam sa zadnje četvrtine kada je bilo +40 za KKB (curica mi zadrijemala).

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 15 sep 2010, 01:47

Neno možeš li nabrojati igrače koji su trenutno vezani ugovorom sa KKBosnom počev od mladih igrača do onih starijih pa i one što ne treniraju sa nama a imaju ugovor sa nama.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 sep 2010, 15:34

semy-kkb je napisao/la:U koliko je sati sa Efesom? Jel standardni termin ili ...
19.15

Ostalo je samo ime.....

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 15 sep 2010, 19:47

jel zna itko kako stoje bosna - efes????

Mensur
Kontakt:

Post Postao/la Mensur » 15 sep 2010, 22:16

Upravo s utakmice.

Bosna se držala sve do zadnje četvrtine. Čak je vodila u prvom poluvremenu i po 10 razlike i više. Na poluvremenu smo vodili 6 razlike ja mislim, dok smo na početku zadnje četvrtine gubili 1 razlike. U zadnjoj četvrtini je Rakočević preuzeo stvari u svoje ruke. Mislim da je ubacio 3 ili 4 trice. Što je najtužnije nije samo on ubacivao, već je šut Efesa bio nevjerovatno precizan, što je vjerovatno rezultat slabije Bosnine odbrane. Bosna nije zaslužila poraz od 20 poena u ovoj utakmici, međutim to je vjerovatno realna razlika kvaliteta ova dva tima.

Po igračima.
Dixon - kratko je s ekipom da se može nešto više suditi. Vrlo je nizak i protiv visokih i iskusnih igrača Efesa nije mogao ulaziti pod koš. Što se tiče šuta, ništa posebno... pogodio je jednu tricu. U odbrani se ne čini loš.
Pašalić - Po meni odigrao poprilično dobro, mada mu nedostaje iskustva za vođenje napada kada je jaka odbrana kao što je bio slučaj večeras. Što se tiče šuta vrlo dobar pogodio je 3 ili 4 trojke.
Hodžić - Po meni najbolji igrač večeras. Mali skače k`o lud. Ulazi pod koš, bori se... vrlo spretan s loptom i solidan u odbrani. Velika šteta što čini mi se nema neki šut, mada je prvi put da ga gledam, tako da ne mogu suditi po jednoj utakmici.
Demić - Vidi se da mali ima potencijala, međutim mora još dosta utakmica odigrati kako bi stekao iskustvo i napredovao. Ne znam koliko godina ima, ali je imao solidnu minutažu u večerašnjoj utakmici. U odbrani inače dobar, u napadu nije brijirao.
Čamdžić - Fina dva ulaza u prvom pol. Ima potencijala. Promašio 2 ili 3 trice kada je bio sam na šutu. Inače borben kao doduše i ostatak ekipe.
Buza - Mislim da ovaj mali ima finu perspektivu ako nastavi ovako raditi. Vrlo je pokretan za svoju visinu. Šut ga nije služio večeras... još kad bi malo porastao bio bi vrlo solidna četvorka.
Đurasović - Kao i obično u zadnjih par mjeseci, vrlo solidan. Borben kao i uvijek u napadu malo limitiran, mada je pogodio jednu trojku.
Damjanović - Vidi se iskustvo na njemu. U zadnjoj četvrtini je čini mi se samo on i pogađao, kada su se ostali igrači "usrali". Može biti vrlo koristan za ove mlade momke kada je u pitanju iskustvo. Možda i naš najbolji igrač večeras.
Zimić - Solidan u večerašnjoj utakmici. Odradio ono što se traži od njega, mada je mogao bolje u odbrani. Zima je čak dao koš 1 na 1, što nikada nisam vidio kod njega. Mislim da može biti solidan u ovoj sezoni. Imao jedno fino zakucavanje u prvom pol.
Radić - Ne znam šta da kažem za ovog igrača. Nije me nešto specijalno oduševio...imao jedan fin ulaz, međutim mi se čini da uopšte nema šuta. Opet kažem da je teško suditi po jednoj utakmici.
U igru je ulazio Klinac u zadnje 2min, ne znam što nije ulazio ranije i još neki malac kojem ne znam prezime (Memić ? ) koji je imao fin ulaz pod koš i čini mi se vrlo mlad.

Sve u svemu ja sam zadovoljan prikazanim. Pozitivno su me iznenadili. Ne treba previše očekivati od ovog Dixona, ne čini mi se potencijal da bude lider ove ekipe, međutim treba imati u obzir da je protivnik jedna od boljih evropskih ekipa. Parežanin je uveo pravi autoritet u akipu i kada zvizne svi trče prema klupi.
Rotira malo češće igrače. Ponekad me podsjeti na Duleta, ali u dosta manjoj mjeri.
Vanjska linija se stalno mijenja (pašalić, radić, demić, čamdžić, dixon...).

Uglavnom moguće da uz jedno ili 2 vrlo kvalitetna pojačanja u drugom dijelu sezone uspijemo napraviti nešto pozitivno.
Ne treba očekivati previše kada je u pitanju dvoboj sa Nancy-em, jer realno premalo je i kvaliteta i iskustva u ovom timu.

Pozz

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 15 sep 2010, 22:35

Mensur je napisao/la:Upravo s utakmice.

Bosna se držala sve do zadnje četvrtine. Čak je vodila u prvom poluvremenu i po 10 razlike i više. Na poluvremenu smo vodili 6 razlike ja mislim, dok smo na početku zadnje četvrtine gubili 1 razlike. U zadnjoj četvrtini je Rakočević preuzeo stvari u svoje ruke. Mislim da je ubacio 3 ili 4 trice. Što je najtužnije nije samo on ubacivao, već je šut Efesa bio nevjerovatno precizan, što je vjerovatno rezultat slabije Bosnine odbrane. Bosna nije zaslužila poraz od 20 poena u ovoj utakmici, međutim to je vjerovatno realna razlika kvaliteta ova dva tima.

Po igračima.
Dixon - kratko je s ekipom da se može nešto više suditi. Vrlo je nizak i protiv visokih i iskusnih igrača Efesa nije mogao ulaziti pod koš. Što se tiče šuta, ništa posebno... pogodio je jednu tricu. U odbrani se ne čini loš.
Pašalić - Po meni odigrao poprilično dobro, mada mu nedostaje iskustva za vođenje napada kada je jaka odbrana kao što je bio slučaj večeras. Što se tiče šuta vrlo dobar pogodio je 3 ili 4 trojke.
Hodžić - Po meni najbolji igrač večeras. Mali skače k`o lud. Ulazi pod koš, bori se... vrlo spretan s loptom i solidan u odbrani. Velika šteta što čini mi se nema neki šut, mada je prvi put da ga gledam, tako da ne mogu suditi po jednoj utakmici.
Demić - Vidi se da mali ima potencijala, međutim mora još dosta utakmica odigrati kako bi stekao iskustvo i napredovao. Ne znam koliko godina ima, ali je imao solidnu minutažu u večerašnjoj utakmici. U odbrani inače dobar, u napadu nije brijirao.
Čamdžić - Fina dva ulaza u prvom pol. Ima potencijala. Promašio 2 ili 3 trice kada je bio sam na šutu. Inače borben kao doduše i ostatak ekipe.
Buza - Mislim da ovaj mali ima finu perspektivu ako nastavi ovako raditi. Vrlo je pokretan za svoju visinu. Šut ga nije služio večeras... još kad bi malo porastao bio bi vrlo solidna četvorka.
Đurasović - Kao i obično u zadnjih par mjeseci, vrlo solidan. Borben kao i uvijek u napadu malo limitiran, mada je pogodio jednu trojku.
Damjanović - Vidi se iskustvo na njemu. U zadnjoj četvrtini je čini mi se samo on i pogađao, kada su se ostali igrači "usrali". Može biti vrlo koristan za ove mlade momke kada je u pitanju iskustvo. Možda i naš najbolji igrač večeras.
Zimić - Solidan u večerašnjoj utakmici. Odradio ono što se traži od njega, mada je mogao bolje u odbrani. Zima je čak dao koš 1 na 1, što nikada nisam vidio kod njega. Mislim da može biti solidan u ovoj sezoni. Imao jedno fino zakucavanje u prvom pol.
Radić - Ne znam šta da kažem za ovog igrača. Nije me nešto specijalno oduševio...imao jedan fin ulaz, međutim mi se čini da uopšte nema šuta. Opet kažem da je teško suditi po jednoj utakmici.
U igru je ulazio Klinac u zadnje 2min, ne znam što nije ulazio ranije i još neki malac kojem ne znam prezime (Memić ? ) koji je imao fin ulaz pod koš i čini mi se vrlo mlad.

Sve u svemu ja sam zadovoljan prikazanim. Pozitivno su me iznenadili. Ne treba previše očekivati od ovog Dixona, ne čini mi se potencijal da bude lider ove ekipe, međutim treba imati u obzir da je protivnik jedna od boljih evropskih ekipa. Parežanin je uveo pravi autoritet u akipu i kada zvizne svi trče prema klupi.
Rotira malo češće igrače. Ponekad me podsjeti na Duleta, ali u dosta manjoj mjeri.
Vanjska linija se stalno mijenja (pašalić, radić, demić, čamdžić, dixon...).

Uglavnom moguće da uz jedno ili 2 vrlo kvalitetna pojačanja u drugom dijelu sezone uspijemo napraviti nešto pozitivno.
Ne treba očekivati previše kada je u pitanju dvoboj sa Nancy-em, jer realno premalo je i kvaliteta i iskustva u ovom timu.

Pozz

Vecina ovoga sto si ti naveo stoji, samo si napravio gresku nije Memic nego Mujic. Veceras nije bilo Batine, Kruslina i Scotta, pa ce biti zanimljivo kako ce to izgledati sa njima. Ja sam zadovoljan prikazanom igrom, pogotovo sto je borbenost bila na zavidnom nivou sto nije bas bio slucaj prije. U redovima Bosne, najbolji bio Aco Damjanovic, koji je preuzeo na sebe neke suteve i bio lider ove mlade ekipe. Mene je najvise dojmio Hodzic, koji je pokazao da ce biti od velike koristi za nas tim. Ostali igraci su takodjer solidno igrali, samo je nedostajalo samopouzdanja u odredjenim trenucima sto iskusna ekipa kao sto je Efes, nije propustila kazniti. Po meni najmanje su pokazali Radic i Dixon, pogotovo ovaj drugi koji se nekoliko puta "zapucavao" u protivnicke centre, ali ipak ovo mu je prva utakmica pa i to treba imati u vidu.

Mensur
Kontakt:

Post Postao/la Mensur » 15 sep 2010, 22:42

Volio bih kad bi neko naveo koliko ovi igrači imaju godina.
Čisto onako da vidimo neki realan prosjek.

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 15 sep 2010, 23:20

Mensur je napisao/la:Volio bih kad bi neko naveo koliko ovi igrači imaju godina.
Čisto onako da vidimo neki realan prosjek.
Božo Đurasović 1987.
Nermin Buza 1991
Eldin Čamdžić 1990.
Aldin Klinac 1990
Muhamed Pašalić 1987
Ali Demić 1991
Emir Zimić 1986
Aleksandar Damjanović 1973
Jermaine Dixon 1988
Dino Hodžić 1990
Filip Krušlin 1989
Marko Batina 1986
Marko Radić 1989
Ernad Mujić 1992
Ernest Scott 1982

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 15 sep 2010, 23:25

semy-kkb je napisao/la:Pa dobro je, opet stvari idu nabolje, jos dok dodje Scott, mislim da mozemo biti ozbiljna ekipa kakva i treba da budemo. Nisam bio na utakmici, tako da necu komentarisati nista o njoj, drago mi je eto zbog Dixona da se malo uigra sa ekipom.
Scott neće doći jer je dogovoren ostanak Đurasovića.Tako sada stvari stoje, iako sutra je novi dan...ko zna šta se u međuvremenu može desiti?

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 15 sep 2010, 23:28

deniso je napisao/la:
semy-kkb je napisao/la:Pa dobro je, opet stvari idu nabolje, jos dok dodje Scott, mislim da mozemo biti ozbiljna ekipa kakva i treba da budemo. Nisam bio na utakmici, tako da necu komentarisati nista o njoj, drago mi je eto zbog Dixona da se malo uigra sa ekipom.
Scott neće doći jer je dogovoren ostanak Đurasovića.Tako sada stvari stoje, iako sutra je novi dan...ko zna šta se u međuvremenu može desiti?
bolje tako :D
You are someone else I am still right here

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 16 sep 2010, 12:11

Je šta s ovim Dramičaninom iz Čačka? Jel s ekipom ili je otpao? Pa solidno su onda odigrali protiv Efesa.

adzutant
Kontakt:

Post Postao/la adzutant » 16 sep 2010, 12:34

Jel ima neko kompletnu listu strijelaca kk bosne sa jucerasnje utakmice...

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 16 sep 2010, 15:25

jel zna itko trenutni rezultat bosna - cibona?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 sep 2010, 20:58

Mensur je napisao/la:.
buza je visok 206 cm, sto je 1 sm vise od ivanovica, 3 cm od hajrica i ista visina kao bajramovic
buzi nedostaje snage da se nosi sa protivnickim 4, ali to se moze popraviti

inace sam odusevlje sa igrom, kako je ljepo gledati ovu mladu, poletnu i borbenu, umjesto oneproslogodisnje beskrvne i pune "kvalitetnih" igraca

moram reci da je hodzic, kako sam se nadao pun pogodak, znam ga od cibone gdje sam ga gledao na nekoliko snimaka, pruzao je isto ovo, samo mu je sut bio katastrofa, ali sada sa ovom novom trojkom od 6,60 otvara mu se puno prostora za jake prodore i ono sto je veoma vazno izvodi veoma dobro slobodna bacanja, tako da smo dobili daleko boljeg tomovica, sto je po meni dobro
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.