Upravo s utakmice.
Bosna se držala sve do zadnje četvrtine. Čak je vodila u prvom poluvremenu i po 10 razlike i više. Na poluvremenu smo vodili 6 razlike ja mislim, dok smo na početku zadnje četvrtine gubili 1 razlike. U zadnjoj četvrtini je Rakočević preuzeo stvari u svoje ruke. Mislim da je ubacio 3 ili 4 trice. Što je najtužnije nije samo on ubacivao, već je šut Efesa bio nevjerovatno precizan, što je vjerovatno rezultat slabije Bosnine odbrane. Bosna nije zaslužila poraz od 20 poena u ovoj utakmici, međutim to je vjerovatno realna razlika kvaliteta ova dva tima.
Po igračima.
Dixon - kratko je s ekipom da se može nešto više suditi. Vrlo je nizak i protiv visokih i iskusnih igrača Efesa nije mogao ulaziti pod koš. Što se tiče šuta, ništa posebno... pogodio je jednu tricu. U odbrani se ne čini loš.
Pašalić - Po meni odigrao poprilično dobro, mada mu nedostaje iskustva za vođenje napada kada je jaka odbrana kao što je bio slučaj večeras. Što se tiče šuta vrlo dobar pogodio je 3 ili 4 trojke.
Hodžić - Po meni najbolji igrač večeras. Mali skače k`o lud. Ulazi pod koš, bori se... vrlo spretan s loptom i solidan u odbrani. Velika šteta što čini mi se nema neki šut, mada je prvi put da ga gledam, tako da ne mogu suditi po jednoj utakmici.
Demić - Vidi se da mali ima potencijala, međutim mora još dosta utakmica odigrati kako bi stekao iskustvo i napredovao. Ne znam koliko godina ima, ali je imao solidnu minutažu u večerašnjoj utakmici. U odbrani inače dobar, u napadu nije brijirao.
Čamdžić - Fina dva ulaza u prvom pol. Ima potencijala. Promašio 2 ili 3 trice kada je bio sam na šutu. Inače borben kao doduše i ostatak ekipe.
Buza - Mislim da ovaj mali ima finu perspektivu ako nastavi ovako raditi. Vrlo je pokretan za svoju visinu. Šut ga nije služio večeras... još kad bi malo porastao bio bi vrlo solidna četvorka.
Đurasović - Kao i obično u zadnjih par mjeseci, vrlo solidan. Borben kao i uvijek u napadu malo limitiran, mada je pogodio jednu trojku.
Damjanović - Vidi se iskustvo na njemu. U zadnjoj četvrtini je čini mi se samo on i pogađao, kada su se ostali igrači "usrali". Može biti vrlo koristan za ove mlade momke kada je u pitanju iskustvo. Možda i naš najbolji igrač večeras.
Zimić - Solidan u večerašnjoj utakmici. Odradio ono što se traži od njega, mada je mogao bolje u odbrani. Zima je čak dao koš 1 na 1, što nikada nisam vidio kod njega. Mislim da može biti solidan u ovoj sezoni. Imao jedno fino zakucavanje u prvom pol.
Radić - Ne znam šta da kažem za ovog igrača. Nije me nešto specijalno oduševio...imao jedan fin ulaz, međutim mi se čini da uopšte nema šuta. Opet kažem da je teško suditi po jednoj utakmici.
U igru je ulazio Klinac u zadnje 2min, ne znam što nije ulazio ranije i još neki malac kojem ne znam prezime (Memić ? ) koji je imao fin ulaz pod koš i čini mi se vrlo mlad.
Sve u svemu ja sam zadovoljan prikazanim. Pozitivno su me iznenadili. Ne treba previše očekivati od ovog Dixona, ne čini mi se potencijal da bude lider ove ekipe, međutim treba imati u obzir da je protivnik jedna od boljih evropskih ekipa. Parežanin je uveo pravi autoritet u akipu i kada zvizne svi trče prema klupi.
Rotira malo češće igrače. Ponekad me podsjeti na Duleta, ali u dosta manjoj mjeri.
Vanjska linija se stalno mijenja (pašalić, radić, demić, čamdžić, dixon...).
Uglavnom moguće da uz jedno ili 2 vrlo kvalitetna pojačanja u drugom dijelu sezone uspijemo napraviti nešto pozitivno.
Ne treba očekivati previše kada je u pitanju dvoboj sa Nancy-em, jer realno premalo je i kvaliteta i iskustva u ovom timu.
Pozz