Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- alan_kardec
- Kontakt:
Re: Chat
Po tebi ispada da je Fata kriva što traži da joj se nelegalno izgrađen objekat ukloni iz dvorišta? Meni, tebi, petom, desetom.... to može da se (ne)sviđa, ali je žena 100% u pravu. Zakon je na njenoj strani, al to što se zakon ne poštuje, to je neka druga stvar.BelminM23 je napisao/la:Vi ste bolesni i glupi ako mislite da je u redu rušiti to.
Kod nas pola kuća bez građevinske, naknadno se dobiju, ako je uopšte dobiju, a ruši se samo tamo gdje nešto drugo korisnije državi treba.
A to što se crkva ne koristi, postoji razlog.
Crkva i ne mora da se sruši. Ako je crkva od nekog većeg kulturno/istorijskog značaja (što nije slučaj sa ovim objektom), i ako postoji volja, ona se može rastaviti i prenijeti na drugo prikladnije mjesto.
Ne kontaš ti. Nezavisno od hiljada primjera nelegalne gradnje, ovo je ipak posebna situacija jer je u pitanju vjerski objekat. Da je bilo imalo pameti među sveštenstvom na tom prostoru ta crkva se tu nije trebala ni graditi, a čim je afera izašla na vidjelo i čitava država saznala za to, upravo je SPC trebala pokrenuti inicijativu da se taj problem riješi što prije. Ili da se nagode sa Fatom, otkupe to zemljište (što ona ne želi), ili da ruše/premjeste crkvu na neko drugo mjesto, javno se izvinu ženi i tjt. Ovako se godinama provlače kroz medije, vucaraju se po sudovima, na slučaju te crkve stranke kupe jeftine poene... Jednom rječju bruka.Blejzer10 je napisao/la:Izgrađeno je širom Bosne hiljade građevina van zakona na tuđoj privatnoj imovini. Ali ovo je iz nekog razloga posebno jer je crkva na muslimanskoj teritoriji đe ćeš to. Priča se aktivira svako malo kad je neka kriza u državi. Nove akcize, dignu se krediti ,zaduženja, odmah glavna vijest naoružanje vojske RS i MUPa KS, ili Fata ili djeca što ne mogu učit bošnjački jezik... for (i=0; i>0; i++){};
Taj koji je bio tu glavni u vrijeme kad se crkva pravila (Kačavenda vjerovatno) treba sam da snosi troškove rešavanja tog problema. Ali ne, Kačavendi se dozvoljava da po Bijeljini gradi prave pravcate dvorce iz Grimovih bajki dok običan svijet okreće humanitarne brojeve za liječenje bolesne djece. Yebem li vam majku lopovsku!
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- alan_kardec
- Kontakt:
Četnik je na strani zakona 

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Je, mi glupi sto drzimo do zakona. Ti pametan jer bi ljudima u dnevnom boravku pravio objekte bez da ih pitas.BelminM23 je napisao/la:Vi ste bolesni i glupi ako mislite da je u redu rušiti to.
Kod nas pola kuća bez građevinske, naknadno se dobiju, ako je uopšte dobiju, a ruši se samo tamo gdje nešto drugo korisnije državi treba.
A to što se crkva ne koristi, postoji razlog.
Dobiju dozvole, da. Ovdje očigledno ne mogu dobiti dozvolu. Šta slijedi?
Kakva klaun nasao o pravu i zakonu pricati.
Penaltiky je napisao/la:Belmin na strani SPC, Alan četnik na Fatinoj![]()

The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
O razlikama medju ljudima..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
O čemu pričamo?
- alan_kardec
- Kontakt:
armageddon na chatuAerials je napisao/la:Penaltiky je napisao/la:Belmin na strani SPC, Alan četnik na Fatinoj![]()

RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- Barbarossa
- Kontakt:
Penaltiky je napisao/la:
Iako imam stabilan, nelose placen poso gdje ne izginem ja trazim bolje al na razgovoru ODMAH kažem da necu radit prekovremeno ni subote nit za piljevinu. Tj. da očekujem dobre pare za Subote/Prekovremene kaže mi jedan lik da sam bezobrazan
Ovo za subote i prekovremene
hahahahahahahahahaha bezobrazan
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Jaro, da prenesu ćabu i da je bez pitanja metnu na nečiji privatni posjed, ispravno bi bilo uzet čekić i srušit je.
Ja bih da upitam u vezi onog bagera.sljivo je napisao/la:O čemu pričamo?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
I to serijatski bi bilo ispravno. Postoji jedan primjer tzv inat dzamije u vrijeme Poslanika a.s.. Nisu tada imali bagere, ali jesu cekice.sekerbay je napisao/la:Jaro, da prenesu ćabu i da je bez pitanja metnu na nečiji privatni posjed, ispravno bi bilo uzet čekić i srušit je.
Ja bih da upitam u vezi onog bagera.sljivo je napisao/la:O čemu pričamo?
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Ta priča još nije riješena? Oko bake Fate i crkve na njenoj zemlji? Što se ja čudim pa znam odakle sam pobjegao. Vjernik sam, ono ne neki veliki, ali tradicija, ovo ono. Međutim da je na mojoj zemlji neko podigao crkvu džamiju, a da nije platio, e pa boga mi ja bih to srušio sam, bez da čekam državu krepanu da reaguje. Ovako je samo koriste za politička prepucavanja. Zakon je na strani Fate, pravda, etika, Bog, moral, sve. Nek se stidi onaj kome je palo na pamet da crkvu pravi na tuđem.
- alan_kardec
- Kontakt:
Još jedan četnik na Fatinoj strani
Fato povedi nas!

Fato povedi nas!

RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- Marsal
- Kontakt:
Ta Crkva na njenom zemljištu odgovara svim "zaštitnicima naroda u BiH" i zato se niko nije počeš'o ni po qrcu zbog nje. Bošnjaci laju na Srbe kako ugrožavaju jadnu nanu i sve što već ide uz njihove priče, Srbi je kao posjećuju i vade se pa onda i oni malo se.ru kako nema suživota sa nama jer ne damo im da grade bogomolje, Hrvati u međuvremenu ušićare nešto za svoje interese. Win-win situacija i za SDA i za SNSD i za HDZ...ma sve u državi je win-win situacija za njih, mi ga ostali samo glabamo.
A jadna nana... ni ne shvata da je koristi ko stigne
Fakat treba ženu naučit da rukuje sa RPG-em pa nek je raznese i posere se tako svima u koncepciju.
A jadna nana... ni ne shvata da je koristi ko stigne

Fakat treba ženu naučit da rukuje sa RPG-em pa nek je raznese i posere se tako svima u koncepciju.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
A gdje bager? 

Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.
Na GrbaviciPegi10 je napisao/la:A gdje bager?

glupost za hrabre je sebičan lijek
A šta tu imaju SDA, HDZ ili bilo ko drugi osim SNSD-a da rade? Teritorija na kojoj se nalazi crkva je poklopljena od strane SNSD-a, i jedino oni imaju zakonsku mogućnost da reaguju. A da su ljudi, davno bi aminovali rušenje tog objekta. Međutim ovako, dao Bog da nana dočeka da agresor izmjesti bespravno sagrađenu crkvu u njenoj avliji.Marsal je napisao/la:Ta Crkva na njenom zemljištu odgovara svim "zaštitnicima naroda u BiH" i zato se niko nije počeš'o ni po qrcu zbog nje. Bošnjaci laju na Srbe kako ugrožavaju jadnu nanu i sve što već ide uz njihove priče, Srbi je kao posjećuju i vade se pa onda i oni malo se.ru kako nema suživota sa nama jer ne damo im da grade bogomolje, Hrvati u međuvremenu ušićare nešto za svoje interese. Win-win situacija i za SDA i za SNSD i za HDZ...ma sve u državi je win-win situacija za njih, mi ga ostali samo glabamo.
A jadna nana... ni ne shvata da je koristi ko stigne![]()
"Benjamin Isović, sin slavnog pjevača narodne glazbe Safeta i autor navijačke himne Sarajeva, utakmicu između Željezničara i Videotona nazvao je najznačajnijom za svakog navijača Sarajeva."
Joj kako su dženaze depresivna stvar. Mrzim sebe što sam empata, sad mi ni do čega nije. 

The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.